9 Iulie 2020 publicat în Animalutze 33 share-uri

În România, pisicile sunt unele dintre cele mai des întâlnite animale de companie, alături de „omologii” lor canini.

Comunicat de presă                  

Purina Pro Plan a decis să afle cum arată portretul proprietarilor de pisici din România - iar studiul, realizat în 2020 pe un eșantion de 1000 de persoane în mediul urban, relevă date interesante despre pisicile României, cei care le găzduiesc, dar și despre relațiile dintre ei.       

 4 din 10 români își împart casa cu una sau mai multe pisici, cu 1,7 pisici în medie pe fiecare locuință care le găzduiește – ceea ce duce numărul total la unul apropiat de numărul total de case din România. Proprietarii de pisici sunt destul de bine integrați în portretul statistic al populației ca vârstă și sex; pisicile își găsesc proprietari de toate vârstele, atât bărbați cât și femei. Starea socială însă e ceva mai specifică, cu marea majoritate a felinelor (peste 90% dintre ele) împărțind casa cu familii sau cupluri. Deținerea unui animal de companie vine însă cu asumarea de responsabilități în plus și vedem că cei mai mulți proprietari din zonele urbane au studii și venituri medii sau superioare (92%, respectiv 76%).

Mai mult de jumătate dintre proprietari au ales sterilizarea pisicii, iar 60% dintre aceștia folosesc hrană specială pentru pisici sterilizate. Grupa de vârstă care și-a exprimat preferința cu privire la folosirea exclusivă a acestui tip de hrană este 34-44 de ani. Studiul a fost realizat în martie 2020 pe un eșantion de 150 de persoane.

Așa cum s-a demonstrat adesea de-a lungul timpului, printre beneficiile sterilizării pisicilor se numără creșterea duratei de viață și scăderea riscului contractării unor boli. Astfel, 56% dintre proprietari spun că și-au sterilizat pisica pentru a preveni gestația, 50% pentru a evita un comportament nepotrivit, 34% pentru a împiedica apariția unor boli, 31% au respectat sfatul veterinarului, iar 26% pentru a nu administra tratamente hormonale. 

„În calitate de proprietar responsabil, sterilizarea pisicii tale este una dintre cele mai importante decizii. Pentru că pisicile devin mature din punct de vedere sexual atunci când sunt încă pui, este o decizie care trebuie discutată cu medicul veterinar cât de curând posibil. După sterilizare, este importantă trecerea la o hrană de întreținere cu un nivel mai mic de calorii deoarece pisicile sterilizate au risc ridicat de a lua în greutate. Acest lucru este cauzat de stilul de viață mai sedentar și de cerințe energetice scăzute, plus de pofta de mâncare crescută. Ambele schimbări sunt cauzate de faptul că hormonii sexuali sunt produși și secretați în cantități scăzute”, au spus reprezentanții Purina.

Foto fr si main: By Jaromir Chalabala /Shutterstock


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri