Evenimente

14 septembrie. TÔrg de legume. Comuna BŃtrÔni, jude■ul Prahova. Sunt a║tepta■i to■i cei care vor sŃ ţ║i cumpere legume pentru a prepara conserve pentru iarnŃ.

11-12 septembrie. TÔrg anual tradi■ional de ╬nŃl■area Sfintei Cruci. Comuna VŃrbilŃu, jude■ul Prahova. La tÔrg se gŃsesc obiecte tradi■ionale ║i preparate culinare.
Ridhima
Postat pe 10 Septembrie 2009 21:29
Campionatul International de Gatit in Aer Liber Selgros 2009

Vedete ale gastronomiei, maestri ai artei culinare, bucatari amatori pasionati, mixuri de arome, traditii si tehnici de bucatarie, muzica si vinuri de exceptie: aceste sunt ingredientele la cel mai mare eveniment gastronomic al anului, din Romania. Reprezentanti ai artei culinare de inalta clasa si gurmanzi amatori, maestri bucatari o sa etaleze talentele gastronomice, in cadrul Campionatului International de Gatit in Aer Liber, ce se va organiza intre 11-13 septembrie 2009 in parcarea complexului comercial Polus Center din Cluj Napoca.
Vineri 11 septembrie se va desfasura Competitia de Preparate Culinare Reci in patru sectiuni: Antreuri, Platouri Reci, Dulciuri si Patiserie, Creatie, Meniu Alternativ.
Sambata, 12 septembrie va avea loc Competitia de Gatit in Aer Liber, tot in patru sectiuni: Ceaun, Plita, Gratar, Creatie.
Duminica 13 septembrie, mari maestri ai artei culinare vor sustine demonstratii live.
Jakob Hausmann, celebrul maestru de origine elvetiana va oferi pentru publicul spectator un show culinar in direct la eveniment. El va gati Varza A La Cluj pentru 2000 de persoane, intr-o tava de 6 metri patrati.
tefan Bercea, Maestru in Arta Culinara, Capitanul Echipei Olimpice seniori a Romaniei, va realiza o demonstratie gastronomica in fata publicului spectator.
Antonio Passarelli, Maestrul bucatar de origine italiana care socializeaza la inaltime cu publicul in timpul demonstratiilor de gastronomie.
Cornelia Ghisoi, Lady Chef a Romaniei va realiza primul demo live in cadrul Campionatului. Maestra de la Aro Palace Brasov va fi acompaniata de universul ingredientelor Toneli si tigaile Look Cook.
Somelierul Sergiu Nedelea va prezenta pe scena o parte din tainele meseriei de somelier.
Cristian Baschir va prezenta Parada Somelierilor, deschidere a unei sticle de vin cu un cleste de inchizitie incalzita, umplerea unei piramide de pahare cu sampanie.
Premiile Sergiu Nedelea vor fi oferite concurentilor care vor asocia bauturile cu mancarea in cel mai potrivit mod.
Maestrul Nicu Urs din Brasov va demonstra ca pentru a gati in stil chinezesc nu este obligatoriu sa te fi nascut la Beijing.
In memoria scriitorului Radu Anton Roman ACEEA a lansat, anul trecut, in cadrul etapei Cluj Napoca 2008, distinctia äCupa Radu Anton Romanö care va fi oferit concurentului care va realiza cel mai reusit produs culinar traditional romanesc.
Ridhima
Postat pe 10 Septembrie 2009 21:41
öR├V├¬ITUL OILORô ║i ôFestivalul BrÔnzei ║i al Pastrameiö Bran, 25-27 Septembrie 2009
In septembrie, are loc in Bran, pe platoul äInima Regineiö un eveniment foarte cunoscut de locuitorii brasovului si anume äRavasitul oilorö.
''R├V├¬ITUL OILOR'' este de fapt o sŃrbŃtoare simbolicŃ ce marcheazŃ sfÔr║itul anului pastoral. La festival, se va cÔnta, juca ║i mai ales se vor mÔnca pe sŃturate, tot soiul de preparate specifice ║i mai ales pastramŃ de oaie ║i bulz, udate cu must ob■inut ţn gospodŃriile celor din zona Bran.
¬i anul acesta, lÔngŃ Castelul Bran, pe Platoul äInima Regineiö ľ Bran ║i ţn Parcul Central Bran, festivalul va debuta cu o expozi■ie gastronomicŃ, ce se va desfŃ║ura pe ţntreg parcursul evenimentului unde vor fi expuse diversele sortimente de brÔnzŃ ║i pastramŃ, care pot fi degustate ║i cumpŃrate la cele mai bune pre■uri direct de la producŃtori, membrii ai Asocia■iei CrescŃtorilor de Animale din zona Bran.
╬n ziua de duminicŃ, 27 Septembrie 2009 va fi deschisŃ o expozi■ie de animale ţn aer liber, ţn cadrul cŃreia se vor prezenta mai multe rase de ovine, vor avea loc vÔnzŃri ║i schimburi de berbeci, urmÔnd ca la final, sŃ se aleagŃ cele mai frumoase exemplare.
Un loc important ţl vor avea pŃstorii ║i cÔinii lor ciobŃne║ti, adevŃra■ii eroi ai mun■ilor care vor participa la o paradŃ, la ţncheierea cŃreia vor fi premia■i.
Gurmanzii nu vor fi uita■i, ţntrucÔt li s-a pregŃtit o degustare a produselor de brÔnzŃ ║i pastramŃ care va culmina, a║a cum e firesc, cu acordarea unor premii producŃtorilor expozanti, pentru cele mai reu║ite produse, re■ete , expunere, etc... .
De la eveniment nu vor lipsi me║terii populari cu obiecte de artizanat dintre cele mai variate: ■esŃturi, blŃnuri, ceramicŃ, precum ║i obiecte de uz pastoral.

Sursa www.brasov.top-10.ro
Ridhima
Postat pe 19 Septembrie 2009 15:42
Bucharest Food Festival Octombrie 2009
In perioada 1 ľ 4 octombrie in Parcul Uniii se va desfasura cea de-a 3-a editie a Bucharest Food Festival.
Punctele de atractie au fost gandite astefel inca sa acopere cele mai diverse gusturi. Vor fi prezente 10 restaurante cu specific diferit frantuzesc - Grandeur, libanez ľ Tripoli, muntesc ľ Casa Cristina, chinezesc ľ Asia, voiedoval ľ Crama Domneasca, unguresc/ ardelenesc ľ Papa la Soni, romanesc, germna si pescares - La Mircea Macelaru, peruan ľ Concept Catering.
Vor fi prezenti peste 60 de producatori din Franta, Italia, Republica Moldova, Ungaria. Dintre produsele expuse se remarca cele eclogice din carne de vita, oaie si porc, vinul ecologic , magiunul de prune fara zahar, foarte apreciat de nutritionisti, branzeturile de capra romanesti, frantuzesti si italiene dar si renumite le bomboane Bucuria
Tot la capitolul atractii,sint si concertele sustinute de: Proconsul, Analia Selis, Pasarea Colibri, Ovidiu Lipan Tandarica impreuna cu Marius Mihalache.
Tentativa de a realiza cel mai lung lant de pizza din lume ľ 550 metri, va fi pusa in scena de Jerry's Pizza, impreuna cu ketchup-ul Hellmann's pentru o pizza cu un gust savuros.
Gazda evenimentului va fi Soni, de la restaurantul Papa la Soni, care impreuna cu alti bucatari, va prezenta publicului o parte din secretele succesului in bucatarie.
Demonstratii gastronomice realizate de Horia Virlan
In cadrul evenimentului Bucharest Food festival, Scandia Sibiu va astepta cu cea mai mare ciorba de burta, preparata dupa o reteta traditionala, o ciorba de care se vor bucura, gratuit, peste 4000 de vizitatori. Pe durata evenimentului Scandia Sibiu va pregati pentru publicul vizitator, mancare din gama äTraditiiö, punand astfel in valoare bucataria romaneasca traditionala. Gama äTraditiiö cuprinde produse prelucrate manual, din ingrediente alese cu grija, de cea mai buna calitate: ciroba de burta, Ciroba de pui, Ciorba de vacuta, Costita afumata cu mancare de fasole boabe si multe alte produse pe care va invitam sa le descoperiti in cadrul evenimentului.

Sursa : www.culinar.ro
Ridhima
Postat pe 29 Septembrie 2009 21:46

Slow Food Valahia Gusturilor ║i Muzeul ŮŃranului RomÔn vŃ invitŃ la
Ziua Recoltei.
Pe 2, 3 ║i 4 octombrie 2009, TÔrgul ŮŃranului se pregŃte║te de toamnŃ! Printre frunze ruginii ║i ţncŃlzit de un soare timid vŃ invitŃ la o sŃrbŃtoare de ţnceput de recoltŃ, vineri, sÔmbŃtŃ ║i duminica, ţn fiecare zi de la 9:00 la 18:00. VŃ a║teptŃm la Muzeul ŮŃranului RomÔn!
Ca un om gospodar, a║a cum ţi stŃ bine, s-a pregŃtit cu toate minunŃ■iile toamnei. PastramŃ de oaie, cÔrna■ii de porc sau de vitŃ, lebŃr, murŃturi, caltabo║, tobŃ ║i rŃcituri sunt toate dichisite ║i nerŃbdŃtoare. AlŃturi le vor sta un pahar cu vin sau unul cu must, sŃ rumeneascŃ obrajii!
ÔmbŃtŃ ║i duminicŃ, a║a cum se cuvine ţn zi de sŃrbŃtoare, te a║teaptŃ pastramŃ la grŃtar ║i bulzuri aburinde numai bune de potolit cu un pahar de must adus de pe meleaguri ţndepŃrtate, tocmai din Teleorman.

Sursa www.muzeultaranuluiroman.ro
Ridhima
Postat pe 1 Octombrie 2009 12:20
T┬RGUL BIO
Muzeul Na■ional al Satului äDimitrie Gustiö ţn parteneriat cu Bio RomÔnia ║i Jurnalul Na■ional vŃ invitŃ ţn perioada 2 - 4 octombrie 2009, la TÔrgul Bio, prilej cu care se va lansa Proiectul Ecologic RomÔnesc.
Organizatorii propun vizitatorilor o interesantŃ expozi■ie cu vÔnzare de produse alimentare ║i cosmetice bio, procesate atÔt ţn RomÔnia cÔt ║i ţn strŃinŃtate.
SÔmbŃtŃ, 3 octombrie, ora 13:00 vom vorbi Despre Gastronomie ţmpreunŃ cu Editura Humanitas.
Vor fi prezentate publicului cŃr■i ║i audiobook-uri de mare interes ║i folos.
Amintim:Carte de bucate - Sanda Marin, Stufat ori estouffade - Vlad Macri si audiobook-urile :Re■ete ţn versuri ║i prozŃ culese, scrise ║i povestite de Draga Olteanu Matei, Gastronomice de PŃstorel Teodoreanu, ţn lectura lui Valentin Uritescu.
Sunte■i a║tepta■i, a║adar, la Muzeul Satului de vineri pÔnŃ duminicŃ, ţntre orele 10:00 -18:00, sŃ descoperi■i, sŃ degusta■i ║i sŃ cumpŃra■i dupŃ pofta inimii, produse bio.
De asemenea, pute■i tÔrgui direct de la me║terii populari unele dintre cele mai frumoase obiecte de artŃ tradi■ionalŃ.

Sursa:www.muzeul-satului.ro
Ridhima
Postat pe 1 Octombrie 2009 12:42
Salonul Ecoagricultura ľ Targul National al Mierii - Bucure║ti, 2-4 octombrie.
Bioma Agro Ecology Co va invita sa vizitati in perioada 2-4 octombrie 2009, Salonul Ecoagricultura ce se va desfasura in cadrul celei de-a doua editii a Targului National al Mierii - Bucuresti.
Destinat expunerii de produse ecologice certificate, manifestarea expozitionala este organizata de Ministerul Agriculturii, Padurilor si Dezvoltarii Rurale, in colaborare cu Asociatia Crescatorilor de Albine din Romania, pe platforma Asociatiei Crescatorilor de Albine din Romania din B-dul Ficusului nr. 42, sector 1.
Ridhima
Postat pe 2 Octombrie 2009 11:49
Festival gastronomic Dĺale Gurii DunŃrii

SÔmbŃtŃ, 10 octombrie se va desfŃ║ura la Uzlina, Complexul Cormoran, primul festival gastronomic dedicat Deltei, "Dĺale Gurii DunŃrii". La eveniment vor fi prezen■i, ţn calitate de membri ai juriului, Silvian Ionescu, Sulfina Barbu, Grigore Baboianu, Mircea Dinescu, GicŃ Popescu ║i Ivan Patzaichin, iar mÔncŃrurile vor fi preparate de ôcei mai iscusi■i bucŃtari din Chilia, Cri║an, Mahmudia, Murighiol, Sarichioi ║i Sarighiol de Deal".
"Este un festival-concurs de tradi■ie culinarŃ, cu specialitŃ■i "endemice" din Delta DunŃrii, preparate de reprezentan■ii a ║ase comunitŃ■i locale", a spus Cristina Bucureasa, reprezentant al Asocia■iei Salva■i DunŃrea ║i Delta. "Oamenii Deltei trebuie sŃ fie con║tien■i cŃ gŃtesc ca nimeni al■ii ║i de aceea tradi■iile gastronomice ║i culturale ale Deltei meritŃ ║i trebuie promovate. Pe de altŃ parte, pescuitul industrial ║i braconajul - realitŃ■i care distrug Delta - trebuie sŃ lase loc ecotuşrismului, turismului cultural ║i gastronomic, alternative de dezvoltare concrete, responsabile ║i durabile", a mai afirmat Cristina Bucureasa.
Evenimentul este organizat de Asocia■ia "Salva■i DunŃrea ║i Delta!", iar valoarea totalŃ a premiilor este de 6 mii de euro. Fondurile vor finan■a trei proiecte sociale menite sŃ contribuie la dezvoltarea durabilŃ ║i responsabilŃ a comunitŃ■ilor deltaice.

Sursa:www.obiectivtulcea.ro
Ridhima
Postat pe 9 Octombrie 2009 12:05
10-11 Octombrie - Targului Traditiilor, editia a III-a - obiceiuri de toamna.
Cei care iubesc arta populara si traditiile autentice romanesti sunt invitati sa participe la cea de-a treia editie a Targului Traditiilor. Anul acesta targul se va desfasura in perioada 10-11 octombrie 2009, in Parcul Tineretului din Bucuresti si va avea ca tema obiceiurile de toamna la romani.
Timp de doua zile, peste 100 de mesteri populari vor prezenta produse si obiecte variate specifice activitatilor de toamna si obiceiuri din diferite zone ale tarii.
Evenimentul are ca scop promovarea traditiilor autentice romanesti, in spatiul urban. In acest sens, organizatorii au pregatit pentru iubitorii de arta populara, demonstratii de maiestrie ale mesterilor derulate sub forma unor ateliere de creatie.
Supriza acestei editii o va reprezenta reconstituirea unei gospodarii autentice romanesti, din zona Arges.
Pentru a reintregi atmosfera vietii satului, alaturi de obiectele de artizanat din ceramica de Corunt, Horezu sau neolitica, tesaturile, icoanele pe sticla, instrumentele muzicale, impletiturile, icoanele sau costumele traditionale, la Targul Traditiilor vor fi prezente si produse din gastronomia traditionala romaneasca.
Ridhima
Postat pe 9 Octombrie 2009 23:04
Targ de Slow Food la Brasov
35 de producatori traditionali de alimente vor participa, in weekend, la cea de-a XIII-a editie a targului Slow Food "Roadele Pamantului".Targul este organizat de Conviviumul Slow Food Brasov, Asociatia "Roadele Pamantului" si Primaria Brasov, pe 24 si 25 aprilie 2010, intre orele 10.00-16.00, in Piata Sfatului.
Va veti putea umple cosul de cumparaturi cu gemuri, conserve, palinca, vinuri si afinata, suc natural de mere, mezeluri si produse din carne, branzeturi traditionale.Nu uitati de pastravul afumat la fum de cetina si pastrat in harzob de brad, merele uscate, uleiul presat la rece, painea, produsele apicole, turta dulce sau mozzarella de bivolita.

Ziare.com
Ridhima
Postat pe 23 Aprilie 2010 22:26
24 ľ 25 aprilie 2010
╬n aten■ia mÔncŃcio║ilor, pofticio║ilor, gurmanzilor ║i arti║tilor ţntr-ale degustatului...
De SfÔntul Gheorghe, cŃ tot se face ämŃsura oilorö ║i se ţn■arcŃ mieii, vŃ a║teptŃm la Muzeul ŮŃranului RomÔn, cu ca║, brÔnzŃ de burduf, telemea de oaie, urdŃ de la Fundata, dar ║i cu brÔnzŃ de caprŃ de la Crit.
Nu vor lipsi nici mezelurile de la Boto║ani, cÔrna■ii csabaii ║i cÔrna■ii sibieni, pastrama de oaie ţn bai■ ║i pÔinea de Ghime║.
VŃ ţndulcim cu miere, dulce■uri, gemuri, prŃjituri ║i suc de mere.
ProducŃtorilor locali li se alŃturŃ ║i me║teri din toatŃ ■ara cu obiecte din lemn, ceramicŃ, ■esŃturi ║i ouŃ ţncondeiate.
TÔrgul de SfÔntul Gheorghe, de sÔmbŃtŃ, 24 aprilie pÔnŃ duminicŃ, 25 aprilie, ţntre orele 9:00 ║i 17:00.

www.muzeultaranuluiroman.ro
Ridhima
Postat pe 23 Aprilie 2010 22:29
Campionatul Interna■ional de GŃtit ţn Aer Liber Bucure║ti - (7-9 mai 2010)

Program
Vineri, 7 mai, Clasa Preparate Culinare Reci
Sec■iunea Antreuri, Expozi■ie de ArtŃ CulinarŃ
Sec■iunea Dulciuri ║i Patiserie
Sec■iunea Crea■ie
Sec■iunea Meniu Alternativ
SÔmbŃtŃ, 8 mai, Clasa GŃtit ţn Aer Liber
Sec■iunea PlitŃ
Sec■iunea GrŃtar
Sec■iunea Ceaun
Sec■iunea Crea■ie
Duminica, 9 mai, Program de demonstra■ii de artŃ culinarŃ

Competitia va fi structurata pe grupe de profesionisti si amatori.

Ridhima
Postat pe 3 Mai 2010 22:14

Recomandari

Subiect Mesaje Ultimul Mesaj
Festival de arta culinara turceasca, la Techirghiol 1 De la: Ridhima 16 Octombrie 2008 14:41
CAMPIONATUL INTERNATIONAL DE GATIT IN AER LIBER 3 De la: fernanda 28 August 2008 15:37
am si eu o problema 2 De la: anaROBERT 24 Iulie 2010 23:47
Concurs Pur 18 De la: dana1125 25 Iunie 2012 16:04
Cumparaturi de pe Okazii.ro! Va rog sa ma ajutati prin completarea chestionarului! Multumesc anticipat 1 De la: Inesa_Munteanu_1 12 Martie 2016 13:54
Setari Cookie-uri