Fotografii emotionante! Ce se ascunde sub rochia rosie

12:02, 19 Februarie 2014 publicat în Social44 share-uri

Un proiect cu adevarat emotionant. Trebuie sa vezi aceste imagini si sa le arati tuturor. Vorbesc despre curaj!

Beth Whaanga – o supravietuitoare a cancerului din Australia, a lansat un proiect pe care l-a denumit "Sub Rochia Rosie".

A fost diagnosticata cu aceasta boala, cancer la san, cand a implinit 32 de ani. Beth a suferit o dubla masectomie, histerectomie si operatie de recosntructie de sani. Dar, in loc sa isi ascunda ranile, Beth a ales sa le dezvaluie. Nadia Masot prietena ei fotografa, a ajutat-o intr-un proiect care acum este cunoscut in intreaga rosie si care se numeste – „Pe sub Rochia Rosie”.

Citeste si:
În lupta cu celulita, masajul cu bambus și-a găsit un adevărat aliat
În lupta cu celulita, masajul...

Aceste imagini au un impact mult mai mare decat o mie de cuvinte. Beth le-a postat pe Facebook si acum, acestea sunt preluate de catre publicatii din intreaga lume. Putem sa intelegem lesne ce inseamna boala si ce impact are cancerul la san, asupra corpului unei femei.

Sa ne surprinda sau nu, faptul ca Whaanga a primit si o multime de critici din partea unor utilizatori de Facebook care au considerat ca aceste imagini sunt deranjante pentru privire? Peste 100 de prieteni din lista ei de Facebook i-au dat „unfriend” (au scos-o pe Beth din lista lor). Cum e posibil sa traim intr-o lume in care corpul nud al femeii este sexualizat si obiectificat si traficat si folosit si photoshopat si stigmatizat… in cele mai murdare moduri posibile, iar acest lucru sa fie general acceptat, placut, ne-raportat, aplaudat, iar corpul sincer, corpul care traieste, corpul expresiv este subiect al rusinii!?

Citeste si:
Grupuri de suport și pentru aparținătorii pacienților cu cancer
Grupuri de suport și pentru...

Ar trebui de fapt sa o consideram pe Beth Whaanga o curajoasa. Ea ne arata cum este de fapt viata, ea nu se ascunde sub „rochia rosie”, sub machiaj. Experienta ei de viata devine un semnal de alarma dar si un mesaj adresata intregii lumi. Ochii sai mari, care ne privesc intens si direct ne spun: "Cicatricile mele nu sunt urat. Ele inseamna ca sunt in viata."

Vedeti imaginile pe pagina de Facebook Under The Red Dress Project

  • Urmariti proiectul lui Beth, Under The Red Dress Project. Supravietuitoare ale cancerului la san sunt invitate sa isi spuna povestea, prin imagini.

Foto fr si main: By ftelkov /Shutterstock


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri