Este prea mica sa invete o limba straina?

Buna tuturor! Fetita mea are 5 ani si este foarte isteata si curioasa. Ma gandeam sa o duc la pregatire sa inceapa sa invete o limba straina, credeti ca este prea devreme? si ce limba straina mi-ati recomanda pentru varsta ei?
garbo_380233
Postat pe 1 August 2013 11:07
este chiar foarte bine sa o inveti o limba straina...
exercitiile conversationale la varsta ei... (exercitii controlate!) ii faciliteaza in viitor aptitudinile de invatare!

exercitiile necontrolate, pot duce la fenomenul de balbaire!... deci e de preferat sa fii atenta cu ea, si cu programul de invatare a unei limbi straine!
heartbit
Postat pe 1 August 2013 12:40
De la: garbo_380233, la data 2013-08-01 11:07:42Buna tuturor! Fetita mea are 5 ani si este foarte isteata si curioasa. Ma gandeam sa o duc la pregatire sa inceapa sa invete o limba straina, credeti ca este prea devreme? si ce limba straina mi-ati recomanda pentru varsta ei?
nu este la gradinita?
sau nu ai gasit-o pe cea potrivita daca nu face acolo si o limba straina.
de regula la gradinite se invata engleza, germana... depinde si de zona in care esti tu.
sunt Cd-uri in diferite limbi straine pentru copii, poti sa ii cumperi si sa ii pui sa asculte.
copiii prind foarte repede. pot invata una - doua limbi straine concomitent. dar trebuie sa te ocupi de ea. din joaca poate invata foarte multe.
la 5 ani copilul meu stia sa citeasca si sa scrie, sa umble pe computer, acum la 9 ani vorbeste 3 limbi
vivacedonna
Postat pe 2 August 2013 15:53
Copii invata limbile straine mult mai usor decat cand sunt mari. Eu i-am introdus meditatii mla 2 ani si jumatate atat la engleza cat si la franceza. La 6 ani am introdus germana si am scos franceza Din clasa intaia a facut Liceul german. In clasa a doua am introdus iar franceza. In clasa a opta am introdus Spaniola, iar in clasa a zecea am trimiso in Gemania . A facut la serviciu si doi ani de olandeza, Am locuit in Italia 6 luni si a invatat destul de bine si italiana. Una din facultati a facuto in lb. engleza, lucreaza numai pe germana. Are ff multe avantaje ca stie multe limbi straine. O traducere, un grup de straini de plimbat prin Bucuresti etc.
garbo273075
Postat pe 3 August 2013 08:55
cum sa fie prea mica pentru o limba straina?!

poate invata germana sau engleza; oricum trebuie sa invete cel putin 2 limbi straine ca sa-i fie bine in viata
adeline
Postat pe 4 August 2013 23:38
nu e prea mica sa vorbeasca doua limbi - sint copii cu parinti de nationalitati diferite si cu doua "limbi materne", plus limba tarii in care se afla... si le vorbesc la fel de natural pe toate. Ei nu prea diferentiaza limbile straine - pentru ei sint doar cuvinte, sint un fel de sinonime si atit, si raspund asa cum ii intrebi: daca vorbesc cu fie-mea romana, raspunde romana. Daca vorbesc engleza, raspunde engleza. E reflex.
quasaria
Postat pe 7 August 2013 15:06
cu cat varsta este mai mica pot invata mai usor , chiar de la inceputul exprimarii prin limbaj , si nu atat in cadrul unui curs, care poate fi solicitant pentru copil fiindca la un an si jumatate sau doi nu i se poate cere sa fie atent o ora la profesor ,cat in conversatii in casa, exact cum ar invata si limba materna , asa cum invata copiii din familii mixte , si chiar daca ajung sa amestece cuvinte din ambele limbi in prima faza , formand insa propozitii corecte, apoi in jurul varstei de 3 ani comunica bine si normal in ambele limbi
garbo039125
Postat pe 10 August 2013 10:21
cu cat mai mica, cu atat mai bine! Cinci ani e chiar tarziu! Copiii invata repede cand sunt mici, mai ales limbile. La 5 ani mergeam la o radinita in care totul se preda in franceza - si asta de pe la 3 ani, iar pe la 5 sau 6 se incepea predarea celei de-a doua limbi, engleza, plus scris, citit, pian, desen... n-a murit nimeni de suprasolicitare!
Cat despre " ce limba ar fi indicata"... orice limba straina dezvolta intelectul si e folositoare. Unele din ele sunt insa, practic, mai folositoare decat altele: engleza sau, de ce nu, chineza, ca si spaniola sunt idiomuri folositoare in prezent si viitor
garbo009004
Postat pe 11 August 2013 08:31
Buna , nu este mica deloc si ma mir ca nu merge la gradi ? Ar fi avansata acum , eu sunt bona si am invatat-o pe fetita cu care lucram inca de la 2 ani stia alfabetul tot in limba Engleza ca si cantec !este recomandata desigur Engleza dar poate fi orice limba pe care o stiu si parinti ca sa o si practice !mult succes si inspiratie!
garbo_19362
Postat pe 12 August 2013 22:17
Subscriu la ce au scris fetele mai sus. Un copil e bine sa invete o limba straina inca "din scutece". Eu am vb cu cea mica in Ro si engleza ince de cand a inceput sa rupa primele cuvinte.
b727ana
Postat pe 13 August 2013 02:45
baiatul meu a invatat la cinci ani,romana,si engleza....am inceput sa ii vorbesc in romana eu,si apoi am gasit niste dvd-uri,care te invata engleza,prin desene animate disney.
Creierul copiilor care invata limbi straine,de mici,e dezvoltat mai bine,are zone diferite,care se vad si la analize.
Poate invata,nu e prea mica,trebuie sa o incurajezi.
daniilia
Postat pe 16 August 2013 22:48
De la: adeline, la data 2013-08-04 23:38:53cum sa fie prea mica pentru o limba straina?!

poate invata germana sau engleza; oricum trebuie sa invete cel putin 2 limbi straine ca sa-i fie bine in viata


Asa este. La noi la gradi la puiutul pufos se face engleza by default si germana optional. Si sa stii ca puiul meu are deaj un bagajel de cateva zeci de cuvinte (intr-un an) dar, cel mai important, este familiarizat cu sonoritatea fiecarei limbi si stie se le deosebeasca cand le aude la televzior de exemplu, ceea ce este un pas foarte important in invatarea unei limbi straine.
lobella
Postat pe 30 Septembrie 2013 14:33
Si eu sunt de parere ca niciodata nu e prea devreme pentru o limba straina. Eu de mica am fost data la engleza si asta chiar inainte de a ajunge la scoala. Si mi-a prins bine nu doar ca acum nu am mari probleme cu ea, ci mi-a creat un mod de gandire in acea limba. Desigur, mi-ar fi placut sa fie germana trecuta pe lista de ai mei pe langa engleza.

Si apropo de asta am si vazut uimita la gradinita unde merge copilul surorii mele, puiutul pufos, ii spun numele fara detalii sa nu-i fac reclama si pentru ca imi place cum suna :) , ca se fac cursuri de germana, muzica, innot, patinaj, chiar si actorie. Nu ca aia mici n-ar sti-o pe asta cu actoria :)).
Alina_Andrei
Postat pe 1 Octombrie 2013 14:59
Daca copilul a invatat sa vorbeasca limba materna si-o stapaneste foarte bine, e foarte utila si o limba straina, acum cand copilul e mic o invata foarte bine. Daca copilul inca nu a invatat sa vorbeasca nu e bine sa se inceapa cu limba straina fiindca va avea probleme cu stapanirea limbii materne.
garbo_385409
Postat pe 3 Octombrie 2013 23:06

Recomandari

Subiect Mesaje Ultimul Mesaj
simptome si tratament al rahitismului 72 De la: adryaana 23 Aprilie 2010 16:17
poezii de Paste 15 De la: vasilicasavoiu 11 Aprilie 2009 13:38
after-school 1 De la: blue_star_5 30 August 2009 11:37
cum ne ferim de pericolele internetului? 2 De la: forbiden 12 Aprilie 2010 11:11
am o sora vitrega 9 De la: mony08 5 Martie 2010 20:58
Setari Cookie-uri