echilibrare energie personala

Energia, definit de oamenii de tiin ca msur a micrii materiei este omniprezent i atotcuprinztoare. Este insi esena vieii, cci nu ar exista nimic, dac materia nu ar fi pus n micare. Aa c o gsim sub multe forme unanim recunoscute: electric, termic, eolian, etc. Indiferent de form, ea are o caracteristic aparte i anume: nu se poate vedea. Cum ne dm seama c exist? Vedem materia in micare, sau o simim, pur i simplu. De exemplu, dac bgm dou fire metalice neizolate n priz, e clar c facem cunostin cu energia electric! Dar de vzut, n-o vedem, cu toate c..o cutm cu lumnarea, dac facem aa ceva.
Suntem ct se poate de obinuii s lucrm cu energiile care pun n micare obiectele pe care le folosim n viaa de zi cu zi. Este foarte normal ca totul s se mite n jurul nostru, nu-i aa? Practic, energia este ca i inexistent, pentru c nu i mai contientizm prezena. Cnd un obiect se stric i nu mai merge deloc, cei mai muli dintre noi se gndesc numai la componenta material, fr s-i dea seama c, de fapt, funcionarea s-a oprit pentru c a fost ntrerupt un canal prin care circul energia.
La fel se intmpl i cu corpul uman, cci este i el, tot materie in micare! Numai c sursa noastr de energie nu este la vedere, i atunci este mai dificil s acceptm c ni se aplic acelai principiu ca i obiectelor de care ne servim. ns trebuie s ne nclinm n faa evidenei: ne micm, deci avem energie, i atunci trebuie s avem i o surs de energie!
Energia care pune n micare corpul uman este Energia Vital, pe care o primim din Univers, Universul fiind sursa noastr de energie. O primim prin respiraie, prin piele, i prin centrii energetici din organismul nostru. Avem un sistem energetic, cu canale prin care curge energia, i centri n care este procesat i distribuit n organism. Mai mult, se poate spune c avem un corp energetic, care se ntreptrunde cu corpul fizic, nvaluindu-l ntr-un cmp energetic numit Aura. Aura este msurabil i ne poate indica dac avem energie, i ce fel de energie avem: echilibrat sau discordant.
Energia benefic organismului este cea echilibrat ( pozitiv ), care curge lin, suav, ca o mngiere. Energia discordant ( negativ ) curge cu putere i are o for prea mare pentru alctuirea delicat a corpului uman, astfel nct i perturb funcionarea. Mai mult decat att, energia noastr se rspndete n jur, punndu-i amprenta pe toate aspectele vieii noastre: relaii, profesie, dragoste, prosperitate. Este la fel ca in cazul vntului care bate: dac ne mngie briza mrii, este plcut, ne energizeaz i ne simim bine. Dac stm n calea unui uragan, putem fi rnii, sau chiar riscm s ne pierdem viaa.
Practic, de calitatea energiei noastre depinde tot ceea ce ni se ntmpl, iar de modul n care reacionm la ceea ce ni se ntmpl, depinde calitatea energiei. Cu alte cuvinte, dac energia noastr este negativ, atragem boli i ntmplri neplcute. Iar dac la evenimentele din viaa noastr reacionm cu gnduri, sentimente, emoii negative, cum ar fi suprare, furie, ur, etc., producem energie negativ, care apoi atrage evenimente nefaste. La fel se ntmpl i cnd avem energie pozitiv, numai c in acest caz atragem tot ceea ce este benefic pentru noi. Iar dac reuim s ne meninem n sfera energiei echilibrate, pozitive, rezultatul este uluitor: obinem adevrata fericire, de existena creia se ndoiete cea mai mare parte a oamenilor. Si e normal s se ndoiasc, atta timp ct exist atta afinitate pentru negativ.
Concluzia este clar: sursa de energie negativ suntem noi, oamenii. De ce? Pentru c nu are de unde altundeva s fie! Universul ne pune la dispoziie energie vital echilibrat, pentru c acesta este scopul lui, s ne ofere via de cea mai bun calitate. Noi prelum aceasta energie si o impregnm cu esena tririlor noastre, determinndu-i calitatea. Gndurile, vorbele, sentimentele, faptele, i emoiile negative transform energia vital in energie negativ, care ne inund organismul. Energia noastr negativ atrage evenimente negative, iar daca reacionam cu triri negative, ne sporim energia negativ, i tot aa...La un moment dat, devenim prizonierii unui cerc vicios care ne acapareaz complet, i avem impresia c nu mai avem nicio scpare: suntem condamnai la o via de chin. Nu, nu trebuie s fie aa! Viaa poate fi frumoas! i, ceea ce este cel mai important, este c putem oricnd s ne desprindem de o via nefast, i s trim cu bucurie. Tot ceea ce trebuie s facem este s ne dorim acest lucru cu ardoare, iar Universul ne va ndrepta pe calea potrivit pentru a ne gsi echilibrul.


dafne
Postat pe 23 Martie 2011 14:07
fular....
ameno
Postat pe 23 Martie 2011 14:09

Recomandari

Subiect Mesaje Ultimul Mesaj
Ce faci cand nu iti mai place viata ta ??? Si nu ai nici cum sa o schimbi ! 19 De la: garbo134266 22 August 2010 20:49
Voi va ganditi la moarte? 53 De la: garbo_1322 22 Aprilie 2012 10:56
femeia balanta intr o relatie 54 De la: ana02 11 Iulie 2009 21:59
Concurs Disneyland 1 De la: roxb 10 Octombrie 2011 14:13
pt tn fac orce ori cum tu esti faina rau 9 De la: hermosa20 16 Iulie 2012 00:54
Setari Cookie-uri