Filozofie ieftina

Cand dorim sa parem deosebit de inteligenti apelam la citate celebre,chiar daca se potivesc ca nuca in perete adica deloc cu subiectul in cauza.Demostram ca suntem inteligenti nevoie mare, apeland la inteligenta altora in conditii complet diferite.Ca sa parafrazezun cunoscxut om de televiziune din Romania pe sistemul "Foaie verde loboda ,curge apa in lift"cam atat se potrivesc si citatele cu situatiile in sine.In aceste conditii nu mai bine te intrebuintezi tu personal,cu mintea ta ?E pacat sa-l siluesti pe Voltaire,Balzac,sau alt mare ganditor/scriitor,ca se rasuceste in mormant si este pacat.
garbo265966
Postat pe 6 Iunie 2012 01:23
Ca sa postezi un citat intr-o anumita situatie,trebuie mai intai sa il stii.Iar daca il sti,inseamna ca nu ai trecut doar prin fata bibliotecii cu tigarea in coltul gurii ....Iar de Voltaire si Balzac,nu iti fa griji ,ca ar fi mandrii sa stie ca-i mai citeaza cineva .....din pacate,din ce in ce mai putini .
Rotty
Postat pe 6 Iunie 2012 11:44
Na, numa' pcatu' aista s am!
Axl_R
Postat pe 6 Iunie 2012 11:53
Mance-o mama de ingeritza...
Rotty
Postat pe 6 Iunie 2012 11:57
Sorry! Da' n lips de altceva, mai siluiesc Minulescu, Stnescu, Szilgyi...

Sper, c nu par prea entelijent!
Axl_R
Postat pe 6 Iunie 2012 12:01
@966 daca ti-ai da seama cat de bine ti s-ar aplica tie ceea ce-ai postat ar fi minunat!
dar cum ce visezi noaptea te trezesti ca aberezi ziua, n-ai cum sa realizezi ridicolul!
oricum esti bun de clown!

din toate topicurile pe care le-ai deschis da'm'paula nu reiese decat titlul acestui topic adica foaie verde laba gashtii filozofie ieftina pentru un trist!
in cazul ca incerci sa faci aluzie la altcineva de pe forum ai face bine s-o faci cu subiect si predicat. iar daca te-ai referit la tine, atunci mai bine stinge computerul, decupleaza-la de la reteaua electrica si de la reteaua de net, in caz ca nu ai wireless (oairles), si vinde-l ca de banii luati pe el sa-ti iei medicamente, sau da-l de pomana.
in caz ca ai laptop (leptop, leptoc) du-l frumos la coltul strazii si lasa-l acolo, poate s-o gasi cineva mai vrednic de-al lua si a-l folosi cum se cuvine (pt batut cuie, tocat ceapa, jucat shotron)

totusi ne minunam ca ai auzit de Voltaire si Balzac (nu cerem detalii despre operele lor ca sa nu iti stricam ziua!) dar vezi ca mai este si Esop, Euripide, Demostene, Aristofan, Aristotel, Platon, Kant, Esenin, Tolstoi, Eusebiu, Mo, FOCA... si altii.
heartbit
Postat pe 6 Iunie 2012 12:04
De la: garbo265966, la data 2012-06-06 01:23:13 nu mai bine te intrebuintezi tu personal,cu mintea ta ?E pacat sa-l siluesti pe Voltaire,Balzac,sau alt mare ganditor/scriitor,ca se rasuceste in mormant si este pacat....sa se rasuceasca in mormant... de bucurie, poate.
De obicei, un scriitor de aia scrie - sa-l citesti, gagautza.
Citeste tu linistit, ca nu le intinezi memoria...

Si, tot de obicei, au exprimat lucrurile mai bine decit le poti exprima tu, "intrebuintindu-te pe tine", ca de aia aia sint celebri si tu nu. Iti spun eu ca Voltaire ar fi deschis subiecte mai interesante,saracu'....
quasaria
Postat pe 6 Iunie 2012 12:32
...in lipsa lui Voltaire tre sa ne multumim cu 966...
Rotty
Postat pe 6 Iunie 2012 12:39
Da' eu totusi nu pricep, deh,,,
966 di ce-i suparat pe ai de folosesc citate chiar si in mod nepotrivit...iar cei care ua raspuns la fel de "suparati", di ce nu-si afirma lipsa de aderenta la ideea de inceput printr-o dezbatere.
Nici mie nu-mi plac cei care prefera sa dea citate in loc de opinia lor proprie. Cand stau de vorba cu cineva (virtual, real...uateva) prefer sa aud si sa primesc opiniile personale. Ce au spus niste celebri e ok sa fie mentionat (cinste celor care stiu si au ceva potrivit pt orice subiect) dar valoarea discutiei purtate intre anonimi e data de felul in care anonimii gandesc despre...si nu in acele citate!
As_ninge
Postat pe 6 Iunie 2012 13:08
pacat ca lipseste cam de mult Voltaire ala. oare mai intarzie?
si nici Balzac n-a venit sa-i tina locul!

la stiri parca ziceau astia ceva cum ca Einstein a murit, Balzac a murit, Shakespeare a murit, votalire a murit... si nici 966 nu se simte prea bine
heartbit
Postat pe 6 Iunie 2012 13:11
De la: As_ninge, la data 2012-06-06 13:08:58Da' eu totusi nu pricep, deh,,,
966 di ce-i suparat pe ai de folosesc citate chiar si in mod nepotrivit...iar cei care ua raspuns la fel de "suparati", di ce nu-si afirma lipsa de aderenta la ideea de inceput printr-o dezbatere.
Nici mie nu-mi plac cei care prefera sa dea citate in loc de opinia lor proprie. Cand stau de vorba cu cineva (virtual, real...uateva) prefer sa aud si sa primesc opiniile personale. Ce au spus niste celebri e ok sa fie mentionat (cinste celor care stiu si au ceva potrivit pt orice subiect) dar valoarea discutiei purtate intre anonimi e data de felul in care anonimii gandesc despre...si nu in acele citate!

Am recapitulat topicul ...Pana in prezent toti am postat cu compozitii proprii... ....Io recunosc ca am furat doua litere de pe cutia postala a vecinului...
Rotty
Postat pe 6 Iunie 2012 13:21
as ninge, eu prefer sa retin sensul, nu forma... Dar cel care a spus ca oamenii se folosesc de cuvinte doar pentru a-si ascunde gindurile a fost totusi Voltaire...
Fie ca sint ale lor cuvintele alea, fie ca sint ale altora (asta e de la mine... ).
quasaria
Postat pe 6 Iunie 2012 13:23
Rotty, Q i m-am ntrebuinat pe mine personal. n loc de cuvinte.
Axl_R
Postat pe 6 Iunie 2012 13:35


- am intrebuintat "un subterfugiu lipsit de profunzime".... ,scuzati citatul.
quasaria
Postat pe 6 Iunie 2012 13:40
"Blestemul lumii este faptul c oamenii se folosesc de gndurile pe care le-au gndit alii" - Sebastian Barry.
Search special pe google pentru a gasi argumente in context ca sa nu fiu de acord cu ce a spus Voltaire
Inca un contra-argument: "Cel care crede c i poate ascunde gndurile este doar un srman naiv. El seamn cu struul care, atunci cnd este vnat, i ascunde capul n nisip, imaginndu-i c nimeni nu l mai poate vedea" - Swami shivananda

SI o completare: avem nevoie si de o autoritate care sa dea girul nedreptatilor pe care le facem si aceea ar fi gandirea - tot de pe la voltaire.
Ce am scris aici nu vine din eruditie ci de la Google.
dar sunt sigura ca sensul e clar.
As_ninge
Postat pe 6 Iunie 2012 13:42
intelesul e clar, dar nu contrazice cu nimic ce am spus mai sus.
quasaria
Postat pe 6 Iunie 2012 13:44
Si totusi, parerea ta Q care e?
As_ninge
Postat pe 6 Iunie 2012 13:44
as_ninge ce inseamna eruditie?
erudit e numai ala care citeste din cartile aflate in biblioteca?
nu poti deveni erudit citind si pe goagal, gugle, goagle?
heartbit
Postat pe 6 Iunie 2012 13:55
De la: As_ninge, la data 2012-06-06 13:44:56Si totusi, parerea ta Q care e?


tot aia. Ca sintem niste ipocriti, cu citate sau fara oricum ce auzi/citesti nu e "interlocutorul", e ce vrea interlocutorul sa crezi tu ca ar fi.

Da' Voltaire a spus-o mai frumos....
quasaria
Postat pe 6 Iunie 2012 13:57
hai mai, chiar asa?????????
iar Voltaire?
pai daca Voltaire asta al vostru spune, Balzac face, beethoven canta, Kant tace, Freud viseaza, noua ce ne mai ramane de facut!
ia mai lasati-i incolo.
e timpul pt 966.
el e viitorul lumii, el trebuie citit si citat! lucea-farul, de zi de noapte de amiza de pranz de mic dejun si definitiv!
s-a inteles?
heartbit
Postat pe 6 Iunie 2012 14:15
Q, aproapte total de acord cu tine! Cu precizarea ca uneori interlocutorul chiar vrea sa spuna ceea ce spune, dar si pentru asta am un citat

"Cuvntul a fost dat muritorilor de rnd pentru a-i transmite gndurile, iar nelepilor pentru a i le ascunde." - Robert South (habar n-am cine e). si nici nu conteaza ca pana la urma, eu, din anonimatul meu, nu-s de acord nici cu citatul asta.

As_ninge
Postat pe 6 Iunie 2012 14:20
Aha! M-am lamurit si io! 966 e un filozof si moralist de autobaza, care tocmai a ras vreo trei pet-uri de bere bucegi si, ca desert, a trecut la un coniecel unirea, pe urma a inceput sa abereze cu gratie.
Next!...
Thor_again
Postat pe 6 Iunie 2012 14:20
De la: heartbit, la data 2012-06-06 14:15:04
ia mai lasati-i incolo.
e timpul pt 966.
e, ne-am invirtit ce ne-am invirtit si ne-am prins pina la urma: asta era doleanta dlui, de fapt....
Sa nu ii mai siluim pe Voltaire si Balzac! sa siluim dreak unii vii !! - uite, vioi, prolifici....
quasaria
Postat pe 6 Iunie 2012 14:21
De la: Thor_again, la data 2012-06-06 14:20:26Aha! M-am lamurit si io! 966 e un filozof si moralist de autobaza, care tocmai a ras vreo trei pet-uri de bere bucegi si, ca desert, a trecut la un coniecel unirea, pe urma a inceput sa abereze cu gratie.
Next!...

Next...topic vrei sa zici...Ca deabia astept dimineata cand imi beau cafeaua sa vad ce probleme si intrebari i-au mai casunat omului astuia
Rotty
Postat pe 6 Iunie 2012 14:30
rotty ai nevoie de niste dimineti lungi de tot, mai ales daca omul face vreo insomnie si lasa un suvoi de topicuri!
heartbit
Postat pe 6 Iunie 2012 15:22
Maine imi pun ceasul la ora 4 sa prind topicurile proaspete...
Rotty
Postat pe 6 Iunie 2012 15:26
La citate celebre apelam atunci cand ele ne reprezinta. nu e nici interzis, nici de prost gest. Nu dorim sa epatam, ci exprimam cu vorbele altuia ceea ce noi poate n-am reusit foarte bine.Citatele inspira, motiveaza, lumineaza, depinde si cine le foloseste, in ce context...

Ele sunt si o dovada ca lumea cartilor nu ii este straina celui care le foloseste. lumea cartilor e minunata, in ea personajele nu mint, nu abandoneaza, nu tradeaza, nu ironizeaza...de ce am dispretui-o?E cel mai bun refugiu atunci cand esti trist, nefericit...
garbo181292
Postat pe 9 Iunie 2012 06:20
De la: garbo181292, la data 2012-06-09 06:20:11
Ele sunt si o dovada ca lumea cartilor nu ii este straina celui care le foloseste. lumea cartilor e minunata, in ea personajele nu mint, nu abandoneaza, nu tradeaza, nu ironizeaza...de ce am dispretui-o?E cel mai bun refugiu atunci cand esti trist, nefericit...sigur: citesti cind esti depresiv... si te-a tradat lumea ailalta.... Altfel ai avea, probabil, lucruri mai bune de facut... Da' cind esti un nefericit refugiat, e minunata lumea cartilor. N-ai de ce sa o dispretuiesti...

Apropo, nu stiu ce fel de carti citesti tu, da'te asigur ca exista o oarecare doza de malitiozitate din partea lupului pina si in Scufitza Rosie.
quasaria
Postat pe 9 Iunie 2012 08:35
avem subiect?,dar predicat?,care este dilema?,AJUTOOOR,traduce-ți ca s nțelegem CEVA.
garbo203525
Postat pe 9 Iunie 2012 17:45
incearca google translate!
oricum rezultatul e acelasi!
heartbit
Postat pe 9 Iunie 2012 17:47

Recomandari

Subiect Mesaje Ultimul Mesaj
Cine se aseamana se aduna si nu este nici un pacat 74 De la: garbo265966 13 Iulie 2012 20:44
Am ajuns sa iubesc 144 De la: garbo166660 27 Octombrie 2011 14:53
oare nu mai exista bunatate sufleteasca si omenie? 35 De la: Jojolin 22 August 2010 02:19
Exista barbati dispusi sa construiasca o relatie serioasa cu o femeie care 235 De la: samburica 19 Februarie 2011 16:42
LESBIENELE 21 De la: AGAPI_MOU 8 August 2012 21:13
Setari Cookie-uri