jocuri pentru pitci

Buna ziua tuturor! De curand m-am angajat ca educatoare la o gradinita particulara. Din experienta voastra ca mame, imi puteti recomanda niste joculete simple si atractive pentru cei mici, prin care sa ii fac sa socializeze, dar sa fie totodata si educative? Multumesc
garbo_380745
Postat pe 8 August 2013 11:05
Buna draga mea , pe suplimentul kids gasesti o multime de informatii dar sa cauti . Erau postate 5 jocuri si ti se si sugera desfasurarea lor ex:invatam anotimpurile, invatam culorile ! invatam numarele !invatam animalele 1 si invatam sa traversam la semafor ???! ce zici?sa iti mai spun de sotron ? baba oarba, prinsa , prinsa pe animale ?imaginatia nu are limite , dar si documenteaza-te ! succes!
garbo_19362
Postat pe 12 August 2013 23:15
Mda, de'asta ma ia groaza cand vom trece la etapa cu "gradi"... Multe educatoare fara imaginatie si fara inclinatie spre copii... Scuza'ma, dar ca sa fii un bun pedagog, parerea mea e ca trebuie sa ai vocatie pentru asta. Iti trebuie pasiune si multa imaginatie ca sa lucrezi cu copii... Daca deja esti in lipsa de idei...e clar...si daca nu ai creier de'ajuns ca sa cauti pe internet cateva jocuri si postezi aici...e deja rezolvata treaba...
b727ana
Postat pe 13 August 2013 02:28
Apreciez sinceritatea ta de copil care abia porneste in viata , asa ca nu fi suparata pentru unele raspunsuri, multe mame au experiente naplacute si nu este vina ta,si nici a lor ci a sistemului care vrea sa stii totul fara sa te invete nimic.Daca-i iubesti pe micuti si ai multa rabdare ( crede-ma iti trebuie f. multa ) poti gasi multe jocuri ,si activitati in care sa-i cuprinzi pe toti.Ai sa inveti, gasesti orice pe internet :cintece,poezii ,activitati creative si jocuri diverse. Totul este sa -i iubesti si sa-i consideri fratiorii tai.Restul se invata....Numai bine !!!
fengari
Postat pe 27 August 2013 18:14
Da!
Un joc de inceput,de facut cunostinta.Incepe educatoarea sa zica numele ei,pe silabe,batand din palme la fiecare silaba.Apoi copiii imita,fiecare spune numele lui,batanad din palme la fiecare silaba.
2 trageti o linie la jumatea terenului,adica a camerei,sau chiar afara in curte,si impartiti copiii in doua grupe,si impartiti si mingii moi,la fiecare grupa.Copiii trebuie sa ridice de jos si sa arunce in partea cealalta,cat mai multe mingii,si cine are cele mai putine,dupa cateva minute,castiga jocul.
3 Raspanditi pe jos pernute,sau jucarii moi din plus,copiii pe muzica trebuie sa mearga,sau danseze,printre ele,si de fiecare data cand muzica se opreste,trebuie sa apuce de jos repede un obiect...cine ramane fara,iese din joc( sau sa ramana ca statuia,nemiscat,daca nu vreti cu obiecte pe jos,dar dezvolta rapiditatea,si atentia...)
4 O mingie deosebita,care sa fie mingea magica,se trece de la un copil la altul,(ei stau in cerc) si cand se opreste muzica,copilul ce are mingea in mana,trebuie sa se uite atenta la ea,si sa isi inchipuie ceva frumos ce vede in ea,ceva fantastic,de ex ca ploua cu inghetata,au voie liber sa isi imagineze oricele place.Cine se gandeste prea mult,si cine imita,si zice ce au mai zis si altii,iese din joc.
5 Pe muzica,puneti-i perechi,si ziceti copiilor: acum dansam umar la umar,si ei danseaza cu umarul lipit de celalalt...apoi palma pe palma,apoi picoir langa picior,cap lipit de cap,deget pe deget,etc ,e amuzant asta.
6 unul greu:copiii perechi,unul in fata,altul in spate il tine de umeri,si cel din fata este volanul,iar cel din spate este conducatorul masinii,care tine volanul si il invarte,dreapta,stanga.pe muzica,trebuie sa conduca fara sa atinga celelalte perechi,cine atinge,a facut accident si iese din joc.
De obicei pe aici sunt cantecele de copii,asociate cu gesturi.
Mai stiu si altele,mai vreti? ce varsta au copiii ,ca aici sunt diverse,particulare,unele primesc de la ...patru luni,altele de la trei ani,altele de la patru,depinde.
daniilia
Postat pe 22 Septembrie 2013 00:05
Cel mai important e sa inteleaga ca sunt iubiti...si sa ai rabdare cu ei,sa le explici de multe ori,ca asa sunt copiii,stii.Cu cat ii iubesti mai mult,cu atat devin mai ascultatori,si mai inteligenti.Ma refer la exprimat iubire,prin cuvinte si gesturi,ca de iubit,copiii sunt cei mai iubiti,toti ii iubim mai presus ca orice,in sufletele noastre.
daniilia
Postat pe 22 Septembrie 2013 00:08

Recomandari

Subiect Mesaje Ultimul Mesaj
clexane 0,4 ml 2 De la: tmbadea 7 Iulie 2011 13:13
burtica dupa nastere 56 De la: bianca4you 26 Aprilie 2010 15:44
Legis 12 De la: office_salinasusesi_ro 11 Decembrie 2009 15:31
Copilul 2 De la: ruschita 9 Martie 2009 01:17
teste de inteligenta 32 De la: vasilicasavoiu 25 Mai 2009 13:07
Setari Cookie-uri