Spune ca ma iubeste, dar din reactiile sotului cred ca nu. Oare gresesc?

Sunt casatorita de 1 an, dar relatia mergea mai ok inainte de nunta. Cu 3 saptamani inainte de nunta a inceput sa se comporte ciudat, era mereu nervos, tipa, nu puteam sa am nici o parere personala ca el ma contrazicea mereu, nimic nu faceam bine dupa parerea lui. Efectiv nu aveam cu cine sa vorbesc ca era mereu pe picior de cearta tocmai atunci cand pregatirile erau in toi si aveam nevoie de ajutor( nunta ne-am organizat-o singuri). Nu se oprea din jigniri si tipete pana nu ma vedea ca plang. Am pus totul pe seama stresului . In luna de miere acelasi comportament.
Am tot sperat ca lucrurile sa revina la normal, dar situatia continua in acelasi ritm. Daca vreau sa vorbesc cu el imi intoarce ideea cum vrea el si incepe cearta. Zilele trecute am indraznit sa-l chem pentru un minut sa imi dea un sfat, ceea ce nu prea fac, dar era un domeniu la care el ca barbat poate se pricepea. A inceput sa ofteze, sa zica motive gen '' am treaba'', daca l-am rugat sa vina, ca nu dureaza mult, a inceput sa tipe iarasi, sa dea cu pumnii in mobila..
De fiecare data cand vede ca ma supar rau, chiar vroiam sa plec la ai mei de cateva ori, incepe sa spuna ca ma iubeste, ca nu mai face, sa planga..
Oare de ce se comporta asa? Gresesc eu daca ma astept sa am o discutie , un schimb de pareri fara tipete, sa ma pot sfatui cu el la nevoie chiar si pentru lucruri banale (de ex. vroiam sa am mai multa lumina in camera si nu stiam ce bec sa cumpar, cu ce filet...va dati seama ce a urmat, cat circ si scandal a facut ca el nu e electrician!)
Va rog o parere.
Teo_dora
Postat pe 7 Octombrie 2016 22:56
Teo_dora
Postat pe 12 Octombrie 2016 10:00
Habar nu am de ce se comporta ca un prost crescut sotul tau.
Eu opream nunta de la primele manifestari deplasate si pina nu discutam la modul serios nu mai faceam nici o nunta.
Tu ai preferat sa ignori totul iar acum ne intrebi pe noi de ce se comporta asa proaspatul sotior.
Noi nu il cunoastem, tu traiesti cu el asa ca ia taurul de coarne si discuta la modul f. serios cu sotul tau.
Daca nu vrea, se poate divorta si la notar, repede si fara durere de cap, pina nu vin copii ca pe urma se complica totul.
Oricum cu un barbat caruia ii sare tandara din orice si care refuza o discutie serioasa nu se poate trai decent.
Poate e imatur si mai dorea sa copilareasca nu sa se insoare si nu a avut curajul sa-ti spuna cind a vazut ca nunta se apropie.
Tommy_Boy
Postat pe 12 Octombrie 2016 15:06
"Eu opream nunta de la primele manifestari deplasate si pina nu discutam la modul serios nu mai faceam nici o nunta."

Total de acord cu Tommy.
Rotty
Postat pe 13 Octombrie 2016 07:50
Am incercat de mai multe ori sa discut serios cu el. Chiar i-am propus sa schimbam data , sa amanam pt. primavara. Spunea mereu ca e doar oboseala si stresul. Erau multe amanunte de rezolvat si deja era epuizat. L-am inteles pt. ca si eu aveam momente cand nu mai puteam. Doar ca lucrurile nu au revenit la normal asa cum speram...
Poate vroia sa mai copilareasca asa cum spui... 😄
Teo_dora
Postat pe 13 Octombrie 2016 14:04
OK, si daca ai vazut ca nu ai cu cine discuta, de ce ai continuat?
Lipsa/imposibilitatea cominicarii intr-un cuplu este o problema majora.
Te imaginez imbatrinind frumos alaturi de un barbat care nu poate sau refuza comunicarea preferind tipetele?
Multa bafta ca ai nevoie.
Tommy_Boy
Postat pe 14 Octombrie 2016 08:36
Personal,nu cred ca gresesti,dar pt a-ti invinge aceasta frica poti sa consulti un psiholog .Dute singura ,si ve-i vedea care e parerea unui specialist.Iar sotul tau daca te iubeste va fi de acord sa mearga si el,si va intelege ce probleme are.Acum dupa 28 de ani de casnicie am avut curajul sa bag divortul,toti anii astia m-am amagit singura ca o sa se schimbe,ca o sa comunice si cu mine,i-am acordat viata mea.nu stiu cum e la tine cu mine nu putea sa vb ii sarea tandara sau pur si simplu nu raspundea dar cu alte persoane era vesel si sociabil mi-a luat ani sa-mi dau seama ca doar cu mine era irascibil,fiindca eram cufundata in munca si sa-l sevesc pe el ,sa fie totul bine .Acum privind in urma realizez ca,de fapt avea cite o amanta iar cind nu le reusea ceva era foarte nervos in casa si cauta nod in papura la orice .Anul trecut m-am operat de hernie de disc iar el si-a facut o iubita de virsta fiului nostru,am tacut si iar nu am zis nimic,el vrea eu sa fiu sotie in lume iar acasa sa ma umileasca,datorita psihologului am realizat ca m-a redus la 0 dupa atitia ani,am realizat ca nu m-am gindit la mine niciodata in tot acest timp si am gasit mereu scuze pt comportamentul lui,asa ca tot pe tacute fara cearta am bagat divortul,il las sa fie fericit cu iubita lui.GINDESTETE ce vrei tu ,iubestete tu insuti nu renunta la visele tale
garbo_457454
Postat pe 14 Octombrie 2016 17:55
Cu siguranta mai exista o femeie , mai are pe cineva.
KLIMSA
Postat pe 15 Octombrie 2016 05:13
`Da ce mama -ilui, voi nu mai stiti sa ganditi singure ? Nu va mai puteti vedea si analiza viata fara un psiholog la courul vostru ? Jalnic...
Rotty
Postat pe 15 Octombrie 2016 09:30
Teo, de regula nu ne schimbam major de dragul nimanui.Cind eran f. tinara am primit un sfat de o doamna cu multa experienta de viata (ca sa nu spun batrina), "uita-te bine la alesul tau si vezi-i mai ales defectele, daca le poti accepta si poti trai cu ele atunci totul e bine daca nu, renunta la el."
Tu ai sperat ca se va schimba dupa nunta. Ce sau cine te-a facut sa crezi asta?
Tommy_Boy
Postat pe 15 Octombrie 2016 10:01
Are niste frustrari personale nerezolvate, sau nu a fost pregatit pentru statutul de barbat casatorit. Trebuie sa te uiti la ce copilarie a avut, ce relatie au avut parintii lui, ca sa intelegi ce il sperie asa de tare la ideea de "barbat casatorit" ca sa ii intelegi comportamentul.
alba
Postat pe 15 Octombrie 2016 12:23
Nu se purta asa pana aproape de cununie. Asta nu am inteles, de ce a devenit asa in ultimele saptamani inainte de nunta. Am crezut ca e doar stresul de vina. Se pare insa ca nu stie sa traiasca in 2. O greseala a mea a fost ca nu am locuit singuri inainte de nunta. Din pacate nu am avut cum. Este greu sa cumpar o casa de una singura si nici el nu avea.
Teo_dora
Postat pe 15 Octombrie 2016 21:38
Aveți mare dreptate doamna!O relație care scârțâie și în care comunicarea lipsește ,ba mai mult exista și cearta (încă de la începutul casatoriei),este sortita eșecului din prima clipa cu o exceptie:sa accepte partenera sa devină o nulitate,o sclava.....atunci "tiranul"este mulțumit ca trăiește cu un animal care de frica nu mai are nici o reacție !Și eu am ieșit din 2 astfel de "experiente"și nu sfătui pe nimeni sa rămână sa își risipească anii pentru cineva care nu merita!Puneți preț pe d-voastră, femei și nu va mai lăsați terorizate!Toți avem dreptul la o viață frumoasa!Când sunt copii în astfel de cuplu este mai trist....suferiți toți iar copiii d-voastră nu merita astfel de viață și astfel de exemple!Cu toată stima pentru cele care renunță sa fie sclave și își trăiesc viața cu demnitate!
garbo217839
Postat pe 16 Octombrie 2016 09:00
Din pacate, asa cum s-a zis mai sus, daca inainte de casatorie era altul (si totusi semne trebuie sa fi fost), iar acum e un tiran inseamna ca are alte preocupari si are de luptat cu o dilema. Eu pariez ca are si pe alta. Faptul ca se comporta urat denota stresul la care nu poate face fata. Eu zic sa iti asculti instinctele, daca crezi ca esti indeajuns de puternica incat sa ai rabdare sa se schimbe, stii ce ai de facut. Gandeste-te ca vor aparea copii si nu vei mai putea lua o decizie decat luandu-i si pe ei in calcul. Viata e si asa destul de grea si fara asa ceva. Nimeni nu merita asa ceva indiferent daca sunt sau nu copii la mijloc. Iti doresc sa-ti lumineze Dumnezeu mintea astfel incat sa alegi tot ce-i mai bun pentru tine. Succes!
Adina_Ladybug_1
Postat pe 16 Octombrie 2016 10:54
Buna dimineata,
Am intrat aici sa iti spun doar atat: mergi de urgenta la notar si termina cu aceasta casatorie, imi pare rau sa iti spun, dar el este un psihopat. Cauta pe net profilul psihopatului si ai sa vezi. A fost OK pana te-a "prins" ,adica ai acceptat sa ii fii sotie. Nu este stres, nu este oboseala, este BOALA. Nu se va vindeca niciodata. Nu se va schimba niciodata. Tipul acesta de barbat, are nevoie de cineva pe care sa manipuleze, la care sa tipe, sa ii stea la dispozitie. Cu asta se "hraneste". Te-a iubit pana in momentul in care a fost sigur ca te va avea langa el mereu. Daca nu vei mai fi cu el, va gasi pe altcineva cu care se va comporta la fel. Daca ramai cu el, vei avea o viata de cosmar. Fugi cat mai repede, nu mai astepta...
garbo221171
Postat pe 17 Octombrie 2016 08:46
Nu iti pierde timpul,viata ta cu un astfel de individ bolnav psihic, nefericit si nemultumit....sa nu mai permiti niciodata, nimanui sa te umileasca, sa te jigneasca , sa tipe la tine, sa te faca sa suferi , sa te faca sa plangi .... NICIODATA!!!!!
Arnaux_Ionescu_1
Postat pe 17 Octombrie 2016 09:53
buna ziua,foarte adevarat ce s-a scris mai sus. intr-adevar e o pierdere de timp sa crezi ca e tinar ,ca a fost stresul de dinaintea nuntii,ca probabil se va schimba s.a.m.d.si eu am crezut la fel,sotul meu s-a schimbat total dupa casatorie,am tacut mult,am facut multe compromisuri pt ca relatia sa mearga, intre timp au aparut si copiii dar bine nu a fost si nici nu este,parca suntem doi straini uneori.

cind esti tinar crezi ca totul va fi bine si frumos ,speri enorm de mult ca relatia sa mearga,mai tirziu ajungi la un punct cind realizezi ca nu ai facut decit sa speri si te-ai mintit singura.

fiecare relatie e altfel,tu singura trebuie sa cintaresti faptele,dar cu tipete,jigniri si plinsete nu faci nimic,te consumi psihic pina obosesti de tot si te vei simti epuizata,nu se merita!

cauta in inima ta resurse si raspunsuri,tu stii cel mai bine situatia,multa rabdare si mult noroc!!
garbo017686
Postat pe 17 Octombrie 2016 15:37
Fetelor, Dumnezeu ne-a dat viata. Viata este frumoasa, avem doar una!
Viata merita traita frumos. Nimeni si nimic nu ne poate obliga sa suportam jigniri, batai si sa fim nefericite. Trebuie sa fiti, sa fim mai pretentioase cu noi insine, sa ne iubim intai pe noi si apoi, daca meritia, pe ceilalti. Cand pornesti la drum cu un barbat, nu trebuie sa spuna ca te iubeste, trebuie sa se comporte ca atare. Daca te-a jignit odata, daca te-a lovit odata, o va mai face inca odatata si odata... Un sot bun, o sotie, buna, nu jigneste niciodata, nu este suparat/a niciodata...ba din potriva te ajuta, te intelege, te sprijina in tot si in toate...
garbo221171
Postat pe 17 Octombrie 2016 15:53
daca tot nu stii ce sa faci,iti dau un sfat {scrie pe o foaie de hirtie in doua coloane toate lucrurile care s-au intimplat de la nunta,cadouri ,jigniri ce iti amintesti... .intr-o coloana lucruri pozitive iar in cealalta negative.vezi care coloana cintareste mai mult,de fapt iti vezi chiar viata ta.DACA ai curaj ve-i lua decizia corecta,tine minte nu putem schimba pe nimeni doar noi insine ne putem schimba.Schimbarea incepe din interiorul nostru si se reflecta in exterior,dar trebuie sa vrem.Asteptind vorbe bune de la el sau schimbare e ca si cind te condamni la moarte,sau vei trai amortita adunind doar frustrare.O IMBRATISEARE,si sa stii nu esti singura


garbo_457454
Postat pe 17 Octombrie 2016 20:48
Da,cred ca gresesti...Un om care iubeste nu are un comportament schimbator...Acest comportament se poate datora unor probleme psihice sau de natura sentimentala( legaturi cu alte femei,probleme din tinerete care i-au marcat viata....etc ) Daca nu accepta sa mearga la un specialist in probleme de familie...inseamna ca ar trebui sa-l parasesti...acum pentru ca situatia sa nu se complice prin aparitia unui copil sau,doamne fereste...prezenta unei " duble personalitati " sa zicem...
Gigica_Hardea_1
Postat pe 19 Octombrie 2016 12:32
schimba-ll acum pana nu e prea tz... sant destui baieti care stiu sa se comporte cu o fata nu -l ierta ca va fii la fel tot timpul
fa ce vrei in viata ta dar nu merita nici o fata nici o lacrima sau nervii pt nimeni
vei gasi pe cineva care va fii cel care sa vb si sa se poarte f. cu tine
asculta-ma
nu sta sa suferi sau sa fii tratata urat respecta-te pe tine
doremi
Postat pe 25 Octombrie 2016 15:35
era vina ta nu-io dadeai la timp.omuli-si facea pareri pt viitor
ion_11
Postat pe 19 Februarie 2017 20:56
sigur mai avea una,de aia era dezorientat...
ion_11
Postat pe 19 Februarie 2017 20:57

Recomandari

Subiect Mesaje Ultimul Mesaj
MAI EXISTA ROMANTISM? 15 De la: preciouss 3 Decembrie 2009 19:29
Parere... 14 De la: garbo_475491 21 Decembrie 2017 19:15
Cum sa-l fac pe El sa ne mutam impreuna ? 185 De la: ely_a 29 Noiembrie 2014 20:48
problema iubita 13 De la: garbo_427282 28 Februarie 2016 19:46
Problema intre iubita si mama. 1 De la: garbo_501644 8 Februarie 2020 21:47
Setari Cookie-uri