independenta emotionala

corect.
Ce ma mira e ca ea n-a plecat inca. Si cind o sa plece, si o sa plece, fii sigura ca nu se va mai uita inapoi.
quasaria
Postat pe 10 August 2014 07:41
Te inteleg , draga mea ! Oricat iubesti pe cineva , cedezi la un moment dat si fiecare are dreptul la viata , cred eu ! O am pe mama bolnava ( am auzit-o pe dr. cand spunea ceva de " schizofrenie " catre studentii ei ) are dosar de " dementa senila ".....si am fost sfatuita sa o duc intr-un centru ( de fapt , azil de batrani ) si asa am facut , altfel picam eu ! Eu am avut copiii care nu m-au lasat sa cad eu , ziceau ca ma doresc in viata , langa ei !!! Am facut ceea ce este bine pentru toti .....si , desigur pentru mama mea de 85 ani : e ingrijita , e supravegheata si pe straini nu-i tortureaza ca pe ai casei , e mai docila ! Stau singura si o vizitez cand se poate , ii duc ce spune la telefon , stie tot.....si totusi e grav bolnava psihic ! Fa la fel , altfel cazi si pe tine nu mai are cine sa te ridice !!!
garbo_403652
Postat pe 10 August 2014 08:50
Nu e aceeasi situatie 652 . Nu e vorba de o bunicutza care si-a trait viata si acum a dat in senilitate ca multi de varsta ei , ci de o tanara care se afla la inceput de drum si are nevoie de cineva care sa o indrume. Se pare ca a luat-o deja pe un drum gresit si ma intreb (din nou) unde era mama ei atunci ?
Rotty
Postat pe 10 August 2014 09:06
Din nou eu .....Am dormit si eu cu usa incuiata , fiindca mama mea a spus " ca noi doua nu putem trai impreuna , una trebuie sa moara ! ".....si am inteles ca eu , fiindca a trecut la lucruri groaznice , a vrut sa ia cutitul .....si si m-a acuzat ca mi-am " omorat sotul cu cutitul "( sotul meu a murit in Spitalul de Cardiologie din Timisoara , a doua zi dupa operatie pe cord deschis ) ....deci , undeva pe creier a ramas informatia " moarte de cutit " , cum se spune in popor la o operatie........Mama a fost toata viata rea , ma batea cu picioarele , egoista .....dar am crezut ca asa e felul ei.....A divortat la 30 ani ( in sentinta scrie chiar ca a avut incercari de suicid ) ......mi-a fost mila de ea ....si apoi familia mea.....dar abia acum , la Spitalul de Psihiatrie din Oradea am fost " luminati " de doctorii care i-au facut dosar ( oameni total necunoscuti noua , dar care au vazut cat ne implicam toti , mai ales eu si fata mea de 35 ani , ceilalti prin sustinere morala ).....d-na dr. curanta a spus sa gasim o solutie , nu se poate doar sa vina la spital cand si cand , ceva permanent .....Asta e ! CAUTATI MEDICI CARE SA VA INDRUME , noi n-am stiut o viata ce e cu mama mea , abia cand am ajuns la niste profesionisti am inteles !
Nu asteptati sa se sinucida sau sa va loveasca !!!
garbo_403652
Postat pe 10 August 2014 09:08
652 , imi pare sincer rau pentru ceea ce a trebuit sa traiesti , dar repet , in cazul celei ce a deschis topicul e putin diferita situatia. Ia citeste cu atentie de la inceput. ( e doar o parere , si se pare ca nu numai a mea ).
Zi buna sa ai.
Rotty
Postat pe 10 August 2014 09:24
652, nu compara obligatiile fata de parinti cu cele fata de copii. N-am de gind sa atirn nici un moment la fie-mea sa ma ingrijeasca - si da, la sf. vietii azilul e o optiune mai buna - pe de alta parte eu mi-am adus copilul pe lumea asta si daca ei nu ii e bine nici mie nu poate sa imi fie - nu 18 ani, ci pina inchid ochii. Si poate si dupa aia. Nu pot sa delimitez viata mea de a ei pentru ca exact ea e cea mai importanta parte din viata mea. E ca si cum jumate din sufletul meu a ramas la ea si se plimba pe linga mine. Si ma doare tot ce o doare, si traim impreuna tot ce traieste ea si nu pentru ca asa mi-am propus ci pentru ca nu pot altfel. Pentru ca o simt ca extensie a mea si asa a fost intotdeauna - e parte din mine, cu sau fara cordon ombilical. Deci cum as putea sa spun ca nu ma intereseaza, ca "am si eu o viata"?!?!
quasaria
Postat pe 10 August 2014 09:27
652 , pune problema invers...Daca unul din copii ar avea problema asta , l-ai abandona ?
Rotty
Postat pe 10 August 2014 09:47
Posibil sa o fi agasat prea mult cu explicatii si indrumari care la ora actuala pentru ea sunt ca o placa care o pui mereu si mereu. Daca o dai afara din casa vei suferi si mai mult , chiar daca vei avea o zi , o saptamana liniste, apoi iti vei face mustrari de constiinta. Incearca sa-i dai o ocupatie, sa o trimiti la o scoala de arte si meserii unde sa invete sa se descurce singura prin munca, Un lucru nu ai mentionat, are cumva tata vitreg? Ca daca da, atunci ea doreste sa-ti spuna ceva si nu poate.
Obreja_Maricica_1
Postat pe 10 August 2014 10:14
si daca are tata vitreg care e problema? Tb neaparat sa fie o bestie care o abuzeaza, sau ce?
quasaria
Postat pe 10 August 2014 10:18
''Si ma doare tot ce o doare, si traim impreuna tot ce traieste ea si nu pentru ca asa mi-am propus ci pentru ca nu pot altfel. Pentru ca o simt ca extensie a mea si asa a fost intotdeauna - e parte din mine, cu sau fara cordon ombilical.''

Și va fi mereu.




Axl_R
Postat pe 10 August 2014 10:30
Cum sa o dati afara pt linistea dvs?? Vai dar daca chiar dvs sunteti vinovata de asta? Ati auzit de Lazaqrev cu cele 12 carti din colectia Diagnosticarea Karmei ce a ajutat pe multi in situatia dvs ? La nivel psihic suntem unitari pana la nivelul 4 de rudenie si deci ce facem bine si ce facem rau ne influenteaza pe toti din ac grupare! Pentru inceput puteti citi rezumatul facut de mine a acestor carti si veti renunta ca nici macar prin gand s-o dati afara! Nu e locul aici pt mai multe informatii
http://goo.gl/ryA9it
garbo_12272
Postat pe 10 August 2014 10:33
12 cărți Autsch!

Rezumatu', cam câte pagini?
Axl_R
Postat pe 10 August 2014 11:00
Dupa aia vine si se vaita ca-i ocupata cu cititul si n-are timp de fie-sa. Ca doar tre sa se gandeasca la ea si la cultura ei...nu ?
Rotty
Postat pe 10 August 2014 11:04
Eu o vad ca o problema de acceptare din partea mamei. Toti visam cand apare o fetita pe lume ca va fi perfecta. In functie de visele si proiectiile noastre. Fiica dumneavoastra nu a iesit conform "planului" initial ci este cu totul si cu totul altceva. Insa este fetita dumneavoastra. Punct!
Nu lupta este solutia ci acceptarea si iubirea. Nu sunt mama, dar stiu ca iubirea este neconditionata. O dau pentru ca o am si pot nu iubesc pentru a primi rasplata sau pentru a fi recompensata. Si ce daca persoana careia ii ofer iubire nu mi-o da inapoi? Asta nu are relevanta!
Am lucrat ceva vreme cu un coleg schizofren. Da, avea episoade de psihoza, cateodata mai deraia insa una peste alta statea 8 ore la munca si isi facea treaba. Isi tinea viata sub control si se intretinea singur, deci se poate.Aveti nevoie de consiliere, trebuie sa invatati sa va gestionati trairile pentru ca ea le simte si reactioneaza la ele. Si medicatia ei....Ceva nu este in regula acolo.Nu renuntati la ea! Este fetita dumneavoastra asa imperfecta si totusi perfecta.
Exista un psiholog bun la Cluj : Mircea Micle.
ghiompirica
Postat pe 10 August 2014 11:33
De la: Axl_R, la data 2014-08-10 11:00:3512 cărți Autsch!

Rezumatu', cam câte pagini?






nu poti sa afli pana nu te inrudesti "cu mine" sa vedem la ce "nivel ne" situam! =))...."gradul"...temperatura mare!

pitiTa_
Postat pe 10 August 2014 11:35
De la, a fi mama si a nu fi, ii diferenta de iubire si daruire ca de la cer la pamant.. Si cioara isi vede puiul deosebit si nu pt. ca ii pasare neagra si provoaca multe stricaciuni (da' are si partile ei bune) ci pt. faptul ca este mama" fara cordon ombilical". De retinut ca multe femei ce nu sunt mame sunt mult mai iubitoare si daruiesc iubire neconditionat tocmai datotrita faptului ca le lipseste "puiul" dar nu si calitatea de mama. Fac parte din echilibrul uman,
daruiesc iubire exact acolo unde "se cere", o completare binevenita pe neasteptate pt. sufletele nevinovate care o primesc, si chiar nu asteapta recompensa, dar asta ii alta poveste. Ghiompirica, a scos in evidenta latura umana pe care putini dintre "noi" o simt si cunosc in sensul real si voit.
Una este sa oferi iubire doar ca sa-ti faci datoria de parinte si copilul sa o respinga prin comportamentul ce-l dovedeste, alta este ca "tu" ca parinte nu te-ai facut inteles fata de copil prin ceea ce ai vrut sa exprimi, aici ii BUBA!
pitiTa_
Postat pe 10 August 2014 12:29
daca o dati afara din casa sau ii gasiti un loc in alta parte - sa stiti ca nu o sa fiti nici primul, nici ultimul parinte care face asta. sunt cazuri de parinti care si-au dat afara copiii drogati sau care nu vroiau sa respecte regulile casei (sunt prezentate pe internet). inteleg ca va este greu sa traiti cu teama ca fiica dvs. va va face rau. cred ca si viata dvs si a sotului este importanta si nu trebuie sa va expuneti unor asemenea riscuri. sanatatea dvs este importanta, din moment ce prin munca si eforturile dvs. faceti bani cu care platiti tratamentele, ii luati haine, mancare etc.si am inteles ca mai aveti un copil. si el are nevoie de dvs. fata trebuie sa se invete sa se mai descurce si singura. am o vaga impresie ca stiind-o bolnava, ati alintat-o putin si asta a facut-o sa aiba si mai multe hachite.
va doresc sa luati o decizie care sa fie buna pentru toti.
garbo_3567
Postat pe 10 August 2014 12:56
Eu cred ca tu ai vrea ca noi sa fim de accord cu ideea ta nesimtita de ati abandona fiica,asta vrei sa faci de fapt sa o dai afara din casa si sa o abandonezi pt ca lupta asta e prea mare pt tine si in plus nu intelegi nimic.Copilul tau nu e bolnav din placere sau din moft,e bolnav pt ca asa s-a nascut si asa va mufiii.
Cunosc destul de multe detalii despre boala aceasta schizofrenia,sora mea o are cam asa de pe la 15 ani.
Unii ziceau ca la 12 ani cand a fost diagnosgicata cu aceasta boala nu era posibil sa fie clar rezultatul,va inselati,schozofrenia poate apare in mai multe etape,te nasti cu ea,sau se declanseaza in adolescenta sau daca nu la maturitate,cea mai severa e cea declansata la maturitate.Si se declanseaza datorita unor factori externi puternici,un accident,o tragedie,separare de familie etc.
Parerea mea e ca tu nu esti destul de implicata in viata fiicei tale si nu cred ca te-ai documentat,informat suficient despre boala ei.E o boala cronica urata si grea atat pt familie dar si pt bolnav.Toata viata trebuie sa tina tratament,e efectiv ca un drogat mereu dependent de medicamente.
Tu probabil crezi ca ea multe lucruri le face intentionat,ca e rea si razbunatoare,aici gresesti,ea face doar ce poate,stii tu ce e in mintea unui schizofrenic?stii cata durere e in suflet si neputinta.Tu spui ca a vrut sa te omoare,ca iti e frica de ea,ca e agresiva si nu e in stare sa faca nimic.Dar tu nu intelegi ca asa se manifesta boala asta,traieste intr-o lume ireala,de psihoza,ea aude voci uneori si vede lucruri care nu exista si toate astea o imping sa fie asa cum e.
Tu ce crezi ca daca o dai afara din casa o sa isi revina?din contra se va autodistruge,se va sinucide pt ca toti au ganduri sinucigase si apoi te vei simtii mai fericita asa?sau de fapt ce mai conteaza doar de binede rau mai ai un copil.Ar trebui sa-ti fie rusine ca gandesti asa,ca te gandesti prima data la tine si apoi la copilul tau,sunt si eu mama a doi copii dar ei sunt prioritatea nr 1 apoi eu.
Daca parintii mei ar fi facut si gandit ca tine ce era cu sora mea?si are 27 de ani,e dependenta de ei,are momente cand e bine si cand e rau.A fost si cand era foarte agresiva si nu comunica si a stat in spital foarte mult,insa medicatia e foarte importanta,daca nu e una corecta,daca mereu i se da doar antidepresive care te fac sa dormi clar nu poti fi cat de cat normal.
Eu iti dau un sfat sa mergi in alt oras la neuropsihologie sa ii dea un tratament adecvat varstei si stadiului ei de schizofrenie,apoi un psiholog care sa o ajute,sa aibe un hobby sa faca ceva ce ii pla e ei nu ce doresti tu,dar sa fie consecventa pe asta,saaibe o ocupatie care ii tine gandurile negre departe care o face sa gandeasca pozitiv.
Inca ceva ce rost are sa-si ia bacul?nu va avea o viata normala niciodata,un servici sau o familie.Ea va fi mereu dependenta de tine,ea are nevoie de tine ca mama nu ca inamic.Si voi ca familie trebuie sa intelegeti ca ea e un copil bolnav ca are nevoie de ajutor,aveti nevoie de consiliere toti pt a nu ceda.
Ai mai zis undeva ca fata era bine ca abea iesise de doua saptamani din spital,wow ce penibila ai fost,clar nu intelegi ce se intampla cu ea si astia care se dau interesanti pe forum nu stiu cum e de fapt un schizofrenic.Draga mea nu e o masina care o bagi la mecanic si dupa doua saptamani e reparata si functioneaza,e un om,e copilul tau,pacat ca nu pricepi nimic.
Ea are nevoie de foarte multa rabdare,dragoste,liniste,intelegere,odihna cat mai multa si hrana.
shalymar30
Postat pe 10 August 2014 13:53
Aveti totusi rabdare, intelegere, orice copil o merita si infinita IUBIRE!!! o mama poate realiza cu adevarat "minuni" pt copilul ei, Va spune o mama a doua fete si un profesor a sute de tineri!!! Stiu ce inseamna ... sa te confrunti cu "greutatile celor tineri", dar cu cat lupta e mai grea, vei avea o mai mare satisfactie!!! Nu se compara cu nimic fericirea de a invinge... si daca crezi in ea si lupti, asta se intampla in final!!! Stiu ce resurse avem noi mamele si avem datoria sa le folosim... Mult succes si ...putere din plin!!!
garbo171554
Postat pe 10 August 2014 15:18
Draga mamica, a fi mama e un dar, e o cale si nu un scop! Poate crucea ta e mai grea decat a altora, dar de asemenea e mai usoara decat a multora! Dumnezeu are un plan pentru tine, prin aceasta greutate si prin acest sacrificiu te vei mantui! Sunt sigura ca poti sa mai recuperezi ceea ce s-a stricat cu sau fara vina ta! Tu esti mama, esti adultul, esti cu experienta de viata, cu iubire instinctiva, cu simtul matern...problemele voastre au format-o asa mai ales daca iti seamana si este la fel de sensibila ca tine! Nu-i vinovata pentru afectiunea pe care o are! Nu-i reprosa nimic din sacrificiile pe care le-ai facut! Asta-i datoria noastra de parinti! Fii blanda, iubitoare, inteleapta...nu te supara pe copilul tau bolnav! E atat de trista si nefericita! In adancul constiintei si sufletului ei stie de toate eforturile tale! Nu le va recunoaste daca tu ii scoti ochii cu asta! Fa-ti datoria de mama pana la capat, iar daca ea iti va fi recunoascatoare chiar si abia dupa ce nu vei mai fi, n-ai pierdut nimic! Sa nu alegi intre cei doi copii! Daca ai fi avut-o numai pe ea? Daca n-ai fi putut avea copii? Esti mama! Amintesteti, nu orice femeie primeste acest dar de la Dumnezeu! Nu uita, e crucea ta! Nu abandona lupta, rasplata nu va intarzia sa apara! Dumnezeu sa va ajute sa va regasiti una pe alta!
omis_coca
Postat pe 10 August 2014 16:38
Pitita, mie mi s-a tot impuiat capul ca doar femeile care sunt mame stiu cu adevarat sa ofere iubire neconditionata! Si eu am crezut asta destul de mult timp cu durere si suferinta. Apoi m-am desteptat. Dar e alta discutie.
Va spuneam despre acel fost coleg al meu......M-a marcat. A facut o criza violenta urmata de retragerea lui intr-o incapere fara oameni.Am intrat peste el sa-l linistesc si l-am rugat sa vorbim, sa-mi spuna ce are. A facut o afirmatie care pe mine m-a izbit emotional ca abia mi-am revenit : " eu sunt bolnav la cap, nu prost la cap". Mi-am dat seama ca este constient de capcana in care traieste si se lupta cum stie si cum poate. Ce chin, Doamne! Si-l ducea zi de zi, clipa de clipa. Nu doar cei din jur sufera, suferinta lor e si mai mare si noi nici macar n-o intelegem. De aceea exista terapie si pentru apartinatori. Foarte importanta.
Cu indrumarea unui specialist bun se poate gasi o cale pentru ca fiica dumneavoastra sa afle ce vrea si ce nu, ce-i place si ce nu si apoi focusare pe a o ajuta sa creasca in ceva ce-i place sa faca. Abandonul o va duce sigur la moarte! Cum spunea si Shalymar rata sinuciderilor la schizofrenici este foarte mare. Si-n plus facute temele temeinic despre boala ei pentru a putea intelege macar ceva din problema, daca nu toata.
Exista un film A beautiful mind despre un geniu in matematica-caz real. Acel om a castigat premiul Nobel cu toata schizofrenia lui!
ghiompirica
Postat pe 10 August 2014 17:49
Si inca ceva : in acest moment chiar nu mai conteaza de unde si cum s-a imbolnavit! E pierdere de timp si energie prost canalizata. Intrebarea este ce e de facut de acum inainte? Si cum s-o fac sa fie bine?
ghiompirica
Postat pe 10 August 2014 17:55
Bre, moldovianco, aici e vb de independenţă emoţională.
Matali vrei să depind di tini?
Căldură mari...
Axl_R
Postat pe 10 August 2014 19:28
Sunt un numerolog pasionat ; de-mi trimiti datele de nastere ale voastre ( fiica - mama - tata .... o sa -mi fol toate cate stiu sa va pot ajuta ) ( iti las un ID de MES : "oksnec"
garbo016917
Postat pe 10 August 2014 19:41
Mai lipseste Neti Sandu si mama Omida...
Rotty
Postat pe 10 August 2014 19:45
Lasă, că bunul pe buna tăt după nr l-o ales...nr de hectare.
Axl_R
Postat pe 10 August 2014 20:01
Sa inteleg ca am avut dreptate cand am intrebat daca fata are un tata vitreg, oare mama si-a pus intrebarea ca fata ei s-ar putea sa fi fost "agatata" de acest tata vitreg, sau si mai rau chiar violata si tocmai din acest motiv sa o fi luat la "vale"? Sau poate ca ea nu este de acord cu un tata vitreg, ca tatal natural bun sau rau este tatal ei? sunt foarte multii copii din familii despartite care nu accepta separarea parintilor, ei isi doresc o familie. Ea are un strigat de disperare ca nu este asa cum trebuie, si atunci pentru a fi in centrul atentiei face nebuniile acestea. Si eu sunt o mama despartita dar nici prin gand nu mi-a trecut sa-mi refac viata pana nu am avut copiii mari, iesiti din Liceu si pot sa inteleaga ca ei vor pleca iar eu voi ramane singura.
Obreja_Maricica_1
Postat pe 10 August 2014 20:18
Buna seara. Observ ca acest topic a miscat anumite puncte de vedere.Voi incerca sa raspund catorva dintre comentarii.
Nu Eu si numai Eu ....am luat hotarari...Ca mama, bineinteles ca sanatatea ei primordiaza fata de reusitele profesionale. Insa dandu-i o ocupatie, ca de exemplu,invatatul pentru bac....miea ei poate fi antrenata. Fata de ipoteza ca tatal ei vitreg ar abuza de ea, acet lucru iese din discutie.Atat eu cat si sotul meu ne intelem foarte bine cu copiii celulilalt iar relatiile cu parintii naturali ai copiilor sunt foarte bune din acest punct de vedere.
garbo_404835
Postat pe 10 August 2014 22:36
cred ca esti obosita rau!
sau, dupa un chefut zdravan?
pitiTa_
Postat pe 10 August 2014 22:43
Penru cei care ma sfatuiti sa inteleg sau sa incerc calea divina,as vrea sa intelegeti ca fac acest lucru, chiar daca nu pare. LA fel cum sunt si am fost interesata de astrograme sau numerologie.
Am citit acuzatii referitoare la faptul ca nu as fi destul de documentata asupra acestei boli. Asta fac mai tot timpul. Dupa sase doctori dntre care doi renumiti pe plan european, chiar credeti ca nu m-as fi documentat ?
Probema pusa de mine era si observ, ca punctele de vedere bineintles difera, daca eu cedez, penru ca acest lucru se poate intampla....din multe puncte de vedere...povin dinr-o famiie peparte feminina cu risc crescut de cancer ...cinci dintre matusile mele din sase au murt de aceasta boala....asta este doar un exemplu.....deci, daca eu cedez si din cauza ei....nu as avea dreptul sa renunt??
garbo_404835
Postat pe 10 August 2014 22:44

Recomandari

Subiect Mesaje Ultimul Mesaj
MIEREA-aur curat pentru sanatate !! 23 De la: elisabeta_boia 20 Ianuarie 2013 22:52
as dori sa cumpar un patut ieftin folosit 1 De la: anacs 12 Iulie 2010 12:57
e greu sa ma hotarasc sa divortez 15 De la: casperphantom 28 Noiembrie 2010 14:27
independenta emotionala 119 De la: garbo_404835 2 Septembrie 2015 22:03
solidaritate in familie 13 De la: sora_ilsi 24 Mai 2010 19:15
Setari Cookie-uri