Parerea voastra imi poate influenta decizia.

Desi am trecut de ceva timp de jumatatea vietii (conform studiior specialistilor UE speranta de viata este 71,8 ani pt. romani) si poate multi considera ca la aceasta varsta nu mai ai nevoie de pareri si sfaturi, eu doresc sa va consult intr-o problema pe care nu stiu prin ce metoda sa o rezolvez. Dar sa va povestesc. M-am indragostit la 16 ani, cu aproape 30 ani in urma, si m-am daruit unui baiat pe care-l iubeam. Virginitatea, pe atunci era cel mai de pret lucru pentru o fata, iar daca se afla ca te-ai culcat cu un baiat si nu te casatoreai cu el, primeai emblema vagaboanda. Educatia primita m-a facut sa ma tem pentru ceea ce am facut. Am dorit sa aflu de la iubiul meu care sunt planurile lui legate de viitorul nostru. Viitorul vazut de el era incert. Nu era pregatit de casatorie inca (eram prea tineri, el avea 20 ani), dar nici nu putea schita un proiect. De teama stigmatului m-am despartit si casatorit extrem de repede, cu primul baiat care mi-a spus ca ma iubeste si ca nu-l deranjeaza trecutul meu. Am facut copii, o casa si l-am respectat in toata casnicia noastra chiar si atunci cand serviciul lui ne-a despartit pentru o mare perioada de timp. Finanicar mi-a oferit cat de mult a putut, dar am avut parte si de grosolanie, de jigniri si indiferenta. In ultimii 10 ani convietuim si atat. Momente de afectiune extrem de rare, viata sexuala aproape nula in ultimii 6 ani. M-am gandit de multe ori sa divortez si i-am spus si sotului meu acest lucru. Nu accepta, desi se crede in aceasta casnicie o victima, si-mi spune ca oricum nu se mai uita nimeni la mine. In urma cu aproape un an m-am intalnit, intampaltor, cu fostul meu iubit. Ne-am mai revazut de cateva ori, la mine in localitate, am stat de vorba, ne-am laudat cu realizarile noastre (copii nostri) si ne-am bucurat unul pentru celalalt. Am abordat subiecte variate in discutiile noastre dar, la un moment dat, am simtit amandoi ca niste fluturasi se agitau teribil in stomacul nostru. El, desi casatorit, doreste sa retraim momentele de intimitate de acum 30 ani. Eu sunt vulnerabila. Imi doresc momente de tandrete si afectiune. Pana acum acesta easte stadiul acestei realtii. Stiu ca nu este corect fata de sotia lui (si nici prea frumos pentru varsta noastra), dar nu stiu ce sa fac voi ce spuneti? Multumesc pentru raspuns.
garbo221846
Postat pe 5 Septembrie 2011 00:55
viitorul suna bine....
ding-dong, ding-dong...
problema e cine raspunde???

daca cu sotul totul e pe duca... asta nu inseamna ca o sa fie ok cu celalalt, chiar daca o sa reeditati intimitatile de odinioara.
oricum, chestia de cum ai sa-ti petreci urmatorii 20 de ani din viatza, depinde doar de tine... iar treaba cu dvortzul e o chestiune unilaterala...
nu mai vrei sa stai acolo si sa tricotezi, unul pe fatza doua pe dos ... iei decizia si te apuci de treaba...
preferi sa fii bunicutza cu moshul ei in continuare ... atunci ... stai cumintzica acolo si mai testeaza o retzeta de prajituri, de cozonaci, de checuri... vreun tort.... ceva, altceva... si tot asa!
alfheim
Postat pe 5 Septembrie 2011 11:57
maaaaaa daca vrei doar sex ,floturasi si ceva numere ..... si nu ramane constinta icarcata io zic sa-ti tragi amant si te linistesti un picut si revii la cuib acu nu stiu daca sotul tau ....pe langa victina vrea sa aibe si cornite
floare_cu_colti
Postat pe 5 Septembrie 2011 12:07
sigur nu vrea sa aiba cornitze ... dar deh... cand nu stie ca le are, le poate purta cu voioshie...!

popescule, sa nu-ti vina vreo idee sa te arunci de la etaj ca te-a inshelat nevasta...
ai doar coarne, nu si aripi!!!

si cum ziceai tu acolo coltzishor, ceva numere... banuiesc ca la nr de tel te refereai ...
alfheim
Postat pe 5 Septembrie 2011 12:14
nup la sex ma refeream fata asta tre sa fie zguduita de cateva partide bune de sex si se va linisti
floare_cu_colti
Postat pe 5 Septembrie 2011 12:17
hai bre ca stiam ... da' faceam si io asa... un fel de doua feluri ... pe neshtiutorul ...
alfheim
Postat pe 5 Septembrie 2011 13:20
foarte simplu,faci ce este in interesul tau.
vei fi dezamagita,daca incepi acum o relatie cu primul prieten.
v-ati schimbat amandoi,nu mai sunteti cei de la 16 ani.
si el nu va divorta,pentru tine.
te vei reindragosti,si vei fi ranita.
esti tanara,si poti cunoaste pe altcineva.
cineva liber.
nu ai citit cate femei au scris aici,nu ai prietene,care au avut relatii cu barbati insurati,nu ai idee cat raneste?
eu am o singura prietena,care dupa vreo zce ani,a intalnit pe prima ei iubire nebuna,si au avut o relatie,amandoi fiind necasatoriti inca,si a iesit dezamagire totala,si s-au despartit.
ce poate iesi din asta,iti poti imagina,care sunt consecintele.
crezi ca el se va daesparti,va veti casatori,si veti trai fericiti pana la adanci batraneti?
sau crezi ca va fi o aventura scurta,sa va amintiti de ce a fost?
de asta ai nevoie in clipa asta,cand casnicia ta e pe duca?
esti vulnerabila,si nu e bine,iti va face si mai mult rau.
ce castigi,daca veti fi un timp impreuna?
ce va fi daca sotia lui afla,sau sotul tau?

asta se plateste,viata e bumerang.
in afara de faptul ca nu e cinstit fata de sotia lui,si fata de sotul tau,are doar consecinte dezastruase.
asteapta cel putin,mai mult,sa vezi ce are acum de gand.
doar sa te incurce pentru un timp?
nu castigi nimic din o relatie de genul asta.
ori lupti pentru salvarea casniciei,incepi seara sa ii faci masaj,sa il astepti cu bratele deschise,sa ii vorbesti frumos,sa te interesezi despre el,etc.
ori gasesti altul,disponibil.
el nu mai este cel de atunci,este un om matur,schimbat,este alta persoana,altul.
Nici tu nu mai esti cea de atunci,chiar daca sunteti inca tineri.
fluturasii sunt pentru situatia cand v-ati fi intalnit imediat dupa casatoria ta,si ati fi fost aceiasi.
nu realizati nici unul,ca v-ati schimbat.
sau ,ma insel?
tu stii mai bine.
d
daniilia
Postat pe 9 Septembrie 2011 23:13
846, acel om te-a mai dezamagit o data - si destul de crunt, dupa parerea mea - insisti sa o faca si a doua oara?
In momentul in care l-ai intilnit din nou, chiar nu ti-ai pus problema ca nu te-a vrut? Ca nu te-a considerat demna sa ii fii sotie, desi a fost primul barbat din viata ta? Ca i s-a parut ok sa dea din fund de citeva ori si dupa aia sa te lase balta - si la fel i se va parea, desigur, si acum?

Gindeste-te bine ce primeaza. Hormonii - sau demnitatea in fata cuiva care s-a dovedit josnic.
Vrei un sfat?

Gaseste-ti orice alt amant. Pe el, nu.
quasaria
Postat pe 10 Septembrie 2011 00:58
Nu era pregatit de casatorie cu tine atunci....dar e pregatit acum sa te faca amanta lui .El doreste ??????dar acum aproape 30 de ani de ce nu a fost in stare sa ia o decizie????????pt ca a luat ce si a dorit.acum va face la fel,va obtine .........si paci e drumul. incearca totusi sa vezi daca nu mai aveti o sansa tu si sotul tau. aveti copii,o casa....etc. sunte ti realizati. daca sansa despre care ziceam nu mai exista.......atunci cu d-zeu inainte.i ati un amant daca crezi ca te va ajuta dar........ cum stai cu constiinta?
chalon
Postat pe 10 Septembrie 2011 08:13

Viata pare mai frumoasa din amintiri....dar aminteste-ti de ai simtit cand iubitul din tinerete nu s-a repezit sa isi asume responsabilitati....
Iubirea pe furate iti creaza fluturasi la stomac ...dar nu uita si de stresul unei legaturi adultere...
Sotul tau a muncit si te-a intretinut....poate nu e perfect dar esti sigura ca daca ai sta zi de zi cu fostul ar fi mai bine decat cu actualul?
daca ai si copii..te-ai gandit la stresul si lovitura pe care le-o dai indepartandu-i de tatal lor care a muncit pentru ei?
iti inteleg fiorul....dar e dor in mintes si sufletul tau fosta ta iubire...ai datoria sa te gandesti si la cei de langa tine.....asa sa fugi in padure cu fostul sa mai faci cate un sex nebun poti sa o faci ..pana iti trece....si te asigur ca fostul nu e cu nimik n mai bun ca actualul....timpul te va convinge de asta
...si el s-o fi saturat de nevasta-sa .. si vrea o schimbare dar nu miza pe faptul ca isi va parasi familia pt tine ....gandeste-te..
garbo083442
Postat pe 10 Septembrie 2011 11:12
NU te sfatuesc sa faci acest pas.Am o prietena care este intr-o situatie similara.Intalniri pe ascuns,telefoane si multe lacrimi.Daca crezi ca poti face fata,este alegerea ta.SUCCES in alegerea cea mai buna pt. tine.
garbo222044
Postat pe 10 Septembrie 2011 22:30
Buna, cum scriu si altii pe aici : NU e cazul sa faci nimic cu prima ta iubire deoarece vei fi ranita. Cel putin nu la ora asta. Daca chiar sunteti destinati unul altuia, viata va mai da ocazii. Deocamdata, clarifica-ti situatia cu sotul tau. Daca il mai vrei, stai cu el. Daca oricum suferi de singuratate in doi, nu ezita. Indrazneste si divorteaza. Apoi deschide ochii mari si vei gasi barbati dornici de companie si care sa se si implice emotional. Meriti si tu caldura si atentia unui barbat. Prima ta iubire vrea doar sa-si mai coloreze viata. Dar asta nu-ti va fi nici tovaras nici nu te va tine in brate cind vei avea nevoie. Daca ar fi dispus sa isi insele nevasta, probabil nici casnicia lui nu e roz. Insa daca te incurci cu el, tu vei parea motivul, pe de alta parte, crede-ma el nu viseaza o alta nevasta, ci doar o amanta. Sau il vezi facand cumparaturi cu tine in piata sa puneti pastai pentru iarna? Cauta-ti un barbat singur - poate divortat- dar care are aceleasi nevoi ca si tine.
Iti spun din proprie experienta, cind nu-ti face scenarii, viata ruleaza ca in filme. Si ti se arata mereu cai, trebuie doar sa le observi.
garbo007433
Postat pe 15 Septembrie 2011 15:39
nu te/am citit...e de ajuns tema...daca esti labila emotional sigur ca noi putem sa te influentam si manipulam chiar.atunci nu mai cere pareri ci judeca cu mintea ta care este cea mai buna cale de urmat in problemele care ti se ivesc in viata.fii inteleapta ,fii puternica si sa ai parte numai de reusite.
ratuscaceaurata
Postat pe 15 Septembrie 2011 15:49
asculta dar ia cei bun din sfat nu iubi nu crede intr-un barbat insurat iar orgoliul tau ce spune iti place locul doi??? cand tu il vrei el spune"""trebuie sa plec ma asteapta ea::: oare e bine???casnicia e greu de suportat daca nu iti iei inima in dinti sa te hotarasti sa faci totul sg daca esti dependenta de el nu vei divorta daca poti fa pasul sa vezi ca nu sa terminat viata la prima ; a2 a a7-a mergi mai departe sa nu vezi la batranete cum sant multi care nu se mai suporta si se injura se jignesc darnu sau inteles de mult si au stat ca doi straini
asta vrei ca asta te asteapta nu accepta locul doi niciodata ca .... doare si reversul e tie ti-ar place sa faca sotul asta ??? nu va intelege-ti vorbeste cu el ce nu e bn si ce vrei dupa care poate veti deveni prieteni sau nu se stie niciodata daca vrei sa vb mai mult si nu ai cu cine spune-ni sant un bun ascultator si cred ca poti sa treci mai departe
doremi
Postat pe 19 Septembrie 2011 11:28

Postat de un clasic in viata pe: 10 August 2011, la topicul Prima mea iubire

( valabil pentru initiatoarea topicului, daca se lasa sedusa )


" mda, si chestia care va urma va fi sa-ti spuna ca se simte vinovat, si ti-o va spune de atatea ori, si in atatea moduri mai mult sau mai putin subtile, incat la un moment dat vei intelege ca asteapta de la tine, sau te forteaza pe tine sa iei decizia radicala si sa-l lasi dreaq cu simulacru' de viata pe care o are, cu tot cu starea de bine pe care si-o va induce, spunandu-si ca nu e vina lui...lasitatea are si ea un pret, deh...
vestea proasta e ca o sa-l iubesti si asa, ticalos cum este
vestea foarte proasta e ca nu o sa va fie bine la niciunul
vestea cu adevarat proasta e ca pentru voi, nimic nu o sa mai fie la fel, niciodata
sa iubesti un nemernic nu e intotdeauna o binecuvantare, chiar daca stii ca e barbatul vietii tale "


elodia
Postat pe 19 Septembrie 2011 16:23
asta nu e un sfat sa-ti faci amant
garbo217010
Postat pe 19 Septembrie 2011 22:35
elodio...merci mami, intru in posteritate, hehehe...
michelle_
Postat pe 19 Septembrie 2011 22:53
De la: garbo217010, la data 2011-09-19 22:35:55asta nu e un sfat sa-ti faci amant


pai normal.
ca tre' sa vrea si amantu'...:P
:))))
eu_geminy
Postat pe 19 Septembrie 2011 22:58
ge, cum esti?
michelle_
Postat pe 19 Septembrie 2011 23:01
as vrea sa par anesteziat, dar... nu sunt...:D
eu_geminy
Postat pe 19 Septembrie 2011 23:11
ma doare de tine, ge...
michelle_
Postat pe 19 Septembrie 2011 23:18
... multumesc, me.
eu_geminy
Postat pe 19 Septembrie 2011 23:31
Cand traiesti singur in doi, cand tanjesti la umarul pe care sa-ti asezi capul cand ai obosit si la mana care iti ia toata greutatea de pe crestet, esti gata sa cazi in plasa unui nemernic, si nu al unui nemernic oarecare, ci al celui mai mare nemernic, pe care l-ai iubit cu adevarat. Nu-ti mai amintesti cata durere ti-a produs, nici chiar atunci cand privesti cicatricea din sufeltul tau. Doar ratiunea, cu glasul pierdut mai spune ceva. Dar, nu are suficienta forta sa te faca sa intelegi, sau nu vrei sa intelegi ce spune. Si tot ea, ratiunea, cu un ultim efort te indruma sa te mai consulti si cu altii, cu cei care gandesc la rece sau cu cei care poate au trecut prin asa ceva. Va multumesc pentru sfaturi. Aveti dreptate. Trebuie sa-mi pun ordine in viata. Sa-mi fac planuri de viitor in care fostul nu are ce cauta. O sa ma doara putin, dar nu la fel ca prima data.
garbo221846
Postat pe 20 Septembrie 2011 17:40
846, daca imi permiti o sugestie...
planuri de viitor in care fostii nu au ce cauta

constat ca e al dracului de usor sa dau sfaturi
elodia
Postat pe 21 Septembrie 2011 18:54
Sti, poate nu e nemernic. Sigur nici el nu traieste intr-o relatie buna. Dar TU aduna-te. Si refa-ti viata pornind de la faza 0. NU cu un dezavantaj. Da-ti timp sa iti limpezesti sentimentele. Si ai pretentii. Gindeste-te bine: daca te vezi mai bine singura decat cu actualul sot, risca! Eu am riscat pentru ca stiu ca si de voi imbatrini singura, ma voi descurca. Cu sotul doar eram mereu legata de cineva cu care aveam doar o legatura oficiala. Nu si una sufleteasca. Apoi cind vei fi hotarit ca te descurci singura, iti va iesi in cale un barbat. poate divortat, poate singur, dar pentru care poti fi tu pe primul loc. Daca nu, te vei descurca, dar macar sti ca nu ai suferit de doua ori din cauza aceluiasi barbat. Asta e parerea mea :)
garbo007433
Postat pe 21 Septembrie 2011 18:55
gandeste te k el te iubit si poate inca te mai iubeste te a acceptat asa cum ai fost.eu zic sa te gandesti la clipele frumoase petrecute intre voi de a lungul anilor si sa te gandesti cum sa faci casnicia mai frumoasa.sa se uite iar la tine sa te atinga la fel ca inainte.Trebuie sa schimbi ceva nu sa te duci la altcineva.odata dusa vei plange mai rau daca il inseli.schimba ceva in relatia voastra..noi avem mereu impresia k nu ne mai iubesc barbati dar noi le dovedim k meritam sa fim iubite si mangaiate ?sunt mulumiti de noi?eu zic sa te gandesti bine pana sa faci pasul.odata facut poti sa nu mai ai niciunul si sa fie destul de jenant pentru apropiati .
pantera_roz_14
Postat pe 24 Septembrie 2011 21:49
bai nene... s-a spart conducta cu analfabeti???...:D
:))))
eu_geminy
Postat pe 24 Septembrie 2011 22:23
@garbo007433: Dupa cum am spus mi-am respectat sotul in toata casnicia noastra, chiar si atunci cand serviciul lui ne-a despartit pentru o mare perioada de timp. Si pt a ma intelege mai bine, va spun ca in 10 ani daca am fost impreuna 5. Motivul pt. care nu mi-a trebuit altcineva a fost ceea ce spui tu, ca m-a iubit daca m-a acceptat asa cum am fost si desigur mi-am amintit si de clipele frumoase petrecute impreuna. Ce nu am mai inteles, desi am incercat sa aflu de multe ori, este de ce atunci cand, impreuna fiind, nu mai exist, nu mai sunt femeie? Si nu am asteptat o luna, doua, trei. Dupa cum am mai spus, in ultimii 10 ani convietuim si atat. Merg la serviciu fac menaj bucataresc si am grija de copii (acum sunt mari, dar tot am grija lor). Momentele de afectiune si tandrete au fost extrem de rare, iar viata sexuala aproape nula in ultimii 6 ani (au fost doar 8 momente de intimitate in ac. ani). Acesta este cadrul in care m-am reintalnit cu fostul iubit, pe care l-am iubit din tot sufletul. De fapt cred ca aici este problema mea. Imi este frica sa iau decizii. Cred ca de aceea am apelat la forum. Nu pot lua o decizie in ceea ce priveste divortul, pt. ca sotul meu nu accepta acest lucru. Nu pot sa iau o decizie in ceea ce priveste relatia cu fostul, pt. ca ma gandesc ca nu este corect. De fapt nu stiu ce sa fac sa-mi fie bine mie, dar in ac. timp sa fie bine si celor din jurul meu?
garbo221846
Postat pe 24 Septembrie 2011 23:56
stimata doamna
viata merge inainte
imi pere rau ca sa ajuns in casnicie la acest stadiu
este un punct mort si nu are rost sa continui
tu esti un om o fiinta vie iar daca sotul tau considera ca nu se mai uita nimeni la tine,nici o problema
ramine de vazut nu te mai lasa jicnita de el divorteaza
viata este prea scurta ca sa o irosesti numai prin suparari jicniri insulte
pentru cineva o sa fi o pers.deosebita care va sti sa te aprecieze asa cum esti
in legatura cu fostul faci cum crezi
daca vrei traieste clipa ,dar ai grija
tine cont ca si el are familie care tine la el
garbo212049
Postat pe 25 Septembrie 2011 09:38
De la: eu_geminy, la data 2011-09-24 22:23:48bai nene... s-a spart conducta cu analfabeti???...:D
:))))


Fa o grupa coane si pune-le pe studiu.
Noli
Postat pe 25 Septembrie 2011 09:55

Recomandari

Subiect Mesaje Ultimul Mesaj
De ce cand moare un soldat in Afganistan se face mare caz, dar despre cei circa 10 morti (zilnic) de pe strazile patriei rar se spune ceva? 1 De la: barboneli 24 Iunie 2012 11:18
Suferă mai mult cine? Amanta sau Soția? 1 De la: sunsset 15 Ianuarie 2020 22:06
21 de ani si...inca virgina 70 De la: JustElla 7 Octombrie 2014 12:02
vreau si eu un sfat 41 De la: yanyacharberet 31 August 2009 10:15
MISS GARBO 273 De la: garbo_greta18 10 Noiembrie 2010 16:36
Setari Cookie-uri