Energia, definit� de oamenii de �tiin�� ca �m�sur� a mi�c�rii materiei� este omniprezent� �i atotcuprinz�toare. Este ins�i esen�a vie�ii, c�ci nu ar exista nimic, dac� materia nu ar fi pus� �n mi�care. A�a c� o g�sim sub multe forme unanim recunoscute: electric�, termic�, eolian�, etc. Indiferent de form�, ea are o caracteristic� aparte �i anume: nu se poate vedea. Cum ne d�m seama c� exist�? Vedem materia in mi�care, sau o sim�im, pur �i simplu. De exemplu, dac� b�g�m dou� fire metalice neizolate �n priz�, e clar c� facem cunostin�� cu energia electric�! Dar de v�zut, n-o vedem, cu toate c�..o c�ut�m cu lum�narea, dac� facem a�a ceva. Suntem c�t se poate de obi�nui�i s� lucr�m cu energiile care pun �n mi�care obiectele pe care le folosim �n via�a de zi cu zi. Este foarte normal ca totul s� se mi�te �n jurul nostru, nu-i a�a? Practic, energia este ca �i inexistent�, pentru c� nu �i mai con�tientiz�m prezen�a. C�nd un obiect se stric� �i nu mai merge deloc, cei mai mul�i dintre noi se g�ndesc numai la componenta material�, f�r� s�-�i dea seama c�, de fapt, func�ionarea s-a oprit pentru c� a fost �ntrerupt un canal prin care circul� energia. La fel se int�mpl� �i cu corpul uman, c�ci este �i el, tot materie in mi�care! Numai c� sursa noastr� de energie nu este la vedere, �i atunci este mai dificil s� accept�m c� ni se aplic� acela�i principiu ca �i obiectelor de care ne servim. �ns� trebuie s� ne �nclin�m �n fa�a eviden�ei: ne mi�c�m, deci avem energie, �i atunci trebuie s� avem �i o surs� de energie! Energia care pune �n mi�care corpul uman este Energia Vital�, pe care o primim din Univers, Universul fiind sursa noastr� de energie. O primim prin respira�ie, prin piele, �i prin centrii energetici din organismul nostru. Avem un sistem energetic, cu canale prin care curge energia, �i centri �n care este procesat� �i distribuit� �n organism. Mai mult, se poate spune c� avem un corp energetic, care se �ntrep�trunde cu corpul fizic, �nvaluindu-l �ntr-un c�mp energetic numit �Aura�. Aura este m�surabil� �i ne poate indica dac� avem energie, �i ce fel de energie avem: echilibrat� sau discordant�. Energia benefic� organismului este cea echilibrat� ( pozitiv� ), care curge lin, suav, ca o m�ng�iere. Energia discordant� ( negativ� ) curge cu putere �i are o for�� prea mare pentru alc�tuirea delicat� a corpului uman, astfel �nc�t �i perturb� func�ionarea. Mai mult decat at�t, energia noastr� se r�sp�nde�te �n jur, pun�ndu-�i amprenta pe toate aspectele vie�ii noastre: rela�ii, profesie, dragoste, prosperitate. Este la fel ca in cazul v�ntului care bate: dac� ne m�ng�ie briza m�rii, este pl�cut, ne energizeaz� �i ne sim�im bine. Dac� st�m �n calea unui uragan, putem fi r�ni�i, sau chiar risc�m s� ne pierdem via�a. Practic, de calitatea energiei noastre depinde tot ceea ce ni se �nt�mpl�, iar de modul �n care reac�ion�m la ceea ce ni se �nt�mpl�, depinde calitatea energiei. Cu alte cuvinte, dac� energia noastr� este negativ�, atragem boli �i �nt�mpl�ri nepl�cute. Iar dac� la evenimentele din via�a noastr� reac�ion�m cu g�nduri, sentimente, emo�ii negative, cum ar fi sup�rare, furie, ur�, etc., producem energie negativ�, care apoi atrage evenimente nefaste. La fel se �nt�mpl� �i c�nd avem energie pozitiv�, numai c� in acest caz atragem tot ceea ce este benefic pentru noi. Iar dac� reu�im s� ne men�inem �n sfera energiei echilibrate, pozitive, rezultatul este uluitor: ob�inem adev�rata fericire, de existen�a c�reia se �ndoie�te cea mai mare parte a oamenilor. Si e normal s� se �ndoiasc�, at�ta timp c�t exist� at�ta afinitate pentru negativ. Concluzia este clar�: sursa de energie negativ� suntem noi, oamenii. De ce? Pentru c� nu are de unde altundeva s� fie! Universul ne pune la dispozi�ie energie vital� echilibrat�, pentru c� acesta este scopul lui, s� ne ofere via�� de cea mai bun� calitate. Noi prelu�m aceasta energie si o impregn�m cu esen�a tr�irilor noastre, determin�ndu-i calitatea. G�ndurile, vorbele, sentimentele, faptele, �i emo�iile negative transform� energia vital� in energie negativ�, care ne inund� organismul. Energia noastr� negativ� atrage evenimente negative, iar daca reac�ionam cu tr�iri negative, ne sporim energia negativ�, �i tot a�a...La un moment dat, devenim prizonierii unui cerc vicios care ne acapareaz� complet, �i avem impresia c� nu mai avem nicio sc�pare: suntem condamna�i la o via�� de chin. Nu, nu trebuie s� fie a�a! Via�a poate fi frumoas�! �i, ceea ce este cel mai important, este c� putem oric�nd s� ne desprindem de o via�� nefast�, �i s� tr�im cu bucurie. Tot ceea ce trebuie s� facem este s� ne dorim acest lucru cu ardoare, iar Universul ne va �ndrepta pe calea potrivit� pentru a ne g�si echilibrul. |
dafne Postat pe 23 Martie 2011 14:07 |
---|
fular.... |
ameno Postat pe 23 Martie 2011 14:09 |
Subiect | Mesaje | Ultimul Mesaj |
---|---|---|
topic pt lipsa de inspiratie! ce cladire din romania credeti ca ar merita ajutor ?? | 48 | De la: picaturaderoua 28 August 2009 17:02 |
Ce tratament credeti ca ar fi mai potrivit pentru tratarea mustelor penale ne care se dau virgine pe forum | 14 | De la: Sassette 4 Septembrie 2017 01:45 |
Barbatul "Ai dreptate draga mea!" | 100 | De la: narcysa 28 Noiembrie 2010 10:04 |
|
||
mister sau natura? | 38 | De la: garbo_391767 23 Ianuarie 2014 21:26 |
Curs de cosmetica | 3 | De la: l_erika 29 Iulie 2011 18:30 |
Cum va fi lumea ta peste 10 ani? Un studiu despre sustenabilitate și viitor, prin ochii liceenilor români
Fără Bullying la peste 260 de grădinițe din București și din țară
Investiție în viitor: EduAct amenajează curți de școală și grădinițe în mediul rural
Prof. Dr. Ruxandra Sinescu lansează programul RenYOU Aesthetics: consultații gratuite pentru proceduri chirurgicale non-estetice