ghid pentru o viaţă împlinită

Crucea rosie organizeaza primul Festival de Prim Ajutor din Romania

Societatea Nationala de Cruce Rosie organizeaza primul Festival de Prim Ajutor din Romania. Astfel, in perioada 11 – 12 septembrie, Bucurestiul va fi capitala primului ajutor. Timp de doua zile, 28 de echipe de prim ajutor din 24 de tari europene vor lua parte la competitia FACE (First Aid Convention in Europe), precedata de Gala Crucii Rosii Romane.

• In cadrul Festivalului de Prim Ajutor va avea loc Competitia Europeana de Prim Ajutor – FACE si Gala Crucii Rosii Romane
• Evenimentul va avea loc in perioada 11 - 12 septembrie, in Parcul Lumea Copiilor din Bucuresti
• Scopul evenimentului este constientizarea publicului roman in privinta importantei cunoasterii tehnicilor de prim ajutor

Spotul de promovare a Festivalului de Prim Ajutor:

Pentru a putea urmari acest video te rugam sa accepti plasarea de cookie-uri de marketing. Accepta toate cookie-urile.

FACE este o competitie anuala ce aduce impreuna echipele de prim ajutor ale Crucii Rosii si Semilunii Rosii din Europa pentru a demonstra abilitatile acestora de acordare a primului ajutor, prin demonstratii spectaculoase de interventie in situatii de urgenta. Aflat la cea de-a 28-a editie internationala si pentru prima oara in Romania, evenimentul reuneste la Bucuresti peste 500 de participanti si suporteri.

Pentru prima oara din 1987, portile FACE sunt deschise publicului larg din Romania sub forma unui festival menit sa incurajeze romanii de toate varstele sa afle mai mult despre tehnicile de prim ajutor. Festivalul se va deschide in data de 11 septembrie in Parcul Lumea Copiilor din Sector 4 Bucuresti cu o parada a tuturor echipajelor participante si va continua in aceeasi seara cu Gala Crucii Rosii Romane - un concert in aer liber, sustinut de Directia 5, Alexandra Ungureanu si Crush, Mellina si Mircea Eremia, precum si alti invitati surpriza. In a doua zi a festivalului, incepand cu ora 08.30, echipajele participante vor lua startul in Competita Europeana de Prim Ajutor.

Programul complet al Festivalului de Prim Ajutor, 11-12 septembrie, Parcul Lumea Copiilor din Sector 4 Bucuresti, este disponibil aici si mai jos:

Vineri, 11 septembrie (20.00 – 24.00)

• Parada echipelor participante la Competitia Europeana de Prim Ajutor
• Gala Crucii Rosii Romane
• Concert in parc (intrarea libera)

Sambata, 12 septembrie

• 08.30 – 18.30 - Competitia Europeana de Prim Ajutor
• 20.00 - 22.00 – Festivitatea de premiere
Cu prilejul acestui eveniment, Crucea Rosie Romana lanseaza campania Face it! – care trage un semnal de alarma cu privire la importanta acordarii primului ajutor de catre oricine, oricand. Persoanele care vor sa sustina campania sunt invitate sa distribuie semnul Face it!, avand ca model fotografiile realizate de persoanele publice implicate in campanie. Imaginile realizate pot fi postate pe Facebook, Instagram sau Twitter, alaturi de hashtag-ul #faceit.

Cei interesati sa sustina primul ajutor in Romania, pot dona 2 euro prin SMS* la numarul 8840.

Printre personalitatile care sustin aceasta initiativa se numara: Iuliana Tudor, ambasadorul Crucii Rosii Romane, Cornel Ilie (VUNK), Nicole Cherry, Florin Groza (Hi-Q), Les Elephants Bizzares, Andrei Lacatus (Shurubel) si Dan Costea (Coma).

Aboneaza-te la Garbo sau conecteaza-te prin Facebook pentru a primi periodic articole similare.
In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului Crucea rosie organizeaza primul Festival de Prim Ajutor din Romania.


Iţi place să scrii?

Daca iti place sa scrii, trimite-ne pe adresa office@garbo.ro articolele tale.
Cele mai bune dintre ele vor fi publicate.