4 Septembrie 2015 publicat în Social 55 share-uri

Angelina Jolie a tinut in data de 24 aprilie 2015, in cadrul Consiliului de Securitate ONU, un discurs extrem de puternic, prin care a pus la colt Organizatia Natiunilor Unite pentru ca nu face mai mult pentru a se implica in rezolvarea conflictului din Siria si a situatiei refugiatilor sirieni care se ineaca la portile Europei.

“Oricare dintre sirienii pe care i-am intalnit, ar vorbi mult mai elocvent despre conflict decat as putea eu vreodata. Aproape 4 milioane de refugiati sirieni sunt victimele unui conflict in care nu au nicio implicare. Cu toate acestea sunt stigmatizati, nedoriti si priviti ca o pacoste. Asa ca sunt aici pentru ei, fiindca Organizatia Natiunilor Unite este a lor. Legea umaitara internationala interzice tortura, infometarea, atacarea scolilor si spitalelor. Dar aceste crime se intampla in fiecare zi in Siria.

Angelina Jolie: Nimeni nu risca viata copiilor sai in acest fel, decat din disperare

Consiliul de Securitate are puterea sa puna problema acestor amenintari la adresa Pacii si securitatii internationale. Dar aceasta putere sta nefolosita. Organizatia Natiunilor Unite a adoptat responsabilitatea de a proteja acest concept, spunand ca “atunci cand un stat nu isi poate proteja cetatenii, Comunitatea Internationala nu va sta de-o parte”.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Ești eroina de care ai nevoie în propria poveste!

Dar noi stam de-o parte in privinta Siriei. Este ingrozitor sa vezi mii de refugiati care se ineaca la “usa” celui mai bogat continent. Nimeni nu risca viata copiilor sai in acest fel, decat din disperare. Daca nu putem stopa acest conflict, avem o datorie morala de a-i ajuta pe refugiati si de a asigura drumuri legale spre siguranta.”

Angelina Jolie este ambasadoare a bunavointei la Organizatia Natiunilor Unite. Actrita americana este cunoscuta pentru actiunile ei umanitare si efortul pe care il depune pentru pacea globala. De-alungul timpului ea a devenit o activista pentru drepturile omului, folosindu-si influenta pentru a face presiuni la nivel politic.

Angelina Jolie, discurs la ONU:

Foto homepage: Wikipedia

Iti recomandam si: Sunt extraordinare: 35 de Proverbe si Invataturi Siriene pe care trebuie sa le citesti!


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri