cum ma incurajez eu.care nr v-a placut?

OK Barbo, tu spui ca viata s-a autocreat singurica deci nu a fost creata de cineva.
De ce atunci s-a autocreat numai pe pamint? De ce nu s-a autocreat si pe Marte , Venus, Luna etc?
Nu e nevoie musai de carbon si oxigen ca viata sa existe, s-au descoperit chiar pe pamint bacterii care o duc bine mersi in mediu sulfuros deci fara carbon si oxigen( in zonele vulcanilor marini la mari adincimi)
Ce a impiedicat viata sa se autocreeze si pe planetele din proximitatea pamintului?
Si inca o intrebare, de ce a aparut viata ca nu e neaparat necesara tinind cont de miliardele de planete pe care nu exista viata si care se invert bine mersi de miliarde de ani in univers?
Era omul necesar pe pamint? Tinid cont de dezastrul pe care il creem pe aceasta planeta eu zic ca mama Terra se descurca mult mai frumos fara noi, si atunci de ce nu ne-a eliminat pur si simplu ca pe un virus nefolositor inca din copilarie cind nu stiam sa vorbim, ne adaposteam in pesteri si foloseam bita ca mijloc de aparare, deci eram f. fragili in comparatie cu animalele existente in copilaria omenirii.
De ce omul este singurul mamifer care intelege notiunile abstracte nici un alt mamifer nu intelege astfel de notiuni nici macar incipient.
Si mai e o problemuta, Pamintul ocupa singurul loc din galaxia noastra din care se poate studia cerul.
Daca eram asezati un pic mai la stinga sau dreapta cerul aparea plat f. luminos si toate stelel erau in acelasi plan. De ce putem vedea cerul altfel decit de pe alte planete astfel incit sa-l putem observa si studia? A fost mama natura atit de desteapta incit sa zica, am nevoie de un mamifer care sa ma observe si studieze? De ce? Qui prodest?
Si este imposibil sa nu te intrebi, acel punct initial super concentrat care intr-o zi a facut bang de unde a aparut?
Pina una alta stiintific vorbind nici un cercetator adept al teoriei evolutionismului nu a reusit sa demonstreze fara drept de apel ca omul se trage din maimutica.
Pina cind nu va demonstra cineva acest lucru eu ramin la parerea mea ca am fost creati si daca am fost creati cel mai probabil avem sii un scop pt care am aparut.

P.S.
Adam si Eva nu au fost pedepsiti pt. ca au facut sex, au fost pedepsiti pt. ca au incalcat o interdictie.Li s-a spus sa nu manince din mar sub pedeapsa mortii, ei au mincat si de atunci totul e istorie.



Tommy_Boy
Postat pe 10 Iulie 2015 23:17
Tommy , am auzit ca daca Adam si Eva ar fi fost chinezi , am fi trait si acum in Paradis. Ar fi mancat sarpele si nu marul.
Neata buna
Rotty
Postat pe 11 Iulie 2015 05:37
Buna Rotty, uite la asta nu m-am gindit, si am inteles ca este si destul de gustos, carnea de sarpe seaman cu cea de pui.
Eu nu am avut curajul sa incerc, stiu de la cei care au mincat.
Tommy_Boy
Postat pe 11 Iulie 2015 09:41
De la: Rotty, la data 2015-07-11 05:37:58Tommy , am auzit ca daca Adam si Eva ar fi fost chinezi , am fi trait si acum in Paradis. Ar fi mancat sarpele si nu marul.
Neata buna


Si eu am auzit asta cu chinezi... sau tailandezi, dar problema e alta. Eu inca nu stiu si nimeni nu mi-a spus, unde, in ce loc de pe pamant (care deja era cu continente, mari si oceane separate si vegetatie abundenta in cele mai multe locuri...) l-a facut Dumnezeu pe primul om, facut dupa chipul si infatisarea lui, al lui Dumnezeu ma refer (in felul asta au aflat numai crestinii cum arata Dumnezeu la infatisare... e evident, nu ? ) ! Unde se presupune ? Aici pe undeva ? Poate, dar atunci vreau sa va instintez ca pe aici nu cresteau mere pe atunci. Cresteau smochini, curmali, bananieri, rodii... etc., fructe care apar si in Tanah, Vechiul Testament in versiunea crestina. Azi cresc mere pe teritoriul Israelului, undeva mai in nord si asta dupa ce timp de aproximativ 20 de ani, au reusit specialistii in agricultura sau pomicultura sa adapteze marul, parul, visinul, ciresul... chiar si zmeura si murele ca sa se dezvolte si aici. de fapt cred ca se numeste aclimatizare ! Am fost acolo in nord si am cules, direct din pom, visine si cirese, zmeura si murele, afinele si coacazele... fructe care nu existau aici acum 30 de ani... ! Am poze in albumele mele de poze, la poze-garbo. Poate nu sunt la fel de gustoase ca cele care cresc in zona temperata... dar sunt destul de bune. Ce sa facem si noi, daca Dumnezeu a imprastiat fructele si legumele pe regiuni climaterice... si ne-a dat noua portocalul si voua marul... !!!
barboneli
Postat pe 11 Iulie 2015 10:43


"OK Barbo, tu spui ca viata s-a autocreat singurica deci nu a fost creata de cineva.
De ce atunci s-a autocreat numai pe pamint? De ce nu s-a autocreat si pe Marte , Venus, Luna etc?
Nu e nevoie musai de carbon si oxigen ca viata sa existe, s-au descoperit chiar pe pamint bacterii care o duc bine mersi in mediu sulfuros deci fara carbon si oxigen( in zonele vulcanilor marini la mari adincimi)
Ce a impiedicat viata sa se autocreeze si pe planetele din proximitatea pamintului?
Si inca o intrebare, de ce a aparut viata ca nu e neaparat necesara tinind cont de miliardele de planete pe care nu exista viata si care se invert bine mersi de miliarde de ani in univers?"

Salut Tomy-Boy... tu pui destule intrebari ca pentru 12 savanti... si eu nu sunt nici macar 1'2 din ei... ! Dar cu ajutorul logicii si a unor cunostinte, nu din Tanah sau Biblie, am sa icerc sa-ti raspund. De fapt sa discutam, e mai corect spus, ca doar nu sunt la un interogatoriu.... !
Da, Eu asa cred si incerc sa sustin asta. Nu are asta nici o legatura cu faptul ca sunt ateu... dar are legatura cu ce am citit si cu logica lucrurilor. Cu toate ca intrebarea asta a ta cu de ce pe Luna nu e viata... asta ar fi trebuit sa-l fi intrebat pe insusi creatorul..., daca tot a dat viata pe pamant de la om la capre si serpi, de ce n-a facut asa ceva si pe Luna, Marte, etc.? Si sa nu uitam ca acest Dumnezeu, aceasta forta si fara sa fie corporal (asta am citit undeva...) deci nu cineva sau acel batranel pe care crestinii il ilustreaza in povestile lor...

upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/thumb/9/94/CreacionEva.jpg/1280px-CreacionEva.jpg

a mai "creat" inca miliarde de stele planete, unde noi inca nu stim daca si acolo stau, locuiesc, Adami si Eve... ! Cu Luna se stie povestea. Pamantul in milioanele de ani in care s-a format dupa acel "BUM"... era doar foc si diverse minerale, asa cum ii sta bine unei viitoare planete frumoase ca a noastra. Deci, pe atunci cand pamantul era numai foc atragea inca o multime de firimituri de cate 103Kg. sau de mii de tone care treceau pe langa el. Aceasta putere de atractie o observam si la soare, marte, si la alte planete probabil, dar nu numai... ! Daca soarele nu ne "tinea in atractia" lui... de mult eram pe cine stie ce alta cale lactee sau sau pe alte nebuloase sau gauri negre... ! Nu, alea-s puncte si sunt pe nas... ! Si uite asa crestea masa lui sau ei, depinde de cum o sau il numesti: planeta sau pamant ! Deci hai sa-i zicem planeta... deci planeta asta marindu-si masa, si-a marit si puterea de atractie a ce e in jur. Pe atunci Luna, care poate avea si ea ceva atmosfera plina cu gaze si poate si oxigen printre ele... dar planeta mare i-a furat-o ! Pur si simplu i-a atras-o ! Si biata luna a ramas fara o atmosfera in care sa se dezvolte viata, sau in orice caz nu semana cu viata de pe pamant. Povestea aia a anumitor "oameni de stinta" ca Luna s-a desprins de pamant o data cu o lovitura a unui meteorit urias care a lovit pamantul... o las sa ramana poveste. Daca ar fi fost asa, inseamna ca acel meteorit sugubat care a lovit planeta si a reusit sa "muste" din planeta asa o bucata mare ca Luna... inseamna ca trebuia sa fie si mai mare ca luna, nu ? Ori daca ar fi lovit asa ceva pamantul vreodata, cred ca ar fi platit amenda pentru depasire de viteza legala si de ebrietate ca nu se uita pe unde merge !!! Eu asa cred. Deci acest creator... Dumnezeu pe romaneste, numai in 6 zile a creat tot universul cu miliardele de stele si planete si... tot ce mai e, plus in ultima zi pe om ! De ce a ales El ultima zi...? Pentru ca intai a creat vegetatia, caprele si iarba grasa, pomii sa aiba Adam umbra, apele si marile ca sa aiba Adam ce bea, etc. si abia in ultima zi, a sasea l-a creat si pe el. Avea lut (tarana) avea apa dar nu avea chipul lui Eva ! S-a uitat el intr-o baltoaca dupa ploaie cu apa limpede cum arata el... dar el vroia ceva de sex feminin si nu stia cum arata asa ceva. Ok, a creat celelalte animale, pasari si pesti cu doua sexuri, dar la om i-a luat cateva ore sa se gandeasca pana a rezolvat problema. O idee logica si inteligenta, asa cum ii place lui angel... sa se foloseasca de una din coastele lui Adam. Sa mor eu daca nu asa am citit in Biblie sau Tanah... nu mai conteaza. Probabil ca nimeni nu o sa-mi explice logic si de ce le-a interzis bunul Dumnezeu tinerii perechi sa manance acem mar care nici nu crestea pe aici... dar asa s-au hotarat aia care au scris Tanhul sau Biblia sa scrie.
De ce Dumnezeu nu a creat viata si pe alte planete care inconjoara soarele o data cu pamantul nostru, nu stiu... de unde sa stiu ? Asta imi demonstreaza inca o data ca Dumnezeu nu e consecvent si nu a creat peste tot viata, ci numai aici pe pamant, da ! O fi si batranelul ala Dumnezeu cusurgiu si nu i-o fi placut sa creeze viata si pe alte planete... orice se poate. Imi spui de niste bacterii care traiesc minunat si in mediu foarte greu si fara aer, lumina, racoare... etc. Deci pe astea tot Dumnezeu le-a creat ? De ce... doar asa sa se chinuie acolo ? Asta imi intareste si mai mult credinta mea in faptul ca viata pe pamant S-A creat si nu a fost creata ! Uite asa... pur si simplu ! Doa ca a a durat un care de miliard de ani pana a ajuns Rotty sa aiba un Rotweiler superb langa ea si eu un nu stiu ce cu numele de Dor... !
Ieri, alaltaieri imi criai ca raspuns la intrebarea mea ca de ce nu a mai "trimis" un fiu sau solie din cer pe pamant si doar pe Isus... ca nu mai era nevoie, ai raspuns. Corect, chiar ca nu mai era nevoie si mai ales ca azi, cu atatea cunostinte pe care le-a mai acumulat omul, prin evolutia lui... nu s-ar mai fi lasat asa pacalit cum s-a intamplat acum 2015 ani... aproximativ ! Adica Isus a coborat din ceruri... cand de fapt s-a nascut intr-un staul... si ceva mai nou, era deja nascut din mama Miriam si tata Ioseph... tamplarul din Nazareth. Isus acela, alias Ioshua care saracul a fost pedepsit de Romani prin crucificare... !!! Pentru mine povestea asta e prea mult.... nu pot si refuz sa o cred. Sorry ! Nu o neg, nu o ironizez, dar nu o pot crede ! Si la ce bun s-o cred ? La ce bun a trebuit sa trimita Dumnezeu pe cineva pe pamant ? Nu era destul ca e El acolo sus sau jos de unde are grija de noi, ne da porunci, bune de altfel dar nerespectabile si nerespectate de acest animal omul... ? Si de ce in toate pozitile in care apare Isus rastignit, are sexul acoperit, dar Adam nu il are, asa cum apare in poza de sus ? Crezi ca poate din cauza sa nu se vada ca era circumcis ? Eu intreb... nu dau cu parul !
Mi-a facut placere sa stau de vorba cu tine... si cu angel si cu toti... angel insa nu mi-a raspuns direct si clar daca solutia cu Adam si Eva e mai logica si inteligenta decat cea cu evolutia... chiar din una din specile de maimuta care a trait cu mult, cu foarte mult inainte de a aprea Biblia sub orice forma a ei....


Las aici loc liber pentru sa adaugati voi literele mancate de mine.....

{..................................................................}
barboneli
Postat pe 11 Iulie 2015 11:55


Ok, pentru a viziona poza postata de mine, folositi metoda: albastru plus "Go to...." !
barboneli
Postat pe 11 Iulie 2015 11:58
Raspuns la Eden.

In Biblie se descrie geographic gradina Edenului de fapt gradina este la est de Eden si este marginita de 4 riuri, Eden este regiunea in care se gasea gradina si de aici si-a luat si numele iar Biblia se refera la gradina din Eden..

10. Si din Eden iesea un rau, care uda raiul, iar de acolo se impartea in patru brate.
11. Numele unuia era Fison. Acesta inconjura toata tara Havila, in care se afla aur.
12. Aurul din tara aceea este bun; tot acolo se gaseste bdeliu si piatra de onix.
13. Numele raului al doilea este Gihon. Acesta inconjura toata tara Cus.
14. Numele raului al treilea este Tigru. Acesta curge prin fata Asiriei; iar raul al patrulea este Eufratul.”

Pornind de la indicatii istoricii si geologii au incercat sa o localizeze exact dar in timp topografia locului s-a mai schimbat.
Istoricii antici au identificat Pison ca fiind Gangele iar de alti istorici evrei ca fiind Nilul isau Uizhun.
S-ar putea ca cele doua riuri PhIson si Gihon sa fi fost afluenti ai Tigrului si Eufratului.
Oricum zona este destul de mare iar geologii atesta ca acum citeva mii de ani era si foarte fertila, asa cum era si desertul Sahara cindva.
Si clima era alta in zona si poate cresteau chiar si meri asa cum in Romania cresc azi palmieri aclimatizati si chiar plantatii de kiwi.

P.S.

…doamne frereste, bine inteles ca nu e un interogatoriu.Sper ca o iei ca o discutie relaxata ( ca tot a deranjat pe cineva termenul) despre Biblie, in care ne punem intrebari si ne exprimam nedumeriri la nivelul unor oameni obisnuiti.
Nimeni nu are pretentia ca este atotcunoscator , ne impartasim doar bruma de cunostinte in domeniu.
Oricum discutia e o placere cind vorbesti cu oameni relaxati si cu simtul umorului.

P.P.S.
Eu am intrebat de ca mama natura nu a creat viata sip e alta planeta.
Tommy_Boy
Postat pe 11 Iulie 2015 12:18


Intrebare minunata... si ce ai scris inainte legat de Rai-ul Pe Pamant, (am auzit ca mai e si un Rai pe undeva pe sus.... ala cu Sf. Petru la poarta, sau asa incep doar bancurile... ? )e foarte probabil. Nu e nimic apocaliptic si fara sens. Cu toate ca regiunea este intradevar enorma numai pentru a crea doar 2 oameni ! Si numai pe ei... ma rog, sarpele ala era din ziua a treia parca... !!! Ok, cu locatia am rezolvat-o... cu coasta lui bietul Adam, nu inca... !
Mama natura si cu tata Dumnezeu se pare ca au ales anumite locuri unde sa inceapa viata. Viata in general, nu numai a omului sau a aricilor. Probabil ca acolo pe planetele pe care le stim noi, ori a fost viata candva, de orice fel si din anumite cauze a disparut. Oricum, asta nu prea conteaza, deocamdata, pentru noi care inca nici nu stim cum s-a creat sau a fost creata viata aici, pe planeta noastra. Stim o multime de lucruri si descoperiri noi care sunt plauzibile, logice si cu dovezi... ca perioada dinozaurilor, a erei glaciare, inundatile mari, formarea scoartei pamantului, etc. Da, si a mobilelor si a bauturii Coca-Cola... ! Nu stiu cat de puternic e mosulica ala care apare in ilustratile bisericii crestine (si numai a lor...) dar mie mama naturii imi face impresia de o mama foarte puternica, mult mai puternica chiar decat omul cu toata tehnologia lui ! Si mama natura asta a creat aproape un infinit de lucruri frumoase, bune, practice echilibrate... minunatii nu alta, pana cand, din greseala cred, l-a creat si pe acest omulet rau si nedezvoltat ! Ai destule exemple in "istoria omenirii" de rautatea asta, nu trebuie sa ma repet... iar nedezvoltat este pentru ca inca isi taie creanga pe care sta cocotat ! Continua sa raneasca pe mama natura, rana dupa rana si nici macar nu-i da timpul necesar sa-si oblojeasca singura ranile primite !!! Netinand seama de absolut nimic din ce este in jur si il apara sau il hraneste sau ii da de baut... omuletul asta rau continua sa faca rani naturii. Ca unii din ei resimt repercusiunile lui mama natura in timpul vietii lor... asta nu inseamna ca ceilalti invata din greseli. Iar acest asa zisul trimis de Dumnezeu, nu face nici el nimic ca sa apere mama natura... face vin din apa, mai vindeca pe cativa nenorociti sau bolnavi... si atat ! Mai bine i-ar invata sa se inmulteasca mai putin, in loc sa piarda atata timp prin biserici si mominte... sa iasa afara si sa planteze pomi sau macar sa nu-i mai taie pe cei care au crescut deja in timpul "sarbatorilor" de iarna, cand e sarbatorita nasterea si botezul lui ! Da, botezul lui, al lui Isus, alias Ioshua din Nazareth... intemeitorul noireligii crestine ! S-a nascut pe 24 Decembrie ? Atunci e Craciunul, nu ? Ok, 8 zile mai tarziu a fost botezat in stilul religiei mozaice, adica circumcis ! 8 zile mai tarziu este noaptea anului nou ! Cand ii da crestinul cu sarmale, piftie, salata de beuf, muraturi si alte minunate bunatati... pe langa vinul care curge ca sangele din arterele omului !!!
barboneli
Postat pe 11 Iulie 2015 13:53
de ce a creat Dumnezeu femeia din coasta lui Adam?
( era sa spun: ca sa aibe si Adam pe cineva care sa-l bata la cap zilnic si sa-si aduca aminte ca bataia de cap e parte din el).
N-as putea sa spun. Poate a simtit nevoia de a-i crea un suflet geaman, poate pentru a sublinia ca barbatul si femeia sint un tot unitar si sint meniti sa nu fie despartiti, poate a vrut sa o creeze dintr-un material superior, habar n-am.
Rabinii au spus:
"Nu o voi crea din cap, pentru a nu fi semeata; nici din ochi, pentru a nu fi cocheta; nici din ureche, pentru a nu trage cu urechea; nici din gura, pentru a nu fi barfitoare; nici din inima, pentru a nu fi inclinata spre gelozie; nici din mana, pentru a nu sterpeli; nici din picior, pentru a nu fi umblareata; ci dintr-o parte modesta a omului, pe care chiar si cand sta dezbracat o tine acoperita".

Cert e ca a creat-o ca pereche barbatului. Si daca Dumnezue sau mama natura a creat pereche barbatului o femeie, inseamna ca asta e normal, ca altfel ar fi creat tot un barbat..
In geneza se spune: “Dumnezeu a creat omul după chipul său, l-a creat după chipul lui Dumnezeu; i-a creat de sex bărbătesc şi de sex femeiesc“.
Oricum tind sa cred ca Dumnezeu a fost un mare democrat, i-a creat pe amindoi egali si i-a pedepsit pe amindoi in egala masura.


Tommy_Boy
Postat pe 11 Iulie 2015 15:25


Mmda... chestia aia cu "rabinii au spus" mi-a placut, ca gluma !!! Era insa normal, cum zici si cred si eu ca avrut sa faca si o "femela"... asa cum a facut cu absolut restul vietuitoarelor. Chiar si a plantelor, unele... ! Dandu-le posibilitatea sa se reproduca. Insa treaba cu ce au spus rabinii e clar ca tot ce e scris in Biblie (Tanah) e conceput de oameni. Asta nu avea cum sa scrie Dumnezeu pentru ca el nu avea experienta. Pe el nu la cicalit nimeni, cred... chestile cu gelozia, umblareata si barfitoare... numai un om putea sa scrie din propria lui experienta. Asa-i ? Si mai ales chestia cu "pudoarea"... ! Dar cum am mai spus... chiar daca exista un sau o Dumnezeu... el numai in religia crestina este personificat, e corporal, cu barba, etc. La evrei si musulmani nu ! Saracul Dumnezeu... daca stia el ce o sa se aleaga cu una din cele 10 porunci ale lui, cea cu "a nu-i pomenii numele in van..." si nu mai stiu mai departe, la romani mai ales numele lui si a asa zisul fiu al lui e pomenit foarte des in mai toate injuraturile posibile... !!! Nu le dau citatie ca mi-e rusine... ! Sincer, nu cunosc alte limbi vorbite tot de crestini, dar in ivrit (hebru), adica aici la noi nu auzi nici una ! De mama, tata si bunica, da. Dar nu in care sa apara numele lui Dumnezeu, adica Elohim in limba locala. Sau a tuturori evreilor pe unde or fi ei...
Nici chestia aia cu rotunjimea pamantului nu o cred. Adica sunt sigur ca nu apare in Tanah. Nu avea cum sa apara pe vremea aia, pentru ca sa se determine ca pamantul e rotund, trebuiau sa fie mai ales marinari, ori evreii nu au fost. Arhimede sau alti greci de pe vremea aia iar nu aveau cum sa stie, in tot cazul, stinta lor nu putea aparea in Tanah, V.T. din simplu motiv ca ei, ori credeau in zei ori credeau in Isus... asa ca Tanah-ul era inchis pentru ei. Iar exemplu dat de buna angel cu sala aia, nu e relevant de loc. Nu poti sa descoperi ca pamantul e sfera, intr-o sala cu coloane de marmura.... Si daca era scris in Biblie asa ceva, ar fi trebuit sa stie si pe vremea inchizitiei ca e asa, doar era singura carte pe care o citeau acei fanatici. Ceva nu mi se leaga aici. Voi imi dati exemple de fraze neconvingatoare... citate traduse, dar cel mai convingator a fost Magelan sau Columb. Chiar daca am citit ca Columb s-a inspirat din Biblie. Dar asta e o poveste scrisa de biserica, asa trebuia sa fie pe vremea aia si azi, totul e adevarat numai in Biblie !!!

Iti trimit un link cu o parte din cartea aia, Urantia, carete care nu "este a mea" asa cum mi-a zis angel... dar care are pe langa chesti putin ciudate, si adevaruri sa le zic asa. E o cumbinatie amuzanta intre realitataea care a fost si interpretarea celor care vroiau religia crestina... sau nu stiu cum sa le zic.

http://www.urantia.org/ro/cartea-urantia/capitolul-123-prima-copilarie-lui-iisus

Iar in legatura cu cel care a sustinut ca pamantul e rotund... chiar daca o sa intalnesti si un citat a lui Isaia... care habar nu am cine a fost, dar in nici un caz nu apare citatul si in Tanah ! Columb si poate si Magelan sau inca alti marinari, au observat si s-au mirat la inceput pentru ca tot oameni simplii erau, ca atunci cand se departau vasele unul de altul ele se... micsorau! Adica cand erau unul in spatele altuia,si erau aproape toti vedeau tot vazul, de jos pana sus. Cand se indepartau, incet incet disparea din catarg, pana cand nu se mai vedea nimic. Eu asa pot sa explic foarte bine ca treaba asta era din cauza ca pamantul e rotund, fara calcule sau credinta in Dumnezeu... dar nu stiu cum a explicat asta Columb sau Magelan asa zisilor savanti de pe atunci care erau convinsi ca pamantul este plat. Si nu-i condamn de loc... ! Toata lumea, indragostiti sau nu, vedeau ca luna e uneori rotunda si altadata avea o urma pe ea, umbra pamantului, care era rotunda... dar ei nu faceau pe atunci legatura. Poate si cu asta ia convins Columb, nu stiu. In nici un caz in Tanah nu putea sa scrie acest Isaia... "Cristofor Columb a fost un om care citea Biblia şi aşa a găsit afirmaţia profetului Isaia: "El (Dumnezeu) şade deasupra cercului pământului…" (Isaia 40.22). Cuvinte­le Bibliei i-au dat siguranţă lui Columb în cercetarea sa."
"Sade deasupra cercului pamantului"... asta nu inseamna ca stiau ca pamantul este o "sfera" ! In Tanah nu exista sfinti, profeti, fiul lui Dumnezeu, scripturi sacre, etc.. Ce apare in Noul testament sunt traduceri din Tanah sau cum ii ziceti voi, Vechiul testament... notiune necunoscuta la evrei.

http://www.tpu.ro/timp-liber/va-rog-seriozitate-ce-explorator-a-descoperit-prima-data-ca-pamantu-e-rotund-funda-si-vot/

Si daca tu intelegi ce vrea sa spuna tipul asta cu sah-mat-ul la atei... explica-mi si mie te rog, daca ai timp si chef, ca eu n-am inteles nimic. E adevarat ca eu, ateu find, n-am pus intrebarea asta mai mult ca nu ma interesa. Stiam dinainte ca exista un raspuns si la asta, biserica asta nu se lasa asa usor infranta, nu degeaba are aproape un miliard de adepti !

http://www.lovendal.ro/wp52/ateismul-facut-sah-mat-cine-l-a-creat-pe-dumnezeu/
barboneli
Postat pe 11 Iulie 2015 17:02
"Nu o voi crea din cap, pentru a nu fi semeata; nici din ochi, pentru a nu fi cocheta; nici din ureche, pentru a nu trage cu urechea; nici din gura, pentru a nu fi barfitoare; nici din inima, pentru a nu fi inclinata spre gelozie; nici din mana, pentru a nu sterpeli; nici din picior, pentru a nu fi umblareata; ci dintr-o parte modesta a omului, pe care chiar si cand sta dezbracat o tine acoperita "


Pai femeia este cocheta , trage cu placere cu urechea , barfitoare..... ...etc...etc... Am zis io bine , cand am zis ca D-zeu are simtzul umorului foarte bine dezvoltat. in ce priveste chestia cum ca coasta e mereu acoperita.....neee...nu prea cred.

Rotty
Postat pe 11 Iulie 2015 17:14
Barbo tocmai de aceea am mentionat ca rabinii au spus si da a fost sub forma de gluma. Nici in Biblia crestina nu intilnesti acest pasaj.

Ai dreptate nu cred ca mai intilnesti un popor care sa aibe un bagaj atit de mare de injuraturi referitoare la cele sfinte, nu numai la Dumnezeu dar si la Pasti si sfinti, democratic ca sa nu se supere nimeni.

In rest cu Lovendal, prea eclectic pt mine, si nu inteleg nici eu unde este lovitura data ateistilor
Ceea ce reuseste sa afirme articolul este ca Dumnezeu este deasupra lucrurilor, generatorul lor, dar nici pe departe ca exista cu adevarat, sorry pt lovendal.
Cred ca titlul a fost pus ca la ziar, sa te faca sa citesti articolul fara legatura cu continutul.

P.S.
structura Bibliei ortodoxe:
VT contine ce este scris in Tanah + alte carti,
NT contine cele 4 Evanghelii, Marcu, Matei, Luca si Ioan, 21 epistole ale lui Pavel (14), Ioan(3), Petru(2), Iacob(1) si Iuda(1) ( nu Iscarioteanul) Faptele apostolilor, Apocalipsa sf. Ioan.


Tommy_Boy
Postat pe 11 Iulie 2015 18:19


Ba da, Rottycel... ! Dumnezeu nu greseste. A zis El: ".... pe care chiar si cand sta dezbracat o tine acoperita " ! E acoperita de piele, daca la coasta s-a referit. Ca, cuvantul "coasta" nu apare in textul asta, asta e altceva. Ce inseamna la El parte modesta a omului... asta cel care a scris stie ! Singurele chestii care sunt mai multe la om sunt dintii si coastele... din care putea sa sacrifice pentru Eva, fara sa-l lase pe Adam chior, fudul de-o ureche sau schiop... !

barboneli
Postat pe 11 Iulie 2015 18:22
Ai dreptate Rotty, cred ca Cel de Sus s-a distrat teribil cind a creat femeia si i-a facut-o "cadou" lui Adam.
Bine inteles ca sintem cochete si ne place la nebunie, ca adoram sa vorbim, sa aflam tot felul de noutati, sa ne simtim din cind in cind sexy, sa parem superficiale citeodata (cind da bine) si ca nimic nu ne scoate mai bine dintr-o "depresie" decit o partida de shopping (cel putin pe mine).
Altfel ar mai fi viata interesanta?

Indraznesc sa sustin ca si domnilor le place ca sintem asa.
Tommy_Boy
Postat pe 11 Iulie 2015 18:32
Da ce treaba mare mai este șicu oamenii astia .
Cum se spune,, oamenii nu învață nimic, e i nu devin mai buni, ci ei devin doar bătrâni. Bătrâni și acri
ingerasulluptor1
Postat pe 11 Iulie 2015 18:48
Pai șifemeile au un principiu in viața. Sa tacă și sa ffacă și ele rrăutăți.
Ca doar nu sunt proaste sa fie exigente și cu ele și cu bărbații.
De ce sa fii CORECT? Doar fraierii sunt corecți
ingerasulluptor1
Postat pe 11 Iulie 2015 18:51
Draga Barbo , trebuie sa marturisesc ca am ras copios de "merele" tale. N-am citit nicaieri ca in Eden ar fi fost vorba de vreun mar. Scrie doar de interdictia de a minca din fructele pomului din mijlocului gradinii. E vorba de ascultare si nicidecum de vreun mar in special. Daca ai copii cred ca ai aplicat si tu procedeul "daca nu te atingi de aragaz nu patesti nimic, dar daca te impinge curiozitatea s-ar putea sa te alegi cu niste basicute si sa imi spui ca ustura". Nimic anormal in asta.
angel_forever
Postat pe 13 Iulie 2015 14:43
Draga Ingeras, daca a fi un om corect face din mine un om fraier, n-am nimic impotriva. Ma stradui sa se poata avea incredere in mine si in mare masura mi-a reusit. Ca si oricare si eu mai "dau cu batul in balta" cateodata, dar ma stradui sa nu se mai intample. Daca cu asemenea conceptii ai pornit in viata ai toate sansele sa ratezi multe lucruri frumoase. Increderea este un lucru care se castiga greu si se pierde repede. Oricine de pe forumul asta iti poate spune asta, desi cred ca nu te simti in largul tau daca cineva tot timpul trebuie sa verifice spusele tale dovedind ca nu are incredere in tine.
angel_forever
Postat pe 13 Iulie 2015 14:54
De la: angel_forever, la data 2015-07-13 14:43:31Draga Barbo , trebuie sa marturisesc ca am ras copios de "merele" tale. N-am citit nicaieri ca in Eden ar fi fost vorba de vreun mar. Scrie doar de interdictia de a minca din fructele pomului din mijlocului gradinii. E vorba de ascultare si nicidecum de vreun mar in special. Daca ai copii cred ca ai aplicat si tu procedeul "daca nu te atingi de aragaz nu patesti nimic, dar daca te impinge curiozitatea s-ar putea sa te alegi cu niste basicute si sa imi spui ca ustura". Nimic anormal in asta.


Ok, draga angel... cred ca de mai multe ori mi-ai spus ca te-am facut sa razi cea ce chiar ma bucura ! Sunt un tip vesel si imi place sa inveselesc si pe altii... ! Rasul e sanatos, scrie cred in Biblie si daca nu scrie... asa am auzit eu de la multi. Poate ai dreptate ca nu ai vazut tu ca scrie acolo in Biblie, Tanah sau N.T. de fructul oprit ca find mar... dar uite ca peste tot intalnesti asta. Eu sincer nu am fost acolo in Eden, asa ca nu am dovezi vazute de mine, dar "mar" scrie in mai multe locuri. Iar in diferite poze de atunci, facute de C.N.N. probabil... se vede un fruct care seamana cu mai multe fructe, e rotund si uneori colorat... dar nu arata sigur ca smochina sau curmala. Poate sa fie insa rodie, care exista pe atunci. Asta tot din "scrieri" stiu. Uite, ca sa nu mai fac eu copy-paste, citeste aici si ai sa vezi de unde apare motivul rasului tau...

http://www.ducu.de/divtc11.htm

Si tocmai ca nu pare de loc serios ce scrie sau se povesteste, de aia nu am intrat in acest partid numit "religie"... !!! Pentru mine de fapt nici nu exista. Istorie, este, dar nici ea nu e chiar asa exacta....
barboneli
Postat pe 13 Iulie 2015 16:00
Draga Barbo, am mai vazut tampenii scrise dar una ca asta inca nu am vazut. Aerianul ala care a scris porcariile astea "incurca marfa cu ambalajul". De cand a consuma un fruct (la propriu) inseamna a intretine relatii intime? Iar pacatul ala "involuntar" a fost cat se poate de intentionat. Omul a ales sa nu asculte ce i s-a cerut. Chiar vrei sa cred ca tu faci numai ce trebuie tot timpul?
angel_forever
Postat pe 14 Iulie 2015 16:27


Nu draga... nu fac numai ce trebuie tot timpul, dovada ca nu cred ca exista Dumnezeu si nu ma rog la icoane in biserica... ! Mare pacat fac, stiu.... ! Dupa multi insa, asa ar trebuie sa fac, nu ? Acuma... aerianul ala o fi spus el tampenii, nu ma amestec, dar daca stau un pic si ma gandesc el de fapt nu a spus ce crede el referitor la tampenile pe care le-a gasit in Biblie... ! Mai spui ca asa ceva nu ai mai vazut. Ok... si aici te cred si admir, dar poate daca le auzi... il lasi pe aerianul ala in pace. Daca vrei.... Eu am gasit asta si am ales "vechiul testament"... cu toate ca nu stiu care e diferenta intre el si "noul testament" in cea ce priveste "Geneza". Poate o data o sa le aud pe amandoua variante.... poate !

www.youtube.com/watch?v=IVE-gw1sS9g&index=1&list=PLFAEA81F2E72F153F

Sa nu ma faci si pe mine aerian... eu nu am nici un amestec si nu comentez nimic din ce am auzit. Asculta numai primele 5 capitole, iti ia in jur de 18 minute....
barboneli
Postat pe 14 Iulie 2015 18:22
Ce rost are sa te intrebi de ce a facut sau nu Dumnezeu aia sau ailalta? E suficient sa privesti o floare, sau padurea sau cerul plin de stele, o simpla celula, molecula de apa, sau de orice altceva. Tot ce exista in lumea asta este purtator de informatie, si este facut/a (creata) perfect pentru un anumit scop. Ar putea cineva sa spuna cum a aparut constiinta de sine la om? Asta s-a intamplat cand Adam si Eva au muscat din mar. Au devenit constienti ca sunt barbat si femeie, si s-au acoperit. Este o parabola
Sau stie cineva ce este viata?Pentru mine este clar ca exista o entitate superioara, ca se numeste Dumnezeu, Iehova, sau altfel. Mai mult, exista niste legi de comportament, care sunt cam aceleasi in toate religiile.
Deliaaa
Postat pe 14 Iulie 2015 19:10
''numai piatra care suporta loviturile daltei,va ajunge statuie.''

Na, eu am luat mot à mot. Nu vreau să ajung statuie.
Vrăbiile să găsească alt loc!

Un pahar de apă, n-ar strica, prea multe cuvinte pe lângă.
Valabil și pt je, normal.

Axl_R
Postat pe 14 Iulie 2015 19:29
De la: delada, la data 2015-07-14 19:10:05Ce rost are sa te intrebi de ce a facut sau nu Dumnezeu aia sau ailalta? E suficient sa privesti o floare, sau padurea sau cerul plin de stele, o simpla celula, molecula de apa, sau de orice altceva. Tot ce exista in lumea asta este purtator de informatie, si este facut/a (creata) perfect pentru un anumit scop. Ar putea cineva sa spuna cum a aparut constiinta de sine la om? Asta s-a intamplat cand Adam si Eva au muscat din mar. Au devenit constienti ca sunt barbat si femeie, si s-au acoperit. Este o parabola
Sau stie cineva ce este viata?Pentru mine este clar ca exista o entitate superioara, ca se numeste Dumnezeu, Iehova, sau altfel. Mai mult, exista niste legi de comportament, care sunt cam aceleasi in toate religiile.


Zau... ? Si cum a stiut tapul ca e mascul si capra femela ? Tot din "mar" a muscat sau le-a ajuns iarba.... ? Ai grija ce scri, ca o sa te certe cineva ca ai scris... mar !
Si de ce trebuie sa stiu ce e viata ? Mi-ajunge ca o traiesc... de ce sa ma mai intreb ce este ? Celula, molecula.... frumos ! Dar ce au astea cu omul facut din tarana ? Si de ce s-au acoperit, la Adam si Eva ma refer... ? Dumnezeu le-a suflat pe nas o data cu viata si... pudoarea, rusinea ? si daca da, le era rusine de cine.... ca in gradina aia erau numai ei. Si ma intreb daca hainele alea de piele care le-au primit de la Dumnezeu, erau tot made in Turcia... ? Ok, gata... nu ma mai intreb nimic, o las asa cum a cazut....
barboneli
Postat pe 14 Iulie 2015 20:04
Comstiinta de sine o are numai omul. Izgonirea din rai, dupa mine, inseamna inceputul vietuirii omului pe pamant asa cum il stim noi.
Toate animalele se afla in rai. Pentru ele nu exista rau sau bine, si nu stiu ce e aia mascul sau femela. Instinct si atat. Asa au fost Adam si Eva pana au muscat din fructul cunoasterii. Toate vietuitoarele de pe planeta nostra sunt facute (alcatuite) din aceleasi elemente chimice (inclusiv plantele). Toate aceste elemente se gasesc si in tarana. Eu nu imi documemtez spusele, exista multe articole scrise bine, de oameni pregatiti. Daca vrei sa intelegi o religie citesti ce au scris oamenii de capatai ai acelei religii.
Deliaaa
Postat pe 14 Iulie 2015 20:27


Neata delada...! Hai ca tu ma pui in ceata... ! Asa... de dimineata. Tu scri:
"Izgonirea din rai, dupa mine, inseamna inceputul vietuirii omului pe pamant asa cum il stim noi." Pai pe mine m-au invata la scoala de corectie ca "Rai-ul" este undeva la nu stiu ce etaj, acolo undeva sus.... si mi-au spus clar ca daca nu ma fac baiat cuminte, nu o sa mai ajung in Rai, ci in Iad... !!! Si Iad-ul asta banuiesc ca e undeva la cateva etaje mai... jos, iar nu stiu la al catelea ! Si mi-au pus o carte in mana si mi-au zis (educatorii de la scoala de corectie...) "Nna... ia si citeste aici cine te-a facut si ce reguli trebuie sa respecti, nenorocitule... ca daca nu te faci baiat cuminte in Iad o sa ajungi !!!" Atunci eram convins ca cine m-a facut, imi aminteam ca iesisem pe undeva dintre doua pulpe frumoase... al naibi de frumoase... ! Eii... dar incet, incet am inceput sa invat adevarul, care, chiar daca mie mi se parea stramb eu mi-am zis ca viata mea o sa fie dreapta !

barboneli
Postat pe 15 Iulie 2015 08:18
"Toate animalele se afla in rai."
Deci, noi suntem deja in rai! Ca vad multe animale in jurul meu! Fie cu patru sau doua picioare..
Schmetterling
Postat pe 15 Iulie 2015 08:51
Te inseli Barbo, la carte scrie ca raiul si iadul sint pe acelasi palier despartite printr-o maaaare prapastie. E o chestier cam nasoala zic eu, aia din iad sa poata privi in rai sa vada cit e de bine si sa plinga iar cei din rai sa vada cit de norocosi sint ca nu sint dincolo de prapastie.
Dar nimeni nu stie sa spuna unde se afla locurile astea.
Tommy_Boy
Postat pe 15 Iulie 2015 09:14
Buna dimineata! Recunosc, teoria mea e putin mai ciudata, dar nu e chiar originala. Am citit si eu, mai demult, niste carti, si am ales din ele ce am considerat ca pot accepta ca adevarat. Asta nu m-a impiedicat sa merg la biserica, sa discut cu un preot, sa ma spovedesc, sa ma impartasesc. Asta este modul traditional de a te apropia de Dumnezeu. Or exista si alte moduri, este foarte posibil. Insusi Papa a spus ca exista multi oameni care nu merg la biserica si sunt mai aproape de Dumnezeu decat altii care fac prezenta in mod constant.
Am vazut la tv, anul trecut Papa si reprezentantii ortodoxiei s-au intalnit in Ierusalim si au recunoscut valabilitatea ambelor religii, ortodoxa si catolica, subliniind diferentele, dar apreciind ca sunt religii surori si au aceleasi fundamente si scopuri. Au semnat si un act.
Despre Rai Si Iad.... unde sunt acestea si daca sunt intr-adevar localizate, cu granite, asa ca Romania de exemplu, nu stiu. Pentru mine ele sunt niste stari, si da, eu cred ca exista. Nu cred ca cineva traieste cu teama de a ajunge in Iad, sau isi motiveaza actiunile asa, nu in zilele noastre.
Deliaaa
Postat pe 15 Iulie 2015 10:49


"Despre Rai Si Iad.... unde sunt acestea si daca sunt intr-adevar localizate, cu granite, asa ca Romania de exemplu..."

Mi-a placut asta cu Romania... se pare, daca e sa ma iau dupa ce spun unii care traiesc in Romania... ca Iadul are granita comuna cu tara voastra... de fapt am vrut sa spun ca Romania e intre granitele Iad-ului ! Eu unul, care m-am intors in Romania ca s-o vizitez doar, din anul 1991, am ramas uimit de bine ce mi-a fost si ce locuri frumoase am vazut si in ce locatii minunate am locuit (nu hoteluri !) si ce mancare buna am mancat si baut si am intalnit numai oameni minunati... asa Iad cum se plangeau unii ca e.
Inteleg Tommy-Boy, cam nasoala treaba asta cu aceasta maaare prapastie intre Rai si Iad... dar am auzit ca peste 2-3 ani se va construi un maaare pod peste aceasta maaare prapastie ! Si atunci, de 2 ori pe saptamana o sa se poata trece peste pod, de fapt pana la mijlocul lui, asta ca cei din Rai sa nu se prajeasca de la zmoala arzanda din Iad, iar cei din Iad sa nu incerce sa fuga in Rai... !
Da, nici eu nu cred ca mai exista azi cineva care traieste cu teama de a ajunge in iad... poate pe la Faltisheni sa fie cativa... eu unul sigur nu ma tem ! Nici de Iad si nici de ispitele din Rai... ! Ma refer la alea 72 de virgine care ii asteapta pe unii musulmani.... nu intru in amanunte !!!

barboneli
Postat pe 15 Iulie 2015 12:45

Recomandari

Subiect Mesaje Ultimul Mesaj
Cine crede in proverbul ca capul plecat sabia nu il taie? 48 De la: garbo_405939 23 Septembrie 2014 11:40
singuratate in doi 35 De la: Cassey 9 Iulie 2009 14:40
iubire neimpartasita sau casnicie bazata doar pe prietenie ? 17 De la: garbo031989 6 August 2011 23:43
Povestea mea cutremuratoare 211 De la: alfheim 8 Mai 2011 00:54
buna 21 De la: buna01 18 Ianuarie 2010 14:39
Setari Cookie-uri