RH-ul negativ...probleme la al 2lea copil?

sunt o mamica tanara si am o fetita de 2 ani si jumatate...dupa ce am nascut-o am aflat ca am rh-ul negativ si mi s-a spus ca ar fi bine sa ma opresc la primul.Acum ma gandesc ca as mai vrea un copil dar nu stiu exact ce complicatii ar putea produce rh-ul negtiv...
toffiffee18
Postat pe 29 Septembrie 2008 14:58
pai cum ai aflat de rh dupa ce ai nascut? nu ti-au facut analizele in timpl sarcinii?
ruschita
Postat pe 29 Septembrie 2008 16:51
in primul rand trebuie determinat si Rh-ul sotului si al fetitei. daca e tot negativ si nu ai mai avut si alte sarcini atunci nu sunt riscuri la al doilea bebe.
tie dupa nastere nu ti s-a facut o imunoglobulina anti D? (un fel de vaccin pentru rh)

Postat pe 30 Septembrie 2008 16:16
Si eu am Rh negativ,nu mi-au facut acel vaccin dupa nastere.Si eu vreau sa mai fac un copil,riscuri foarte mari nu ar fi atata timp cat evolutia sarcinii este urmarita de un medic bun.Eu sunt fff optimista si sunt hotarata sa mai fac un copil.Toffiffee18 iti doresc multa bafta si curaj.
PS:Dupa ce trec 2-3 ani de la ultima sarcina nu mai e asa de riscant.
nicole77
Postat pe 6 Octombrie 2008 09:14
Buna fetelor,eu nu am aceasta problema...dar am citit intr-o revista caincompatibilitatea de grup RH nu are consecinte la prima sarcina,ci numai la urmatoarele.....dar pt a nu se dezvolta anticorpi anti-RHse poate face un tratament cu imunoglobuline care au efect asupra sarcinilor urmatoare...in unele cazuri mamaRH negativ cu copil RH pozitiv poate avea anticorpi anti-rh nu numai in sange ci si in lapte,in aceasta situatie fiind containdicata alaptarea copilului....pupici la mamici ci bebici
deliarebecca
Postat pe 6 Octombrie 2008 13:51
daca o femeie rh negativ este insarcinata ,copilul fiind rh pozitiv,dar cu ocazia unei sarcini anterioare,avort,cezariana ,ea a fost expusa sangelui rh pozitiv si a dezvoltat anticorpi anti-rh in timpul celei de-a doua sarcini acesti anticorpi ai mamei se combina cu globulele rosii ale fatului pe care le distruge provocandu-i acestuia icter si anemie severa.
deliarebecca
Postat pe 6 Octombrie 2008 13:57
buna . eu vreau un copil si am aflat ca am RH-ul negativ. sotul urmeaza sa si-l faca si el. daca e pozitiv al sotului ce se intampla , iar daca e negativ ... ? ma poate lamuri cineva pana ajung eu la medic?! nu este o cauza negativa pt. conceperea copilului , ci doar ca pe parcursul sarcinii voi fii mai mult sub supravegere? multumesc !
marcela_miss
Postat pe 7 Octombrie 2008 18:27
daca esti la prima sarcina nu se intampla nimic daca u ai rh negativ si sotul tau pozitiv.....vezi ce am scris mai sus....pupici si mult succces.....
deliarebecca
Postat pe 8 Octombrie 2008 05:19
Tofife18 nu ne-ai raspuns cum de nu ti s-a facut analiza rh cand ai aflat ca esti insarcinata.eu am doi copii si rh negativ.Cand l-am avut pe primul mi s-a depistat rh negativ, al sotului este pozitiv, si de-a lungul sarcinii am facut in fiecare luna recoltare de sange pt determinarea anticorpilor.
dupa ce am nascut fetita (primul copil) am facut vaccinul cu imunoglobulina, dar doar dupa ce i s-au recoltat probe de sange de la fetita pt a i se determina rh(al ei e pozitiv deci eu am primit vaccinul).Al doile copil l-am facut peste 6 ani(fara nici un avort intre) si tot asa in fiecare luna am fost pentru determinarea anticorpilor.Dupa ce l-am nascut pe baietel, i-a fost si lui determinat rh si al lui este negativ ca al meu si nu am mai avut nevoie de imunoglobulina(vaccin).Copii sunt amandoi binesi sanatosi.
micovschi_delly
Postat pe 8 Octombrie 2008 11:06
atat eu , cat si sotul avem RH negativ.mi s-a spus ca nu e nici o problema.voi ce ziceti sau ce stiti? pupici
marcela_miss
Postat pe 20 Octombrie 2008 16:10
Al doilea copil poate avea rh negativ sau pozitiv,sanse 50-50.In primul caz nu exista nici un risc la a doua sarcina.Daca insa copilul are rh pozitiv pot aparea complicatii.Pe parcursul sarcinii trebuie sistematic dozati anticorpii.
chisecrina
Postat pe 21 Octombrie 2008 08:12
buna
si eu am rh-ul negativ si am aflat abia cand am ramas insarcinata.Daca esti la primul copil nu sunt probleme, doar de la a doua, a treia sarcina in sus.
Trebuie sa mergi periodic la control ( odata la trei luni) pt. a se verifica daca se dezvolta anticorpi. Neaparat sa faci dupa nastere vaccinul daca vrei sa nu mai ai emotii la urmatoarele sarcini.
Eu nu am avut nici o problema.
Abia atunci am aflat ca si mama mea si bunica aveau rh negativ dar ele nu au avut nici o problema desi au doi respectiv patru copii.
totusi pentru mai multa siguranta este foarte bine sa-ti faci vaccinul dupa nastere.
Daca si sotul tau are rh negativ am inteles ca nu sunt probleme.
Mult succes si nu te inspaimanta.
danasinteoan
Postat pe 21 Octombrie 2008 13:10
Buna
si eu am Rh-ul negativ si am doi copii; la primul copil am facut analizele si eu si sotul si amandoi avem Rh-ul negativ; sarcinile nu au fost cu probleme copii sunt bine insa am tot facut analize pe parcursul sarcinilor ca desi suntem cu acelasi Rh este bine o mai atenta supraveghere in cazul celui negativ; asta cel mai bine intrebi si ginecologul la care mergi;
cotosm
Postat pe 24 Octombrie 2008 08:22
Buna
Si eu am RH negativ iar sotul pozitiv; am nascut 3 copii sanatosi -3 baieti cucuieti, unul mai destept decat celalalt(normal ca ma laud, nu?)
In '92 cand am ramas insarcinata cu primul copil asistenta de circa cum era atunci mi-a facut un scandal monstru cand am mers la ea cu analizele pt prima data spunandu-mi ca o sa aduc pe lume un monstru, ca sunt inconstienta bala,bla,bla; normal ca ne-am speriat f. tare si am mers la medicul specialist ginecolog care ne-a explicat ca nu e chiar asa cum eram amenintati de asistenta; am nascut normal, nici nu mai stiu daca la primul am fost sa fac titrarile lunare , bibeintelkes am fost urmarita de medic pe tot parcursul sarcinii.
Dupa 7 ani am ramas iar insarcinata, am facut lunar titrarile pentru a urmari anticorpii, nu au fost probleme, am nascut normal si usor..
Dupa alti 7 ani iar am ramas insarcinata, iar am mers la medicul meu ginecolog; ei acum au inceput discutiile:ca am peste 35 ani, ca exista riscul sindromului Down, ca trebuie sa fac nu stiu ce investigatii..ca.........si ca......si daca.......
Am refuzat sa dau banii pe analizele pt sindromul Down fiindca am fost hotarata ca o sa pastrez copilul indiferent de ce o sa-mi spuna medicul; am facut titrarile lunare, nu au fost probleme, am nascut o minunatie de copil, sanatos si la fel de usor si fara probleme; la 1 luna cand am fost la un control i s-a parut la medic ca are nu stiu ce la inima, ca s-ar putea ......ca nu e sigur.....ca trebuie sa mergem la Tg. Mures pt un control mai amanuntit si daca e cazul....vreo operatie....ei bine am mers si la Tg. Mures, asa a trebuit, dar copilul nu are nimic decat ce au majoritatea copiilor la nastere, nu stiu ce fel de suflu sau ceva de genul, dar copilul nu avea nici un fel de manifestare, se dezvolta normal
Abia dupa ce am nascut al 3 lea copil mi-a propus doctorita mea sa fac vacinul cu imunoglobulina (pe care l-am si facut in primele 24 ore dupa nastere) in ideea ca daca mai fac copii sa nu fie probleme. al treilea copil are Rh pozitiv dar este cat se poate de bine si destept foc, are 1 an si 5 luni si sunt tare mandra de realizarile mele
Asta e povestea mea sper ca nu v-am plictisit si mai cred ca copiii sunt cel mai mare dar de la Dumnezeu; cu credinta si rugaciune putem invinge multe obstacole; cat am fost insarcinata m-am spovedit si impartasit la 30 zile, preotul duhovnic s-a rugat pentru mine si am vazut si trait pe pielea mea ajutorul dat de Sus.
Va doresc pace sufleteasca, sanatate si sa auzim de bine!
Nelafilip
Postat pe 16 Noiembrie 2008 16:40
si eu am fost in situatia ta si am ajuns in 28 de sapt si acum mi a facut un vaccin dar pana acum am fost in fiecare luna sa mi fac dozari anticorpi asta inseamna pe limba noastra ca mi lua un pic de sange si in 2 zile imi spunea rasp daca iti ies negativi de la inceput sa stai linistita ca asa i am avut si eu.asa ca pune mana la treaba.
any_kidz
Postat pe 28 Noiembrie 2008 17:02
Buna mamici!!!
Sunt o mamica cu rh negativ am o minunatie de fetita inaintea dariei am pierdut o sarcina la 3 luni. Exista un vacin rogam (antirh) care se face in cazul in care pierzi sarcina si in cazul in care copilul care-l nasti are rh diferit de al tau. Practic la mine daria a fost a doua sarcina si este fff bine. Nu- de ti fa probleme in timpul sarcinii din doua in doua luni se fac analizele pentru determinare rh si in functie rezultat faci dozare de anticorpi. In ziua de astazi nu mai e o problema rh. Asa ca spor la treaba asteptam sa ne spui ca astepti un bebe.
cris_ele2004
Postat pe 30 Noiembrie 2008 08:51
cat despre alaptat este o prostie nu este contraindicat
cris_ele2004
Postat pe 30 Noiembrie 2008 08:53
Buna mamici,
si eu am rh negativ, nu ama avut alate sarcini inaintea Norei ea e perfect sanatoasa are rh pozitiv la fel ca sotul.... dupa nastere la mamicile cu rh negativ si incompatibilitate cu bebelusul li se face gratuit in maternitate acel vaccin antirh....pentru a nu avea probleme la al-II-lea copil!
Cat despre alaptat ..... Nora are 11 luni imediat face anul si inca alaptez!
Bafta
liliana_sfc
Postat pe 30 Noiembrie 2008 09:10
stai linistita ca poti avea si pe cel de al doilea copilas numai ca trebuie sa fi atenta trebuie sa faci teste, nu stiu daca ai facut vaccinul din maternitate eu l-am facut si mai pot avea un copilas nu stiu la al treilea daca mai am voie dar este bine sa te sfatuiesti cu un ginecolog bun
amalia_condurache
Postat pe 2 Decembrie 2008 11:40
buna !!! si eu am rh negativ si in anul 2000 cand s-a nascut printul meu(care are aceeasi grupa ca si mine dar rh pozitiv ca tatal lui) nu mi-a facut nici un dr vaccinul acela dupa nastere. copilul a fost si este fff sanatos,eu nu am avut nici o problema si acum deja ma gandesc la al doilea copil. o sa merg sa-mi fac toate analizele necesare si dozare de anticorpi dar la cat a evoluat medicina nici nu-mi fac probleme. Sanatate multa fetelor si vou si puilor vostrii!
oana_78
Postat pe 1 Februarie 2009 09:50
buna !!! si eu am rh negativ si in anul 2000 cand s-a nascut printul meu(care are aceeasi grupa ca si mine dar rh pozitiv ca tatal lui) nu mi-a facut nici un dr vaccinul acela dupa nastere. copilul a fost si este fff sanatos,eu nu am avut nici o problema si acum deja ma gandesc la al doilea copil. o sa merg sa-mi fac toate analizele necesare si dozare de anticorpi dar la cat a evoluat medicina nici nu-mi fac probleme. Sanatate multa fetelor si vou si puilor vostrii!
oana_78
Postat pe 1 Februarie 2009 09:50
Si eu am Rh negativ.Sotul meu il are pozitiv,bebele meu l-a luat tot pe cel pozitiv.Am ramas a doua oara gravida si sarcina s-a oprit in evolutie la 8 saptamani.In concluzie,incompatibilitatea de Rh are un cuvant important de spus la a doua sarcina.Daca bebe ar fi luat Rh-ul negativ ca al meu,nu ar fi fost nicio problema la urmatoarele sarcini.Multa sanatate.
Puiutza
Postat pe 2 Februarie 2009 10:35
Buna .Si eu am rh negativ , iar sotul meu pozitiv . Avem o fata de 7 ani si nu au fost probleme ..a fost a treia sarcina si mi-a fost putin teama .Am facut lunar dozari de anticorpi si totul a fost ok .
catylucia
Postat pe 9 Februarie 2009 12:05
Buna! Ma bag si eu in seama! Am 2 fete, una de 25 cealalta de 22. Cea mare are un bebe de 9 luni (de aia m-am inscris pe site-ul asta, sa mai aflu noutati despre beblusi). Toti, mai ales fetele sunt sanatoase. Am aflat ca am RH negativ in luna a 7-a de sarcina. Eu A2 si RH negativ, sotul 0 si RH pozitiv.....Dupa 24 ore de la nastere mi-a facut Imunoglobulina umana specifica....trebuia sa ma duc la control........n-am fost! Am mai facut o fata care este sanatoasa tun! Celor mici le-a luat sange imediat cum s-au nascut....au A2 si RH pozitiv..
carmen2531
Postat pe 2 Mai 2009 22:01
si concluzia care e ? ca e bine sa nu ne facem controalele pe care ni le indica medicii?ca poate o sa avem toti noroc? (si daca doamne fereste se intampla ceva si nu mai era bine, nu-ti smulgeai parul din cap ca nu ai ascultat de dr?)
pinicuta
Postat pe 2 Mai 2009 22:40
Vand vaccin anti-D (imunoglobulina) pentru femei cu Rh negativ. A fost adus cu geanta frigorifica din Bulgaria si e valabil pana in 2011. 0724279245, Adrian
nicolette19_ro
Postat pe 29 Mai 2009 21:49
VAND RHOGAM 500 RON CRISTINA BUCURESTI RELATI TEL 0726 945 044 SAU 0769 515 415.
kidz003516
Postat pe 27 August 2009 13:44
Vand vaccin anti Rh. Pret 600 RON. Cluj-Napoca
dany_ella
Postat pe 7 Octombrie 2009 21:42
Buna mamici !!!
Am o fetita de 1 an si 3 luni rh negativ eu ,tati pozitiv inaintea Dariei am mai pierdut o sarcina dar nu din cauza rh-ului iar acum asteptam iar un bebe atata timp cat faci determinare de anticorpi si in functei de rezultat faci sau nu dozare nu este nici o problema. Asa ca treceti la treaba timpul trece !!!!!!!
cris_ele2004
Postat pe 8 Decembrie 2009 14:49
buna eu am al doilea copil o fetita irina - catalina si are rh negativ la fel ca al meu(tati are rh pozitiv). sarcina a doua a fost la diferenta de 9 ani fata de prima si copii sunt ok eu la fel......... succes medicina a evoluat fffffffff mult
oana_78
Postat pe 9 Decembrie 2009 08:03

Recomandari

Subiect Mesaje Ultimul Mesaj
ajutor 13 De la: pinicuta 3 Ianuarie 2010 12:09
Alintati-va copiii!!!!!!!!!!!!!! 1 De la: kidz000448 15 Iunie 2009 19:02
Sarcina! 2 De la: garbo_471221 19 Iulie 2017 18:02
E cineva care va naste in septembrie-octombrie la maternitatea giulesti? 1 De la: rashela 13 August 2009 15:39
Mamica in luna Ianuarie 1 De la: RazaDeSoare 23 Decembrie 2008 14:41
Setari Cookie-uri