Brocriptin- pt oprirea lactatiei

si eu care ma gandeam ca poate imi va fi de folos in cazul in care o sa fie nevoie de vreun medicament sa-mi opreasca lactatia
SEBY1YEAR
Postat pe 10 Iulie 2009 15:49
fetelor nici eu nu am luat nici un medicament tot de frica asta, a efectelor secundare,am 5 zile de cand l-am intarcat pe alex si sanii sunt tot tari dar nu ma mai dor asa de tare,mi-am pus comprese cu apa la temp camerei si m-am mai muls seara cate putin,sper ca intr-o saptamana sa-mi treaca,si pe primul bebe l-am intarcat la 10 luni si pana s-a retras laptele a durat cam 2 saptamani.va pup
silviatatu
Postat pe 10 Iulie 2009 21:52
Buna fetelor!
Si eu am fost in situatia asta dar nu am luat nici un medicament.Trebuie sa va spun ca eu am intarcat copiii treptat,adica din 2 in 2 saptamani reduceam cate o masa pana am ajuns la una pe zi.Pe 1 august anul acesta am intarcat-o de tot.M-am muls bine dupa ce i-am dat sa suga si apoi m-am legat strans si am pus comprese cu gheata din cand in cand.La mine a durat vreo 4-5 zile si nu am mai avut nimic.
Nu prea sunt adepta medicamentelor(doar daca nu se poate cu altceva).
cosmon2004_kidz
Postat pe 28 August 2009 16:55
si mie mi s-a recomandat brocriptin dar, dupa ce am citit prospectul si am vazut cate efecte secundare sunt, am preferat durerile. A trecu o luna de la incarcare si acum realizez ca sunt dureri care nu se tin minte. Am fost nevoita sa intarc, la 8 luni si jumatate, si pe langa supararea ca nu puteam sa mai alaptez era si durerea de sani. Am pus comprese , m-am muls si a trecut in aproape 1 saptamana.
rgcdcbs
Postat pe 9 Septembrie 2009 09:17
Buna. Bebe nu a mai vrut sa suga pe la 2 luni jumate si a trebuit sa renunt la piept si sa ii dau praf....eu mi-am pus si comprese cu apa rece si frunze de varza...dar am luat si brocriptin...eu zic ca depinde si de organism....eu nu am avut nimic....si intr-o sapt mi s-a oprit lactatia.
Va pup
ralucimp
Postat pe 9 Septembrie 2009 11:24
buna si eu ma-m hotarat sa-l intarc pe bebe meu,are 1 an jumate.Trebuie sa recunosc ca mi-a fost ffffff rau in prima zi,dar NU am luat nici un medicament!Intradevar sanii au fost umflati in primele zile,dar m-am stors putin si mi-am facut dusuri caldute insotite de masaje(la sani)si m-am strans la sani cu o esarfa(ma strangeam cat puteam suporta si stateam asa legata)timp de o saptamana.Acum nu mai am nici o treaba......ma simnt OK.Ma bucur ca nu am fost nevoita sa iau pastile ca sunt naspa si au si reactii adverse!EU VA SFATUIESC SA INCERCATI ACEASTA METODA CA E SUPER IN CAZ DE MAI VRETI UN COPIL SI VETI DORI SA-L ALAPTATI!DACA IEI PASTILE SI MAI VREI UN BEBE E POSIBIL SA NU-L POTI ALAPTA LA SAN.............PT CA BROCRIPTIN OPRESTE GLANDA LACTATIEI SI LA URMATORUL COPIL GLANDA NU VA PRODUCE LAPTE!dar fiecare face cum vrea si cum crede de cuviinta!!!!!!!SUCCES
kidz003925
Postat pe 1 Octombrie 2009 14:27
ACEST MEDICAMENT O FI BUN DAR DEPINDE SI DE ORGANISM CUM IL SUPORTA
kidz003925
Postat pe 1 Octombrie 2009 14:29
mai este un medicament pentru oprirea lactatiei, fara atatea efecte secundare, Dostinex, e nevoie de 2 pastile. Nu am avut absolut nimic de la el, am oprit de 2 ori lactatia.
CristinaG_kidz
Postat pe 11 Octombrie 2009 08:09
buna.sunt mama de 2 luni jumate.bebe mi-a facut rana in jurul mamelonului si pe mamelon si nu mai suport durerile cand alaptez.am fost si la ginecolog si mi-a zis sa ung cu miere de albine si unt,dar tot nu trece.am folosit si garmastan si bepanten si degeaba.ma gandeam sa intrerup lactatia,dar in acelasi timp nu as vrea ptr ca sunt constienta de beneficiul laptelui de mama.stie cineva ce as putea sa fac?
raritza
Postat pe 30 Octombrie 2009 10:26
nu a patit nimeni ce am patit eu?nu imi poate spune nimeni ce sa fac?
raritza
Postat pe 30 Octombrie 2009 15:42
buna1eu am o prinesa de 4 luni ,nu m-ai alaptez de la 3 luni...laptele s-a retras singur nu am luat nici un medicament...raspuns pt ultimul mesag :eu nu am patit sa m=i se fak rana dar am vazut mame shi si-au dat cu nush ce crema sa cu propriul lapte am auzit k e bun,dar eu vreau sa iti spun k ai putea sa incerci cu mameloane artificiale se gasesc in farmacii si sunt pana in 10 lei...eu i-am dat cu de alea pt k nu aveam sfarcurile pronuntate shi nu putea sa prinda tzitzi. sunt ceva k sfarcurile ,sunt de cauciuc shi se aplica pe san asa la sfarc...ma gandesc k dak le folosesti nu o sa te doara asa tare...eu nu am avut rana k numai cu alea i-am dat...inceark shi vezi(mameloane artificiale) k ar fi pacat sa treci pe lapte praf!
eu_mino
Postat pe 30 Octombrie 2009 16:32
mersi ptr raspuns.am si mameloane artificiale,dar degeaba.bebe avea o ciuperca pe limbuta si mi-a transmis-o mie la san.si nu se mai duce cu nik.mor de durere.am 2 sapt de cand s-au facut ranile alea.dr.pediatru mi-a zis sa ma dau cu glicerina boraxata,m-am dat si tot degeaba.nu stiu ce sa mai fac.
raritza
Postat pe 30 Octombrie 2009 17:32
Si eu am avut ceva rani in prima luna pt ca Darius a invatat sa pape greu .In plus am avut dureri la san aproape 2 luni , desi laptele tasnea iar Darius astepta sa-i cada in gurita .Eu ma dadeam cu garmastam de fffffffffff multe ori pe zi , lasam sanii la aer(cat puteam) , dusuri cu apa calduta , si haine cat mai lejere ca sa se inchida rana.Iar pt ciuperca il dadeam cu glicerina boraxata prin gurita , iar pediatra mi-a mai dat un preparat din farmacii tot pt bebe.
adelafistis
Postat pe 31 Octombrie 2009 16:15
Am oprit alaptatul doar la un an si opt luni,dar treptat.I-am dat tot mai rar si gata,am crezut ca am scapat,nici dureri,sanii pareau goi...dar acum dupa patru luni am ajuns la ginecolog pentru ca tot incerc sa raman insarcinata si nu reusesc.Am ciclu abundent si dureros iar apoi raman cu o scurgere maronie pentru inca mai bine de o saptamana.Ginecologul a descoperit ca mai am inca lapte in sani si ca am un chist de 5cm(limita de operatie)la ovarul drept.Toate problemele porneau de la laptele ramas.Mi-a prescris brocriptin 1/zi seara 10zile,apoi sa continui cu o jumate pana la un nou control.tratamentul ar trebui sa sparga si chistul.De la prima pastila am si vomitat si seara si dimineata.Ma simt groaznic,dar daca as merge pe naturist sau homeopat,ce garantie am ca scap si de chist?
laurik77
Postat pe 8 Ianuarie 2010 12:56
salut tuturor,

bromocriptina, cabergolina (dostinex), sunt medicamente care scad secretia de prolactina, hormonul care determina lactatia.
dintre reactiile adverse, hipotensiunea, greata si cefaleea sunt relativ frecvente
(daca medicatia se ia seara, sunt mai putin resimtite), insa daca resimtiti aceste efecte, le veti avea si in ziua urmatoare, deoarece timpul in care substanta este eliminata complet din organism este indelungat.
nu va asteptati ca sanii sa nu mai aiba lapte imediat ce ati luat pastilutele (cabergolina se poate da in doza unica pt inhibarea lactatiei), acestia se vor linisti relativ complet abia la o saptamana dupa tartament.
toate bune!
kidz005659
Postat pe 10 Ianuarie 2010 12:48
dupa ce am facut mastita doctoritza mea a zis sa iau bromocriptina dar vreo 2 zile cate jumatate de tableta pe zi si apoi de 2 ori pe zi cate o jumatate...nus.. mi sa mai oprit dar nu de tot.. cam o data la 2 zile tre sa ma mulg un pic ca parca incep sa se intareasca sanii.. cat despre efecte adverse.. eu nu am avut nici una.. poate pentru ca am luat doar o jumatate.. nus.. oricum e bine sa fim precaute cu astfel de medicamente..
adryaana
Postat pe 20 Ianuarie 2010 14:55
cum ti-ai legat sani?
kidz006606
Postat pe 29 Ianuarie 2010 12:28
salutare asa am patit si eu am zis ca mor de durere nu alta si mam uns cu glicerina boraxata si mia trecut fff repede . incearca. ungi si stai 30minsi dupa aia alaptezi
MAYATHEEO
Postat pe 29 Ianuarie 2010 12:39
Buna. Eu am luat Brocriptin cand Larisa a avut 11 luni....la recomandarea medicului, altfel as mai fi alaptat, dar am avut niste probleme de sanatate si nu mi-au gasit nimic pana cand s-a constatat ca din cauza lactatiei.....Eu am luat doar cateva si fara efecte secundare s-a oprit laptele. Eu cred ca putem reactiona fiecare diferit, ca la oricare medicament....
larisa_ana
Postat pe 26 Februarie 2010 08:34
buna,acum o luna si jumatate am nascut un baietel.am alptat o saptamana dupa care nu am mai avut lapte.pediatra mia recomandat sa-mi iau pompa,mi-am luat si timp de 2 sap nu scoteam nici un ml,mia dat niste pastile pt oprirea laptelui ,,dupa ce am luat pastilele la 2 zile sa oprit dar am ramas cu un san tare si dureros.mia spus sa pun comprese dar nu mia trecut .acum 0 sapt am luat antibiotice si antiinflamatori .dar tot tare si dureros e.am pus comprese,am incercat sa ma mulg dar nu mai iese nimic ,am pus varza ,nu stiu ce sa mai fac.temperatura nu am avut ,rosu nu i.............daca a mai trecut cineva prin asta sau daca stie cineva cum sa scap,,,,,,,,,,va multumesc
kidz008310
Postat pe 27 Mai 2010 02:46
pune copilul sa suga, si coate el lapticul. sau mergi la dr (acolo au ei pompe specale). sau poate nici nu e de la lapte (daca zici ca nu scoteai nici un ml, si ai mai luat si medicamente contra lactatiei... mergi la medic, cel mai bine (la ginecolog)
pinicuta
Postat pe 27 Mai 2010 08:18
buna mamici. am si eu o fetita de 7 luni jumatate papa tita . mancare ff putina noaptea numai tita ziua ff putin 2-3 linguri de papa seara la fel 2-3 ling de cereale in rest tita.nu vrea biberon sa papa lapte praf. nu vrea ceai deloc . doar apa si bea cu cana.nu stiu cum sa procedez sa o invat sa bea noaptea apa si ziua sa pape mai mult.nici nu pot sa plec de acasa sa o las cu cineva asa de tare plange dupa mine .sanatate mult la bb
MAYATHEEO
Postat pe 29 Mai 2010 08:42
buna! si eu am patit la fel....am facut ragade la san si ma dureau cand sugea serban de-mi venea sa ma urc pe pereti.asa k...am inceput sa ma storc cu mana, vreo saptamana, apoi nasa mea mi-a imprumutat o pompa de san si...cu toate k ma durea de nu mai puteam knd ma mulgeam, sanii si-au revenit si am continuat sa ma storc cu pompa.. sincer, recomand pompa de san.
leya_82
Postat pe 5 Iulie 2010 15:53
Nu luati in niciun caz fara prespcriptie medicala si nu luati o pastila intreaba in primele zile ale tratamentului, ci jumatate . Mie asa mi-a recomandat dr. endocrinolog, sa iau in primele 4 zile cate o jumatate pt a-l introduce treptat apo una intreaga si imediat cum luati medicamentul tb sa va lungiti in pat, la modul cel mai serios, o jumatate de ora, fara sa faceti niciun fel de efort. Sa stati in repaos, veti vedea ca apoi nu va va mai fi greata!
garbo176934
Postat pe 21 Noiembrie 2010 21:20
Eu am luat Brocriptin la statul medicului pediatru, mi-a fost rau doar in primele doua zile, dar nu stiu pana cand sa iau, pt ca mi-a dat o cutie cu 40 de tablete. Sa le iau pe toate? sanii nu mi s-au umflat nu m-au durut dar cand strang mai vine ceva lichid albicios.
Dar mai am o problema de cand am intarcat-o fetita ma nu ma bea lapte... nici de la cutie nici praf.
A mai patit cineva asa? De renuntat a renuntat usor la san dar acum nu vrea sa mai bea lapte...
simo_doncutiu
Postat pe 16 Mai 2011 13:14
mi se pare cam mult cat ai luat.. asa a zis medicul?sa iai toata cutia/???/
eu am luat doar vreo 5 sau 6 dar tot jumatati.. in primele doua zile de doua ori pe zi cate o juamte parca
si apoi cate o jumate pe zi... am mers la control si a zis sa mai iau inca vreo 3 parca.. to jumatati si tot juamte pe zi
eu nu am avut nici o reactie adversa
cat are bebele tau?
adryaana
Postat pe 16 Mai 2011 13:20
de fapt medicul mi-a spus sa iau in prima zi doua pastle intregi si dup-aia cate o jumatate timp de doua saptamani, oricum nu ma costa nimic sa le iau daca tot n ma simt rau de la ele, poate se opreste laptele de tot.
fetita mea are un an si o luna si nu vrea sa bea laptele praf si nici cel de vaca din comert din cutie.am vrut sa-l amestec cu actimel(care ii place mult) dar pediatru mi-a aspus ca nu e bine sa-l amestec ca risc sa nu mai bea lapte cica sa o obisnuiesc putin cate putin
simo_doncutiu
Postat pe 17 Mai 2011 13:31
pentru mamicile cu rani la mameloane si eu am patit asa ceva, nu intrerupeti lactatia folositi mameloane de silicon, se gasesc in farmecie cate o pereche pe pachet, si intre timp folositi garmastan dupa fiecare alaptat iar cand rana s-a vindecat folositi garmastan de careva ori pe zi, la un moment dat nu ve-ti mai simsti nevoia sa-l folositi.
simo_doncutiu
Postat pe 18 Mai 2011 12:50
bebele meu are 1 an si 4 luni si vreau sa-l inatrc! astazi am uat prima data brocriptin dar bebe tot vrea sa suga si nu am unde sa-l las! nu ma simt rau! vreau doar sa scap de lactatie! cum pacaesc bebele saa nu mai manance titi? nu vrea lapte praf
garbo272118
Postat pe 28 Martie 2012 19:33
si eu iau si nu am nici nu fel de sintom doar ca ma doare foarte tare sami
garbo_1762
Postat pe 9 Aprilie 2012 10:40

Recomandari

Subiect Mesaje Ultimul Mesaj
teste de inteligenta 32 De la: vasilicasavoiu 25 Mai 2009 13:07
produse pentru ingrijire personala si ingrijirea locuintei si nu numai 1 De la: crys_1976 16 Martie 2010 19:45
scuzati greselile 2 De la: garbo268731 12 Martie 2012 09:09
hai sa ajutam copiii supraponderali !!!! 2 De la: gabrryela 20 Noiembrie 2009 18:58
durerile de spate 23 De la: office_salinasusesi_ro 12 Februarie 2010 12:17
Setari Cookie-uri