dragostea-cel maii frumos sentiment!



| Jeni Chiriac (JeniChiriac) Marea poveste de dragoste...

Visul oricarei fiinte este de a trai macar odata in viata o mare poveste de dragoste. Si adesea ne lasam purtati de acest vis.
Dragostea se implineste si capata forma prin intimitatea ce se naste intre doua suflete si trupuri deopotriva. Astfel, pe langa intimitatea fizica putem vorbi si de cea spirituala, sufleteasca.
Cum apare dragostea?
Mai intai ne indragostim.
Dar care ar fi simptomele omului indragostit?
Simptomele variaza de la persoana la persoana, de la femeie la femeie, de la barbat la barbat si cunosc si o variatie in timp.
Faza de debut.
Este faza in care experimentezi o stare de fuziune cvasipermanenta cu celalalt. Sunteti de nedespartit sau resimti acut dorinta de a face totul impreuna. Cu fiecare clipa va descoperiti unul pe celalalt si va lasati cuceriti de ceea ce simturile voastre descopera. Simtiti o nevoie impetuoasa de a comunica in permanenta si de a va cunoaste.
Puterea noilor vibratii emotionale si a atractiei sexuale dezleaga limbi si destupa urechi.
Trecutul te atrage, prezentul te infierbanta, iar viiorul te hraneste cu sperante si nevoie de certitudini. Este perioada in care regasesti gustul confesarii si fericirea de a asculta si de a fi ascultat ca urmare a increderii pe care incepi (pentru unii cu pasi repezi, pentru altii cu pasi timizi) sa o investesti in celalalt.
Si pentru ca faceti totul impreuna, redescoperiti lumea in doi, plini de entuziasm si dominati de dorinta de fi unul pe placul celuilalt.
Indragostitul din tine este amabil, chiar indatoritor, se pliaza pe gusturile partenerei sau partenerului, este receptiv la dorintele acesteia/uia devenind empatic si preluand (in grade diferite) ideile, conceptiile si/sau valorile celuilalt.
Este faza in care mai mult va adoptati unul pe celalalt decat sa va adaptati unul la celalalt, venind unul in intampinarea celuilalt, explorandu-va profunzimile sufletesti tocmai din dorinta de a va idealiza, identifica si fuziona unul cu celalalt.
Dominanta este ideea de intreg!
Totul este minunat si miraculos.
Simti ca ti-ai intalnit jumatatea, sufletul pereche. Este o stare de beatitudine de esenta metafizica, este unitatea originara regasita.
Cat dureaza?
Pentru unii luni, ani sau o viata de om, pentru altii o clipa sau cateva zile.
Insa indiferent de durata ei, ea poate inalta suflete, poate extazia constiinte provocand reale metamorfoze. Indragostitii ajung sa se autodepaseasca, sa trezeasca tot ceea ce este mai bun in fiinta lor. Sunt mai deschisi, mai creativi, mai receptivi si mai generosi cu ei insisi si cu lumea inconjuratoare. Incep sa viseze si se simt in stare sa iubeasca, in ciuda si impotriva a tot, o eternitate.
Dar in acelasi timp, starea de indragosteala poate trezi deopotriva si ceea ce este mai meschin in noi: temeri, gelozii, complexe, traume, egoism etc. Si ceea ce putea fi frumos se poate intr-o clipita transforma intr-un cosmar.
Este faza care poate activa potentialitatile unei povesti de dragoste perfecte sau antrena germeni distrugatori care pot actiona in timp sau instant. Specialistii estimeaza un interval de unu pana la sapte ani pentru ca acesti germeni sa conduca cuplul catre o eventuala criza relationala
alexxandra
Postat pe 13 Martie 2010 14:10
M-a atras titlul topicului,de aceia am intrat aici,pacat ca postarea ta e din gandirea lui JENI CHIRIAC,o renumita psiholoaga,apreciata mult in ziua de azi,cu aparitii la televiziune,etc.
Subiectul e de discutat totusi,fiind ceva complex.
scrichy
Postat pe 14 Martie 2010 13:49
De la: scrichy, la data 2010-03-14 13:49:01M-a atras titlul topicului,de aceia am intrat aici,pacat ca postarea ta e din gandirea lui JENI CHIRIAC,o renumita psiholoaga,apreciata mult in ziua de azi,cu aparitii la televiziune,etc.
Subiectul e de discutat totusi,fiind ceva complex.




asa este,ai dreptate,subiectul e f complex,dar si cel mai frumos sentiment,dupa parerea mea.cine nu a iubit cu adevarat,ii doresc sa i se intample acest lucru,cat mai curand.
alexxandra
Postat pe 14 Martie 2010 14:31
De la: Alexxandra, la data 2010-03-14 14:31:01
De la: scrichy, la data 2010-03-14 13:49:01M-a atras titlul topicului,de aceia am intrat aici,pacat ca postarea ta e din gandirea lui JENI CHIRIAC,o renumita psiholoaga,apreciata mult in ziua de azi,cu aparitii la televiziune,etc.
Subiectul e de discutat totusi,fiind ceva complex.




asa este,ai dreptate,subiectul e f complex,dar si cel mai frumos sentiment,dupa parerea mea.cine nu a iubit cu adevarat,ii doresc sa i se intample acest lucru,cat mai curand.



daca vrei poti citi propriile mele,ganduri,exprimari,simtiri despre dragoste, in alte topice cu acest subiect,cum ar fi RELATII DE CUPLU.
alexxandra
Postat pe 14 Martie 2010 14:35
Eu nu intru in categoria celor care nu au iubit,eu voi iubi pana mor,chiar daca e greu,o asa stare sufletesca,putini o au ,in adevaratul ei sens,e si beatitudine,dar si durere,e greu de explicat in putine cuvinte,cred ca iti trebuie o viata intreaga
scrichy
Postat pe 14 Martie 2010 14:36
un mare adevar !
ladyDY
Postat pe 14 Martie 2010 14:45
RELATIA DE CUPLU,daca o discutam,in ansamblu,poate avea mai multe valente.
Cate relatii sunt de lunga durata,dar fara nici un sentiment, casatoriile de convenienta fiind cele care dureaza cel mai mult.
O sa citesc in limita timpului disponibil.
scrichy
Postat pe 14 Martie 2010 14:48
De la: scrichy, la data 2010-03-14 14:36:45Eu nu intru in categoria celor care nu au iubit,eu voi iubi pana mor,chiar daca e greu,o asa stare sufletesca,putini o au ,in adevaratul ei sens,e si beatitudine,dar si durere,e greu de explicat in putine cuvinte,cred ca iti trebuie o viata intreaga




daca ma citeai,ceea ce Celleste a facut-o,vedeai ca nu suntem prea diferite,si eu am scris ca e si durere dragostea,dar la mine era o durere placuta,restul celor descrise de tine sunt sentimente traite,in frumosul sentiment.as fi vrut sa citesti cum vad eu dragostea si am simtit-o in topicul cu dovezi de dragoste,undeva pe la mijloc.insa cand sunt tradata,sunt rea cu aceasi patima cu care am iubit.nu ma intorc unde am parasit,niciodata.
alexxandra
Postat pe 14 Martie 2010 14:56
De la: scrichy, la data 2010-03-14 14:48:12RELATIA DE CUPLU,daca o discutam,in ansamblu,poate avea mai multe valente.
Cate relatii sunt de lunga durata,dar fara nici un sentiment, casatoriile de convenienta fiind cele care dureaza cel mai mult.
O sa citesc in limita timpului disponibil.





nu e vb de relatie de cuplu.ci strict de iubire.cea care a deschis topicul cerea dovezi de dragoste.iar eu consider ca in dragoste nu ai nevoie de dovezi.dragostea este unicul sentiment care se traieste,se simte si nu trebuie dovedit.
alexxandra
Postat pe 14 Martie 2010 14:59
Deci, vom "vorbi" de dragoste si atat,dar dragostea e de mai multe feluri,cea adevarata e aceia in care spunem ca iubim ,dar un stim ,de ce,fara dovezi,ceva planificat,poate doar de catre astre,sau de datoriile karmice,sau poate reincarnarea,daca unii cred in asa ceva,in rest neexistand o motivatie pentru dragoste.
In cazul in care motivatia exista,se recunoaste,atunci nu mai e vorba de dragostea adevarata
scrichy
Postat pe 14 Martie 2010 23:17

dragoste, povara mare
caci crezare
nu mai are...
keks
Postat pe 14 Martie 2010 23:27
De la: scrichy, la data 2010-03-14 23:17:24Deci, vom "vorbi" de dragoste si atat,dar dragostea e de mai multe feluri,cea adevarata e aceia in care spunem ca iubim ,dar un stim ,de ce,fara dovezi,ceva planificat,poate doar de catre astre,sau de datoriile karmice,sau poate reincarnarea,daca unii cred in asa ceva,in rest neexistand o motivatie pentru dragoste.
In cazul in care motivatia exista,se recunoaste,atunci nu mai e vorba de dragostea adevarata



asa este,dragostea dintre un barbat si o femeie,este un ciclu de undeva din univers,iar ei se reintalnesc in diferite vieti,sub diferite ipostaze,intamplari si trairi ,niciodata aceleasi.dar vb la modul sufletesc,ce am simtit pe lumea aceasta,am iubit cu patima,de micuta,asa a fost sa fie,pe cineva care nu a meritat.desi ma iubea,era afemeiat,si restul ''calitatilor''pt care si azi i-as taia gatul.dar pot spune fara rusine,ca am iubit si am fost iubita,intens,dureros de placut,dragoste in fanul reavan,dragoste in mare,noaptea in nudo,pe nisipul fierbinte,sub clar de luna,flori razlete si susurul diafan almariisi alcv noastre de dragoste.promisiuni de-o viata,promisiuni pe care noi atunci le credeam,dar de undeva din stele ,destinul era altul.am iubit,pana m-a durut inima.am iubit freamatanda in tot ce se cheama natura,si pe zapada sus la cota unde soarele ardea.ma durea carnea de placere,un sentiment nerepetabil,unic la acea varsta.16 ani.dragostea noastra azi e doar o poveste din povesti,pe care nu o voi mai intalni ca sentiment,atat de profund si naiv,copilaresc de naiv.azi sunt indragostita,de o pers superba,dar desi incerc sa regasesc trairile de atunci,ele sunt departe,inchise in steaua mea ce imi lumineaza,calea azi,insa azi iubesc cu mai multa intelepciune,care imi indeparteaza naivitatea de atunci,pe care culmea mi-o doresc atat de mult.dragostea de azi ,adusa la scara de ieri.



alexxandra
Postat pe 15 Martie 2010 20:05
DEACORD
dar sa nu uitam ca nu tine mult



DACA NU ESTE PUTIN ROZ MATERIAL SE DUCE TOT






nebunie la inceput iubire artifici dar apoi mai vreau si alceva plimbata parfumata RASFATATA

concluzie


MONEY_MONEY_MONEY====TOTUL de care avem nevoie




daca o intreb si pe bunica la 77 de ani ce are faceo mai vesela fericita ?????????????
MONEY ha ha ha
YESSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSS
garbo099251
Postat pe 21 Martie 2010 09:35
ORGANZA
INCERCATI VINE DE LA?????????????????????????


ORGASM
garbo099251
Postat pe 21 Martie 2010 09:45
draq ma pusa' sa intru aici
nelly05
Postat pe 21 Martie 2010 11:24
preciouss
Postat pe 21 Martie 2010 11:27
keks
Postat pe 21 Martie 2010 11:28
De la: garbo099251, la data 2010-03-21 09:45:50ORGANZA
INCERCATI VINE DE LA?????????????????????????


ORGASM

iubita, organza e o tesatura de lux. da', cati oameni atatea interpretari
bluelight
Postat pe 21 Martie 2010 12:56
off limba asta straina
keks
Postat pe 21 Martie 2010 13:04
off nu e op lui on?
bluelight
Postat pe 21 Martie 2010 13:06
e!
keks
Postat pe 21 Martie 2010 13:08
stiam eu !
bluelight
Postat pe 21 Martie 2010 13:18
ai cautat in dex?!
...al limbii romane?!

on/off
blue...era o gluma
keks
Postat pe 21 Martie 2010 13:21
251, tu esti alta clona la misto, sau ce?
Sau a prins bunica respectiva tastatura? Pina nu o ascunde neamtul ala....
quasaria
Postat pe 21 Martie 2010 14:31

Recomandari

Subiect Mesaje Ultimul Mesaj
prietenia eu sau el 17 De la: Jojolin 26 Februarie 2011 12:01
MACA 4 De la: Cassey 9 Iulie 2009 14:43
Jocul cu dragostea 22 De la: garbo_1165 17 Aprilie 2012 01:54
daca puteti sa ma ajutati 15 De la: bluelight 26 Decembrie 2010 12:20
CUM SA SUPRAVIETUIESC DUPA O DRAMATICA DEZAMAGIRE ? 26 De la: Kamitzu15 26 Ianuarie 2011 21:19
Setari Cookie-uri