Ma inseala !

Crede ma: Barbatul care Te a inselat o data. Te Va insela toata viata!!!
Imi pare Rau Dar este purul adwvar.
miky65
Postat pe 1 Decembrie 2015 00:17
De la: garbo_421545, la data 2015-11-30 23:12:32
Recomand sa cititi o carte rara - "Una din noi e de prisos".
Am redescoperit-o si recitit-o pe situl www.sidonia.ro

Acum cativa ani o prietena a adus in gasca o carte. Veche, groasa. Cu o poveste din perioada interbelica, cred eu. O poveste in care ne-am regasit toate, pe rand. In cel putin un personaj. Eu cred m-am regasit in toate personajele.
"Una din noi e de prisos",semnata Catrinel (pseudonimul Sidoniei Dragusanu).

Nu este un roman ca oricare. Este un roman compus din scrisorile unei fete catre prietena ei, scrisori cu intamplarile din viata acestei fete, iubirile si dezamagirile ei, lucrurile bune si rele care i se intamplau. La finele cartii exista si o scrisoare raspuns la zecile de epistole.

Cred ca e genul ala de carte care se plimba din mana in mana si povestea despre ea se duce mai departe. Nu stiu unde a ajuns cartea. Caci nu este o carte care sa stea la cineva, e musai sa plece mai departe.

Nu are nimic siropos in ea, toate epistolele sunt scrise cu o sinceritate dezarmanta, curat. Viata acelei fete este cumva la fel ca vietile noastre, desi ea traia la 1900 si ceva. Dramele ei au fost dramele noastre. Unele lucruri nu se schimba niciodata.

Cumva ajungem sa fim de prisos intr-o relatie sau printr-o conjunctura la care nici nu ne-am gandit. Cumva in timpul vietii noastre ajungem sa fim "cealalta femeie", aceea pe care am urat-o asa de tare. Ajungem sa iubim iubirea altcuiva.

Cred ca fiecare dintre noi (cel putin o data in viata) a iubit barbatul altei femei, si tot cel putin o data in viata a pierdut o iubire pentru o alta femeie.

Cu dragostele nu te pui! Eu asa am auzit. Fetele astea din carte ajung sa traiasca asa ceva. Una din ele ca personaj si cealalta ca observator, implicata indirect in istoria cu iubirea. Cumva mereu exista cineva de prisos.

Chiar daca noi insine suntem de prisos, nu avem curajul sa renuntam la ceea ce credem ca este iubirea noastra. Din egoism. Eu i-as spune rautate de fapt. "Daca iubesti pe cineva, lasa-l sa plece" asa zicea cantecul, nu? Pe bune?? Nu prea am vazut pe nimeni care sa renunte asa usor..

Oamenii prefera sa se amageasca. Nici o femeie nu va lasa un barbat (pe care crede ca il iubeste) sa o paraseasca pentru o alta femeie pe care el crede ca o iubeste, sau de care este indragostit. Mai bine are rabdare pana isi gaseste pe cineva si ea. E ca in vorba aceea din batrani: de ce sa planga mama? mai bine sa planga ma-sa:))

Dupa 9 ani de zile imi aduc aminte un singur nume... Eli. Si ma umfla rasul. Una din noi e de prisos este o poveste atat de frumoasa, de sincera. In viata noastra de la anul 2000 pana azi nu mai exista asa povesti sincere si frumoase.

Numai unele iubiri sunt asa. Dar acelea sunt rare si deseori se transforma in amintiri. Frumoase, dar despre care oamenii doar vorbesc. In soapta. O iubire doare cu siguranta pe cineva undeva.

Nu exista barbati fara foste iubite, nu exista femei care sa nu suspine dupa fosti iubiti. Suntem o rasa de nemultumiti cu iubiri care vin si pleaca. Am citit eu demult, undeva: Sa nu iti cladesti fericirea pe nefericirea altcuiva. Pe bune??


Nu o rasa de nemultumiti, ci o turma de secaturi care nu pot sa iubeasca, care copuleaza haotic, formeaza cupluri ca asa se face, ca asa simt pe moment, "fluturasi" si alte porcarii sau pt imagine buna in fata prietenilor, pt. a-si demonstra lor, si au parteneri perfect inlocuibili, fiind la randul lor inlocuibili.De aici pana la infidelitate nu-i decat un pas.

Si distingandu-se de secaturile astea, mimetice si lipsite de ratiune, de suflet si de orice urma de bun simt si respect in primul rand fata de ei, sunt cei care nu sunt in cuplu pt. ca nu pot sta singuri, pt ca trebuie neaparat sa fie intr-o relatie, ci pt ca simt sa fie doar cu cineva care ii implineste.
pinkrainbow
Postat pe 1 Decembrie 2015 11:15
Pe bune? Atunci: sa-si ceara scuze toti/ toate care sunt impliniti, au simtit/ simt fluturasi in stomac mai mult de un moment. Cei care sunt sau nu sunt intr-un cuplu pentru ca asa simt, ca-si iubesc partenerul (legal sau nu, dar neinlocuibil). Sa-si ceara scuze toate femeile care nu suspina dupa fosti parteneri. Si cele care au lasat sa plece un barbat pe care l-au iubit mult, doar pentru ca nu s-au complacut sa primesca resturi. Chiar daca acele femei, se pare ca .... nu exista. Pe bune??
Miafarow
Postat pe 1 Decembrie 2015 13:28
Sa-si ceara scuze
De ce sa suspini dupa fosti/foste? Daca s-a terminat ... daca el voia, si tu voiai, ramaneati impreuna. Intelegi??

Si cele care n-au vrut sa primeasca resturi? Care, amantele?
pinkrainbow
Postat pe 1 Decembrie 2015 13:43
De ce neaparat amantele? Deseori in situatia aceasta sunt chiar sotiile, sau, in cupluri tinere, necasatorite, sunt iubitele oficiale in detrimentul "viitoarei" iubite. Eram doar de o alta parere fata de afirmatia - din cartea citata mai sus, cred: "Nici o femeie nu va lasa un barbat (pe care crede ca il iubeste) sa o paraseasca pentru o alta femeie pe care el crede ca o iubeste, sau de care este indragostit" ).Eu cred ca-l lasa si-i da si un sut in partea sensibila!

Iar cu suspinatul dupa fostul iubit, am spus amandoua acelasi lucru, , doar ca la mine era putin "literalizata/ parodiata", sa spun asa, situatia. Mi-am exprimat o alta parere fata de afirmatia ferma ca " nu exista femei care nu suspina dupa fosti iubiti"- tot din cartea respectiva. Tocmai ca exista astfel de femei, constientizeaza ca a fost o treapta din viata lor, buna sau rea, au parasit / sau au fost parasite, au mers mai departe, fara sa suspine.
Miafarow
Postat pe 1 Decembrie 2015 15:20
"De ce neaparat amantele? Deseori in situatia aceasta sunt chiar sotiile, sau, in cupluri tinere, necasatorite, sunt iubitele oficiale in detrimentul "viitoarei" iubite".

Pai vezi ca daca lumea ar gandi, afemeiatii si curvele ar fi ocolite?


Multi aleg prost din capul locului, si in loc sa plece, recunoscandu-si ca au gresit si nu-si iubesc partenerul/a, si nu-i un capat de tara, cauta alternative la situatia oficiala.
pinkrainbow
Postat pe 1 Decembrie 2015 15:39
De la: garbo_421273, la data 2015-11-29 14:42:29Buna, spune-i individei sa iti arate dovezile. Si daca este adevarat pune punct relatiei .!


ce vorbesti d-le. asa se face acum.... "victima devine, 007?
Hai mai ca-i mai buna ideea mea! ;;)


arco_iris
Postat pe 1 Decembrie 2015 22:43
Doamna , te prefaci ca nu stii chestia . Si , apropo , de ce nu mergi la biserica sa Te ajute Dumnezeu , Sa-ti spuna ce sa faci ?
garbo_405328
Postat pe 10 Decembrie 2015 08:48
Draga 328, dar ce sa ii spuna Dumnezeu? Ca trebuie sa faca tot ce tine de ea ca familia sa ramana unita.
angel_forever
Postat pe 10 Decembrie 2015 12:11
Dacă sar baga în scoli materia de psihologie din clasa 1, oameni ar învață să se înțeleagă unii pe aalțiisși sa se respecte.religia nu face decât sa se dezbine
ingerasulluptor1
Postat pe 16 Decembrie 2015 19:48
"Sa" bagat in scoli citirea si scrierea, chiar din clasa I, si ce folos!
Miafarow
Postat pe 17 Decembrie 2015 15:19
Daca te-a contactat amanta ca sa-ti arate dovezi, atunci ignoro total, o face intentionat ca sa-ti faca rau. Asa ceva nu se face.
Pe de alta parte, barbatul nu va recunoaste niciodata, in vecii vecilor. Chiar daca il prinzi cu ea in pat in fundul gol, iti va spune ca nu este ceea ce crezi si va indruga o poveste teribila foarte complicata, atat de detaliata si credibila ca vei trece de partea lui.
ElenaRX
Postat pe 30 Decembrie 2015 10:56
Ce e in mana nu e minciuna.adica sotul tau este cu tine,traieste cu tine.Telefoane de la altele,am mai auzit,nu esti prima.daca voia cu adevarat a fie cu alta,nu mai era acum cu tine.nu te mai nelinisti,concentreaza-te pe un singur lucru:cum sa faci relatia voastra mai buna,cum sa creezi amintiri frumoase cu el,cum sa il faci sa se simta mai iubit.Fiecare problema are cel putin doua solutii....
daniilia
Postat pe 20 Ianuarie 2016 22:10
Solicită o întâlnire în trei, dacă ești în stare să suporți emoțional. Dacă ai impresia că se va rezolva pe parcurs fără recunoașteri pe față a unei anumite situații, nu faci decât să se amâne rezultatul nemulțumitor a ceea ce se pare că se întâmlpă. Fi mai hotărâtă și străduieștete să iei hotărâri care să te liniștească. Nu aștepta minuni de unde nu se poate, dar acționează pentru a fi mulțumită de că ai încercat să deslușești ițele unei stări de lucruri care te deprimă, te modifică emoțional. Dacă te amăgești, consecințele sunt pe măsură - nepotrivite, devastatoare. Acționează, iar dacă trebuie să-ți impui că vei pune puct, decide repede. Viața e frumoasă dacă ști cum să o trăiești, dacă ști ce să ceri de la ea, prin prisma a ceea ce ești în stare să oferi persoanei care merită, dacă te merită. Unele lucruri vin mai târziu. Nimic nu este întâmplător. Succes !
garbo_407689
Postat pe 23 Ianuarie 2016 11:06
INFIDELII nu se schimba niciodata iti recomand un film ca sa treci peste mai usor ,,The Other Woman ,,cu -Cameron Diaz si daca nu vei ,,trata ,,aceasta etapa cu un pic de gluma iti vei distruge o parte din suflet care nu va mai fi niciodata recuperata .................hai fruntea sus nu esti singura!
Raluca_Croitoru_1
Postat pe 23 Ianuarie 2016 12:46
Cealalta femeie il vrea, insa el este un las, ii place cu doua femei.
Daca nu vrei sa crezi pe niciunul din ei, mai bine investigheaza. Vei iesi din dubii si vei sti ce sa faci.
garbo_427453
Postat pe 23 Ianuarie 2016 17:40
si cum s-a termnat ?sau e o ancheta in desfasurare
eu zic sa nu judecam aspru ....poate e adevarata dragoste ,dragoste caruia nu te poti impotrivi, dragoste care te face sa uiti de tot si de toate, dragoste pe care numai odata in viata daca ai sansa o intalnesti......daca nu e ...sunt doar altii care au piedut firul drept al vietii
sunsset
Postat pe 11 Iunie 2016 09:09

Recomandari

Subiect Mesaje Ultimul Mesaj
Tot ce vezi la TELESHOPPING, dar la preturi ACCESIBILE 2 De la: chinabuye 9 Mai 2010 15:20
VAND SCAUN AUTO CAM 2 De la: chinabuye 9 Mai 2010 14:55
vand carut hauck rosu roz/patut roz 2 De la: flory_sica 11 Ianuarie 2013 19:03
Vand scaune de masa Pierre Cardin - diverse modele 1 De la: alexandra 6 Februarie 2010 02:40
Alimente interzise copiilor sub 1 an!!!!!!!! 17 De la: tanase_claudia 9 Iunie 2010 20:26
Setari Cookie-uri