Evenimente

14 septembrie. Târg de legume. Comuna Bătrâni, județul Prahova. Sunt așteptați toți cei care vor să își cumpere legume pentru a prepara conserve pentru iarnă.

11-12 septembrie. Târg anual tradițional de Înălțarea Sfintei Cruci. Comuna Vărbilău, județul Prahova. La târg se găsesc obiecte tradiționale și preparate culinare.
Ridhima
Postat pe 10 Septembrie 2009 21:29
Campionatul International de Gatit in Aer Liber Selgros 2009

Vedete ale gastronomiei, maestri ai artei culinare, bucatari amatori pasionati, mixuri de arome, traditii si tehnici de bucatarie, muzica si vinuri de exceptie: aceste sunt ingredientele la cel mai mare eveniment gastronomic al anului, din Romania. Reprezentanti ai artei culinare de inalta clasa si gurmanzi amatori, maestri bucatari o sa etaleze talentele gastronomice, in cadrul Campionatului International de Gatit in Aer Liber, ce se va organiza intre 11-13 septembrie 2009 in parcarea complexului comercial Polus Center din Cluj Napoca.
Vineri 11 septembrie se va desfasura Competitia de Preparate Culinare Reci in patru sectiuni: Antreuri, Platouri Reci, Dulciuri si Patiserie, Creatie, Meniu Alternativ.
Sambata, 12 septembrie va avea loc Competitia de Gatit in Aer Liber, tot in patru sectiuni: Ceaun, Plita, Gratar, Creatie.
Duminica 13 septembrie, mari maestri ai artei culinare vor sustine demonstratii live.
Jakob Hausmann, celebrul maestru de origine elvetiana va oferi pentru publicul spectator un show culinar in direct la eveniment. El va gati Varza A La Cluj pentru 2000 de persoane, intr-o tava de 6 metri patrati.
tefan Bercea, Maestru in Arta Culinara, Capitanul Echipei Olimpice seniori a Romaniei, va realiza o demonstratie gastronomica in fata publicului spectator.
Antonio Passarelli, Maestrul bucatar de origine italiana care socializeaza la inaltime cu publicul in timpul demonstratiilor de gastronomie.
Cornelia Ghisoi, Lady Chef a Romaniei va realiza primul demo live in cadrul Campionatului. Maestra de la Aro Palace Brasov va fi acompaniata de universul ingredientelor Toneli si tigaile Look Cook.
Somelierul Sergiu Nedelea va prezenta pe scena o parte din tainele meseriei de somelier.
Cristian Baschir va prezenta Parada Somelierilor, deschidere a unei sticle de vin cu un cleste de inchizitie incalzita, umplerea unei piramide de pahare cu sampanie.
Premiile Sergiu Nedelea vor fi oferite concurentilor care vor asocia bauturile cu mancarea in cel mai potrivit mod.
Maestrul Nicu Urs din Brasov va demonstra ca pentru a gati in stil chinezesc nu este obligatoriu sa te fi nascut la Beijing.
In memoria scriitorului Radu Anton Roman ACEEA a lansat, anul trecut, in cadrul etapei Cluj Napoca 2008, distinctia „Cupa Radu Anton Roman” care va fi oferit concurentului care va realiza cel mai reusit produs culinar traditional romanesc.
Ridhima
Postat pe 10 Septembrie 2009 21:41
”RĂVĂȘITUL OILOR“ și “Festivalul Brânzei și al Pastramei” Bran, 25-27 Septembrie 2009
In septembrie, are loc in Bran, pe platoul „Inima Reginei” un eveniment foarte cunoscut de locuitorii brasovului si anume „Ravasitul oilor”.
''RĂVĂȘITUL OILOR'' este de fapt o sărbătoare simbolică ce marchează sfârșitul anului pastoral. La festival, se va cânta, juca și mai ales se vor mânca pe săturate, tot soiul de preparate specifice și mai ales pastramă de oaie și bulz, udate cu must obținut în gospodăriile celor din zona Bran.
Și anul acesta, lângă Castelul Bran, pe Platoul „Inima Reginei” – Bran și în Parcul Central Bran, festivalul va debuta cu o expoziție gastronomică, ce se va desfășura pe întreg parcursul evenimentului unde vor fi expuse diversele sortimente de brânză și pastramă, care pot fi degustate și cumpărate la cele mai bune prețuri direct de la producători, membrii ai Asociației Crescătorilor de Animale din zona Bran.
În ziua de duminică, 27 Septembrie 2009 va fi deschisă o expoziție de animale în aer liber, în cadrul căreia se vor prezenta mai multe rase de ovine, vor avea loc vânzări și schimburi de berbeci, urmând ca la final, să se aleagă cele mai frumoase exemplare.
Un loc important îl vor avea păstorii și câinii lor ciobănești, adevărații eroi ai munților care vor participa la o paradă, la încheierea căreia vor fi premiați.
Gurmanzii nu vor fi uitați, întrucât li s-a pregătit o degustare a produselor de brânză și pastramă care va culmina, așa cum e firesc, cu acordarea unor premii producătorilor expozanti, pentru cele mai reușite produse, rețete , expunere, etc... .
De la eveniment nu vor lipsi meșterii populari cu obiecte de artizanat dintre cele mai variate: țesături, blănuri, ceramică, precum și obiecte de uz pastoral.

Sursa www.brasov.top-10.ro
Ridhima
Postat pe 19 Septembrie 2009 15:42
Bucharest Food Festival Octombrie 2009
In perioada 1 – 4 octombrie in Parcul Uniii se va desfasura cea de-a 3-a editie a Bucharest Food Festival.
Punctele de atractie au fost gandite astefel inca sa acopere cele mai diverse gusturi. Vor fi prezente 10 restaurante cu specific diferit frantuzesc - Grandeur, libanez – Tripoli, muntesc – Casa Cristina, chinezesc – Asia, voiedoval – Crama Domneasca, unguresc/ ardelenesc – Papa la Soni, romanesc, germna si pescares - La Mircea Macelaru, peruan – Concept Catering.
Vor fi prezenti peste 60 de producatori din Franta, Italia, Republica Moldova, Ungaria. Dintre produsele expuse se remarca cele eclogice din carne de vita, oaie si porc, vinul ecologic , magiunul de prune fara zahar, foarte apreciat de nutritionisti, branzeturile de capra romanesti, frantuzesti si italiene dar si renumite le bomboane Bucuria
Tot la capitolul atractii,sint si concertele sustinute de: Proconsul, Analia Selis, Pasarea Colibri, Ovidiu Lipan Tandarica impreuna cu Marius Mihalache.
Tentativa de a realiza cel mai lung lant de pizza din lume – 550 metri, va fi pusa in scena de Jerry's Pizza, impreuna cu ketchup-ul Hellmann's pentru o pizza cu un gust savuros.
Gazda evenimentului va fi Soni, de la restaurantul Papa la Soni, care impreuna cu alti bucatari, va prezenta publicului o parte din secretele succesului in bucatarie.
Demonstratii gastronomice realizate de Horia Virlan
In cadrul evenimentului Bucharest Food festival, Scandia Sibiu va astepta cu cea mai mare ciorba de burta, preparata dupa o reteta traditionala, o ciorba de care se vor bucura, gratuit, peste 4000 de vizitatori. Pe durata evenimentului Scandia Sibiu va pregati pentru publicul vizitator, mancare din gama „Traditii”, punand astfel in valoare bucataria romaneasca traditionala. Gama „Traditii” cuprinde produse prelucrate manual, din ingrediente alese cu grija, de cea mai buna calitate: ciroba de burta, Ciroba de pui, Ciorba de vacuta, Costita afumata cu mancare de fasole boabe si multe alte produse pe care va invitam sa le descoperiti in cadrul evenimentului.

Sursa : www.culinar.ro
Ridhima
Postat pe 29 Septembrie 2009 21:46

Slow Food Valahia Gusturilor și Muzeul Țăranului Român vă invită la
Ziua Recoltei.
Pe 2, 3 și 4 octombrie 2009, Târgul Țăranului se pregătește de toamnă! Printre frunze ruginii și încălzit de un soare timid vă invită la o sărbătoare de început de recoltă, vineri, sâmbătă și duminica, în fiecare zi de la 9:00 la 18:00. Vă așteptăm la Muzeul Țăranului Român!
Ca un om gospodar, așa cum îi stă bine, s-a pregătit cu toate minunățiile toamnei. Pastramă de oaie, cârnații de porc sau de vită, lebăr, murături, caltaboș, tobă și răcituri sunt toate dichisite și nerăbdătoare. Alături le vor sta un pahar cu vin sau unul cu must, să rumenească obrajii!
âmbătă și duminică, așa cum se cuvine în zi de sărbătoare, te așteaptă pastramă la grătar și bulzuri aburinde numai bune de potolit cu un pahar de must adus de pe meleaguri îndepărtate, tocmai din Teleorman.

Sursa www.muzeultaranuluiroman.ro
Ridhima
Postat pe 1 Octombrie 2009 12:20
TÂRGUL BIO
Muzeul Național al Satului „Dimitrie Gusti” în parteneriat cu Bio România și Jurnalul Național vă invită în perioada 2 - 4 octombrie 2009, la Târgul Bio, prilej cu care se va lansa Proiectul Ecologic Românesc.
Organizatorii propun vizitatorilor o interesantă expoziție cu vânzare de produse alimentare și cosmetice bio, procesate atât în România cât și în străinătate.
Sâmbătă, 3 octombrie, ora 13:00 vom vorbi Despre Gastronomie împreună cu Editura Humanitas.
Vor fi prezentate publicului cărți și audiobook-uri de mare interes și folos.
Amintim:Carte de bucate - Sanda Marin, Stufat ori estouffade - Vlad Macri si audiobook-urile :Rețete în versuri și proză culese, scrise și povestite de Draga Olteanu Matei, Gastronomice de Păstorel Teodoreanu, în lectura lui Valentin Uritescu.
Sunteți așteptați, așadar, la Muzeul Satului de vineri până duminică, între orele 10:00 -18:00, să descoperiți, să degustați și să cumpărați după pofta inimii, produse bio.
De asemenea, puteți târgui direct de la meșterii populari unele dintre cele mai frumoase obiecte de artă tradițională.

Sursa:www.muzeul-satului.ro
Ridhima
Postat pe 1 Octombrie 2009 12:42
Salonul Ecoagricultura – Targul National al Mierii - București, 2-4 octombrie.
Bioma Agro Ecology Co va invita sa vizitati in perioada 2-4 octombrie 2009, Salonul Ecoagricultura ce se va desfasura in cadrul celei de-a doua editii a Targului National al Mierii - Bucuresti.
Destinat expunerii de produse ecologice certificate, manifestarea expozitionala este organizata de Ministerul Agriculturii, Padurilor si Dezvoltarii Rurale, in colaborare cu Asociatia Crescatorilor de Albine din Romania, pe platforma Asociatiei Crescatorilor de Albine din Romania din B-dul Ficusului nr. 42, sector 1.
Ridhima
Postat pe 2 Octombrie 2009 11:49
Festival gastronomic D’ale Gurii Dunării

Sâmbătă, 10 octombrie se va desfășura la Uzlina, Complexul Cormoran, primul festival gastronomic dedicat Deltei, "D’ale Gurii Dunării". La eveniment vor fi prezenți, în calitate de membri ai juriului, Silvian Ionescu, Sulfina Barbu, Grigore Baboianu, Mircea Dinescu, Gică Popescu și Ivan Patzaichin, iar mâncărurile vor fi preparate de “cei mai iscusiți bucătari din Chilia, Crișan, Mahmudia, Murighiol, Sarichioi și Sarighiol de Deal".
"Este un festival-concurs de tradiție culinară, cu specialități "endemice" din Delta Dunării, preparate de reprezentanții a șase comunități locale", a spus Cristina Bucureasa, reprezentant al Asociației Salvați Dunărea și Delta. "Oamenii Deltei trebuie să fie conștienți că gătesc ca nimeni alții și de aceea tradițiile gastronomice și culturale ale Deltei merită și trebuie promovate. Pe de altă parte, pescuitul industrial și braconajul - realități care distrug Delta - trebuie să lase loc ecotu­rismului, turismului cultural și gastronomic, alternative de dezvoltare concrete, responsabile și durabile", a mai afirmat Cristina Bucureasa.
Evenimentul este organizat de Asociația "Salvați Dunărea și Delta!", iar valoarea totală a premiilor este de 6 mii de euro. Fondurile vor finanța trei proiecte sociale menite să contribuie la dezvoltarea durabilă și responsabilă a comunităților deltaice.

Sursa:www.obiectivtulcea.ro
Ridhima
Postat pe 9 Octombrie 2009 12:05
10-11 Octombrie - Targului Traditiilor, editia a III-a - obiceiuri de toamna.
Cei care iubesc arta populara si traditiile autentice romanesti sunt invitati sa participe la cea de-a treia editie a Targului Traditiilor. Anul acesta targul se va desfasura in perioada 10-11 octombrie 2009, in Parcul Tineretului din Bucuresti si va avea ca tema obiceiurile de toamna la romani.
Timp de doua zile, peste 100 de mesteri populari vor prezenta produse si obiecte variate specifice activitatilor de toamna si obiceiuri din diferite zone ale tarii.
Evenimentul are ca scop promovarea traditiilor autentice romanesti, in spatiul urban. In acest sens, organizatorii au pregatit pentru iubitorii de arta populara, demonstratii de maiestrie ale mesterilor derulate sub forma unor ateliere de creatie.
Supriza acestei editii o va reprezenta reconstituirea unei gospodarii autentice romanesti, din zona Arges.
Pentru a reintregi atmosfera vietii satului, alaturi de obiectele de artizanat din ceramica de Corunt, Horezu sau neolitica, tesaturile, icoanele pe sticla, instrumentele muzicale, impletiturile, icoanele sau costumele traditionale, la Targul Traditiilor vor fi prezente si produse din gastronomia traditionala romaneasca.
Ridhima
Postat pe 9 Octombrie 2009 23:04
Targ de Slow Food la Brasov
35 de producatori traditionali de alimente vor participa, in weekend, la cea de-a XIII-a editie a targului Slow Food "Roadele Pamantului".Targul este organizat de Conviviumul Slow Food Brasov, Asociatia "Roadele Pamantului" si Primaria Brasov, pe 24 si 25 aprilie 2010, intre orele 10.00-16.00, in Piata Sfatului.
Va veti putea umple cosul de cumparaturi cu gemuri, conserve, palinca, vinuri si afinata, suc natural de mere, mezeluri si produse din carne, branzeturi traditionale.Nu uitati de pastravul afumat la fum de cetina si pastrat in harzob de brad, merele uscate, uleiul presat la rece, painea, produsele apicole, turta dulce sau mozzarella de bivolita.

Ziare.com
Ridhima
Postat pe 23 Aprilie 2010 22:26
24 – 25 aprilie 2010
În atenția mâncăcioșilor, pofticioșilor, gurmanzilor și artiștilor într-ale degustatului...
De Sfântul Gheorghe, că tot se face „măsura oilor” și se înțarcă mieii, vă așteptăm la Muzeul Țăranului Român, cu caș, brânză de burduf, telemea de oaie, urdă de la Fundata, dar și cu brânză de capră de la Crit.
Nu vor lipsi nici mezelurile de la Botoșani, cârnații csabaii și cârnații sibieni, pastrama de oaie în baiț și pâinea de Ghimeș.
Vă îndulcim cu miere, dulcețuri, gemuri, prăjituri și suc de mere.
Producătorilor locali li se alătură și meșteri din toată țara cu obiecte din lemn, ceramică, țesături și ouă încondeiate.
Târgul de Sfântul Gheorghe, de sâmbătă, 24 aprilie până duminică, 25 aprilie, între orele 9:00 și 17:00.

www.muzeultaranuluiroman.ro
Ridhima
Postat pe 23 Aprilie 2010 22:29
Campionatul Internațional de Gătit în Aer Liber București - (7-9 mai 2010)

Program
Vineri, 7 mai, Clasa Preparate Culinare Reci
Secțiunea Antreuri, Expoziție de Artă Culinară
Secțiunea Dulciuri și Patiserie
Secțiunea Creație
Secțiunea Meniu Alternativ
Sâmbătă, 8 mai, Clasa Gătit în Aer Liber
Secțiunea Plită
Secțiunea Grătar
Secțiunea Ceaun
Secțiunea Creație
Duminica, 9 mai, Program de demonstrații de artă culinară

Competitia va fi structurata pe grupe de profesionisti si amatori.

Ridhima
Postat pe 3 Mai 2010 22:14

Recomandari

Subiect Mesaje Ultimul Mesaj
Festivalul Clatitelor-Arad 2 De la: garbo037011 2 Iulie 2009 09:19
Party fraudeaza concursul sponsorizat de Germanos 2 De la: tralmey 6 Aprilie 2010 16:14
Trufele un aliment de lux, acum prezent si in restaurantele romanesti 1 De la: trufe_de_romania 16 Ianuarie 2010 22:01
DE CE CRESTINII CATOLICI AU UN NIVEL DE TRAI MAI RIDICAT IN RAPORT CU CRESTINII ORTODOCSI?!. 18 De la: garbo269824 9 Mai 2012 07:54
ce face preotul toamna/primăvara ân vie sau ân livadă 15 De la: anaROBERT 14 Martie 2011 01:15
Setari Cookie-uri