13 Mai 2016 publicat în Lifestyle 65 share-uri

Daca nu intelegi, nu poti iubi...Descopera 7 lectii despre dragoste de la Thich Nhat Hanh, dar si 7 invaturi zen despre viata care te vor pune pe ganduri!

7 citate de Thich Nhat Hanh pe care le vei iubi

1. “Pentru ca lucrurile sa ni se reveleze, trebuie sa fim dispusi sa ne abandonam proiectiile despre ele.”

2. „Nu trebuie sa aruncam nimic, trebuie doar sa stim cum sa transformam un tip de energie in alta.”

3. „Fii precum pamantul. Cand ploaia vine, pamantul se deschide pur si simplu ploii si absoarbe tot. Mergi de parca ai saruta Pamantul cu picioarele tale.”

Foto: CLAUDIA DEA / Flickr.com

4. „Daca avem prea multe griji, frici si dubii, nu avem loc pentru a trai si a iubi. Trebuie sa invatam sa ne detasam. A lasa sa plece ne ofera libertatea si libertatea este singura conditie pentru fericire. Daca in inima noastra inca ne agatam de tot – manie, anxietate sau posesiuni – nu putem fi liberi.”

5. „Cand esti o persoana tanara, esti ca un parau tanar si intalnesti multe pietre, multe obstacole si dificultati in drumul tau. Te grabesti sa treci de aceste obstacole si sa ajungi la ocean. Insa pe masura ce paraul inainteaza pe campuri, devine mai mare si mai calm si se poate bucura de reflectia cerului. Este minunat. Vei ajunge la mare oricum deci bucura-te de drum. Bucura-te de lumina soarelui, de rasarit, de luna, de copaci si de multele frumuseti de-a lungul drumului. Gusta fiecare moment al vietii tale zilnice.”

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Mercur retrograd 21 aprilie -14 mai: Zodiile cu cele mai puternice lecții de învățat în următoarele 3 săptămâni! Vor ieși câștigătoare la sfârșitul acestei perioadei dacă își vor asculta sufletul Cazurile de depresie cresc dramatic la copiii cu vârsta între 11 și 14 ani și la adolescenți (Anchetă) Scurt GHID de supraviețuire în vreme de Mercur Retrograd: ce să faci în perioada 21 aprilie-14 mai 2023

Foto: Daniel Torres Bonatto / Flickr.com

6. „Suferinta nu este suficienta. Viata este deopotriva cumplita si minunata… Cum pot sa zambesc cand sunt plin de atat de multa suferinta? Este natural – trebuie sa ii zambesti durerii tale deoarece esti mai mult decat durerea ta.”

7. „Fiecare minut pe care il petrecem ingrijorandu-ne in privinta viitorului si regretand trecutul este un minut pe care il ratam in intalnirea noastra cu viata – o oportunitate pierduta de a te conecta la viata si de a vedea ca fiecare moment ne ofera sansa de a ne schimba in mai bine, de a experimenta pacea si bucuria.”

Garbo iti recomanda si articolul:

Invataturile lui Thich Nhat Hanh, calugar zen – Cele 4 ingrediente ale iubirii adevarate


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri