Pauza in relatie

Buna ziua! As dori sa imi dati un sfat sau o parere daca puteti.

Am avut un iubit care s-a despartit de mine acum o luna si jumatate. In acest timp noi ne-am tot vazut. Nu eram nici complet despartiti, dar nici impreuna. Acea stare nu ne facea niciunuia bine. Acum el mi-a propus sa facem o pauza, sa ne relaxam amandoi, iar dupa aceea sa luam totul de la capat, sa ne comportam de parca nimic nu s-ar fi intamplat.
Inainte de a imi propune sa facem o pauza mi-a spus ca o despartire definitiva e ceva ce nu ar putea suporta, dar nici starea care s-a creat nu ii face bine si e mai bine daca momentan nu ne mai vedem/ vorbim o perioada, iar dupa asta revenim la relatia noastra si ne comportam de parca nimic nu s-ar fi intamplat.

Credeti ca dupa aceasta pauza va hotara sa fim iar impreuna? Sau e doar o despartire definitiva, dar mascata?"
black_rose
Postat pe 17 Septembrie 2012 22:43
Am uitat sa precizez ca noi nu am hotarat sa facem o pauza fiindca ne-am certa sau nu ne-am mai intelege. Pauza aceasta am hotarat sa o facem datorita faptului ca momentan sunt cateva lucruri care ne impiedica sa ne vedem. Noi ar trebui sa revenim la normal imediat ce obstacolele acestea ar disparea.
black_rose
Postat pe 17 Septembrie 2012 23:17
Vei primi raspunsuri la fel de evazive ca si detaliile pe care le dai... Esti cumva ferecata intr'un turn si nu va puteti vedea?
b727ana
Postat pe 18 Septembrie 2012 05:04
Pauzele lungi si dese cheia marilor succese.
Rotty
Postat pe 18 Septembrie 2012 07:51
El s-a despartit de tine acum o luna jumate ,sau v-a despartit vreo conjunctura?pt ca in primul caz se cheama ca a vrut sa vada cum ii este fara tine, in al2lea caz, stati doar departe unul de altul fara ca nimic sa va tulbure inimile.Vorbesti despre 2oameni care locuiau impreuna si au plecat in orase diferite pt o perioada sau despre 2 oameni care nu mai vor sa aibe de-a face unul cu altul ,desi viata ii pune conjunctural impreuna??
Asa cum a spus ana,vorbeste clar, cu amanunte, daca vrei sa intelegem ceva -ca sa iti putem da un raspuns pe masura asteptarilor tale.
garbo_5053
Postat pe 18 Septembrie 2012 10:22
N-am idee...dar in principiu pauza in relatie mi se pare ok indiferent de decizia de dupa. E o proba, e un moment de reflectie, un timp de verificare...
Luna_in_capricorn
Postat pe 18 Septembrie 2012 13:15
pauza asta e un fel de parca as vrea, parca n-as vrea... Daca tot nu e atit de sigur, n-ar fi mai bine pentru amindoi sa se invirta dupa coada singur- de tot?
quasaria
Postat pe 18 Septembrie 2012 13:38
Pauza asta e (dupa parerea mea) un mod mai delicat de a-i da liber. Cand doi oameni se inteleg si se iubesc,nu e nevoie de pauze....
Rotty
Postat pe 18 Septembrie 2012 15:49
Imi cer scuze fiindca nu am dat prea multe detalii.

Inainte de a se desparti de mine, noi nu am prea putut sa ne vedem, din diferite motive bine intemeiate, decat de doua ori intr-o luna. Acest lucru l-a determinat intr-o seara sa imi trimita un mesaj prin care imi spunea ca nu mai poate suporta situatia asta. In acea seara am vorbit foarte mult la telefon si mi-a spus ca vrea sa ne vedem pentru ultima data, cand voi fi eu pregatita.
Dupa doua saptamani ne-am vazut si pana la finalul intalnirii ne-am comportat destul de normal, iar la final, ne-am luat adio.
Dupa putin timp, m-am vazut iar cu el, iar acea intalnire a dus la altele. Situatia noastra a devenit neclara. Nu eram nici impreuna, dar nici despartiti complet nu eram. Totul a durat cam o luna si jumatate. In ziua cand a propus sa facem o pauza a inceput sa imi spuna mai multe despre ce simte. Mi-a spus ca o despartire definitiva e ceva ce nu ar putea suporta, dar nici situatia asta neclara nu ii face bine fiindca asa e cel mai rau. Mi-a spus si ca pauza e singura cale pe care o vede pentru rezolvarea situatiei. L-am intrebat daca in acest timp ne putem vedea cu alte persoane, mi-a spus ca "daca vrei neaparat, poti sa te vezi cu altii din curiozitate, dar doar atat, nimic mai mult...eu nu simt nevoia sa fac asta" si "daca intrec masura cu tine sa ma anunti imediat orice ar fi".
Aceasta pauza ar trebui sa ne mai relaxeze. Teoretic, ar trebui sa se termine cand noi ne mai linistim sau cand motivele, care ne tot impiedicau sa ne vedem, dispar.
El vrea ca atunci cand aceasta pauza ar lua sfarsit sa ne comportam exact la fel ca inainte, sa ne comportam de parca acest moment nici nu a existat si sa reluam totul din punctul in care eram. Sunt foarte speriata de faptul ca el o sa ma uite si a hotarat sa ia o pauza doar fiindca vrea sa se minta si sa ma uite mai usor asa.

Chiar as dori un sfat, o parere. Nu stiu ce sa fac. Sa imi vad de viata gandindu-ma ca e o despartire definitiva sau sa merg inainte spunandu-mi ca intr-o zi vom fi din nou impreuna?


P.S: Aceste motive sunt strict legate de faptul ca eu am mai multe lucruri de facut si nu am avut prea mult timp in ultima vreme.
black_rose
Postat pe 18 Septembrie 2012 23:05
E cumva insurat tipul ???
b727ana
Postat pe 18 Septembrie 2012 23:47
"Mi-a spus ca o despartire definitiva e ceva ce nu ar putea suporta, dar nici situatia asta neclara nu ii face bine fiindca asa e cel mai rau. Mi-a spus si ca pauza e singura cale pe care o vede pentru rezolvarea situatiei. L-am intrebat daca in acest timp ne putem vedea cu alte persoane, mi-a spus ca "daca vrei neaparat, poti sa te vezi cu altii din curiozitate, dar doar atat, nimic mai mult...eu nu simt nevoia sa fac asta" si "daca intrec masura cu tine sa ma anunti imediat orice ar fi".

Esti la fel de evaziva ca in prima postare....Vrei sau nu sfaturi??
Cum ai putea sa te vezi cu altii daca tu nu ai timp?
Care sunt parametrii emotionali ai relatiei?
Cine nu se implica ,el sau tu?
Situatia neclara cine o aduce in relatie?

etc...Fii concisa:ne cunoastem de atata timp, il plac.nu ma place sau ma place el pe mine,etc...Am facut dragoste, dar e insurat,sau eu sunt maritata,etc...
garbo_5053
Postat pe 19 Septembrie 2012 16:14
Imi vine sa spun replica aceea din film...lasa-l sa se duca, daca e al tau se va intoarce iar daca nu, nu a fost niciodata al tau. Nu te mai gandi la ce va face, cum va fi, ce va hotari ori ce veti simti...a spus pauza, pauza sa fie! Vezi-ti de viata, nu neaparat sa cunosti pe altcineva dar daca se intampla...ei bine, simte-te libera sa cunosti. Intotdeauna traim ca si cum universul asta se limiteaza la eu, el, ce simtim si ce stim eu si el ...habar n-avem ca in jur exista o infinitate de posibilitati...
Luna_in_capricorn
Postat pe 19 Septembrie 2012 16:55
toti mai "avem niste lucruri de facut". Impreuna nu inseamna ca e la 1 m in spatele - sau in fata ta, cum preferi - 24 din 24. Impreuna de cele mai multe ori inseamna ca va adunati seara si va povestiti problemele de peste zi si dimineata isi vede fiecare de treburile lui. Asa ca asta cu "am avut eu niste treaba" nu stiu cine o cumpara...
quasaria
Postat pe 23 Septembrie 2012 00:37
sunteti amandoi nehotarati...eu nu vad nici o iubire intre voi, poate ma insel. si este f evaziva si rezervata in detalii. poate tu esti cea care vrea sa se desparta, spui ca motivele sunt din partea ta, ca ai avut alte treburi, care se pare sunt mai importante decat relatia voastra. eu zic sa va vedeti amandoi de drum, ce a fost nu mai e. bafta
MARILENA_25
Postat pe 23 Septembrie 2012 12:35
De la: garbo_7820, la data 2012-09-25 12:49:11Ultima varianta.


Ultima varianta... ce???care???
b727ana
Postat pe 25 Septembrie 2012 13:02
Zice ca ar avea nevoie de creme si lotiuni ?
Rotty
Postat pe 25 Septembrie 2012 13:36
Imi cer scuze pentru faptul ca nu am fost suficient de concisa. Oricum, eu va multumesc pentru pareri si am decis sa las timpul sa rezolve totul. Acum, dupa o saptamana de pauza, sunt resemnata si nu ma mai gandesc la el si la posibila impacare. Daca va exista, nu pot decat sa ma bucur. Daca chiar e o despartire definitiva, atunci nu pot decat sa merg inainte si sa imi vad de viata mea.

Ce va fi, va fi, nu?

black_rose
Postat pe 25 Septembrie 2012 22:01
http://www.garbo.ro/articol/Lifestyle/12216/renunta-la-impotrivire-pentru-a-trai-in-pace.html?utm_source=newsletter-daily-20120925&utm_medium=email&utm_content=daily-20120925&utm_campaign=Newsletter-Daily

de la Garbo citire....super interesant...de reflectat
dor72_
Postat pe 26 Septembrie 2012 00:08
De la: black_rose, la data 2012-09-25 22:01:11Imi cer scuze pentru faptul ca nu am fost suficient de concisa. Oricum, eu va multumesc pentru pareri si am decis sa las timpul sa rezolve totul. Acum, dupa o saptamana de pauza, sunt resemnata si nu ma mai gandesc la el si la posibila impacare. Daca va exista, nu pot decat sa ma bucur. Daca chiar e o despartire definitiva, atunci nu pot decat sa merg inainte si sa imi vad de viata mea.

Ce va fi, va fi, nu?


Uite acum imi placi..... Ce a fost,a fost.....Ce va fi, va fi.....
Rotty
Postat pe 26 Septembrie 2012 01:25
De la: black_rose, la data 2012-09-25 22:01:11Imi cer scuze pentru faptul ca nu am fost suficient de concisa. Oricum, eu va multumesc pentru pareri si am decis sa las timpul sa rezolve totul. Acum, dupa o saptamana de pauza, sunt resemnata si nu ma mai gandesc la el si la posibila impacare. Daca va exista, nu pot decat sa ma bucur. Daca chiar e o despartire definitiva, atunci nu pot decat sa merg inainte si sa imi vad de viata mea.

Ce va fi, va fi, nu?


Probabil ca-l expediase sotia de acasa si nu era sigur daca-l mai primeste inapoi,asa ca te tinea in rezerva.....
http://www.youtube.com/watch?NR=1&v=P_r8pDziQKE&feature=endscreen
VOIAJOR
Postat pe 17 Octombrie 2012 23:38
daca despartirea tineprea mult nu este bine; incearca si dezleaga "misterul" care va tine despartiti.
adeline
Postat pe 18 Octombrie 2012 15:27
De la: b727ana, la data 2012-09-18 23:47:04E cumva insurat tipul ???

Am si eu aceeasi intrebare. Cred ca raspunsul tau ar explica multe.
mamamiamea
Postat pe 18 Octombrie 2012 18:55
De la: adeline, la data 2012-10-18 15:27:28daca despartirea tineprea mult nu este bine; incearca si dezleaga "misterul" care va tine despartiti.

Sunt in viata si situatii cind un barbat se casatoreste,promite sotiei ca vor trai fericiti doar ei la casa lor,dar pentru inceput vor locuii cu parintii lui.Timpul trece,apare copilul si tinara mama vrea sa -si creasca singura copilul,sa locuiasca singura cu barbatul si copilul ei.ATUNCI SE PRODUCE O RUPTURA,sotul nu se indura sa-si lase parintii singuri,sotia ia copilul si pleaca intr-un apartament inchiriat,atunci se vede daca sotul iubeste noua lui familie sau prefera sa ramina linga mamica ,cu sarmalele si ciorbele ei ,cu taticul cu paharul totdeauna plin cu vin si tuiculita,sau urmeaza sotia si copilul si ca un adevarat barbat ,paseste in viata responsabil.
http://www.youtube.com/watch?v=mDiJtYLuRDU
VOIAJOR
Postat pe 19 Octombrie 2012 22:29
Multumesc mult pentru sfaturi. Acum totul e bine, m-am imcapat cu el si suntem fericiti.

El nu este insurat si nici nu a fost pana acum.

black_rose
Postat pe 27 Noiembrie 2012 20:44

Recomandari

Subiect Mesaje Ultimul Mesaj
un sfat ? 56 De la: romanov_ella 10 Iunie 2012 14:26
manipulare sentimentala? 10 De la: Filipa 17 Iulie 2009 10:52
de ce nu am baietii in unele fete? 37 De la: estela 29 Aprilie 2010 03:49
Sunt prea copila? 24 De la: AnonimSbS 9 August 2009 01:41
o relatie cu unul dintre cei mai "vanati" barbati ar putea fi una de lunga durata? 32 De la: snowflake 8 Decembrie 2009 23:23
Setari Cookie-uri