Curs de Taijiquan Febr-Mai 2015

CURS DE TAIJIQUAN SI QIGONG DINAMIC

================================
organizat de CLUBUL SPORTIV TAIJI-QIGONG filiala Timisoara
(din scoala Maestrului CEZAR CULDA – Fundatia Romana de Qigong www.qigong.ro)

================================
PERIOADA: FEBRUARIE - MAI 2014
----- in fiecare MARTI si JOI: între orele 18.00 – 20.00

--------------------------------
*******Programa de predare se desfasoara pe parcursul celor 3 luni pentru nivelul de INCEPATORI si AVANSATI in practica TAIJIQUAN-ULUI

================================
##### LOCATIE: LICEUL TEORETIC BARTOK BELA - SALA DE SPORT - B-dul Regele Carol I nr. 11, in zona Iosefin, langa Biserica de la intersectia B-dul Regele Carol (fostul Tineretii) cu B-dul Gen. Ion Dragalina, o statie de tramvai inainte de Gara de Nord.

================================
INFORMATII, INSCRIERI:
***** Marcel Doros - 0722 371 196 EMAIL: geealife@yahoo.com *****

(*** Taijiquan-ul, fiind una dintre artele martiale interne chinezesti, de-a lungul timpului a devenit si un dans de viata lunga, o gimnastica terapeutica energetica, in care intentia (spiritul) misca energia (qi) si energia misca corpul ***)

================================

-------- SE VOR PREDA, EXPLICA SI EXERSA:
--------------------------------
01. COMPLEXUL EXERCITILOR PREGATITOARE DE INCALZIRE SI MOBILITATE
-----
02. FORME DINAMICE DIN QIGONG-UL TERAPEUTIC -- Aspirarea energiei pamantului, cerului si universului, Deschiderea meridianelor, Inotul dragonului… etc.
-----
03. BADUANJIN, FORMA CELOR OPT BROCARDURI (A Celor Opt Comori) -- un set de opt exercitii taoiste de brocard transmise de manastirea Shaolin pentru fortificarea corpului si sanatatii
-----
04. SECVENTA DE 24 FORME SI 85 FORME TAIJIQUAN stilul YANG
================================

TAIJI inseamna Absolutul, MARELE PRINCIPIU,Ultimul Adevar. QUAN inseamna box. In concluzie, Taijiquan se poate traduce prin "BOXUL MARELUI PRINCIPIU" sau "Boxul Ultimului Adevar". Miscarile se efectueaza de catre spirit si nu de corpul exterior, propiu-zis. Energia (qi) trebuie trezita si cultivata, iar spiritul (shen) trebuie sa ramana linistit si nemiscat.
--------------------------------
TAIJIQUAN-UL este o foarte veche arta a miscarii. Este o arta de cultivare a sanatatii, o arta de mentinere a tineretii si de atingere a longevitatii, arta obtinerii puterii in lipsa efortului, arta de a sti sa cedezi pentru a putea invinge. ESTE ARTA ARMONIEI DINTRE YIN SI YANG.
--------------------------------
IN FIECARE DIMINEATA, in parcurile din "tara de mijloc" - China, si nu numai o mare de oameni exerseaza asa-numitul "dans al longevitatii": TAIJIQUAN.
Taijiquan-ul reprezinta un mod de a pastra legatura intima a omului cu natura, mai este cunoscuta si ca ARTA MEDITATIEI IN MISCARE bazata pe principii ca: - continuitate fara intrerupere; - folosirea mintii si a energiei interne;- armonia Yin-Yang in miscare.
--------------------------------
TAIJIQUAN (avand o vechime de peste trei sute de ani) este una din cele mai devastatoare si periculoase arte martiale interne, recunoscuta in acelasi timp pentru efectele sale benefice asupra sanatatii si longevitatii practicantilor. Teoria si practica Taijiquan-ului se bazeaza pe filozofia simbolului Taiji, pe ALTERNANTA YIN-ULUI SI A YANG-ULUI. Acest lucru se regaseste la toate nivelurile, miscarea corpului, respiratie, deplasarea energiei, mental.
--------------------------------
Datorita modului de actiune al Taijiquan-ului si efectului sau asupra sanatatii practicantilor, el constituie obiectul unor ample studii cu caracter stiintific intreprinse pe plan international. In anul 1988 ORGANIZATIA MONDIALA A SANATATII a declarat Taijiquan-ul drept mijlocul cel mai eficace de pastrare a sanatatii.
================================

PRACTICA ESTE CEA CARE DUCE LA PERFECTIUNE
================================
Marcel_D
Postat pe 15 Februarie 2015 00:13

Recomandari

Subiect Mesaje Ultimul Mesaj
Sondaje=bani 2 De la: andra_220891 20 August 2010 22:52
cutremurul din Chile 1 De la: Alexxandra 3 Martie 2010 18:38
Medicina Traditionala Chineza si Qigong-ul Terapeutic 1 De la: Marcel_D 4 Noiembrie 2011 11:35
"ORGANIC - FEST"2011,ed.a 8-a 2 De la: eladaela 17 Februarie 2011 11:07
LANSARE DE CARTE 1 De la: garbo003635 9 Octombrie 2012 13:15
Setari Cookie-uri