echilibrare energie personala

Energia, definit� de oamenii de �tiin�� ca �m�sur� a mi�c�rii materiei� este omniprezent� �i atotcuprinz�toare. Este ins�i esen�a vie�ii, c�ci nu ar exista nimic, dac� materia nu ar fi pus� �n mi�care. A�a c� o g�sim sub multe forme unanim recunoscute: electric�, termic�, eolian�, etc. Indiferent de form�, ea are o caracteristic� aparte �i anume: nu se poate vedea. Cum ne d�m seama c� exist�? Vedem materia in mi�care, sau o sim�im, pur �i simplu. De exemplu, dac� b�g�m dou� fire metalice neizolate �n priz�, e clar c� facem cunostin�� cu energia electric�! Dar de v�zut, n-o vedem, cu toate c�..o c�ut�m cu lum�narea, dac� facem a�a ceva.
Suntem c�t se poate de obi�nui�i s� lucr�m cu energiile care pun �n mi�care obiectele pe care le folosim �n via�a de zi cu zi. Este foarte normal ca totul s� se mi�te �n jurul nostru, nu-i a�a? Practic, energia este ca �i inexistent�, pentru c� nu �i mai con�tientiz�m prezen�a. C�nd un obiect se stric� �i nu mai merge deloc, cei mai mul�i dintre noi se g�ndesc numai la componenta material�, f�r� s�-�i dea seama c�, de fapt, func�ionarea s-a oprit pentru c� a fost �ntrerupt un canal prin care circul� energia.
La fel se int�mpl� �i cu corpul uman, c�ci este �i el, tot materie in mi�care! Numai c� sursa noastr� de energie nu este la vedere, �i atunci este mai dificil s� accept�m c� ni se aplic� acela�i principiu ca �i obiectelor de care ne servim. �ns� trebuie s� ne �nclin�m �n fa�a eviden�ei: ne mi�c�m, deci avem energie, �i atunci trebuie s� avem �i o surs� de energie!
Energia care pune �n mi�care corpul uman este Energia Vital�, pe care o primim din Univers, Universul fiind sursa noastr� de energie. O primim prin respira�ie, prin piele, �i prin centrii energetici din organismul nostru. Avem un sistem energetic, cu canale prin care curge energia, �i centri �n care este procesat� �i distribuit� �n organism. Mai mult, se poate spune c� avem un corp energetic, care se �ntrep�trunde cu corpul fizic, �nvaluindu-l �ntr-un c�mp energetic numit �Aura�. Aura este m�surabil� �i ne poate indica dac� avem energie, �i ce fel de energie avem: echilibrat� sau discordant�.
Energia benefic� organismului este cea echilibrat� ( pozitiv� ), care curge lin, suav, ca o m�ng�iere. Energia discordant� ( negativ� ) curge cu putere �i are o for�� prea mare pentru alc�tuirea delicat� a corpului uman, astfel �nc�t �i perturb� func�ionarea. Mai mult decat at�t, energia noastr� se r�sp�nde�te �n jur, pun�ndu-�i amprenta pe toate aspectele vie�ii noastre: rela�ii, profesie, dragoste, prosperitate. Este la fel ca in cazul v�ntului care bate: dac� ne m�ng�ie briza m�rii, este pl�cut, ne energizeaz� �i ne sim�im bine. Dac� st�m �n calea unui uragan, putem fi r�ni�i, sau chiar risc�m s� ne pierdem via�a.
Practic, de calitatea energiei noastre depinde tot ceea ce ni se �nt�mpl�, iar de modul �n care reac�ion�m la ceea ce ni se �nt�mpl�, depinde calitatea energiei. Cu alte cuvinte, dac� energia noastr� este negativ�, atragem boli �i �nt�mpl�ri nepl�cute. Iar dac� la evenimentele din via�a noastr� reac�ion�m cu g�nduri, sentimente, emo�ii negative, cum ar fi sup�rare, furie, ur�, etc., producem energie negativ�, care apoi atrage evenimente nefaste. La fel se �nt�mpl� �i c�nd avem energie pozitiv�, numai c� in acest caz atragem tot ceea ce este benefic pentru noi. Iar dac� reu�im s� ne men�inem �n sfera energiei echilibrate, pozitive, rezultatul este uluitor: ob�inem adev�rata fericire, de existen�a c�reia se �ndoie�te cea mai mare parte a oamenilor. Si e normal s� se �ndoiasc�, at�ta timp c�t exist� at�ta afinitate pentru negativ.
Concluzia este clar�: sursa de energie negativ� suntem noi, oamenii. De ce? Pentru c� nu are de unde altundeva s� fie! Universul ne pune la dispozi�ie energie vital� echilibrat�, pentru c� acesta este scopul lui, s� ne ofere via�� de cea mai bun� calitate. Noi prelu�m aceasta energie si o impregn�m cu esen�a tr�irilor noastre, determin�ndu-i calitatea. G�ndurile, vorbele, sentimentele, faptele, �i emo�iile negative transform� energia vital� in energie negativ�, care ne inund� organismul. Energia noastr� negativ� atrage evenimente negative, iar daca reac�ionam cu tr�iri negative, ne sporim energia negativ�, �i tot a�a...La un moment dat, devenim prizonierii unui cerc vicios care ne acapareaz� complet, �i avem impresia c� nu mai avem nicio sc�pare: suntem condamna�i la o via�� de chin. Nu, nu trebuie s� fie a�a! Via�a poate fi frumoas�! �i, ceea ce este cel mai important, este c� putem oric�nd s� ne desprindem de o via�� nefast�, �i s� tr�im cu bucurie. Tot ceea ce trebuie s� facem este s� ne dorim acest lucru cu ardoare, iar Universul ne va �ndrepta pe calea potrivit� pentru a ne g�si echilibrul.

dafne
Postat pe 23 Martie 2011 14:07
fular....
ameno
Postat pe 23 Martie 2011 14:09

Recomandari

Subiect Mesaje Ultimul Mesaj
topic pt lipsa de inspiratie! ce cladire din romania credeti ca ar merita ajutor ?? 48 De la: picaturaderoua 28 August 2009 17:02
Ce tratament credeti ca ar fi mai potrivit pentru tratarea mustelor penale ne care se dau virgine pe forum 14 De la: Sassette 4 Septembrie 2017 01:45
Barbatul "Ai dreptate draga mea!" 100 De la: narcysa 28 Noiembrie 2010 10:04
mister sau natura? 38 De la: garbo_391767 23 Ianuarie 2014 21:26
Curs de cosmetica 3 De la: l_erika 29 Iulie 2011 18:30
Setari Cookie-uri