21 Februarie 2014 publicat în Social 27 share-uri

De ce nu ii vedem pe primele pagini ale ziarelor si in emisiuni de maxima audienta la TV? Circula pe internet, de mai multa vreme, o lista ampla care prezinta mai multe personalitati ale inteligentei si inventivitatii romanesti, pe care am dori sa o actualizam.

De asemenea, va invitam sa participati activ in realizarea acestui material, adaugand informatii despre personalitati romane de exceptie despre care merita sa vorbim mai des. Facem o incursiune in trecut si prezent, cu nume pe care am vrea sa le auzim mai des.

  • Ionut Budisteanu

Prestigioasa revista TIME l-a nominalizat anul trecut, pe romanul Ionut Budisteanu ca fiind unul dintre cei mai influenti 16 tineri ai lumii.

Cercetatorul roman de 19 ani a primit marele premiu INTEL, in valoare de 75.000 de dolari, pentru inventia unui prototip de automobil care nu are nevoie de sofer.

Romania este pe primele locuri in lume la exportul de inteligenta. De exemplu, la "Microsoft", a doua limba vorbita este romana, iar la NASA multi dintre specialistii de prim rang sunt tot romani!

  • Prof. Dr. Stefan Mindea

Potrivit site-ului Digi24, prof. Dr. Stefan Mindea

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Trei autori români de top în portofoliul Editurii CUANTIC! 22-29 aprilie - Săptămâna Mondială a Imunodeficiențelor Primare! Între 70% și 90% dintre cei care suferă de imunodeficiențe primare sunt încă nediagnosticați Durex România lansează SafeToPlayHub, cea mai mare campanie de educație sexuală de la noi din țară

A absolvit medicina la una dintre cele mai renumite universitati din lume – Stanford, in Statele Unite. A ajuns sa conduca sectia de Neurochirurgie la doar 36 de ani - o performanta unica in istoria universitatii americane. Dar a lasat totul in urma si s-a intors in Romania. Aceasta este povestea lui Stefan Mindea, un medic care aduce sperante pacientilor cu afectiuni grave ale creierului. Pe de alta parte, statul roman il amana de sase luni pe neurochirugul in privinta echivalarii studiilor. Mai exact, el nu poate opera in tara, scrie Digi24.

  •  Uca Marinescu

Uca Marinescu este o exploratoare romanca. Ea detine in prezent functia de presedinte a Comisiei de Sport si Mediu din cadrul Comitetului Olimpic Roman. Ea este prima sexagenara din lume care a atins pe schiuri, intr–un singur an calendaristic (2001), cei doi poli ai Pamantului. Ambele performante au fost realizate in cadrul unor expeditii polare ghidate de tipul "ultimul grad". Ca o recunoastere a meritelor sale exceptionale, la data de 15 iulie 2002, presedintele Romaniei i–a acordat Ordinul National „Pentru Merit” in grad de Ofiter. Via wikipedia

Sute de români au cumpărat vechime la pensie în rate. Cât este valoarea pe o lună și cine poate achita retroactiv Vârsta de pensionare la români crește! Ce anunț a făcut şeful Casei de Pensii Sweeteria deschide prima cofetărie - ciocolaterie fără zahăr din România în Destiny Park
  • Alexandru Tomescu

Alexandru Tomescu (n. 15 septembrie 1976, Bucuresti) este un violonist roman, castigator a numeroase premii nationale si internationale la festivalurile de muzica clasica. De la debutul sau din 1985, a sustinut peste 200 de concerte si recitaluri in 26 de tari (Franta, Olanda, Japonia). Pentru maiestria lui, i-a fost acordat de catre statul roman privilegiul de a canta pe vioara Stradivarius care fusese anterior in posesia muzicianului Ion Voicu. Informatii Via Wikipedia

Foto: Facebook Alexandru Tomescu

  • Ada Solomon

Ada Solomon (1968) lucreaza de peste 20 de ani in domeniul cinematografiei, si este unul dintre cei mai activi cineasti din Noul Cinema Romanesc, atat ca producator, cat si ca distribuitor de film si manager de cinema. Ada Solomon a produs cateva dintre cele mai premiate filme romanesti din ultimii ani, inclusiv Pozitia copilului de Calin Netzer, care a primit anul trecut, Ursul de Aur pentru cel mai bun film, la festivalul de film de la Berlin. Vezi mai multe informatii pe CineMagia.ro

Premieră medicală: primele intervenții ortopedice de protezare a genunchiului cu proteză 3D personalizată din România
  • Cristian Nemescu

Informatii via @Cinemagia.ro

Regizor si scenarist roman din „noul val” cinematografic, nascut pe 31 martie 1979, fiul Ericai Nemescu, si decedat la numai 27 de ani intr-un groaznic accident de masina pe 24 august 2006 alaturi de inginerul sau de sunet, Andrei Toncu (28 de ani)si si taximetristul Dumitru Arustei (24 de ani).

Cristian Nemescu a terminat Universitatea de Arta Teatrala si Cinematografica Bucuresti in 2003. In putinii sai ani de viata, Cristian Nemescu a castigat peste 20 de premii, printre care Marele Premiu la NYU International Student Film Festival din New York (pentru Poveste la scara C), Premiul Special al Juriului la Bruxelles Short Film Festival din Belgia, Public's Choice la Milano Film Festival din Italia, Premiul Publicului la Internationale Grenzland Filmtage Festival din Germania. Filmul "California Dreamin" a primit in mai 2007 premiul "Un certain regard " la a 60-a editie a Festivalului de la Cannes.

La 28 mai 2007, presedintele Romaniei, Traian Basescu i-a acordat regizorului, din pacate, post mortem printr-un decret, Ordinul National „Pentru Merit” in grad de Cavaler, „pentru contributia remarcabila la promovarea cinematografiei romanesti”.
 

Foto fr si main: By Enrique Ramos /Shutterstock


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri