pufuleti sau nu

Buna!Ma numesc Adela si am un baietel de 6 luni si cateva zile.De curand am observat ca ii plac pufuletii fara sare.Nu stiu daca sa ii mai dau sau nu.Ii dau cate unul sau doi pufuleti.Ce parere aveti?
adelafistis
Postat pe 14 Octombrie 2008 19:45
buna...pufuleti eu i-am dat deliei tot asa de la 6 luni...nu au nici o treaba daca sunt daia fara sare...noi mancam veverita buclucasa sau cam asa se numesc...nu au sare deloc......mamaliguta facuta de tine in casa cu branzica calcica nu ai inceput sa ii dai???eu pe la aproape 7 luni i-am dat si crochete...cu astea isi masa gingiile cand sa ii iasa dintisorii....
deliarebecca
Postat pe 14 Octombrie 2008 20:16
buna! mamaliguta se introduce doar la 8 luni.
felideni
Postat pe 14 Octombrie 2008 21:40
salut!
nu e chiar regula sa introduci diverse alimente in meniul copilului pt ca asa scrie la carte. Mai poti adapta, mai ales ca in unele carti se contrazic f multe chestii. Nu vad dc ar face rau mamaliga mai devreme de 8 luni. In fine fiecare face dupa cum crede.
sabina82002
Postat pe 14 Octombrie 2008 22:21
sabina82002, mie asa mi-a recomandat medicul pediatru sa introduc mamaliguta doar dupa 8 luni si nu mai repede (poate pentru ca noi am inceput diversificarea numai la 5 1/2 luni)...dar desigur fiecare face asa cum crede.
felideni
Postat pe 15 Octombrie 2008 15:34
felideni, noi am inceput diversificarea mai devreme pe la 4 luni si jumatate si de aceea mi s-a parut cam tarziu. In fine nu-i o tragedie nici asa , nici asa. Sanatosi sa fie copii. Si gata cu mamaligaaaaaaaaaaa
sabina82002
Postat pe 15 Octombrie 2008 21:28
Salutare mamici fara sau cu burtici!
Azi la un pahar de vorba (A SE CITI UN BUTOI DE BERE) cu un bun prieten de-al meu (eu il alint gogu), am ajuns la concluzia ca noi, romanii (mai putin ardelenii, moldovenii, regatenii, dobrogenii) adica oltenii, suntem un neam de mamaligari.

Pentru cei care au cu barda lu' Mihai Viteazul in ceea ce privestea aceasta CHestie delicata numita mamaliga va rog sa cititz continutul di pi ambalajele de hahalera gen NESTLE, MILUPA, HUMANA, BOVINA, etc. o sa vedeti CA CAm toate contin multa halva si malai.

Degeaba incercati sa impuneti la unii si la altele, mai sarace la buzunare in privinta duhului, ce sa dea la babardei sa haleasca ca tot vor manca frunze de pe jos si gananat de gaina cu prima ocazie.

Bafta multi. Spor la Cotcodacit.
andreea13_m
Postat pe 15 Octombrie 2008 21:38
salutare mamici citeam ce se mai vb pe site si am gasit subiectul cu pufuleti ; nu sunt impotriva lor si cred ca mamele stiu ce si cand sa le dau la bb insa cred ca nu este zi in care sa nu vad caruciorul si punga de pufuleti cand suntem la plimbare sau mai aud mamici vai ca nu vrea sa manance acasa cand ajungem nimic dar se gandesc ca copii mananca pufuleti pe strada cand zic eu nu e nevoie gustarile intre mese se dau acasa nu pe strada sau un biscuite e suficient ; pupici si sa creasca bb mari
ps. nergo94 : mamaliguta se mananca si in ardeal :)) cu multe combinatii
grety81
Postat pe 16 Octombrie 2008 10:53
grety81: era o aluzie subtila la fatul ca unii sunt mai romani decat altii cum unele sunt mai mame decat altele.

Mamaliga este unul dintre ingredientele cele mai pure pe care il putem servi bebeilor, nu are multe calorii, nu are bucati mari (daca nu faci cocoloase :D) este bine tolerat de organism, nu contine gluten.

cu pufuletii este alta problema pentru ca nu poti sti cum au fost manevrati pana la forma finala din punga
andreea13_m
Postat pe 16 Octombrie 2008 20:50
Cu pufuletii nu sunt nici eu de acord (chiar credeti ca nu contin nimic altceva decat porumb? in schimb privind mamaliga... cereale de orez cu porumb se pot da (chiar ni s-a recomandat) de pe la 6 luni, deci daca porumbul se accepta, nu vad mamaliga de ce nu (desigur, fff bine fiarta si bine amestecata , nu cu cocoloase de malai crud prin ea...)
ruschita
Postat pe 17 Octombrie 2008 23:46
Buna,
Eu sunt total impotriva pufuletilor deoarece am avut probleme din cauza lor.
Eram intr-o zi in parc, bineinteles cu punga de pufuleti dupa noi desi nu pot sa spun ca luam foarte des.
Cand a aparut fatita mea de la leagan si am vazut-o am crezut ca o sa mor: toata fata ii era plina de pete rosii.
Am dat fuga la medicul pediatru care din fericire are cabinetul in zona. Primul lucru care m-a intrebat a fost daca a mancat cumva pufuleti. I-am raspuns ca da, dar ca si altadata a mai mancat si nu a avut nimic.
Mi-a raspuns ca este cu siguranta de la pufuleti si ca daca vrem sa nu mai avem astfel de probleme sa nu mai consumam asemenea prostii.
Daca ar fi dupa ea ar interzice vanzarea lor.
Nu vreau sa inspaimant pe nimeni dar noi asta am patit si va recomand sa sa reduceti consumul lor sau chiar sa-i evitati pe cat posibil
Pupici

danasinteoan
Postat pe 24 Octombrie 2008 17:25
este alergiva ea la pufuleti, fetita mea mananca pufuleti de la 5-6 luni cate o punga 2 pe zi si nu are numik, insa este alergica la ciocolata, iam dat ciocolata de copii milkinis sau ceva de genul si a facut alergie, insa la capsuni nu are, a mancat toata vara fara probleme. fiecare copil are ceva, nu toti sunt la fel. numai bine si dati la copii de toate si ce mancati voi!
porty
Postat pe 26 Octombrie 2008 15:04
Totusi eu m-am hotarat sa-i dau sa guste si l-am urmarit indeaproape.Intradevar nu multi(5-6 pufuleti) si am vazut ca ii plac mult.Cred ca ar fi in stare sa mance o punga.Sper sa fac bine.Va pupam
adelafistis
Postat pe 27 Octombrie 2008 15:16
pufuletii sunt buni !!
dar trebe gustati unii au gust de cauciuc, plastic !!!!
eu evit , dar....mai ales astia cu surpize al meu e maricel
evitam sneks,....dar nu-i putem tine in colivie

painea e 60% chimika
monique1977_kidz
Postat pe 9 Noiembrie 2008 08:29
EU NU ZIC CA SA NU FIM ATENTI LA CE DAM LA COPII SA MANACE , DAR NU II MAI TINETI IN GLOBURI DE STICLA , COPILUL SELECTEAZA SI SINGUR CE VREA SA MANACE SI CE NU .E U I-AM DAT FETITEI MELE TOT CE SI-A DORIT DUPA VARSATA DE UN AN SI MULTUMESC LU DUMNEZEU , ESTE SANATOASA . EU DE CATE ORI MERGEAM LA CONTROL LA DC PEDIATRU IMI RECOMANDA , BORCANELE CU MANCARE NESTLE , DE CE , EU NU SUNT IN STARE SA II FAC COMBINATII DE FRUCTE SI LEGUME , CE POT FACE PUFULETI ? PAREREA MEA ESTE CA LASATI COPILUL SA MANANCE CE ISI DORESTE , NUMAI CA NOI SA CONTROLOM CANTITATEA
denisateo2
Postat pe 13 Noiembrie 2008 20:04
salutare,
noi am inceput diversificarea dupa 6 luni (pt ca am alaptat....si inca alaptez)
iar mamaliguta am inceput sa o mancam cam dupa 8 luni, iar pufulet de pe la 9 luni i-am dat Norei ii plac foarte mult pt ca reuseste sa manance singurica, insa mare atentie PUFULETII DATI INTRE MESE SLABESC POFTA DE MANCARE A COPILULUI!!! Eu ii dau dupa masa unu doi cat vrea ea sa manance....!
Pup
liliana_sfc
Postat pe 25 Noiembrie 2008 11:24
inainte sa ii dai gusta tu mami sa vezi daca au gust bun, uni sunt ciudati tare parca au plastic in compozitie ;noi papam pufii de la 7 luni nu abuzam asa de gust si mami papa ii plac ii luam de la paine sunt de la noi f proaspeti
Si vorba unei nepoate Ce sunt pufuletii ?mesteci dar nu inghiti nimic.
Va pupam si ce hotarati pt puiii vostri e cel mai bine
julita79
Postat pe 4 Decembrie 2008 18:48
buna dragi mamicilor!ma bucur nespus ca am gasit despre pufuleti.chiar astazi vb la telefon cu,cumnata mea si ii spuneam ca mi-au spus cateva mamici sa nu ii mai dau fetitei mele de 6luni pufuleti ca sunt toxici,facuti in niste conditii mizere la care ea mi-a spus ca daca stau asa si ma gandesc cum sunt facuti nu avem siguranta pt niciun produs de pe piata ca este facut in siguranta si ce-ar fi sa nu le mai dam nimic copiilor?am stat si m-am gandit si i-am dat dreptate in mare parte.e bine sa evitam cat putem sa nu le dam mult..oricum am observat ca marea majoritatea a mamicilor din ziua de astazi sunt foarte atente si grijulii cu ce mananca copilasii pe cand noi eram de varsta lor mamicile noastre nu aveau asa timp ca noi se duceau dupa doar cateva luni de la nastare la servici si ne dadeau apropae orice si drept dovada ca suntem bine mersi sanatosi.sper as nu va fi deranjat mesajul meu mai direct.sa va traiasca copilasii si sa va bucurati de ei,
maria_serafim
Postat pe 7 Ianuarie 2009 17:40
buna mamici.eu i-am dat la bebe-ul meu de 7 luni pufuleti si chiar ai plac plus de asta nu a avut nici o reactie adversa ia rontait pana s-au topit an gurita cat despre cond unde sunt fabricati nu stiu ce sa spun daca ar fi asa nu am mai manca nimic.credeti ca exista vreun aliment sa fie complet steril si fara microbi?asr parerile voastre.
silviatatu
Postat pe 6 Februarie 2009 16:41
Nu mi se pare normal sa-i dau la copil sa manace orice doar de dragul de a manca atunci pentru ce mai sunt carti de bucate pentru copii si pentru ce zic doctorii ca nu ai voie sa-i dau un anumit aliment decat dupa o anumita varsta.E adevarat ca poate mamicile noastre nu au avut timp sau nu au stiut tot ce stim noi azi in ce priveste alimentatia bebelusilor dar nu vreau sa fac experiente pe copilul meu si sa-i introduc orice aliment inainte de varsta recomandata de medic. Asa ca sa nu va mirati cand veti merge cu copilul la control si vi se va spune ca are viermisori sau mai stiu eu ce alta problema pe la rinichi sau burtica va doresc copii sanatosi si burtici sanatoase si revenind la topic si noi mai mancam din cand in cand cativa pufuleti cand iesim pe afara dar doar atunci.
SEBY1YEAR
Postat pe 7 Februarie 2009 13:16
ai dreptate vasilicasavoiu dar din cand ai mai dau ca vede la alti copii si e pofticios...tremura cand vede ca mananca alt copil ceva pana ai dau si lui.dar nu fac din asta o regula doar din cand an cand.bineanteles ca toate mamicile vor ce e mai bun pt copiii lor. de ex pedriatra mea ami spune una alt dr la care am fost spune alta.pe cine sa mai cred? nu vi s-a antamplat sa nu stiti pe cine sa mai credeti?pana si doctorii se contrazic iar noi suntem an ceata totala.al meu bebe are 7 luni si e un pic mai grasut are 11kg un ex dr de fam mi-a zis sa-l alaptez an cont pana la 1,5 ani daca am lapte iar alt dr specialist la care am fost mi-a zis sa ancerc sa nu-i mai dau titi si sa-i fac mancaruri cat mai multe voi ce spuneti?pe cine sa cred?
silviatatu
Postat pe 7 Februarie 2009 15:22
tatusilvia aceeasi problema cu greutatea o avem si noi la 7 luni avea 11.5kg acum in schimb se plimba mai mult cu premergatorul prin casa si cu noi de manute si nu a mai luat asa mult in greutate plus ca a mai si slabit un pic ca a fost bolnavior si la 7 luni i-au iesit si primii 2 dintisori acum la 8 luni mai are inca 2 iar in perioada in care-i ies mananca mai putin si e mai mofturos in schimb alte probleme cu febra sau mai stiu eu ce nu am avut.Si eu tot la san il alaptez si o s-o mai fac pana la 1 an si ceva. Parerea mea e ca daca nu ai un pediatru bun schimba-l ca la noi in rom. daca vei consulta 10 medici vei avea 10 pareri diferite.
SEBY1YEAR
Postat pe 8 Februarie 2009 15:23
multumesc mult pt sfat vasilica savoiu cred ca asa voi face.sper ca daca va merge an picioare va mai slabi sau cel putin va ramane asa si va creste an analtime,asa e f activ nu face mofturi la mancare anca nu i-a iesit dintisorii dar speram sa intram la normal.eu ai dau de doua ori pe zi mancarica si restul titi tu ce ai dai la bebe?
silviatatu
Postat pe 9 Februarie 2009 17:33
tatusilvia el mananca la 6 dimineata titi pe la 9.30 suc de fructe cu ovaz la 11.30 titi si se culca la 14 supica azi a papat piure de legume cu galbenus de ou apoi am fost pe afara ca la noi a fost foarte cald si frumos la 17 si 10 iar titi iar cand se trezeste ca acum doarme o sa-i dau banana cu branzica calcica iar deseara cand se culca iar titi noaptea mai suge o data sau de 2 ori depinde cum are el chef oricum in perioada dintilor o sa manace mai putin ca si lui ii mai ies doi.cam astea sunt orele dar nu sunt batute in cuie mai variaza.pupici
SEBY1YEAR
Postat pe 9 Februarie 2009 17:41
Si eu am probleme cu greutatea fetitei numai ca noi suntem cam slabuta la 7luni si 3sapt nu avem decsat 6,600 kg.Doctora mi-a recomandat sa o bag pe lapte praf numai ca eu am alaptato si am mai incercat pe la 4luni sa-i dau lapte praf si la refuzat dar acum trebuie sa insist asa mi-a recomandat ca este prea slabuta partea cea mai grea este ca nu accepta nici biberonul trebuie sa ma chinui sa o fac sa accepte si laptele praf si biberonul i-am cumparat o tetina noua din latex sper sa fie bine.Voi dragi mamici cum sfatuiti sa procedez?
maria_serafim
Postat pe 10 Februarie 2009 15:33
buna! eu iti recomand biberoanele acelea mari de la nuk ca au tetina asemenea sanului...la noi au avut mare succes! si noi am avut mari probleme ca nu a vrut sa accepte laptele din biberon, pana am descoperit biberoanele de care ti-am vorbit. numai bine!
felideni
Postat pe 10 Februarie 2009 19:47
pentru maria serafim
iti spun si eu cum am procedat noi, tu alegi:
dai in paralel san cu lapte praf, dar incearca sa ii cumeri biberon de la AVENT(sunt ceva ma scumpe, dar merita). Acestea au tetina din latex si imita forma sanului. Eu consider ca sunt f bune. Vezi tu ce si cum alegi! Sanatate la pitic!
sabina82002
Postat pe 10 Februarie 2009 21:37
am mai uitat ceva
dai la inceputul mesei san, las-o sa suga vreo 3 min si apoi da-i biberon imediat. Zic si eu, poate poate.
sabina82002
Postat pe 10 Februarie 2009 21:39
Multumesc mult pt sfaturi.Ieri a fost prima incercare la 17 cand trebuia sa o alaptez i-am dat lapte praf dar nu a baut decat 30ml si pana la urma i-am dat san.Seara cereale nu prea a vrut sa manance si cand a venit ora sa o alaptez am incercat din nou cu lapte praf dar tot asa nu a vrut mai deloc decat f putin si cu lingurita cu biscuiti am incercat sa-i dau.Noaptea s-a trezit la 4 si am incercat sa-i dau prima oara lapte praf nu a mers deloc i-am dat san la un momendat am incercat sa o pacalesc i-am bagt repede biberonul dar pana a simtit gustul laptelui.Pana la urma tind sa cred ca stie sa traga din biberon si nu e vb de tetina ci de gustul laptelul nu ii place laptele praf acum mi-a dat doctorita milunil iar la 4luni cand am mai incercat nan,poate o sa incerc sa-i dau lapte din din comert.Simt ca nu stiu ce sa fac ca sa mai puna si ea macar un pic pe ea.Mancare nu prea mai manca din cazuza dintisorilor laptele nu o satura am incercat sa-i dau si cereale dimineata dar nu vrea.Nu stiu e sa mai fac o sa insist dar nu prea crde ca o sa dea rezultate.
maria_serafim
Postat pe 11 Februarie 2009 14:46
Eu l-am intarcat pe Darius la 8 luni,cand deja stia de lapticul de la mami care era delicios, dar prea putin pt apetitul lui.Asa ca am inceput cu lapte praf.Inca de la 2 luni ii mai dadeam completare , dar din cauza ca am fost plecata o data de acasa si a fost hranit cu tetina l-a refuzat(la 5 luni).Noi am mers pe tetine tesite sau ortodontice.Trebuie insa sa fi foarte atenta ca sunt si pt ceai(mai mici la gaura) ,pt cereale, si pt lapte.Incearca si de silicon si de cauciuc si sigur vei gasi una care sa fie mai potrivita.Si inca ceva , la inceput este normal sa pape mai putin laptic praf.Incearca sa nu-i dai san imediat dupa lapte praf ci abia la urmatoarea masa.Multa bafta si muuuuuullllllllllta rabdare
adelafistis
Postat pe 11 Februarie 2009 16:31

Recomandari

Subiect Mesaje Ultimul Mesaj
ce peste mananca bebe? 7 De la: kidz007106 15 Martie 2010 21:19
Shopping 2 De la: Alina80 8 Septembrie 2009 16:36
pisici si bebelusi 6 De la: alinakatt 11 Ianuarie 2010 13:12
cat lapte trebuie sa bea? 4 De la: cocco_1125 25 Octombrie 2009 10:23
prea putin in greutate 28 De la: garbo229018 9 Octombrie 2011 13:23
Setari Cookie-uri