Suntem la jumătatea lunii mai, dar vara și-a intrat de mult în drepturi. Și cum adunatul la grătar în grădină, la prietenii sau rudele cu casă (sau la tine acasă, dacă deja ai o curte la casă), este una dintre cele mai așteptate activități în sezonul estival, ne-am gândit că ar trebui să investim în câteva lucruri foarte utile pentru un grătar pe cinste în grădină.

Unele ustensile și obiecte necesare pentru grătar în sine, dar și pentru atmosfera necesară pentru o adunare în curte, cu toți membrii familiei, într-o după-amiază de weekend, sunt de-a dreptul fantastice. Nu ne-am fi gândit nici noi la ele mai devreme, așa că recunoaștem că ne-a luat prin surprindere, în sensul bun, descoperirea lor.

Fotolii de relaxare pentru grădină în loc de scaune banale de exterior
Un aparat de grătar bun
Piatră special concepută pentru coacere pizza
Veselă vesel colorată
Jocuri în aer liber și board games
Lumini speciale de grădină pentru iluminat exterior nocturn

Hai să descoperim împreună de ce avem nevoie pentru un grătar pe cinste în grădină, unul memorabil, căci până la urmă toți rămânem după vară cu aceste momente de neuitat într-o companie aparte, cu familia sau cu prietenii dragi.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. McDonald’s, partener oficial UNTOLD pentru al doilea an consecutiv Elevii Școlii Quantum din București au obținut locuri fruntașe la MATHLETICS, cea mai mare competiție online de matematică din lume, datorită unui model nou de învățare Peste 200 de testimoniale în campania #SayNoToStigma cu ocazia Purple Day 2023

Fotolii de relaxare pentru grădină în loc de scaune banale de exterior

Grătarul ca grătarul, dar relaxarea într-o grădină e nimic fără scaunele de grădină potrivite, cât mai comode, în care să ne tolănim cu bucurie.  Iar cu cât sunt mai deosebite și calitative, cu atât te vei putea bucura de cât mai multe beneficii de relaxare prin aceste scaune și fotolii de grădină.

Am găsit niște fotolii de grădină cu perne relaxante pufoase tip cocoon în care să te cuibărești de-a dreptul, cât o fi ziua de lungă. Că iei o carte alături sau te alături prietenilor și familiei la un grătar, și ei firește în scaune la fel de comode, nimic nu se compară cu o zi astfel petrecută în zilele de vară din grădină.

Vezi mai multe modele

Astfel de fotolii de grădină au perne și huse impermeabile, rezistente în condiții de umiditate sporită. Însă fotoliile în sine nu se recomandă să fie ținute în ploaie. Eventualele pete de pe perne și huse pot fi îndepărtate cu apă caldă și săpun, spălate de mână la o temperatură nu mai mare de 30 de grade. Nu se spală la mașina de spălat și nu se folosesc substanțe chimice pentru curățarea lor!

Viața este frumoasă dacă știi cum să o trăiești! Când ai uitat să mai crezi în miracole, Universul îți oferă cele mai frumoase surprize! Horoscop: Cum să activezi Legea Atracției pentru zodia ta – află cum îți modelezi destinul

Când nu le vei utiliza, depozitează-le într-un spațiu uscat, cu ventilație suficientă. Asamblarea unor astfel de fotolii este rapidă și ușoară; poate fi realizată în 10-15 minute.

Sau mai poți opta pentru un fotoliu de grădină tip hamac suspendat, în care să te cuibărești și să te învârți în voie oricând simți nevoia. Am găsit noi un astfel de fotoliu de grădină suspendat în stil Boho, ușor rustic, țesut din ratan cu elemente de aluminiu, care rezistă la toate condițiile meteorologice. De aceea, este recomandat nu doar pentru terase sau balcoane, ci și pentru exterior, în grădini, la aer liber.

Iar pentru momentele când se adună mai mulți în grădină, pentru petreceri și grătare cu prietenii, poate ar trebui să luăm în considerare niște canapele de grădină cu mai multe locuri, din aceleași materiale impermeabile special concepute pentru exterior.

5 MAI – Eclipsă de lună prin penumbră și Lună plină în Scorpion – Cât trăim, învățăm, aflăm și experimentăm. Lecția inimii ușoare! Candela sufletului nostru este cea care trebuie să fie totdeauna aprinsă. Cuvinte pentru suflet de la Maica Gavrilia Papaiannis (de citit mai ales în postul Paștelui) Cuvintele au puteri magice! Cărți pe care fiecare femeie ar trebui să le citească

Un aparat de grătar bun

Un grătar bun înseamnă să ai unealta principală perfectă! Și pentru că să faci un grătar adevărat, mai ales în aer liber, implică o treabă deloc curată, cu fum, urme de negreală și toate cele, pentru cine va fi responsabil cu gătitul principal în acest mod, ar fi bine să te asiguri că ai o unealtă cât mai potrivită pentru asta!

Noi am găsit o „jucărie” minunată în acest sens: un grill portabil numai bun de barbeque de la Berghoff, dar nu doar la tine în grădină când vă adunați la un grătar, ci și oricând alegi să pleci la un picnic sau alt grătar (neapărat curat!) în aer liber. Este un grill portabil bun, ideal de luat chiar și în vacanță, în camping sau, mai bine, cu rulota, dacă alegi să călătorești astfel. Chiar și cu mașina spre o casă de vacanță.

Scurt GHID de supraviețuire în vreme de Mercur Retrograd: ce să faci în perioada 21 aprilie-14 mai 2023 Luna plină din Scorpion 5 mai – efect de catalizator al unor mari schimbări pentru următoarele 3 zodii. Destinul lor este pe cale de a se împlini!   Stomatologia digitală - care sunt avantajele folosirii soft-urilor moderne?

Vezi aici mai multe detalii

Un astfel de grătar portabil, curat și ușor de utilizat, te va ajuta să devii cel mai apreciat om, un chef al grătarului, lăudat și iubit de toți cei din jur. Este realizat din oțel carbon cu un capac din plută și are toate elementele detașabile pentru o curățare optimă cât mai ușoară. Așadar, un asemenea set de grill portabil are:

  • finisaj satin alb
  • coș pentru cărbune
  • grătarul
  • curea pentru un transport ușor
  • 2 mânere din silicon detașabile

Un astfel de grătar de exterior, dar care poate fi utilizat chiar și în interior, este perfect pentru acele persoane care contestă sănătatea unui grătar pe bază de cărbune sau pentru cei care detestă efortul care trebuie depus pentru a face un grătar clasic, cu cărbune.

Alătură neapărat acestui grătar un set de ustensile de grătar, de avut în vedere oricând la tine când alegi să folosești acest grătar performant portabil.

ArtGranit redefinește calitatea și designul în domeniul amenajărilor interioare Călătorește cu metroul și colecționează artă de Theodor Aman și Nicolae Grigorescu! Primele instituții de învățământ din România cu risc seismic care vor fi reabilitate prin PNRR

Piatră special concepută pentru coacere pizza

S-ar putea ca anumite persoane să nu servească neapărat preparate la grătar, chiar dacă vorbim de o adunare la grătar în curte cu grădină. Pentru ele, poți să te asiguri că veți prepara ceva aparte, mai stilat, dar cel puțin la fel de delicios și care place aproape oricui: pizza!

Pentru un astfel de preparat în grădină, optează așadar pentru o piatră de coacere special concepută pentru pizza. Aceasta este proiectată să absoarbă umiditatea la un nivel optim, astfel încât va crea pizza delicioasă și crocantă, pe gustul tuturor. Ceea ce e și mai important la o astfel de piatră tip blat de coacere e însă faptul că, în afară de pizza, poate coace inclusiv pâine și alte preparate tip foietaje sau din aluaturi. Este realizată tot de către brandul Berghoff de la care vine minunatul grătar portabil de care vă spuneam mai sus.

Designerul Diana Nicolaie debutează pe scena artistică cu o expoziție ieșită din tipare, curatoriată de Ioana Ciocan 6 proiecte pentru elevi încep în luna mai în București. Cursuri gratuite de înot și un târg educațional, printre acestea 6 cauze ale sânilor lăsați: cum poate fi rezolvată această problemă estetică?

Vezi mai multe detalii

Piatra tip blat de coacere este realizată din cordierite, are un diametru de 23 de cm și o înălțime suficient de bună, de 1 cm. Se recomandă spălarea sa manuală. Este un lucru foarte util pe care merită să îl ai în casă, mai ales dacă îți place pâinea de casă, așa că investește neapărat în această piatră de coacere!

Sau pentru o pizza pe cinste la o adunare în grădină, pentru grătar sau nu numai, dacă nu vrei doar o piatră de coacere specială, poți alege mai degrabă un set complet de accesorii pentru pizza cu blat pentru coacere din piatră, blat din bambus pentru servirea pizzei și un cuțit special 2 in 1 pentru tîiat pizza, dar și pentru răzuit brânza. Wow!

Vezi in magazin

Veselă vesel colorată

Un grătar în aer liber sau timpul petrecut în grădină înseamnă bucurie, bună dispoziție, energie. Așa că, pentru a induce și mai mult din starea asta pozitivă, pentru a face lucrurile memorabile, optează pentru veselă cât mai… veselă și colorată! Alege farfurii în culori și motive deosebite, simpatice, pahare și căni la fel de drăgălașe, care te vor înveseli instant!

Dacă faci în mod regulat grătare în grădină sau în aer liber, la care chemi mai multe persoane sau grupuri mari, asigură-te că ai cel puțin două seturi de veselă vesel colorată și cu imprimeuri drăguțe (flori, animăluțe, mesaje drăgălașe, motive geometrice).

Vezi mai multe modele

Jocuri în aer liber și boardgames

Un grătar nu presupune doar mâncare bună. La un moment dat, invitații se pot plictisi, inclusiv de stat la soare. Iar ca să întreții atmosfera, fie alegi niște activități de exterior ca voleiul, tenisul sau badmintonul, frisbee ori orice alte jocuri, fie optați pentru niște boardgames distractive și incitante.

Urmărește un top al jocurilor de societate cel mai jucate în ultima vreme și optează pentru ce știi că ar interesa pe toată lumea invitată la grătar. Garantată distracție pe cinste și zero plictiseală!

Lumini speciale de grădină pentru iluminat exterior nocturn

De regulă, orice grătar se prelungește până seara târziu. Mai ales dacă ai ales și un vin bun ori orice altă băutură pe măsură și cu board games irezistibile și tentante pentru prieteni și familie.

Așa că asigură-te, pentru când soarele apune, că ai amplasat în grădină lumini speciale și obiecte pentru iluminat exterior nocturn, felinare drăguțe sau ghirlande luminoase de exterior. Vor crea o atmosferă minunată, feerică, iar grătarul în grădina ta va fi unic.

Vezi mai multe tipuri

Acum ai tot ce ai nevoie pentru un grătar reușit în grădină sau la prieteni. Sună-ți amicii și cheamă-i pentru a aduna momente cât mai frumoase împreună! Va ieși o întâlnire pe care nu aveți cum să o uitați.

Sursă front page photo: Somproduct.ro


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri