Elevii claselor a II-a din Bucuresti au un comportament responsabil fata de animalele de companie si stiu cum sa le ingrijeasca.

Mai multe studii internationale au scos in evidenta faptul ca acei copii care au in preajma un animal de companie sunt avantajati din mai multe puncte de vedere. Animalele ajuta in special la educarea si dezvoltarea psihologica a copiilor, dar aduc in acelasi timp si beneficii de sanatate.

Potrivit unui studiu publicat recent de National Institutes of Health din Marea Britanie, copiii care cresc alaturi de un animal de companie au o imunitate mai buna si sunt mai putin alergici. In plus, animalele devin prietenii carora cei mici li se destainuie atunci cand sunt suparati, dovedind o mare capacitate de empatie. Interactionand des cu animalul de companie, copiii isi dezvolta astfel si abilitatile de interactiune si socializare cu oamenii, iar aceasta experienta de formare ii va ajuta pe tot parcursul vietii. Ei invata astfel inca de mici ce inseamna prietenia si afectiunea si cum sa devina mai responsabili, prin asumarea consecintelor faptelor lor.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. PetExpo, cel mai important târg dedicat animalelor de companie, are loc între 19-21 Mai la ROMAERO Băneasa

Pe parcursul orelor sustinute in cadrul programului educational “ABC-ul ingrijirii animalelor de companie”, elevii au aflat informatii despre cum sa-si aleaga animalul potrivit, cum sa se poarte in preajma unui animal cu sau fara stapan si cum sa “citeasca” mesajele transmise de acesta. Cei mici au primit in plus brosuri special concepute pentru acest program, care contin desene, sfaturi si jocuri cu si despre caini si pisici.

“Programul “ABC-ul ingrijirii animalelor de companie” si-a propus sa informeze copiii cu privire la modul corect de interactiune cu animalele de companie, dar si asupra rolului benefic pe care il are ingrijirea prietenilor necuvantatori asupra dezvoltarii ulterioare a micului detinator de animal de companie.” a declarat Gratziela BAHACIU, secretar general al Asociatiei Romane a Producatorilor de Hrana pentru Animale de Companie.

Programul „ABC-ul ingrijirii animalelor de companie” fi continuat si in anul scolar 2011 -2012.


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri