Experienta nasterii

Curaj,Spohie!Am intrebat ieri medicul si mi-a spus ca poti avea 3-4 copii nascuti prin cezariana.Deci capul sus...noi suntem alaturi de tine!Vei avea cu siguranta alti bebei(ma gandesc ca nu te vei opri la unul sg).eu am fost la ecograf...am din nou baietel,deci cu sigurantza vom mai avea unul peste 2-3 ani,poate ca vine fetita.Am fost cam dezamagita la ecograf....adica speram din tot sufletul sa fie fetita,dar asta este,sanatos sa fie,nu hotaram noi,ci Dumnezeu.Asa ca si tu ai incredere ca totul va fi bine de data asta.Te pup si ai grija de tine
annuka
Postat pe 17 Ianuarie 2009 21:05
fetelor,nu mai spuneti nimic?Sophie,ce mai faci,cum te mai simti?astept sa mai spuneti si voi cate ceva ,sa mai lasati niste mesaje despre care sa mai discutam.va pup si aveti grija de voi.
annuka
Postat pe 21 Ianuarie 2009 23:55
sofia, imi pare rau prin ce ai trebuit sa treci....off..dr astia..cum sa te lase sa treci de termen? la mine nici nu a vrut sa auda sa trec de termen...

offf...numa un copil iti poate alina durerea, si sper din tot sufletul sa ai parte de el cat mai curand

anuuka si eu o ascult pe fata mea sa vad dc respira, desi nu a avut nici o problema..
tudor_claudia
Postat pe 22 Ianuarie 2009 09:18
salve claudia!
Inteleg ce spui,ca si tu asculti fetita sa auzi daca mai respira si sper ca niciodata in viata sa nu ai probleme de genul acesta cu ea,dar trebuie sa iti spun ca eu traiesc zi si noapte cu frica in suflet,sunt tot timpul in tensiune...acum are si polipi de un pic de vreme si trebuie sa il duc sa ii scoata numai ca mai trebuie sa asteptam un pic.Nu pot descrie ceea ce am in suflet,numai o mama care trece prin asa ceva poate intelege.In plus de asta sunt si insarcinata in 5 luni...stiu ca trebuie sa ma calmez eu pe mine in primul rand,dar nu reusesc.sunt aproape 5 ani decand traiesc asa...imi mai trecuse un pic intre timp,dar de cand tot cu raceli si polipii astia m-am dat iar peste cap.
annuka
Postat pe 22 Ianuarie 2009 17:37
sophie....ce pot sa-ti spun ca sa te consolez? vorbele n-au nici o valoare. imi pare extrem de rau si iti sunt alaturi sufleteste... Doamne ce nenorociti de medici...i-as omori pe toti. Si mie mi-a scos copilasul cu forcepsul, de a avut ochisorul plin de sange 2 luni dupa nastere, iar in spate, la ceafa, are semn cum l-au prins si acum, la 2 ani si 4 luni. bine macar ca nu s-a intamplat mai rau, ca in cazul tau.imi pare nespus de rau, dar nu-ti pierde speranta. nu poti uita niciodata asa ceva, dar poti trece peste. si asta cu ajutorul celuilalt copilas pe care il vei face, ca e musai sa faci macar unul. asta iti va mai vindeca sufletulul, iti spun precis. sa-ti ajute Dumnezeu!
stiu ca e greu, dar trebuie sa fii tare, pentru ca, cu siguranta, sotul tau sufera la fel de mult. dar noi, femeile, suntem mai puternice( degeaba ni se spune"sexul slab"), asa ca tb. sa-i tii curajul si lui.
ai sa vezi ca prezenta unui copilas in viata voastra schimba situatia si te vindeca. te pup si inca o data sunt alaturi de tine.
magdutza_kidz
Postat pe 23 Ianuarie 2009 10:36
Salutare!
Buna tuturor mamicilor;Sper ca te simti un pic mai bine Sophie!
Voiam sa-ti mai spun ca desi am sperat ca dupa a doua nastere o sa privesc altfel experienta nasterii n-a fost deloc asa.Dupa prima nastere am fost asa de speriata ca ma si mir de unde am avut atata curaj s-o nasc tot natural pe Denisa.Desi mi se pare aiurea sa fie singura nu mai vreau deloc sa mai incerc inca o data.
Eu ma opresc aici.
Va doresc la toti/toate numai bine si mai ales sanatate,
Felicia Raduca
feliciaraduca
Postat pe 23 Ianuarie 2009 16:46
salut mamicilor!

Imi pare rau ca ati avut asa mari probleme cu nasterea nici acum nu-mi vine sa cred ce incompetenti pot fi medicii din tara noastra . Eu pot spune ca sunt o norocoasa nu am avut nici un fel de probleme cu sarcina desi am fost monitorizata din 4 saptamani pana in ultima cand am nascut si nici cu nasterea desi am nascut cu o saptamana mai devreme la 39 de saptamani era intr-o marti dimineata la ora 7 cand mi s-au rupt membranela (apa).M-am trezit sa merg la baie si am vazut ca-mi curge un lichid mai gros din cate citisem toata sarcina am fost sigura ca s-au rupt membranele mai ales ca dopul gelatinos imi picase de sambata dimineata. L.am trezit si pe sotul meu care la inceput m-a privit buimac nu intelegea ce-i spuneam iar cand s-a trezit mai bine era in mijlocul camerei cu bagajul meul la usa. Imi vine si acum sa rad cand imi aduc aminte bineinteles ca l-am linistit si i-am zis sa ma ajute sa-mi fac dus ca nu plec asa la spital mai ales ca stiam ca o sa stau cateva zile internata dar nu am stat decat 3 dupa dus mi-am facut si o cafea si aceea a fost ultima cafea pe care am baut-o de 8 luni de cand alaptez nu mai beau cafea.L-am sunat pe medic care era de garda si ne astepta asa ca pe la ora 9 am ajuns si noi la spital fara nici un fel de dureri.M-am internat si apoi am urcat in sala de travaliu bineinteles sotul a ramas sa astepte afara.Cum doctorul meu era intr-o cezariama a trebuit sa astept sa iese si sa ma consulte asa ca m-am asezat intr-un pat gol pentru ca mai erau 3
-4 doamne care asteptau sa nasca.M-a consultat si mi-a zis ca o sa nasc spre seara si cum nu aveam nici dureri nici dilatatie mi-a pus perfuzie si eu chiar am glumit am zis lasa ca merg acasa si vin mai pe seara ca si asa ai cam aglomerat.Dupa nici 20 minute au inceput contractiile iar eu nu mai eram asa vesela ca la inceput.pe la 11.30 a nascut una dintre doamnele care erau acolo o fetita cu care am ramas si prietene iar la 14.30 a nascut o alta doamna alta fetita.De acum am inceput si eu sa ma contractii la 4-5 minute si sa ma doara mult mai tare.Bineinteles ca mi-a facut calmante pana la limita imposibilului epidurala nu mi-a pus ca trebuia sa stau mult mai mult in travaliu asa ca la ora 16.20 m-a dus in sala de nasteri unde mi-a mai pus o perfuzie ca nu mai aveam nici o contractie si dupa ce m-a apasat pe burta de 2 ori a si iesit bebelusul meu care a avut 4kg si 54cm bineinteles ca mi-a mai facut o injectie sa nu ma doara cand m-a cusut.Pot spune ca mai tare am suferit dupa aceea ca ma durea cand mergeam la pansat .Bebelusul mi l-au adus a doua zi si am stat in salon cu cele 2 fetite care s-au nascut inaintea lui. In spital nu am stat decat 3 zile si-mi doresc din tot sufletul sa am si urmatoarea sarcina si nastere la fel de usoara ca prima.
va doresc multa sanatate si dea Dumnezeu la viitoarele mamici o sarcina si o nastere la fel de usoara ca a mea
SEBY1YEAR
Postat pe 2 Februarie 2009 16:47
sofia imi pare tare rau pentru ce ti s-a intamplat si mai ales ca in aceste momente orice ar spune oricine nu ajuta si-ti doresc din tot sufletul sa ai un bebe dar cauta un doctor bun care sa te ajute si care intr-adevar sa fie bun ca asa renume au mai toti dar nu prea e asa
SEBY1YEAR
Postat pe 2 Februarie 2009 16:55
annuka da de ce nu ii faci tu un tratament pt inumizare...ca asa te linistesti si tu si copilul...sa nu stai cu el din raceala in raceala...uite poti sa ii dai oscillo (i-am dat eu fetitei si nu avea un an) acum ii dau inumorezistan unpreparat pe baza de echinaceea si e fff bun..si mai sunt si altele...sunt de parere ca e bine ca copilul sa isi formeza singur sistemul imunitar...da nu in zilele noastre si nu cu un antibiotic mai puternic decat celalat care ceea ce repara pe o parte distruge pe cealalta...ca distruge flora intestinala si dai in enterocolite si alte minunatii...

scuzati off topic..dar nu m-am abtiut...
tudor_claudia
Postat pe 11 Februarie 2009 10:55
Buna ,

Eu am avut parte de o nastere extrem de usoara . cel putin din cate am citit dupa ce-am nascut imi dau seama ca-s ceva unicat !!!

Am mers in data de 4 martie la control eram deja in 41 de saptamani si nu aveam nici o durere nici contractie doar vroiam sa nasc odata ca eram imensa ... bun aveam o dilatatie de 2 cm. si medicul curant mi-a spus ca am asteptam cateva zile si daca nu se intampla nimic "il piscam de fund " am asteptat pana luni cand am luat la ora 10-40 un sfert de pastila sub limba (ceva hormon care nu mai retin cum se numea ) asteptam cu nerabdare sa simt ceva si intr-un sfarsit la ora 11-10 exact dupa 30 de minute am simtit ca trebuie sa merg la toaleta ei bine nu simteam nici o durere doar ca eu trebuie sa merg la toaleta la 11-21 tatal copilului a sunat medicul ne-am pus in masina am fluierat tot drumul pana la clinica , acolo se pensula liftul si eu simteam ca toaleta nu mai apuc am sa fac pe mine efectiv receptuonara ma intreba de buletin o doamna doctor sa ma consulte si eu care ii spuneam sa faca repede ceva cu luftu ca-s in 42 aproape si ca eu vreau sa merg la toaleta . Bun urcam cu liftul vine moasa ma intreaba de ce ma stramb si eu ca vreau sa merg la toaleta si nimeni nu ma asculta ea ca vrea sa ma vada intai pe masa pana mi-am dat seama ea deja mi-a bagat branula in mana era o mega agitatie mi-a rupat apa dirijat a sosit si medicul caruia ii spuneam ca eu trebuie sa imping si el bine dar fara voce ca ramai fara , am impins de 3 ori si gata la 11-51 eu deja eram gata ... intr-adevar cand am simtit ca trebuie sa imping simteam si o durere cumplita in spate parca imi lasam spatele pe masa si ca ma rup in doua dar a durat atat de putin incat am si uitat imediat deoarece am exclamat ca simt ceva foarte cald era capul copilului !!! a inceput sa planga inainte sa-i taie cordonul ombilical !!!... am nascut un baietel de 4.2kg 61cm cu ochii albastri frumos cum nimeni altu ... Ce sa mai am avut foarte mare noroc n-am facut icter n-am avut nici un fel de complicatii joi am plecat acasa ...
Thoma_Erwin
Postat pe 5 Mai 2009 11:12
Eu am nscut la o clica privata Gynia din Cluj si vrau sa spun ca serviciile si ingrijirea de care ai parte merita toti bani nimeni nu te priveste cu superioaritate si au mare grija de tine si de copil in timpul sarcini , in timul nasterii si dupa te mai suna sa te intrebe ce mai faci si cum te descurci sa-ti mai dea niste sfaturi... ei ce se intampla in maternitatile de stat ceva de groaza ...
Thoma_Erwin
Postat pe 5 Mai 2009 11:20
asa o nastere foarte rar cum ai spus si tu daca citea sotul meu mesajul asta nu imi mai faceam nici dus si nici cafea nu mai beam in dimineata cand m-am dus sa nasc ca era asa stresat saracul de el de parca ar fi nascut el nu eu
SEBY1YEAR
Postat pe 6 Mai 2009 12:01
eu sa fiu sincera nici nu am stiut ce sunt durerile e nastere.la 12 noaptea mi sa rupt apa(cu 3 saptamani mai devreme) si am plecat pe jos cam 3 km la spital.pana dimineata mau tinut la traceate(cu niste curele pe burta) si abia la 8 dimineata am avut si eu cateva contractii.la 9 mau dus in sala de travaliu unde o asistenta ma ajutat ea cu mana sa ma dilat putin si apoi mau dus in sala de nastere unde dupa 5 sfortari am nascut.am fost norocoasa+
ariana_kidz
Postat pe 10 Mai 2009 22:58
despre cum am nascut eu..o poveste lunga...am fost monitorizata in sarcina de nu stiu cati dr din 3 tari...in primele 13 saptamani de sarcina am fost in italia, apoi pana la 23 sapt in ro...unde mi-au facut triplu test si a iesit un risc de 1/16 sindrom down...la copil nu am renuntat,ne-am facut bagajelul si ne-am intors in italia,mi-au facut alti dr morfologia fetala...totul ok,nu era nici un risc...apoi ne-am mutat in austria,sotul cu serviciul si eu impreuna cu el..la 31 sapt am facut primul eco in austria...din nou totul ok...si au urmat alte eco si analize pana-n ziua cea mare...de la primul eco dpn era data la care am nascut chiar daca dupa um era cu 4 zile mai devreme...si chiar si la ultimul eco la 38 sapt mi-a zis tot aceeasi data...doar in ro era diferenta de 2 sapt mai mic ...si am ajuns si ziua cea mare...cand au inceput contractiile...era miercuri seara,peste zi am pierdut putin sange si ne-am grabit iute la spital...m-au monitorizat si mi-a zis ca inca nu nasc saptamana aceea...m-am intors acasa,mi-am lasat sotul la servici in drumul spre casa si eu am condus...ajunsa in casa cand m-am intins pe pat am simtit o durere puternica..era ora 18...am asteptat...30 min alta...apoi alta la 20 min..nu i-am zis nimic sotului pt ca in ultima saptamana in fiecare zi ii spuneam ca eu azi nasc...apoi seara ii ziceam ca din nou nu am nascut...asa ca nu m-ar fi crezut chiar daca-l sunam sa-i zic ..la 23 30 m-a sunat sotul sa merg sa-l iau de la munca,eu continuam sa am contractii tot la 20 min...am asteptat sa treaca contractia,m-am urcat in masina si am mers dupa el...nici nu am apucat sa parchez ca m-a luat alta...eram atat de fericita ca ajunsese momentul intalnirii cu galuscuta mea,ca i-am zis razand ca am contractii si nu m-a crezut...apoi toata noaptea am mai reusit sa atipesc intre una si alta...dimineata la 9 am mers la spital,eu nu le simteam regulate dar cand m-au pus la aparatul cu care monitorizeaza contractiile se vedeau tot la 7 min...eram dilatata 2 cm...m-au trimis sa ma plimb si sa ma intorc cand erau la 5 min...am mers acasa,am intins rufe,mi-am facut putina ordine...ma opream doar sa notez fiecare contractie,era joia inainte de Paste...eram agitata ca nu las mancare facuta de parca cuiva i-ar fi pasat..au ajuns si la 5 min si eu inca nu vroiam sa mergem...cand le aveam la 3 min si muult mai puternice am pornit spre spital...nu m-am plans o secunda...eram fericita ca in sfarsit imi voi tine Diditza in brate...ajunsi la spital...dezamagire...doar 4 cm era dilatatia!mi-au pus perfuzii,clisma...eram singura cu sotul intr-o sala imensa,aveam baia proprie...pe la ora 19 doar cu 1 cm eram mai mult dilatata...m-au trimis din nou la plimbare...la ora 20 sunam in ro plangand la mama ca eu nu stiu daca nasc in noaptea aceea ca eu nu am contractii puternice si eu nu ma dilat...ne-am intors in sala de nasteri...moasa a zis ca-mi verifica dilatatia...si de aici incepe frumosul...mi-a rupt membrana in toiul unei contractii..nu am simtit nici o durere cand a rupt-o dar dupa 2 min deja simtem bb cum vrea sa iasa...l-am trimis pe sotul dupa moasa ca mi se parea ca mai e putin si iese bb...a venit moasa mi-a luat un picior si l-a pus in sold la ea,dr mi-a luat altul si l-a pus in soldul lui si se impingeau spre mine,sotul m-a ridicat de spate...nu stiam la care sa stig sa-mi dea drumul,dupa cateva impinsaturi mi-a facut epiziotomia,nu mi-am dat seama decat o piscatura am simtit...i-am zis cateva cuvinte dulci la dr in romaneste sotul a inceput sa rada...inca o contractie,inca o impinsatura si am auzit un plans...putin spus plans...eu m-am relaxat am inceput sa rad si dr striga sa mai imping odata ca nu era total terminat tot... apoi am vazut-o era ora 21,26...nu-mi venea sa cred ca era totul terminat...mi-au pus-o imediat pe burtica la mine asa cum era,fara sa o spele sau sa o stearga,sotul i-a taiat cordonul la indicatia medicilor...apoi au luat-o,au cantarit-o,au masurat-o si eu eram fixata daca...are sindromul down sau nu...mi-au zis ca-i perfect sanatoasa,am intrebat ce scor APGAR a avut...mi-au zis 9,10,10...abia atunci am rasuflat usurata...i-au pus-o pe fata in brate la sotul si a venit moasa sa-mi faca masaj la burta...sa-i traiasca masajul ca dadea cu mana incet,incet...apoi s-a apasat dintr-o data cu mana pe burta si imediat mi-a iesit placenta..mi-a dat fata din nou si dr m-a cusut,m-a anesteziat cu ceva spray...a fost unica anestezie pe care am avut-o pe tot decursul nasterii si dupa.. mi-era foame,mi-au adus sa mananc si pe la ora 1 m-au dus in salon cu frumoasa mea,mi-au pus-o in pat langa mine si eu cu toata oboseala nu reuseam sa adorm ca-mi era frica sa nu o turtesc sau sa o sufoc...si stateam si o priveam,pe sotul l-am trimis sa se odihneasca pe la 3...si la 7 l-am sunat ca vreau cafea...duminica dimineata ne-au facut deja externarea,era Duminica Pastelui....(ortodox)...si duminica seara eram deja in bucatarie sa-mi fac ceva de mancare...sotul era la munca...din primul moment am stat pe fund,am avut dureri f usoare,iar dupa 2 sapt eram complct vindecata...acum mai asteptam un an max doi si trecem la al doilea...sper sa fie tot o nastere naturala.....va doresc tuturor viitoarelor mamici o nastere cel putin tot la fel de usoara ca si a mea!
marirai
Postat pe 7 Iunie 2009 00:34
vaaaiii..ce frica m a luat....mai am putin..la sfarsitul lunii e programata si gaza mea sa vina pe lume...si eu vreau nastere normala fara anestezie,fara cezariana deoarece imi este frik sa nu se intample ceva din cauza anesteziei...iar cezariana..decat doamne fereste apar complicatii....dar citind experientele voastre m a cam luat frik.....fetita noastra e bine,sanatoasa pana acum,voinica,loveste cu putere...abia astept sa o tin in brate....o sa nasc la elias cu o doctorita de nota 10000,doamna doctor stroe alexandra....o recomand ..este genul de medic care se ocupa serios de pacienti.chiar atat de tare doare? si vroiam sa va intreb daca voi ati simtit cand v a cusut?sau dak ati ales voi sa fiti taiate sau ati asteptat sa va rupeti?cum e mai bine?multa sanatate si pupici ptr cei mici.
carter
Postat pe 11 Iulie 2009 02:03
taietura se face preventiv, adica nu mai asteapta dr sa te rupi, taie el direct (nu am auzit de dr care sa te intrebe daca vrei sau nu taietuta), ca sa fie marginile drepte si sa se poata coasa si vindeca bine. de durut.. eu am avut epidurala (nastere naturala), taietura n-am simtit-o deloc, dar cusatura..simteam fiecare ac cum intra si cum iesea, si parca nu se mai termina odata! dupa ce am nascut nu puteam sa stau in fund , asta clar, stateam ori culcata ori in picioare, si m-a durut destul de rau o saptamana. dupa o saptamana am botezat copilul, in ziua aia eu am stat numai in pat (nu as fi avut cum, fizic, sa merg la biserica cu el), iar apoi eram ca si noua. el duminica s-a nascut, duminica urmatoare l-am botezat si luni deja eram ca noua.
pinicuta
Postat pe 11 Iulie 2009 10:11
bravo tie asa organism mai rar pe mine m-a durut multa vreme ce sa mai zic de sora-mea care a doua zi dupa ce a nascut a iesit la plimbare prin oras
SEBY1YEAR
Postat pe 12 Iulie 2009 12:44
la fel si eu la a doua nastere m-am vindecat destul de repede ,m-a durut destul de rau 4 zile si dupa acestea am inceput sa-mi reiau din activitati,curatenie mancare etc.la prima nastere a durat cam 3 saptamani pana mi-am revenit cat de cat
silviatatu
Postat pe 12 Iulie 2009 13:01
Buna Fetelor sa va povestesc si eu cum a fost atunci cand am nascut. Am nascut intr-o zi de Joi, 20 Octombrie 2005 ora 11.00. la Spitatul Caritas. Am fost internata de Luni, mi sau facut analize, urmand ca Marti sa imi provoace, si nu a mers, miercuri spre Joi la 2 noaptea mi sa rupt apa. Aveam contractii f dese, dar notasem gresit nr dr si nu am avut cum sa o sun, dragutele de asistente ca sa nu deranjeze dr acasa mi-au dat calmante, si asa m-am chinuit pana la ora 11, pe la ora 9 parca a ajuns si dr. In sfarsit sincer uneori nu mai vreau sa imi aduc aminte de comportamentul cadrelor medicale, si credeti-ma ca le-am dat in permanenta. Am nascut normal, un baietel de 4 kg si 53 de cm, avea cordonul ombilical deja innodat exact spre buricul lui, I sa pus o branula prin fontanela ptr ca trecuse termenul de nastere ....nu pot sa spun ca nu sunt dureri, dar credeti-ma ca nu am spus nici Au, eu am avut o gramada de colici renale si mi se par si la ora actuala mai dureroase decat nasterea. Si pe mine ma cusut si parca nu se mai termina, am simtit, dar nu dureri, simteam doar cum coase, eu am mai facut si o infectie, si inainte cu o zi mi-a mai cusut o data perineul si am stat 10 zile cu firele, problema f mare care am intampinato a fost ca domnisoarele asistente nu aveau rabdare sa iti arate cum sa alaptezi, eu inainte sa am baiatul am avut probleme cu sanii, am fost suspecta de cancer, pana la urma a fost displazie mamara, dar erau foarte durerosi si nu eram in stare sa pun mana pe ei, si la alaptare am intampinat aceiasi problema ma dureau f rau si nu eram in stare sa trag cum faceau ele, dar am trecut si peste asta, am alaptat un an si jumatate, daca nu eram la a 4 a criza de rinichi il mai alaptam pana la doi ani. A fost una din cele mai frumoase perioade. Dar bine ca am avut lapte si atat. Cum ziceam dureri au fost, nu a fost usor, dar nu m-am speriat in asa fel incat sa nu mi-l doresc pe al doilea, dar nu anul acesta, ptr ca trebuie sa incerc sa ma tratez cat pot la coloana tinand cont ca am Artroza si sper sa ma tina Dumnezeu Sanatoasa si poate imi va da acum o fetita. Sanatate multa tuturor mamicilor, viitoarelor mamici si bebeilor.
Kiki_Mic
Postat pe 12 Iulie 2009 15:27
Chira, esti o fericita, la noi lucrurile puteau sa mearga rau de tot din cauza faptului ca am nascut mai devreme. Termenul stabilit cu doctorul era prima saptamana din august, 2008. Am astm bronsic si miopie si dl doctor de la bucuresti m-a inteles perfect cand i-am spus ca vreau sa nasc prin cezariana. In jur de 4-5 iulie am fost la ecografie, am mai discutat si a ramas stabilit sa ne mai vedem pentru un consult pe 20 iulie ca sa si stabilim cand vin cu geamantanul si moralul pregatit. eu nu sunt din bucuresti, sunt din urziceni, la vreo 60 de km distanta, pe drumul vechi pe care se ducea toata lumea la mare, inainte de autostrada. asa ca astfel de chestii trebuiau planificate ca sa nu fie nevoie sa zbor pana la bucuresti. din pacate, in dupa amiaza zilei de 11 iulie, dupa ce ma zbantuisem eu intr-o mare curatenie prin casa,am simtit o usoara durere de rinichi, cum am mai avut crize renale ca am niste nisipel pe acolo, nu m-am stresat deloc. la un moment datt, pe la 5-6 dupa amiaza am simtit si ceva cald cum se scurge, dar a afost asa de putin si in plus toata lumea mi-a spus ca nu nasti musai in ziua cu dopul. daca l-as fi sunat eu atunci pe dl doctor, m-as fi scutit de un mare stres apoi. ce sa mai lungim povestea, la 3 dimineata mi-am trezit sotul spunanadu-i ca trebuie sa mergem la spital ca nu mai pot de rinichi...caci n-am avut nici o durere care sa semene a contractie. toata durerea a fost pe spate, in dreptul rinichilor. ulterior am inteles ca se cam intampla asta in cazul baietilor, deci viitoare mamaici de baieti, atentie! am zis sa mergem intai la spital aici la urziceni ca sa-mi faca o evaluare..ca daca e alrma falsa sa nu mai fac un drum de bucuresti aiurea. in sectia de ginecologie, la consult, doctoritza de garda mi-a spus ca ajung direct in sala de nasteri ca nasc...am inghetat total. spitalul din urziceni este un spital tipic pentru un orasel cu 18000 de suflete, mic si complet neutilat, dotat si cu o farmacie si resurse 0. m-am panicat ingrozitor stiind ca orice ar fi fost in neregula cu baiatul sau cu mine, sansele noastre erau reduse rau..si bucurestiul mi se parea la un milion de km distanta, daca era vreo urgenta. ii multumesc cerului ca tudor, desi micut si cam cu 3 sapt in avans a luptat eroic sa fie bine si sa iasa repede, pentru ca eu eram absenta...nu sunt fricoasa si rezist bine la durere, dar momentele acelea au fost un cosmar si asa vor ramane intiparite in memoria mea pentru eternitate. un cosmar de durere si de femei care tipau la mine, bine nu ca mai auzeam ceva, si nu intelegeam de ce sau ce vor. nu tu o anestezie, nu tu nimic...decat o biata perfuzie cu glucoza, ca deshidratarea era marea mea problema!!! cand l-am auzit pe tudor tipand, am multumit la toti sfintii..si apoi a venit cusutul, pe viul viului...as fi fugit de pe masa mancand nori daca nu eram legata..va dati seama, secolul 21...legata de masa si cusuta in viu...ma simteam ca intr-un film cu neanderthalieni...plus apoi experienta celor 2 zile de spital cu mersul cu pachetul de vata la control caci maternitatea nu avea..si multe altele pe care si acum dupa un an si ceva mai lupt sa le uit desi stiu sigur ca n-o sa pot. vreau sa-i mai fac un fratiorul puiului nostru si am zis ca ma internez din luna a 8-a ca sa fiu sigura ca nu mai patesc asa ceva..v-am scris toate acestea ca poate cineva are de invatat din aceasta experienta..in rest va doresc sa fie totul bine, sa fiti si voi si cei mici sanatosi si sa va bucurati de zilele, saptamanile, lunile si anii minunati care urmeaza. eu una chiar ca ma bucur din tot sufletul de ei! va doresc nastere usoara si copii sanatosi si frumosi!
iulia_coman
Postat pe 9 August 2009 10:39
Buna dragelor mamici, eu sunt o viitoare mamica pentru prima data si evident, am multe temeri, nelamuriri si intrebari cu privire la marele moment.Ca sa trec direct la subiect trebuie sa va spun cate ceva despre situatia mea:sunt in 34 de saptamani desi doctorita zice ca sunt in 33, si am termen sa nasc in jur de 6 martie.La spitalul la care merg (nu sunt in tara) am posibilitatea sa nasc cum vrea sufletelul meu, cezariana, normal , normal cu epidurala, sau normal in apa (am uitat vreo varianta? in afara de, in autobuz, in masina etc. )
Initial m-a incantat ideea nasterii in apa, am inteles ca cica doare mai putin, dar aceasta metoda exclude epidurala si nu stiu daca sunt destul de curajoasa mai ales ca sunt o migniona si ma gandesc ca o sa ma rup mult daca bebita sare de 3 kilograme ceea ce cred ca va face.Pe de alta parte am ceva in organism care nu permite anumitor substante folosite in anestezie sa-si faca efectul desi moasa care mi-a facut instructia pt alaptat a zis ca anestezistul va incerca diferite combinatii pana nimereste in caz ca aleg epidurala.Cezariana este ultima alegere pentru care as opta pt ca stiu ca organismul meu nu reactioneaza bine la interventii atat de drastice...Stiu ca organismul fiecarei femei este diferit dar as vrea sa-mi impartasiti ce ati face voi in situatia mea.
Va multumesc anticipat.pupici la bebici.
Andi_kidz
Postat pe 22 Ianuarie 2010 23:01
Ajuta-ma sa-i fac sotului o supriza frumoasa votand mesajul meu postat pe urmatorul link:

http://www.ilovemilka.ro/mesajmsgid=d4708a734373b6b10c3d13749cb2df07

Multumesc frumos de ajutor!!
fleurentina
Postat pe 3 Februarie 2010 10:07
pt andi.eu in situatia ta as gandi pozitiv,mas gandi doar la bb cum va arata,cum o sa fie,ce o sa faceti impreuna cand va creste ce sai mai cumperi...nasterea oricum trece.sincer as naste normal in locul tau daca zici ca anestezia e cu risc.gandestete ca vei naste normal si roagate la dumnezeu sa fie bine.sanatate si nastere usoara
mada_sabina
Postat pe 6 Februarie 2010 21:24
Multumesc de incurajari dar din pacate doctorita m-a anuntat ca tre sa fac cezariana, inca am 1 cm de placenta care o impiedica pe bebitza sa iasa asa ca va trebui sa fac cezariana, sper sa gaseasca anesteziologul combinatia buna pt o anestezie locala, chiar nu ma incanta o anestezie totala, tineti-mi pumnii!
Numai bine la mamici si pui.
Andi_kidz
Postat pe 9 Februarie 2010 01:22
buna Andi mult succes sa fi tare si multa sanatate tie si la bebel pupici.
anaROBERT
Postat pe 9 Februarie 2010 01:39
Eu am nascut pe 13 iulie 2009 un baietel de 4 kg si 53 cm. A fost o experienta f frumoasa,dar in acelasi timp si destul de dureroasa si aiurea. Eu sunt din Bacau si am vrut sa nasc aici initial.Am mers luna de luna la o doctorita si am cotizat corespunzator. Pana intr-o zi ,pe la jumatatea sarcinii, cand am avut un cosmar cum ca ma trezeam k trebuia sa nasc si doctorita mea era plecata din tara si ca trebuia sa nasc cu doctoriat de garda. I-am spus ei in gluma la consultatie si surpriza!-mi-a zis k s-ar putea sa se intample chiar asa ca ea atunci s-ar putea sa fie in concediu.Atunci am intrat si mai tare in panica ,k deja imi era f frica de anstere,numaia sta nu imi mai trebuia.Asa k am venit mai tarziu la ea ,cand mi-a zis ,k sa imi spuna sigur cand isi ia concediu k sa stiu daca raman sa nasc cu ea sau plec la Iasi pt k eu nu am incredere in mai nici un medic din Bacau la cate nenorociri s-au intamplat si se intampla si la cate am auzit. Ea mi-a zis k mai bine sa ma duc la Iasi k aproape sigur va fi in concediu. Ii convenea sa arunce repede responsabilitatea pe umerii altora...in fine...Si uite asa am inceput sa fac vizite dese la Iasi la o dna dr.profesor ,cu care au nascut si verisoarele mele care sunt doctori. Toate bune si frumoase ,copilul s-a dezvoltat frumos si s-a si intors cu capul in jos de ceva vreme ,numai bine ca sa se nasca natural. Mi-am dorit f mult sa nasc natural... Am venit in Iasi cam cu o sapt. inainte de termen,termenul fiind 7iulie si am stat la una din verisoare. Si timpul trecea si nici un semn...De acum incepeam sa-mi fac griji. Am zis k au sa-mi provoace nasterea,dar nimic. Am urcat si scari o groaza,chiar si cele de pe dealul din Gradina Botanica si nimic...Deja intrasem in saptamana 41. Vineri facusem eco si-mi spusese k e totul ok, si k bebe are 3,5 kg.Dna doctor m-a chemat sa vin iar la control in spital luni dimineata. Numai bine ca duminica noaptea la 12 m-au apucat contractiile....dar erau rare...cam din 15 in 15min...Incercam sa adorm,si nici bine nu apucam sa adorm k si incepe o contractie...Si uite asa am petrecut toata noaptea...in contractii tot mai dese,dar nu destul de dese k sa plec la spital. Dimineata la 8 m-a dus vara mea la spital. Aici m-a luat in primire dra de garda si mi-a zis k inca nu e deschis colul ,deci mai am de asteptat.M-am internat si tot m-au plimbat prin diverse saloane...A venit si dra mea si m-a consultat ,mi-a administrat un no-spa injectabil si a zis sa astept si k o vor anunta asistentele cum sta treaba. Dupa un timp m-a dus undeva langa sala de nasteri. Aveam dilatatie 4. Eram inca indecisa daca sa fac epidurala sau nu. Imi pusesera deja branula in mana ,asteptau sa ma hotarasc.Sotul meu imi zicea sa nu accept ca nu-mi va fi de folos ci din contra. Numai bine k a vrut sa vina la mn asistenta sa-mi puna niste picaturi in ochi sa vada daca sunt alergica si nu am acceptat ,deci am refuzat in final epidurala.Si bine am facut. M-au tot dus in sala de nasteri.Dra mea a venit si m-a consultat, apoi a plecat ca trebuia sa se duca la program la cabinet.M-a lasat cu o dra mai tanara,tot din Bacau, care cred k era rezidenta. Mi-au facut clisma,ceea ce a fost tare neplacut,dar asta e.In fata mea am vazut trei nasteri ,dintre care doua cu epidurala. Prima doamna a nascut f repede-era la a 3-a nastere,dar dupa nastere a zis k degeaba a facut epidurala k a simtit la fel de mult.A doua dna s-a chinuit ingrozitor,era la prima nastere si din cauza epiduralei nu putea sa impinga deloc. Tipau doctorii la ea si asistentele,au taiat-o toata ,au apasat-o pe burta vreo doi..a fost groaznic pt ea saraca....Plus k din cauza perioadei lungi pana a nascut copilul a suferit un pic..A treia dna,pt k nu daduse bani la nimeni,nu o baga mai nimeni in seama,se tavalea pe jos de durere si urla si se purtau f urat cu ea...Cu greu a nascut si ea,dar a zis k nu-i mai trebuie.Intre timp pe mn ma monitorizau cu niste aparate,sa vada cat de dese sunt contractiile si cum e pulsul bebelului.Dar pt asta trebuia sa stau culcata ,ceea ce era groaznic.Mi-au pus perfuzii cu oxitocina si contractiile au devenit tot mai dese,incat am inceput sa tremur din toate incheieturile.Au trebuit sa-mi administreze calciu de urgenta si mi-au dat un tub de oxigen sa ma ajute la respiratie. Dar intre timp a sunat dra mea si a anuntat-o pe asta tanara ca ea nu mai poate ajunge si k ma lasa pe mana ei,k tot sunt bacauanca de-a ei.. Asta insemna k trebuia sa stea peste program si parea cam suparata.Am zis k gata,asta va face ceva si ma va baga de urgenta in cezariana,k sa-i iasa si ei un ban acolo...dak tot sta...Si ghiciti ce? Brusc la ecograful de urgenta a vazut ea ca bebe e cu capul in jos,dar e cu fata in jos,ceea ce ridica probleme,adik la nastere naturala se putea naste cu hemangioame sau cine stie ce...Si mi-a si zis k s-ar putea sa trebuiasca cezariana.Mie mi s-a facut rau cand am auzit,desi la durerile care le aveam,parca as fi vrut cezariana,dar stiam ca cea mai buna varianta e natural,asak am tinut sus de asta.Mi-a zis sa mai asteptam k poate se intoarce...ceea ce mi se parea absurd..erau extrem de mici sansele...A venit si medicul de garda si m-a tot consultat si dupa ce m-am chinuit aproape 20 de ore in durerile nasterii k sa nasc natural,aveam dilatatie 6,contrztii din ce in ce mai dese si mai dureroase,au zis k in 15min nasteam natural,m-au bagat de urgenta in cezariana. Eram atat de obosita k nu mai stiam ce e cu mn. Nu mai conta nici o durere in plus...cand m-au pus sa-mi faca anestezia peridurala parca nici nu am mai simtit-o..mi-au pus si sonda urinara...si eu numai puteam si o asistenta tot ma innebunea sa nu-i mai suflu in fata,k probabil la cat de uscata aveam gura de atat timp,imi mirosea gura...Dar ea se gandea la asta,dar la durerile mele cine se gandea?Da si cand a inceput sa ma taie eu simteam si am inmceput: au,au...Asitentele mirate cum de simt...Da ,simteam tot...si pana mi-au mai pus ele ceva in perfuzie,am cam simtit cum m-a taiat si cum a scos copilul ,ceea ce a fost o senzatie f naspa....Dar cand am auzit plansetul lui nimic nu mi-a mai trebuit...Am auzit apoi k are 4kg si k m-ar fi rupt ingrozitor dak il nasteam natural...apoi am adormit...M-am trezit dupa ce m-au cusut si m-au dus la terapie intensiva.Dar cred k m-au miscat prea mult-adik capul-ca a doua zi muream de durere de cap.Pe patul de la terapie intensiva mi-au adus sa-mi vad puiul si l-am sarutat pe frunte si toata noaptea numai cu mirosul lui in nari am dormit.A doua zi am facut tot efortul sa ma pot ridica, desi ma durea tare operatia..si sangele curgea siroaie...M-au dus in carucior pana sus la rezerva si am fost sa-mi vad puiul,dar m-au lasat in prima noapte sa ma odihnesc singura,k nu eram in stare nici de mn sa am grija...A treia zi in schimb l-am luat si eram asa de fericita,era frumos si sugea ca un ingeras...Asistentele mai toate au fost dragutze si m-au ajutat-bine,le-am si dat..Dar una din ele a fost f antipatica,venea si-mi spunea ca de ce plange copilul,k ce stau si ma uit la el,k asa sunt copiii,dak mi-a trebuit copii...Ma stresa ingrozitor,era f rea...I baga completarea de lapte praf cu cana sau cu seringa brusc,de se inneca saracu copil.Imi venea s-o bat. Deci eu am nascut luni la 20.40 si am iesit din spital vineri ,dar si cu urmele de rigoare,adik eu cu streptococ in lohii si cel mic cu stafilococ pe piele.Adik numaibucurii...Dar slava Domnului.le-am trecut pe toate cu bine si acum,pe 13 am facut 7 luni. Pt mn nr 13 a fost norocos!
Acum as vrea sa mai fac un bebe,poate o fetita si in continuare imi doresc sa nasc natural,dar acum nu stiu unde ma voi mai duce sa nasc si la ce doctor....
Cam asta e in Romania noastra draga...
Sanatate ,nastere usoara la gravidutze si crestere usoara la cei mici pt mamici!
licht1010
Postat pe 15 Februarie 2010 15:40
Iubite mamici!! Felicitari pentru bebelushi, si imi pare rau pentru cele care au avut experiente mai putin placute!!

Haideti sa va spun si povestea mea. Am nascut pe 4 Decembrie 2009, un baietel pe care l-am numit Fabian.
Nu locuim in Romania, locuim in Anglia, deci veti afla cum se naste pe alte meleaguri, alte obiceiuri. Mai am un baietel de 4 ani, care l-am nascut in Romania (Brasov) deci stiu sa fac o comparatie. Ambele nasteri au fost normale, adica vaginale,dar de fiecare data m-am rupt, si a trebuit sa coase.

Si la prima, si la a doua sarcina, totul a inceput cu un pic de sangerare (eram in 39 saptamani) si apoi cu dureri, asa ca cele menstruale. La inceput mai rare, si dereglate ca si timp, apoi din ce in ce mai dese. Am rezistat pana dimineata, pe la ora 6 cand am sunat la spital. Aveam contractii din 20 in 20 de minute.Mi-au spus sa nu plec de acasa, pana cand contractiile nu sunt din 5 in 5 minute!!!! Mi s-a parut ingrozitor, in fine, am rezistat.. Nu puteam sta locului, eram ca o gaina care se invartea non stop, in loc sa ma odihneasc ..imi faceam de lucru. spalam, si ma agitam.
La ora unu am ajuns la spital, aveam contractii dese din 5 in 5 minute, dilatatia era 7 parca...daca era mai putin, ma trimiteau acasa!! Toate moasele super dragute, super amabile, m-au dus intr-o camera cu o cada mare. Nu alesesem sa nasc in apa, dar moasele mi-au spus ca este mai ushor, si mai rapid! Am intrat in cada respectiva, unde apa era de o temperatura placuta, si mi-au dat o masca, pe unde venea un gaz...cu helium si aer, care te face sa te simti mai bine in timpul nasterii. Am ramas cu o singura moasa, care statea la o masa si scria... Eu in cada, m-am chinuit putin, eram putin indignata ca nu ma ajuta nimeni cu nimic dar, totul a fost bine, dupa doua ore, a ieshit bebe Fabian la lumina, a avut 3.800kg. Bineinteles ca m-am rupt, si m-au cusut moasele. Aici doctorul nu intervine decat daca este o nastere foarte grea, cezariana etc. Altfel, majoritatea femeilor nasc cu moasele! Operatia de cusut a durat cam o ora, in timp ce ma coseam imi dadeau gaz din acela, care te face vesela si binedispusa!! Creierul meu era invadat de fericire ca sa zic asa!! :)) Radeam in timp ce fetele ma coseam, si totul mi se parea foarte hilar M-au cusut cu fir din acela care se dizolva. M-am simtit foarte bine, si dupa o ora puteam sa merg la dush, sa ma spal singura! Aveam dushul meu personal, totul super curat, totul sterilizat!!! Dupa dus, mi-au adus mancare la tava, in pat! super dragute, si ceai si cafea! Aici nu se obisnuieste sa se dea bacsis ca in Romania! In Romania este dezastru din punctul asta de vedere! Aici toata lumea este tratata la fel, nu exista prejudecati. Eu le-am cumparat la fete doua cutii de bomboane si au fost super fericite pentru aceasta atentie! Fara suparare dar de aceea platim taxe, si impozite, sa avem parte de niste facilitati...dar in Romania totul merge pe spaga, bacsis etc...
Ce sa va mai spus fetelor, celor care sunt insarcinate, sa aveti parte de o sarcina ushoara, asa cum am avut eu si sa incercati sa fiti cat mai relaxate, totul va fi bine. Nu plecati urechile la povesti de groaza. Noi femeile, suntem super puternice si putem trece peste orice obstacol, oricat ar fi de greu. Gandidti-va ca greul vine abia dupa ce nasteti ! Copii griji etc!!!
Celor care au nascut si au deja bebei, nu pot sa vad spun decat multa sanatate si sa va bucurati de bebici!! V-am pupacit!!
aly_fab
Postat pe 21 Februarie 2010 12:56
buna seara mamici de pitici sa va traiasca bebeii si sa va bucurati de ei am sa va povestesc si eu pe scurt experienta nasterii mele


am nascut pe 17.octombrie.2008 un baietel care acum are 1 an si 4 luni eu mi-am dorit foarte mult un copil inca de cand m-am casatorit dar timp de 3 ani nu a fost sa fie nu a vrut el sa vina sotul si-a gasit ceva de munca in spania cu niste prietenii dupa cateva lunii l-am urmat si eu deci imi luasem gandul nu mai speram dupa lungi perioade de tratamente bani pe controale nu aveam nici un ciclu regulat am spus asta este ce a tinut de puterile mele am facut ma hotarasem sa ma dedic carierei imi gasisem ceva de munca foarte bine platit deci nici nu mai speram.pana cand sa intamplat minunea in prima luna nici nu am simtit nici nu am stiu ca sunt insarinata ma repet nu aveam un ciclu regulat ca macar sa imi dau seama ca exista o neregula iar apoi am observat eu ca imi era rau de la mancare nu suportam usturoiul in special si am hotarat sa ma duc la un control unde mi sa spus ca sunt insarcinata va dati seama ca eram intre extaz si euforie intre tristet si bucrie treceam de la o stre la alta dar era tot ce imi doream si m-am intors in tara cand aveam 16 saptamani cum eram mai slabuta aveam o burtica ca lumea im ispunea ca voi face o pisica nu un copil m-am angajat aici ca gestionara la o firma de termopane si am lucrt fetelor pana in ziua cand mi-a venit sorocul.eu trebuia normal sa nasc la jumatatea lunii noiembrie 2008 dar nu a vrut sa mai stea era nerabdator ce e drept din vina mea am muncit,mergeam foarte mult pe jos in fiecare dimineata ca sa ajung la munca nu ma ducea autobozul exact in locul in care mergeam eu la munca si trebuia ca o bucata de drum sa o mai parcurg si pe jos apoi la munca ridicam foarte multe geamuri pentru a lel ua in evidenta si uite asa am ajuns sa ma simt rau si m-am dus la un control unde mi sa spus repaus total la pat la 7 luni copilul meu era cu capul deja intre oasele bazinului aveam placenta imbatranita si sa dat tratament cu injectii preventiv daca nu mai puteam duce sarcina la capat copilul sa poata respira sa nu aibe plamanii si bineinteles ca nu am ascultat doctorul aveam nevoie de bani trebuia sa ma duc la munca si nu am mai putu tine sarcina decat inca 5 zile de la control deci mai aveam o sapt si intram in 8 luni dar daca nu sa mai putut....
si uite asa ziua fusesem la munca si seara la ora 23:30 m-au apucat durerile dar erau dureri usoare dar ma duceam foarte des la toaleta la fiecare 2 min imi venea sa fac pipi iar ultima oara facusem cu sange si atunci m-am speriat si i-am spus sotului si a chemat salvarea am coboat din casa pe picioarele mele dar in fata ambulantei nu am mai putut acolo ma luat tare de tot ca nu ma mai puteam misca au scos baietii de pe salvare targa si m-au dus in urgenta unde mi-a fost chemat doctorul bineinteles nu eram pregatita nu era timpul sa nasc doctorul ma certat ca nu l-am ascultat si ma bagat la un control sa vada care este starea copilului mi sa facut un echo la care mi-au spus ca in mai putin de o ora voi naste iar la un control palpabil al unei asistente deja simtea copilul la deget mai aveam 4 cm si nasteam zis si facut m-au bagat in sala de nasteri am apucat sa ma urc pe masa si gata am impins de 2 ori si a iesit copilul toti erau foarte speriati era posibilitatea ca el sa nu aibe plamanii dezvoltati si la bagat la masca de oxigen dar totul a fost ok si acum suntem mari frumosi si sanatosi.dupa ce am nascut si mi l-au luat pentru al consulta eu am lesinat de ce nu stiu caci nu am avut o nastere grea mai grele au fost zilele ce au urmat am fost taiata am avut 5 cusaturi nu puteam sta nici in fund dar am scapat si ne-am facut mari.


doresc tuturor o sarcina si o nastere usoara ca a mea pupici si sanatate.
anaROBERT
Postat pe 22 Februarie 2010 00:29
Ei hai ca n-a fost asa groaznic cum ma asteptam ba chiar as spune ca a fost chiar ok.
Am ajuns la spital la 6 dimineata cand mi-a zis doctorita sa vin si fiindca nu aveau nici o rezerva libera cum cerusem m-au bagat temporar in camera cu o alta femeie care saraca dormea si pe care am deranjat-o din pacate cu toate pregatirile. "pregatirile" au fost tare jenante, clisma care ma facut sa ies afara "cu surle si trambite" spre marea mea jena, pentru ca partenerul meu m-a intrebat dupa aia ce-a fost asta , apoi interminabilele incercari ale celor 2 asistente sa-mi introduca un furtunas in vezica, si binenteles perfuzia de rigoare.
In sala de operatie era un frig de am temurat in continuu toata operatia si dupa, si ma tot intrebau daca tremur de emotie sau de frig si surprinzator nu am avut emotii sincer va spun si sunt si eu surprinsa de asta.Anestezista m-a rugat sa stau un pic cocosata si mi-a explicat ce-o sa-mi faca si ce o sa simt, de altfel de fiecare data cand imi faceau ceva imi spuneau dinainte ce imi vor face si ce o sa simt, si am simitit o piscatura in coloana. In timp ce-mi faceau anestezia l-au pregatit si pe Mike.Nu imi mai aduc aminte clar cand a intrat Mike in sala dar a stat la capul meu toata operatia.in timpul operatiei am varsat de 2 ori si ma felicit pt ca nu am mancat inainte dar toata senzatia de voma nu a durat decat 1 minut dupa care dupa ce-am varsat m-am simtit iar bine.Apoi mi-au spus ca o sa simt o presiune puternica in burtica si Mike mi-a spus ca in momentul acela una din doctorite apasa pe burtica si cealalta tragea bebeul afara.Asa a venit Ariana pe lume, si nu a plans, am intrebat daca este ok si daca are tot ce-i trebuie si Mike mi-a spus ca da, si ca acum e 100% sigur ca e fetitza, i-am rugat sa o faca sa planga sa fiu sigura ca nu e muta. Au luat-o in camera alaturata impreuna cu Mike dar intre cele doua camere nu era usa deci Mike vorbea cu mine si se uita la Ari in timp ce asistenta o curata.Dupa ce au curatat-o mi-au adus-o si mi-au pus-o pe piept, eram asa fericita aproape m-a busit plansul si multumeam la toti care intrau in campul meu vizual.Doctorita inca avea treaba cu mine si matele mele si la un moment dat l-am rugat pe Mike sa o tina pt ca imi venea sa vars. In sfarsit a terminat doctorita, Ari a plecat cu tati si pe mine m-au dus in sala de recuperare.Am stat acolo 30-40 minute dupa care m-au dus in camera si am putut sa-mi iau in brate micuta minune iar. Recuperarea e enervanta mai ales ca in prima zi nu m-au lasat sa mananc sau sa beau nimic decat perfuzia, si aveam tuburi si in gauri care inainte le aveam dar am incercat sa suport cu stoicism si sa incerc pe cat posibil sa revin la normal cat mai repede. in a 4 zi mergeam singura la toaleta si am facut si dus.Cu alaptatul a fost groaznic 1 sapt intreaga, printesa mea mananca cu asa pofta ca imi daduse sangele la ambele sfarcuri acum e mai bine asa ca mamicilor curaj ca nu dureaza mult si alaptatul nu mai e asa groaznic.
Numai bine la toate mamicile si strumfii lor
Andi_kidz
Postat pe 23 Februarie 2010 21:19
buna mamicilor ..m-am gandit ca m-as simti bine sa va povestesc si eu povestea mea eu am nascut de curand pe 10 ianurie la spitalul Jud Pitesti..pot spune ca nu am avut o nastere asa de grea ca a altora dar...totusi am simtit ce inseamna sa dai viatza unui puiutz..M-au luat durerile sambata seara..contractiile nu erau dese dr erau dureroase cel mai tare ma durea mijlocul..toata noaptea nu am dormit,ca sa ma mai linistesc ma plimbam prin casa.Pe la 3 am reusit sa atipesc..m-am trezit p la 8 cu dureri si mai si..mi-am dat seama ca o sa nasc ..am mers la baie..cateva picaturi de sange.Fiind la prima nastere m-am panicat.Am inceput sa tremur toata.Dupa ce mi-am revenit m-am imbracat si fuga la spital.Pe la 9 eram deja internata.Aveam deja dilatatie dr nu mi se rupsese apa..Pana la 13:30 doctorul m-a lasat in sala de pretravaliu asteptand sa mi se rupa apa dar...nimic!Mai trecea p la mn din cand in cand cate o asistenta ca sa asculte inima lui bebe..Nici pana la 14:30 nu mi s-a rupt asa ca asistentele au zis ca mai asteapta si daca nu se intampla mi-o rupe ele..Se facuse deja ora 15 si ei nu faceau nimic eu nu mai puteam de dureri simteam ca mor ..Cand au vazut ai mei in ce stare sunt si ca doctorul nu vine sa imi faca nimic s-au dus la el la cabinet.Au ciocanit dar nimic..trece o asistenta pe acolo si zice"aveti nevoie de domnul doctor???" "bineinteles o fata este in sala de travaliu si trebuie sa nasca iar dansul este de negasit".Atunci asistenta intra la el si ai spune apoi ai primeste pe ai mei innauntru.Ce credeti ca facea domnul doctor???DORMEA!!!Si ce tupeu avea pe el ca le-a mai si zis ca de il deranjeaza???Ai mei au facut un circ acolo cat pe ce sa cheme politia..In fine pana sa vina ele eu am nascut cu 4 asistente foarte dragutze.La 15:30 una dintre ele mi-a rupt apa iar la 16:10 a iesit bebitzu meu de 3kg220 si 51cm.Cand a iesit bebelu avea cordonul ombilical in jurul gatului. .Nu respira ..M-am speriat f tare stateam cu sufletul la gura sa aud ceva..Dupa ce i-au pus oxigen am auzit un"oea"micut.Apoi dupa cateva minute a inceput sa tipe de se auzea de afara .Atunci nimic nu mai conta nu mai simtam nici durerea,nimic.Apare si doctorul..Nici nu intra bn pe usa si ma intreaba"mai faci copii"??? de parca asta trebuia sal intereseze pe el..M-a cusut si apoi a plecat in cabinet asteptand sa i se duca banii.I-am dat decat un mil pt ca m-a cusut. Bani iam dat la asistente ca ele s-au chinuit cu mn ..DECI..mamicilor din pitesti decat sa nasteti la spit judetean mai bn mergeti la Calinesti am auzit ca este mult mai bun spitalul si doctorii de asemenea va pup
valentina_mami
Postat pe 10 Martie 2010 19:09

Recomandari

Subiect Mesaje Ultimul Mesaj
Nasterea prin hipnoza 1 De la: SorinaV 6 Martie 2009 22:57
NEDUMERIRE 3 De la: tatusilvia 2 Martie 2009 14:16
nu o recomand 110 De la: Kamelya 8 Aprilie 2010 10:48
Celule stem 45 De la: Reosa 11 Octombrie 2017 11:12
Spitalul Cantacuzino 4 De la: kidz004953 2 Noiembrie 2009 16:15
Setari Cookie-uri