Romania, printre tarile cu cea mai scazuta speranta de viata din UE

12:02, 20 Februarie 2014 publicat în Social2 share-uri

Barbatii si femeile din Romania au o speranta de viata considerabil mai scazuta fata de populatia altor tari din UE.

Comunicat de presa

In 2010 populatia Romaniei a inregistrat un numar de 21.4 milioane locuitori in comparatie cu 22.5 milioane in anul 1999. In ultimul deceniu populatia a scazut constant, mai mult fata de alte tari din Uniunea Europeana. Barbatii si femeile din Romania au o speranta de viata considerabil mai scazuta fata de populatia altor tari din UE.

Speranta de viata in cazul barbatilor (69.2 ani) si femeilor (77.5 ani) din Romania este comparabila cu cea a barbatilor si femeilor din Ungaria si Bulgaria. Totusi, in comparatie cu cele 15 tari membre ale UE (cele care erau membre ale UE inainte de mai 2004), barbatii si femeile din Romania au o speranta de viata considerabil mai mica (respectiv cu 8.1 ani si 6 ani mai putin).

Totusi, rata cazurilor de moarte la nastere (pentru 100 000 nasteri vii) indica 21.1 cazuri pentru Romania in comparatie cu 5.6 cazuri in UE-15. O situatie similara poate fi observata si in cazul mortalitatii in randul copiilor. Indicatorul pentru mortalitatea in randul nou-nascutilor (pentru 1 000 nasteri vii, raportate) in Romania arata o medie de 10.1 in comparatie cu 3.7 in UE 15.

„Aceste statistici sunt alarmante si sunt multi factori la baza acestui fenomen, cum ar fi stilul de viata, lipsa informatiilor si a atentiei atribuite preventiei si nu in ultimul rand sistemul de sanatate subfinantat din Romania. O solutie foarte buna pentru cetateni poate fi o asigurare privata de sanatate care iti ofera dreptul la cele mai bune servicii disponibile in lume, inclusiv preventie si consultatii de specialitate, dar si ingrijire pentru femeile insarcinate si copiii nou-nascuti.”, declara Alida, Coman, Coordonator Marketing si PR pentru MediHelp International.

Citeste si:
Copiii vorbesc despre viitorul și drepturile pe care și le doresc
Copiii vorbesc despre...

Foto homepage: Spital, Speranta de viata via Shutterstock

Citeste si:
EIT Health lansează programul de finanțare și accelerare Wild Card...
EIT Health lansează programul...

Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri