Evenimente

14 septembrie. Trg de legume. Comuna Btrni, judeul Prahova. Sunt ateptai toi cei care vor s i cumpere legume pentru a prepara conserve pentru iarn.

11-12 septembrie. Trg anual tradiional de nlarea Sfintei Cruci. Comuna Vrbilu, judeul Prahova. La trg se gsesc obiecte tradiionale i preparate culinare.
Ridhima
Postat pe 10 Septembrie 2009 21:29
Campionatul International de Gatit in Aer Liber Selgros 2009

Vedete ale gastronomiei, maestri ai artei culinare, bucatari amatori pasionati, mixuri de arome, traditii si tehnici de bucatarie, muzica si vinuri de exceptie: aceste sunt ingredientele la cel mai mare eveniment gastronomic al anului, din Romania. Reprezentanti ai artei culinare de inalta clasa si gurmanzi amatori, maestri bucatari o sa etaleze talentele gastronomice, in cadrul Campionatului International de Gatit in Aer Liber, ce se va organiza intre 11-13 septembrie 2009 in parcarea complexului comercial Polus Center din Cluj Napoca.
Vineri 11 septembrie se va desfasura Competitia de Preparate Culinare Reci in patru sectiuni: Antreuri, Platouri Reci, Dulciuri si Patiserie, Creatie, Meniu Alternativ.
Sambata, 12 septembrie va avea loc Competitia de Gatit in Aer Liber, tot in patru sectiuni: Ceaun, Plita, Gratar, Creatie.
Duminica 13 septembrie, mari maestri ai artei culinare vor sustine demonstratii live.
Jakob Hausmann, celebrul maestru de origine elvetiana va oferi pentru publicul spectator un show culinar in direct la eveniment. El va gati Varza A La Cluj pentru 2000 de persoane, intr-o tava de 6 metri patrati.
tefan Bercea, Maestru in Arta Culinara, Capitanul Echipei Olimpice seniori a Romaniei, va realiza o demonstratie gastronomica in fata publicului spectator.
Antonio Passarelli, Maestrul bucatar de origine italiana care socializeaza la inaltime cu publicul in timpul demonstratiilor de gastronomie.
Cornelia Ghisoi, Lady Chef a Romaniei va realiza primul demo live in cadrul Campionatului. Maestra de la Aro Palace Brasov va fi acompaniata de universul ingredientelor Toneli si tigaile Look Cook.
Somelierul Sergiu Nedelea va prezenta pe scena o parte din tainele meseriei de somelier.
Cristian Baschir va prezenta Parada Somelierilor, deschidere a unei sticle de vin cu un cleste de inchizitie incalzita, umplerea unei piramide de pahare cu sampanie.
Premiile Sergiu Nedelea vor fi oferite concurentilor care vor asocia bauturile cu mancarea in cel mai potrivit mod.
Maestrul Nicu Urs din Brasov va demonstra ca pentru a gati in stil chinezesc nu este obligatoriu sa te fi nascut la Beijing.
In memoria scriitorului Radu Anton Roman ACEEA a lansat, anul trecut, in cadrul etapei Cluj Napoca 2008, distinctia Cupa Radu Anton Roman care va fi oferit concurentului care va realiza cel mai reusit produs culinar traditional romanesc.
Ridhima
Postat pe 10 Septembrie 2009 21:41
RVêITUL OILOR i Festivalul Brnzei i al Pastramei Bran, 25-27 Septembrie 2009
In septembrie, are loc in Bran, pe platoul Inima Reginei un eveniment foarte cunoscut de locuitorii brasovului si anume Ravasitul oilor.
''RVêITUL OILOR'' este de fapt o srbtoare simbolic ce marcheaz sfritul anului pastoral. La festival, se va cnta, juca i mai ales se vor mnca pe sturate, tot soiul de preparate specifice i mai ales pastram de oaie i bulz, udate cu must obinut n gospodriile celor din zona Bran.
i anul acesta, lng Castelul Bran, pe Platoul Inima Reginei Bran i n Parcul Central Bran, festivalul va debuta cu o expoziie gastronomic, ce se va desfura pe ntreg parcursul evenimentului unde vor fi expuse diversele sortimente de brnz i pastram, care pot fi degustate i cumprate la cele mai bune preuri direct de la productori, membrii ai Asociaiei Cresctorilor de Animale din zona Bran.
n ziua de duminic, 27 Septembrie 2009 va fi deschis o expoziie de animale n aer liber, n cadrul creia se vor prezenta mai multe rase de ovine, vor avea loc vnzri i schimburi de berbeci, urmnd ca la final, s se aleag cele mai frumoase exemplare.
Un loc important l vor avea pstorii i cinii lor ciobneti, adevraii eroi ai munilor care vor participa la o parad, la ncheierea creia vor fi premiai.
Gurmanzii nu vor fi uitai, ntruct li s-a pregtit o degustare a produselor de brnz i pastram care va culmina, aa cum e firesc, cu acordarea unor premii productorilor expozanti, pentru cele mai reuite produse, reete , expunere, etc... .
De la eveniment nu vor lipsi meterii populari cu obiecte de artizanat dintre cele mai variate: esturi, blnuri, ceramic, precum i obiecte de uz pastoral.

Sursa www.brasov.top-10.ro
Ridhima
Postat pe 19 Septembrie 2009 15:42
Bucharest Food Festival Octombrie 2009
In perioada 1 4 octombrie in Parcul Uniii se va desfasura cea de-a 3-a editie a Bucharest Food Festival.
Punctele de atractie au fost gandite astefel inca sa acopere cele mai diverse gusturi. Vor fi prezente 10 restaurante cu specific diferit frantuzesc - Grandeur, libanez Tripoli, muntesc Casa Cristina, chinezesc Asia, voiedoval Crama Domneasca, unguresc/ ardelenesc Papa la Soni, romanesc, germna si pescares - La Mircea Macelaru, peruan Concept Catering.
Vor fi prezenti peste 60 de producatori din Franta, Italia, Republica Moldova, Ungaria. Dintre produsele expuse se remarca cele eclogice din carne de vita, oaie si porc, vinul ecologic , magiunul de prune fara zahar, foarte apreciat de nutritionisti, branzeturile de capra romanesti, frantuzesti si italiene dar si renumite le bomboane Bucuria
Tot la capitolul atractii,sint si concertele sustinute de: Proconsul, Analia Selis, Pasarea Colibri, Ovidiu Lipan Tandarica impreuna cu Marius Mihalache.
Tentativa de a realiza cel mai lung lant de pizza din lume 550 metri, va fi pusa in scena de Jerry's Pizza, impreuna cu ketchup-ul Hellmann's pentru o pizza cu un gust savuros.
Gazda evenimentului va fi Soni, de la restaurantul Papa la Soni, care impreuna cu alti bucatari, va prezenta publicului o parte din secretele succesului in bucatarie.
Demonstratii gastronomice realizate de Horia Virlan
In cadrul evenimentului Bucharest Food festival, Scandia Sibiu va astepta cu cea mai mare ciorba de burta, preparata dupa o reteta traditionala, o ciorba de care se vor bucura, gratuit, peste 4000 de vizitatori. Pe durata evenimentului Scandia Sibiu va pregati pentru publicul vizitator, mancare din gama Traditii, punand astfel in valoare bucataria romaneasca traditionala. Gama Traditii cuprinde produse prelucrate manual, din ingrediente alese cu grija, de cea mai buna calitate: ciroba de burta, Ciroba de pui, Ciorba de vacuta, Costita afumata cu mancare de fasole boabe si multe alte produse pe care va invitam sa le descoperiti in cadrul evenimentului.

Sursa : www.culinar.ro
Ridhima
Postat pe 29 Septembrie 2009 21:46

Slow Food Valahia Gusturilor i Muzeul ranului Romn v invit la
Ziua Recoltei.
Pe 2, 3 i 4 octombrie 2009, Trgul ranului se pregtete de toamn! Printre frunze ruginii i nclzit de un soare timid v invit la o srbtoare de nceput de recolt, vineri, smbt i duminica, n fiecare zi de la 9:00 la 18:00. V ateptm la Muzeul ranului Romn!
Ca un om gospodar, aa cum i st bine, s-a pregtit cu toate minuniile toamnei. Pastram de oaie, crnaii de porc sau de vit, lebr, murturi, caltabo, tob i rcituri sunt toate dichisite i nerbdtoare. Alturi le vor sta un pahar cu vin sau unul cu must, s rumeneasc obrajii!
mbt i duminic, aa cum se cuvine n zi de srbtoare, te ateapt pastram la grtar i bulzuri aburinde numai bune de potolit cu un pahar de must adus de pe meleaguri ndeprtate, tocmai din Teleorman.

Sursa www.muzeultaranuluiroman.ro
Ridhima
Postat pe 1 Octombrie 2009 12:20
TRGUL BIO
Muzeul Naional al Satului Dimitrie Gusti n parteneriat cu Bio Romnia i Jurnalul Naional v invit n perioada 2 - 4 octombrie 2009, la Trgul Bio, prilej cu care se va lansa Proiectul Ecologic Romnesc.
Organizatorii propun vizitatorilor o interesant expoziie cu vnzare de produse alimentare i cosmetice bio, procesate att n Romnia ct i n strintate.
Smbt, 3 octombrie, ora 13:00 vom vorbi Despre Gastronomie mpreun cu Editura Humanitas.
Vor fi prezentate publicului cri i audiobook-uri de mare interes i folos.
Amintim:Carte de bucate - Sanda Marin, Stufat ori estouffade - Vlad Macri si audiobook-urile :Reete n versuri i proz culese, scrise i povestite de Draga Olteanu Matei, Gastronomice de Pstorel Teodoreanu, n lectura lui Valentin Uritescu.
Suntei ateptai, aadar, la Muzeul Satului de vineri pn duminic, ntre orele 10:00 -18:00, s descoperii, s degustai i s cumprai dup pofta inimii, produse bio.
De asemenea, putei trgui direct de la meterii populari unele dintre cele mai frumoase obiecte de art tradiional.

Sursa:www.muzeul-satului.ro
Ridhima
Postat pe 1 Octombrie 2009 12:42
Salonul Ecoagricultura Targul National al Mierii - Bucureti, 2-4 octombrie.
Bioma Agro Ecology Co va invita sa vizitati in perioada 2-4 octombrie 2009, Salonul Ecoagricultura ce se va desfasura in cadrul celei de-a doua editii a Targului National al Mierii - Bucuresti.
Destinat expunerii de produse ecologice certificate, manifestarea expozitionala este organizata de Ministerul Agriculturii, Padurilor si Dezvoltarii Rurale, in colaborare cu Asociatia Crescatorilor de Albine din Romania, pe platforma Asociatiei Crescatorilor de Albine din Romania din B-dul Ficusului nr. 42, sector 1.
Ridhima
Postat pe 2 Octombrie 2009 11:49
Festival gastronomic Dale Gurii Dunrii

Smbt, 10 octombrie se va desfura la Uzlina, Complexul Cormoran, primul festival gastronomic dedicat Deltei, "Dale Gurii Dunrii". La eveniment vor fi prezeni, n calitate de membri ai juriului, Silvian Ionescu, Sulfina Barbu, Grigore Baboianu, Mircea Dinescu, Gic Popescu i Ivan Patzaichin, iar mncrurile vor fi preparate de cei mai iscusii buctari din Chilia, Crian, Mahmudia, Murighiol, Sarichioi i Sarighiol de Deal".
"Este un festival-concurs de tradiie culinar, cu specialiti "endemice" din Delta Dunrii, preparate de reprezentanii a ase comuniti locale", a spus Cristina Bucureasa, reprezentant al Asociaiei Salvai Dunrea i Delta. "Oamenii Deltei trebuie s fie contieni c gtesc ca nimeni alii i de aceea tradiiile gastronomice i culturale ale Deltei merit i trebuie promovate. Pe de alt parte, pescuitul industrial i braconajul - realiti care distrug Delta - trebuie s lase loc ecoturismului, turismului cultural i gastronomic, alternative de dezvoltare concrete, responsabile i durabile", a mai afirmat Cristina Bucureasa.
Evenimentul este organizat de Asociaia "Salvai Dunrea i Delta!", iar valoarea total a premiilor este de 6 mii de euro. Fondurile vor finana trei proiecte sociale menite s contribuie la dezvoltarea durabil i responsabil a comunitilor deltaice.

Sursa:www.obiectivtulcea.ro
Ridhima
Postat pe 9 Octombrie 2009 12:05
10-11 Octombrie - Targului Traditiilor, editia a III-a - obiceiuri de toamna.
Cei care iubesc arta populara si traditiile autentice romanesti sunt invitati sa participe la cea de-a treia editie a Targului Traditiilor. Anul acesta targul se va desfasura in perioada 10-11 octombrie 2009, in Parcul Tineretului din Bucuresti si va avea ca tema obiceiurile de toamna la romani.
Timp de doua zile, peste 100 de mesteri populari vor prezenta produse si obiecte variate specifice activitatilor de toamna si obiceiuri din diferite zone ale tarii.
Evenimentul are ca scop promovarea traditiilor autentice romanesti, in spatiul urban. In acest sens, organizatorii au pregatit pentru iubitorii de arta populara, demonstratii de maiestrie ale mesterilor derulate sub forma unor ateliere de creatie.
Supriza acestei editii o va reprezenta reconstituirea unei gospodarii autentice romanesti, din zona Arges.
Pentru a reintregi atmosfera vietii satului, alaturi de obiectele de artizanat din ceramica de Corunt, Horezu sau neolitica, tesaturile, icoanele pe sticla, instrumentele muzicale, impletiturile, icoanele sau costumele traditionale, la Targul Traditiilor vor fi prezente si produse din gastronomia traditionala romaneasca.
Ridhima
Postat pe 9 Octombrie 2009 23:04
Targ de Slow Food la Brasov
35 de producatori traditionali de alimente vor participa, in weekend, la cea de-a XIII-a editie a targului Slow Food "Roadele Pamantului".Targul este organizat de Conviviumul Slow Food Brasov, Asociatia "Roadele Pamantului" si Primaria Brasov, pe 24 si 25 aprilie 2010, intre orele 10.00-16.00, in Piata Sfatului.
Va veti putea umple cosul de cumparaturi cu gemuri, conserve, palinca, vinuri si afinata, suc natural de mere, mezeluri si produse din carne, branzeturi traditionale.Nu uitati de pastravul afumat la fum de cetina si pastrat in harzob de brad, merele uscate, uleiul presat la rece, painea, produsele apicole, turta dulce sau mozzarella de bivolita.

Ziare.com
Ridhima
Postat pe 23 Aprilie 2010 22:26
24 25 aprilie 2010
n atenia mnccioilor, pofticioilor, gurmanzilor i artitilor ntr-ale degustatului...
De Sfntul Gheorghe, c tot se face msura oilor i se narc mieii, v ateptm la Muzeul ranului Romn, cu ca, brnz de burduf, telemea de oaie, urd de la Fundata, dar i cu brnz de capr de la Crit.
Nu vor lipsi nici mezelurile de la Botoani, crnaii csabaii i crnaii sibieni, pastrama de oaie n bai i pinea de Ghime.
V ndulcim cu miere, dulceuri, gemuri, prjituri i suc de mere.
Productorilor locali li se altur i meteri din toat ara cu obiecte din lemn, ceramic, esturi i ou ncondeiate.
Trgul de Sfntul Gheorghe, de smbt, 24 aprilie pn duminic, 25 aprilie, ntre orele 9:00 i 17:00.

www.muzeultaranuluiroman.ro
Ridhima
Postat pe 23 Aprilie 2010 22:29
Campionatul Internaional de Gtit n Aer Liber Bucureti - (7-9 mai 2010)

Program
Vineri, 7 mai, Clasa Preparate Culinare Reci
Seciunea Antreuri, Expoziie de Art Culinar
Seciunea Dulciuri i Patiserie
Seciunea Creaie
Seciunea Meniu Alternativ
Smbt, 8 mai, Clasa Gtit n Aer Liber
Seciunea Plit
Seciunea Grtar
Seciunea Ceaun
Seciunea Creaie
Duminica, 9 mai, Program de demonstraii de art culinar

Competitia va fi structurata pe grupe de profesionisti si amatori.

Ridhima
Postat pe 3 Mai 2010 22:14

Recomandari

Subiect Mesaje Ultimul Mesaj
Probleme abonare 1 De la: liaiedera 14 Mai 2011 09:01
newsletter 3 De la: didana 3 Ianuarie 2012 17:57
buna 24 De la: aurelian89 27 Ianuarie 2013 21:50
Intrebare pentru administratie 6 De la: garbo_466560 25 August 2018 14:47
multumesc!echipei garbo.ro.... 65 De la: vuvuzela 25 Septembrie 2010 11:35
Setari Cookie-uri