Comunicat de presa
200 dintre elevii de clasa a II-a din Bucuresti au demonstrat un comportament responsabil fata de animalele de companie - aceasta este una dintre concluziile programului „ABC-ul ingrijirii animalelor de companie” derulat de catre Asociatia Romana a Producatorilor de Hrana pentru Animale de Companie, in parteneriat cu Ministerul Educatiei si Asociatia Generala a Medicilor Veterinari din Romania.
Horoscopul lunii MARTIE 2021: Previziuni astrale importante pentru...

Desfasurat in perioada martie-aprilie 2011 in 2 scoli din capitala, programul-pilot a urmarit sa le explice elevilor de clasa a doua intr-o maniera interactiva, regulile de ingrijire ale animalelor de companie cat si beneficiile convietuirii alaturi de animalele de companie. O echipa de medici veterinari a intrat in Scoala generala nr.150 si Scoala generala nr. 3 din capitala si i-a invatat pe cei mici cum sa se poarte cu animalele de companie.
„Proiectul s-a axat pe responsabilizarea copiilor in ceea ce priveste cresterea unui animal de casa, subliniind beneficiile rezultate din prietenia si apropierea de fiintele necuvantatoare. Interesul manifestat de scolari a fost vizibil: au adresat intrebari pline de neprevazut, amuzante, de o naivitate induiosatoare, dar in acelasi timp realiste, dovedind dorinta de a cunoaste modul in care se poate ingriji corect camaradul de joaca necuvantator. Cursurile interactive au aratat ca mesajul privind ocrotirea si asumarea responsabilitatii in cresterea unui animal de companie a fost bine receptionat.”, a declarat Aurelia Anton, medic veterinar, Asociatia Generala a Medicilor Veterinari din Romania.
La finalul orelor interactive, elevii au primit chestionare de evaluare cu intrebari care au testat gradul in care micutii si-au insusit cunostintele de baza privind ingrijirea animalelor de companie, precum si intelegerea responsabilitatii pe care trebuie sa si-o asume in acest caz.
Radio ZU anunță lansarea magazinului online ZU Shop

Pe baza raspunsurilor date de cei 200 de elevi la intrebarile din chestionare, a reiesit faptul ca 99% dintre elevii participanti la program au inteles ca animalele de companie trebuie consultate periodic de un medic veterinar, iar 97% dintre elevi au inteles nevoile de baza ale animalelor de companie, asa cum sunt hrana potrivita si nevoia de miscare in aer liber.
Grupuri de suport și pentru aparținătorii pacienților cu cancer
Scrisoare deschisă a Directorului executiv UNICEF: Cinci lecții pe care le putem învăța din pandemie
Povestea ta, de ziua noastră
Pot fi obligați părinții să-și trimită copiii la școală dacă există riscul infectării cu COVID?