Sotul meu

micas, nu o va face. va indura asa. era la mintea gainii sa vorbeasca cu parintii cand a vazut ca nenea se urca ca porcu-n copac. nu a facut-o.

de ce? pentru ca stie sigur ca oamenii o sa-i zica nervosului sa spele putina . ei ii este frica ca-l pierde.crede ca de indura, ala se va face om sau ca exista o formula magica astfel incat la un hocus pocus zambitor totul va fi roz

si_totusi
Postat pe 9 Aprilie 2009 21:21
pai cica-l iubeste...te pui cu dragostea ?
wife_de_zmeu
Postat pe 9 Aprilie 2009 21:28
Pacat. Dupa 20 de ani, cand copilul ei deja va creste timorat si frustrat de atmosfera de acasa isi va da si ea seama ca a pierdut timpul cu cineva care nu merita.
Micass
Postat pe 9 Aprilie 2009 21:28
De la: claudiausturoi, la data 2009-04-09 13:18:10Sotul meu este violent
Toata viata am incercat sa fug de asemenea persoane si din pacate nu am reusit.
Ma bruscheaza si imi vorbeste foarte urat se enerveaza din orice si am ajuns sa imi fie frica doar cand se incrunta ma inspaimanta
Avem un copil de 8 luni si nu imi permit financiar sa il cresc singura
Avem doar 2 ani de casnicie si inainte sa ne casatorim nu era asa
Am incercat sa il tin la distanta dar mai rau a fost
CE POT FACE?


Draga Claudia.
Daca ti-e rusine sa impartasesti ceea ce se intampla cu tine, e gresit, nu tie ar trebui sa-ti fie rusine, dar cunosc sentimentul.
Daca incerci sa-ti protejezi parintii, e un lucru bun, dar nu stiu cum ai sa-i mai protejezi cand ai sa fi 2m sub pamant si cu un copil lasat in dorul "lelii", niciodata nu stii cum o sa-ti dea una, deeeeee.. sa nu te mai ridici.
Daca nu te plangi, pentru ca ti-e frica ca-i strici imaginea sotului tau si ca urmare a ta, iar e gresit. O sa-ti dau un exemplu.
Cunosc o femeie, care a fost abuzata din toate punctele de vedere de sotul ei, si care intr-o zi dupa ce si-a prins sotul in garaj cu altcineva, a decis sa-l paraseasca. Cand s-a dus sa-si ia hainele, tipu a inceput sa arunce cu oua dupa ea pe scara si sa strige cei veni la gura. In fine! acum e bine. Dar lumea, fiind socata de despartirea lor, a inceput sa o invinuiasca pe ea, si asta pentru ca nu s-a plans niciodata. Acum e bine si multumeste cerului ca a avut puterea sa-l lase in plata Domnului, si sa spuna ca ea traia cu el in casa nu lumea. Ce sa-ti mai spun? ca femeia era o femeie frumoasa, o femeie harnica, ca nu le lipsea nimic, ca amandoi erau ingineri si ca mai aveau si un copil. Asta este, domnului sot nu i-a ajuns.
Banuiesc ca prea multi prieteni nu ai, sau mai bine spus ii ai, dar nu le poti povesti prin ce treci, spun atat, cei care te iubesc vor ramane in jurul tau indiferent de conditiile in care te afli, iar lumea care nu este rau intentionata vor invata se te priveasca individual.
Prin urmare trebuie ori sa il duci la un specialist sa invete sa se tempereze si ai rabdare cu el, ori bagi divortul, n-ar fi rau daca ai incerca si pe la biserici.
Stiu ca ultimul lucru de care ai nevoie acum, este ca o terta persoana sa te invinovateasca pentru esecul casniciei tale, sau pentru ca nu ai destula ambitie sa faci ceva sa iesi din situatie.
I-ti repet, schimbarea trebuie sa porneasca de la tine, nu te astepta ca el sa faca decizii majore, pentru ca este incapabil.
Fa un balans si vezi motivele pentru care ramai cu el si motivele pentru care ar trebui sa pleci. Dar vezi ca, doar pentru ca este u n ex. frate bun, prieten bun, nu-i lenes si chestii dinastea nu-l face si un sot bun.
Incearca sa te analizezi si pe tine, desi indiferent de necalitatile pe care le descoperi ca le ai, nu meriti sa fi animalul sau sacul de box a sotului tau.
Tu spui ca il iubesti corect?
Eu spun ca iubesti amintirile placute cu el si tanjesti dupa persoana care ai crezut ca e. Dar da-mi voie sa-ti spun ceva.
Un om care nu este violent nu se poate transforma peste noapte.
Apoi ai spus ca l-ai parasi dar stai rau financiar, asta inseamna ca nu-l mai iubesti. E normal sa fi confuza.
Parerea mea este ca, atunci cand o sa te saturi sa fi injosita de omul pe care spui ca-l iubesti, vei sti ce sa faci si pe ce drum sa apuci, chiar daca asta nu inseamna a divorta ci doar a fi stapana pe conditiile pe care le vei impune.
Important este, sa nu ajungi sa faci o depresie sau ceva de genu.
Eu te inteleg sa sti, stiu ca este greu sa iei o decizie.
In cazurile astea nu faci pe victima, eu consider ca esti o victima.
Chestia este, daca tu vrei sa ramai pe pozitia asta sau nu. Faptul ca ai postat pe Garbo inseamna ca vrei sa iesi din postura asta si nu sti cum.
Eu as zice sa incepi prin a discuta cu parintii tai, pentru ca oricat de depasiti sau de moda veche ii consideri, parintii vor ramane parinti, iar tu vei ramane tot un copil indiferent de varsta pe care o ai.
Este ceva ce eu nu inteleg aici oricat de mult mi-as bate eu capul.
Daca voi locuiti in aceeasi casa cu parintii tai, cum de nu te-au simtit,cum de nu te-au vazut vanata daca te bate in halul asta, cum de nu au auzit certurile voastre, cum de nu stiu prin ce treci???
Cum de mama ta nu te-a simtit? Cum de nu stie de voi? Nu inteleg.
Decizia-ti apartine, tu sti mai bine ce e intre voi. Dar bataie si chestii dinastea?............ iubita mea gandeste....
Ori incerci sa te impui ori .........eu nu-ti zic tu sti mai bine.
Tot ceea ce eu pot sa fac, este sa-ti urez multa sanatate si fie ca Dumnezeu sa-ti indrepte pasii in asa fel incat sa fie bine pentru tine si copilasul tau.
Vorbeste cu parintii tai, FA CEVA!!!!


Uite o floricica, poate-ti mai sterge lacrimile de pe obraz, pentru ca sunt sigura ca ai dat multa apa la soricei.
persidadamian
Postat pe 10 Aprilie 2009 03:11
persi, dragutz...
oameni buni... este trist ca niste parinti nu sunt alaturi de copilul lor care trece prin tragedia violentei. sigur ca parintii au sarcina sa-si ajute copilul sa nu sara calul. dar nu e cazul doamnei. ci poate al lui. parintii lui ar trebui sa-l renege daca nu este om in casnicia lui.
pentru cazul de fata - ca atatea altele: nu exista leac pentru violenta. dar, daca mai este un sentiment de iubire (desi nu inteleg cum sa-l iubesti pe cel care te umileste si cotonogeste...) se poate merge la biserici, se poate face ceva spiritual pentru situatie. pentru ca doamna sa fie impacata ca a facut si acest lucru, ca nu si-a parasit sotul la greul situatiei in care a ajuns el. discutii pe un ton calm, rugamintea de a fi atent cu comportamentul sau, rugaciune si meditatie. caci atunci cand intram intr-o casnicie cam juram sa fim alaturi si la greu.
am insa, o mare rezerva. din ce am auzit si citit, comportamentul unui om se schimba (caci se pare ca acest individ nu a fost asa inainte de casnicie) din motive de genul: nu-i convine ca nu mai este vioara intai in ochii nevestei - dupa ce apare copilul, nu este multumit cu statutul de casatorit si, cel mai grav, POATE S-A INDRAGOSTIT DE ALTCINEVA si acum cauta constient sau inconstient motive de abuz asupra sotiei.
trebuie cercetate aceste cauze. si luate decizii corecte si gasite modalitati de iesire din impas.
multa bafta.
gianiblue
Postat pe 10 Aprilie 2009 08:12
giani, stai asa...ca parintii nici nu stiu despre situatia asta...
wife_de_zmeu
Postat pe 10 Aprilie 2009 09:20
Buna Dimineata Wife.
Pai asta nu inteleg nici eu.
Daca locuiesc impreuna cu parintii ei, cum de nu stiu prin ce trece fata lor.
persidadamian
Postat pe 10 Aprilie 2009 11:47
ca nu le spune, de-aia...

io crez ca fata asta nu vrea sa stie lumea ca au o problema de cuplu...ii place sa pozeze in Familia Perfecta.
wife_de_zmeu
Postat pe 10 Aprilie 2009 12:03
ma rog... eu am plecat de la premisa ca e greu sa ascunzi asa ceva fata de cineva cu care locuiesti. dar poate fi... stiu si eu?
oricum eu nu mai sunt masochista de mult, in numele niciunei minciuni. TAI RAUL. poate ma mai mint pe alocuri. dar minciuni subtzirele pe care le pot duce si le pot si sfarshi. recomand cu caldura.
gianiblue
Postat pe 10 Aprilie 2009 22:53
Cand ai sa renunti si la minciunelele tale nevinovate, ai sa fii tu insuti.De ce sa minti ca tu stai cu piciorul pe acceleratie, si in realitate tu stai cu piciorul in poala lui si el iti numara degetele?
Ioana007
Postat pe 12 Aprilie 2009 07:28
Hop si eu...violenta zici...te-ai intrebat vreodata daca-ti da o mama de bataie si nu mai apuci ziua de maine,atunci cine-ti va creste copilul?

Cu un om violent nu vei putea creste niciodata in liniste un copil si nu vei avea ce sa-i oferi decat temeri si o influenta proasta, marcata de batai,certuri si lipsuri materiale.Poate sa fie cel mai iubitor tata din lume,dar daca cu tine nu traieste in armonie si nu sunteti un exemplu pentru copilasul vostru se alege praful de tot.
Ia-ti puiul ,catrafusele si du-te ... parintii sunt singurul tau sprijin si indiferent de cat de incordate au fost relatiile intre voi,nici un parinte nu-si lasa copilul in mizerie....Vei vedea ca vei avea taria sa-ti cresti copilul singura sau poate, cine stie cu altcineva pe viitor,fara teama ca ti se poate intampla ceva.Copilul tau merita o viata linistita,numai asa se va dezvolta in mod sanatos,fara temeri si frustrari.Esti in primul rand mama a unui copil mic,nevinovat si apoi femeie intretinuta de un om violent.Daca vrei intradevar sa te salvezi pe tine si pe copilul tau,fugi,indiferent de lipsurile materiale.Dragostea de mama iti va da forta sa treci munti pentru puiul tau.Eu cred ca instinctul matern e cel mai puternic motivant al unei femei si mame sa lupte,sa ia viata in piept singura si cu Dumnezeu langa voi vei vedea ca-ti vei creste frumos copilasul.Disperarea te va invata sa lupti ca sa supravietuiesti fara un mitocan care-ti aduce bani si te toaca...dragostea pentru el in povestea asta nu-si mai are locul,parerea mea...decat daca esti oarba si nu vrei sa vezi realitatea crunta...

a trecut ceva timp de cand ai postat...mai traiesti?da un semn sa stim si noi ce ti s-a intamplat.
Roxxynela
Postat pe 13 Aprilie 2009 01:52
ca de obicei Ioana007 esti la inaltime,dar hai sa deschidem ochii orbului intr-un mod mai bland,poate se salveaza..eu ma gandesc mai mult la bietul copil care nu are aparare decat la ea care are ratiune . poate o lumineaza Dumnezeu si nu sta doar de focul p....in nepasare...Doamne ,iarta-ma,ca pacatuiesc in Post...
Roxxynela
Postat pe 13 Aprilie 2009 02:02
De la: alina_aparaschitei, la data 2009-04-09 13:54:54Mai,eu cred k iti crezi false probleme.Iti subestimezi parintii.Vb cu ei!Si de ce sa iti ia copilul?!?
Scz nu vreau sa te supar dar tu refuzi din start sa vorbesti cu oricare din ei.Nu se rezolva o problema gandindu-te la ce e mai rau.
Preferi sa iti cresti copilul intr-un mediu linistit sau sa ai un copil timorat,speriat.....Nu stiu dar insist sa vb...

Da de ce sinteti atit de slabe de caracter !!!nu stiu cite mesaje am citit ca le e frica !!da ca sa stai sa te ciopirteasca nu ti/e frica!! Eu nu stiu ce asteapta femeile cind sint tratate cu violenta!!
luc70
Postat pe 7 Mai 2009 20:35
Ehe...cam asa se intimpla p-aci...vin fetele amarite,cer sfat,noi inimosi li-l dam,il pun in practica,o iau peste oki mai zdravan ca-nainte si apoi nu se mai fac auzite...de frica.Macar anunta-ne la ce spitl sa te cautam...ne cam mustra constiinta c-ai ajuns p-acolo ascultind de noi...
valentino
Postat pe 21 Mai 2009 08:04
De la: claudiausturoi, la data 2009-04-09 13:18:10Sotul meu este violent
Toata viata am incercat sa fug de asemenea persoane si din pacate nu am reusit.
Ma bruscheaza si imi vorbeste foarte urat se enerveaza din orice si am ajuns sa imi fie frica doar cand se incrunta ma inspaimanta
Avem un copil de 8 luni si nu imi permit financiar sa il cresc singura
Avem doar 2 ani de casnicie si inainte sa ne casatorim nu era asa
Am incercat sa il tin la distanta dar mai rau a fost
CE POT FACE?

incepe prin a te respecta pe tine, in primul rand...si nu-i teorie.
ia problema de la zero...chiar daca datele problemei acum sunt altele...
nu exista sot, nu exista parinti, nu exista copil, nu exista job prost platit in ecuatie...ce meriti tu de la viata, de la tine, de la ceilalti?teroarea si prostia sotului?dar copilu' ce vina are in toate astea?revino de la zero si respecta-te...se poate si gasesti calea, nu-i teorie.e vorba sa te respecti pe tine...si-i vorba si sa vrei asta...
nu va mai impuneti limite in gandire.ganditi sanatos si actionati in consecinta...chiar daca este greu...este si posibil...si asta-i cel mai important
copilu' nu poate fi fericit doar cu niste bani in plus, dar in teroarea respectiva...nu asta inseamna sa-l cresti...think about it, ce d-zeu...
mia79x
Postat pe 22 Mai 2009 13:56
FUGI SI LASAL, NICI SA NU TE MAI UITI INAPOI ASTFEL DE OAMENI TREBUIE NICI SA NU TE UITI LA EI.
- ALTFEL ASA VEI TRAI TOATA VIATA.ASCULTAMA ASTA ESTE SINGURUL REMEDIU SI VEI GASI SI TU UN SUFLET LINGA TINE CARE SA TE INTELEAGA.
garbo010939
Postat pe 13 Iulie 2009 08:15
NU CRED CA MERGE TREABA CU BISERICA FRATE, STII VORBA : DIN FATA
SATA.......SI DUMNEZEU SE DA LA O PARTE.
garbo010939
Postat pe 13 Iulie 2009 08:22
De la: claudiausturoi, la data 2009-04-09 13:18:10Sotul meu este violent
Toata viata am incercat sa fug de asemenea persoane si din pacate nu am reusit.
Ma bruscheaza si imi vorbeste foarte urat se enerveaza din orice si am ajuns sa imi fie frica doar cand se incrunta ma inspaimanta
Avem un copil de 8 luni si nu imi permit financiar sa il cresc singura
Avem doar 2 ani de casnicie si inainte sa ne casatorim nu era asa
Am incercat sa il tin la distanta dar mai rau a fost
CE POT FACE?
Spuneam in alta postare despre femei carora uneori doar privirea dura plina de rautate a sotilor le este de-ajuns sa le fie teama si cineva de aici a privit ironic.Decizia este numai a ta.poti asculta numeroase sfaturi insa numai tu poti hotari.
Elly1
Postat pe 13 Iulie 2009 08:35
Ori si-a gasit pe altcineva si atributiile de sot si mai ales de tatale considera prea mult pentru el,ori a facut pasul cu gandul ca poate are de castigat ceva si va-ti luat.Sunt doar parerile mele.Dar de la declaratii de dragoste la violenta cred ca s-a trecut foarte repede si foarte usor.Daca iubesti pe cineva nu il agresezi.Daca nu va lamuriti cat mai repede,nu cred ca vei avea viata usoara.E de ajuns o data sa fi agresata si vor mai urma si alte situatii.Faptul ca ai copilul si nu te descurci financiar,cred ca ai parinti si nu pot sa cred ca nu te vor ajuta daca te separi de el.Analizeaza totul si gandeste-te bine pentru ca atat tu,dar mai ales micutul,aveti nevoie de liniste.Un copil crescut untr-un mediu agresiv,va deveni agitat,si totul se va rasfrange asupra lui devenind si el agresiv.
Dalimi
Postat pe 13 Iulie 2009 08:49
Singurul lucru bun ce poti face este sa-ti cauti un serviciu si sa iei viata in propriiile-ti maini impreuna cu copilul tau. Daca vrei sa ai momente de liniste pentru tine si copilul tau e singura solutieeste singura solutie
cornelia_leia
Postat pe 13 Iulie 2009 08:59
am cateva intrebari: tu nu lucrezi nicaieri? de ce parintii tai nu vor sa te ajute?(sau vitregi? ca altfel nu-i inteleg).da-mi niste detalii, poate te pot ajuta cu un sfat.Care e motivul schimbarii comportamentului lui,ce s-a intimplat, care este cauza? bauiesri ce anume l-a schimbat? astept sa-mi raspunzi
garbo012046
Postat pe 9 August 2009 18:04
De la: garbo000505, la data 2009-04-09 14:43:59
De la: prometeus_969, la data 2009-04-09 14:20:10

da' ce retete de succes ai, my friend...

zici tu ca functioneste ?


e garantat!!
aveam o cunostinta .
trei copii si ea vreo 80 de kg. el doar vreo 65 de se misca cum il batea vantu'.
el cu ciocu mare ca-i barbat in casa si ca el aduce banii si ca el face totu'. cu tupeu a incercat s-o si loveasca.
azi asa, maine asa , pana cand s-a sucarit tipa si i-a futat vreo doua palme de a ramas ala ca in fata vitrinei cu momeli de peste.
de atunci, e numa' miere si lapte!


Poate la olteni o fi asa, problema e ca tara asta e maaaare maaare si oltenia nu e chiar ashe mare.
Deci, ce fac restul?

ct despre violenta... fara foc nu iese fum, rezolva cauza
Clientu
Postat pe 3 Septembrie 2009 17:47
Urmeaza cursuri de carate, sau daca nu, invata sa-i dai si tu peste sale cu lemnul ala de gadilat mamaliga.
Ioana007
Postat pe 4 Septembrie 2009 20:15
Eu sunt in aceeasi situatie si dureaza de 10 ani nu de doi.Sfatul meu ,nu te lasa calcata in picioare,b cu el vezi ce reactie are si ia-tviata in propriile maini si da-l naibii,eu am 2 copii si 800 ron salar si sunt in divort
garbo062473
Postat pe 21 Octombrie 2009 09:42
Doua femei destul de atragatoare stau la discutie.La un moment dat vad la distanta cum se apropie Suzuki.
-Uite-l pe sotul meu.-exclama Suzuka.
-De cand?-intreaba cealalta curioasa.
Ioana007
Postat pe 21 Octombrie 2009 19:34
De 15 ani,fac acelasi lucru ca si tine,dar NU,nu are leac!
garbo046748
Postat pe 22 Octombrie 2009 14:29
CUM SA TI IA COPILUL?ESTI VREO DEGENERATA?HAI SA FIM SERIOSI!SI AI TAI SUNT AI TAI?MI SE PARE INCREDIBIL SA TE DEA AFARA DIN CASA...FI TARE SI LASA ASTA CU IL IUBESC CA DE AIA AI AJUNS ASA PT CA II PERMITI!FI TARE SI CREDE MA ASTA NU I IUBIRE
guapa
Postat pe 24 Octombrie 2009 17:33
Draga mea! eu am crescut intr-un astfel de mediu si... s-au intimplat multe lucruri urite cu mami, cu fratele meu, lucruri care sint in amintirile noastre. si stii ce-i reprosam mamei? DE CE N-A DIVORTAT???? II PARESI EI RAU, DAR... ACUM, LA CEI 50 DE ANI AI EI, E TIRZIU....
konsuelo
Postat pe 24 Octombrie 2009 17:40
Claudia,

Acum 25 de ani, pe vremea cand divortul era blamat de societate, mama mea a avut curajul si a facut-o. A divortat de tatal meu si ne-a crescut singura pe mine si pe fratele meu. De ce? Din cauza a doua perechi de palme.Crezi ca nu i-a fost greu? O, ba da! Tot familionul a condamnat-o, pentru toti ea a fost "nebuna care a divortat si-si creste doi copii fara tata". Dar aici vine si reversul medaliei: crede-ma, atat mie cat si fratelui ne-a fost muuuult mai bine asa, decat cu certuri zilnice, violenta si atmosfera apasatoare. Si daca toti au judecat-o pe mama, pentru mine ea reprezinta mai mult decat un exemplu, reprezinta daruirea suprema: a renuntat la aparente sociale, la o viata calduta si multumitoare alaturi de un om (care poate s-ar fi schimbat sau poate nu) doar ca sa ne fie noua bine.Ii multumesc si acum ca a avut curajul asta, iti trebuie tare multa putere ca femeie sa-ti pui copiii mai presus de tine. In acest fel mi-a oferit un set de valori, mi-a aratat ca se poate, m-a invatat sa nu accept vreodata ceva ce mi-ar putea leza demnitatea umana. Si nu, violenta nu este un lucru normal, cu atat mai putin acceptabil.
Eu nu stiu si nu imi permit sa dau sfaturi. Incerc doar sa iti ofer perspectriva unui copil crescut doar de mama, copil ce a ajuns un om mult mai bun decat ar fi putut vreodata sa fie avand ambii parinti in aceeasi casa.
Maria_C
Postat pe 27 Octombrie 2009 11:06

corect!
zambila
Postat pe 27 Octombrie 2009 11:11

Recomandari

Subiect Mesaje Ultimul Mesaj
Te invitam la Coaching Your Life: Marriage, Money & Sex 2 De la: garbo_8546 16 Octombrie 2012 17:29
fotograf profesionist din Bucuresti 1 De la: Teocle_Adrian_1 28 Martie 2016 02:12
caut sot !(sprijin moral si material) 65 De la: sevastita_harnicuta 5 Februarie 2014 09:40
scoala 3 De la: Ardee_B_____1 30 Martie 2012 13:52
ARANJAMENTE FLORALE 1 De la: laura33c 27 Mai 2012 20:02
Setari Cookie-uri