Multi dintre noi nu au fost invatati sa ia decizii intelepte la serviciu sau in viata personala. Poti beneficia de folosirea unui sistem ce combina gandirea logica cu intuitia? Puneti aceste intrebari adaptate din cartea Dr. Spencer Johnson: DA sau NU.
Multi dintre noi nu au fost invatati sa ia decizii intelepte la serviciu sau in viata personala. Poti beneficia de folosirea unui sistem ce combina gandirea logica cu intuitia? Puneti aceste intrebari adaptate din cartea Dr. Spencer Johnson: DA sau NU.

1. Ce imi trebuie cu adevarat din aceasta decizie?

Fa diferenta intre o cerinta care este o DORINTA si o NEVOIE care este o necesitate. Poti sa vrei o casa de lux dar in acelasi timp poti avea nevoie de un refugiu linistit. Poti sa vrei sa cumperi o varietate de pantofi ieftini, dar poti avea nevoie de o pereche de Ferragamos de buna calitate pentru a-ti salva picioarele de la durere. Oamenii de succes isi vad necesitatile adevarate intrunite. Cand incercam sa dobandim ceea ce credem ca vrem, ne simtim noi chiar dupa ce am dobandit acel lucru. Asigura-te ca te concentrezi clar pe ceea ce iti va intruni necesitatile si evita sa fii distras de orice altceva.

2. Care imi sunt optiunile?

Punandu-ti aceasta intrebare te vei situa intr-o stare plina de posibilitati pentru a-ti permite gasirea solutiilor eficiente. Fii deschis gandurilor noi in constiinta ta. Daca te auzi spunand: nu am optiuni…, recunoaste ca pur si simplu nu iti poti da seama de ele acum. Informeaza-te cu privire la optiunile pe care le ai strangand informatii, vorbind cu altii de lucrul cu un antrenor. Un exemplu bun al importantei strangerii informatiilor inainte de a lua o decizie esta clasica povestire despre Henry Ford. A luat cina cu trei manageri regionali si apoi a decis care sa fie managerul national. Cand candidatul castigator l-a intrebat mai tarziu pe Ford de ce fusese ales, el i-a raspuns: toti ati avut succes in vanzari, dar tu ai fost singurul care a gustat mancarea inainte sa ii pui sare. Imi plac persoanele care se informeaza inainte de luarea unei decizii. Ce oportunitati ai ratat pentru ca nu ai strans mai intai informatiile necesare inainte de a lua o decizie?

3. Ia fiecare optiune si pune-ti intrebarea: Si apoi ce se va intampla?

Foloseste-ti mintea logica pentru a diminua numarul optiunilor la doua sau trei. Apoi foloseste-ti imaginatia pentru a te concentra in detaliu la ce s-ar putea intampla daca ai proceda dupa aceasta optiune. Apoi gandeste-te la viitor intrebandu-te: si apoi ce?... macar de doua ori.
Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Stomatologia digitală - care sunt avantajele folosirii soft-urilor moderne? Cum își pot da seama părinții dacă este pregătit copilul să meargă la școală. Analiză realizată de psihologi Portalul 55 se deschide la început de Mai! Urmează una dintre cele mai puternice zile pentru manifestarea schimbărilor dorite - ziua 5 din luna a 5-a!  

Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri