Barbatii sunt rai sau prost intelesi?

Sunt de ceva vreme pe Garbo si trebuie sa recunosc ca am descoperit multe dintre problemele si insatisfactiile feminine. Este uimitor. Relatia de cuplu este cel mai important avantaj sau dezavantaj in drumul nostru spre realizarea satisfactillor personale. De fapt, un studiu de specialitate confirma ca 80% din satisfactia si succesul personal vin din relatiile noastre cu ceilalti si doar 15% din succes reprezinta satisfactia financiara ori materiala...5% din implinirea noastra reprezinta celelalte surse preluate din mediul exterior. Interesant, nu-i asa? Majoritatea oamenilor considera procentajul a fi exact invers distribuit insa aceasta greseala in gandire exprima exact diferenta dintre oamenii fericiti, de succes, si restul.
Femeia si barbatul sunt doua genuri de fiinte foarte diferite ca manifestare cat si receptionare, interpretarea mediului exterior. Insa oare cati dintre noi ne folosim timpul pentru a studia aceste diferente? Iar aceasta cu scopul de a-l cunoste pe cel de langa noi cat mai bine. Sunt foarte putini cei care fac acest lucru, majoritatea considera ca-l cunosc deja destul de bine pe cel ales. insa atunci de ce apar surprize neplacute? De ce ajungem captivi in depresie si dezamagire? De ce se termina relatia?
Intr-o relatie ideala in care sunt implicate doua persoane constiente si responsabile, garnisita si hranita cu sentimente puternice si curate, sustinuta de incredere si reciprocitate, diferentele dintre cei doi sunt intelese si aduse spre completare, sustinere si dezvoltarea relatiei. Niciodata nu vom putea schimba pe nimeni, in special daca este vorba doar de conceptiile sau dorintele noastre egoiste.

In timp ce femeia se dovedeste a fi printre cei mai buni manageri ai timpului cat si pe planul financiar, barbatul are nevoie de actiune. Femeia se apleaca spre o privire filozofica si sentimentala a mediului iar barbatul isi impune punctul sau realist de vedere si cauta solutionarea practica a oricarei situatii aparute. Femeia este condusa de sentimente in timp ce barbatul, prin natura sa , este condus de instincte (aici adevarata calitate a unui barbat se dovedeste a fi chiar felul in care-si poate controla si stapani instinctele). Femeia prefera sa se retraga intr-o lume interioara atunci cand este ranita in timp ce barbatul are tendinta sa normala de a se exterioriza exprimandu-si trairile cat mai clar si mai divers.
Totul porneste din interior in exterior .Fiind vorba aici strict de relatiile de cuplu, toate realizarile noastre financiare, profesionale, intelectuale, etc. vor fi chiar manifestarea pe plan exterior a relatiei noastre parteneriale. Cunoasteti zicala "arati asa cum te simti"? Exact acelasi adevar este exprimat in exterior prin calitatea relatiei noastre cu partenerul /partenera.
Mi-aduc aminte ca, acum ceva ani in urma, ajunsesem intr-un impas si un regres constant al afacerii personale. Practic, nu-mi dadeam seama de ce numai merg lucrurile la fel de bine, cu toate ca imi dadeam toata silinta si ma implicam destul de mult. Am apelat la sfaturile managerului meu invitandu-l la o intalnire. Dupa ce i-am prezentat acestuia toata situatia mea, managerul m-a privit patrunzator si m-a intrebat: "Mircea cu cine iti petreci tu cea mai buna parte a timpului? Ce fel de persoana este cea de langa tine? Cum va merge impreuna?"Nu i-am raspuns. Atunci mi-am dat seama de impactul periculos al relatiei mele nereusite asupra mediului meu exterior.Personal, am ales sa schimb totul pentru a-mi fi mai bine. Azi pot simti din plin ca a fost o alegere buna. Ti e cum iti merge? Ce ai de gand sa faci?
mirciulik78
Postat pe 3 Ianuarie 2011 13:45
dupa opinia mea, cred ca a doua varianta este corecta !

poate, totusi, si noi suntem vinovati ca nu stim uneori sa ne facem bine intelesi
tymbark
Postat pe 3 Ianuarie 2011 14:00
Nici una nici alta. Exista barbati egoisti care isi vad de propriul interes ranind partenera asa cum exista si femei care fac exact acelasi lucru. Doar ca femeile cred eu au obiceiul de a se plange mai mult. Barbatii sunt mai orgoliosi si atunci cand sunt raniti prefera sa nu recunoasca acest lucru de frica sa nu fie perceputi ca fiind slabi.
Lady_Di
Postat pe 3 Ianuarie 2011 14:06
Depinde, in raport cu cine?
Nu putem generaliza.
m_ada
Postat pe 3 Ianuarie 2011 14:17
mi se pare o timpenie sa impartim pe categorii...femeile sint sentimentale si barbatii rationali.
Ete flosc.

Am barbati in subordine. Daca erau mai de actiune, pentru ca nu lucrez intr-un mediu foarte sentimental , probabil ar fi condus ei caruta. Asta inseamna ca li se atrofiaza lor oole sau imi cresc mie?! De ce impartim lumea in "femei" si "barbati" si nu coinsideram ca, in fond, sintem oameni toti - cu diferente individuale?
De ce o chestie care tine strict de asternuturi trebuie sa se repercuteze in toate aspectele vietii - inclusiv in faptul ca femeile daca sint ranite se retrag si barbatii daca sint raniti dau cu pumnul. Esti sigur ca TOTI, sau cea mai mare parte dintre noi sint definiti de chestii stereotip?!
quasaria
Postat pe 3 Ianuarie 2011 14:17
daca ne spui si noua ce si unde lucrezi poate iti dam raspunsul referitor la oole
tymbark
Postat pe 3 Ianuarie 2011 14:34
economist.
Or sa imi creasca oo?
quasaria
Postat pe 3 Ianuarie 2011 15:02
nu....doar cifre
tymbark
Postat pe 3 Ianuarie 2011 15:40
care cifre?
contul, diametrul, tocurile...?
quasaria
Postat pe 3 Ianuarie 2011 15:48
probabil...contul, tocurile, mandria, increderea de sine, tu...in ochii sefului...i don't know

da Q...tu stii mai bine ce.....
tymbark
Postat pe 3 Ianuarie 2011 15:51
poa'sa creasca toate, ca nu ma deranjeaza....

imaginea in ochii sefului.... numai sa nu se umfle pina pocneste... mai bine sa stea asa, modica.
quasaria
Postat pe 3 Ianuarie 2011 15:56
Quasaria, personal nu cred ca vorbim de stereotipuri aici, le urasc. Exista cu adevarat diferente intre sexe iar acestea ,cateodata, nu sunt bine intelese...In cazul tau ai demonstrat ca detii o functie si un anume statut dar nu are legatura cu sexul tau. dupa cum spuneam, femeile s-au dovedit mereu a fi buni menegeri si excelente organizatoare in si in afara firmei. Insa am o intrebare si anume ce rol au "oole" in meniul de azi? Ele pot fi ingredientul sau secretul succesului unei persoane?
mirciulik78
Postat pe 3 Ianuarie 2011 17:09
[quote]In timp ce femeia se dovedeste a fi printre cei mai buni manageri ai timpului cat si pe planul financiar, barbatul are nevoie de actiune. Femeia se apleaca spre o privire filozofica si sentimentala a mediului iar barbatul isi impune punctul sau realist de vedere si cauta solutionarea practica a oricarei situatii aparute. Femeia este condusa de sentimente in timp ce barbatul, prin natura sa , este condus de instincte (aici adevarata calitate a unui barbat se dovedeste a fi chiar felul in care-si poate controla si stapani instinctele). Femeia prefera sa se retraga intr-o lume interioara atunci cand este ranita in timp ce barbatul are tendinta sa normala de a se exterioriza exprimandu-si trairile cat mai clar si mai divers.[/quote]

in contextul a ce ai scris mai sus, sa iti explic ce rol au oole.
Oole, si alte organe adiacente, au rolul de a diferentia baietetii de fetite la nastere. Sa stim daca le punem ciorapei roz sau bleu. Ne nastem cam la fel, singura diferenta asta e.
Crestem cam tot la fel - in acelasi timp, trecem prin aceleasi lucruri, mincam la fel, dormim la fel, sintem iubiti sau nu de parinti la fel. Ce diferentaza un biaietel de, sa zicem, 10 ani de o fetita de 10 ani este faptul ca adultii din jurul lor incep sa ii educe diferit: unuia ii cumpara arme de jucarie, altuia papusi.
Fetitele invata "sa fie feminine", baietii invata "sa fie barbati".
Citew din caracteristicile aparente ale adultului crezi ca sint native, si cite preluate - sau impuse pe baza de oo?
quasaria
Postat pe 3 Ianuarie 2011 17:18
Sinecr am crezut mereu ca pornirile feminine sau masculine nu sunt "invatate" sau predate pe parcursul copilariei noastre, ci ele sunt chiar manifestarea sexului nostru (a se intelege feminitatea sau masculinitatea noastra). Sunt convins de asta iar, daca observam cazurile homosexuale, descoperim ca acei baietei (sau fetitze) si-au primit jucariile corespunzatoare sexului lor atunci cand erau mici. Cu toate acestea, insa, mai tarziu, poate in pubertate sau chiar dupa, tendintele exprimarii interioare ale adevaratelor sale trairi si orientari sexuale au inceput sa apara. Cum definesti acest lucru?
mirciulik78
Postat pe 4 Ianuarie 2011 14:53
feminitatea si masculinitatea nu definesc indivizii dpdv performanta, capacitate de adaptare sau decizionala. Feminitatea - sau masculinitatea - sint strict chestiuni hormonale, si sa le extrapolezi asupra tuturor aspectelor vietii mi se pare o practica sociala exagerata.
Exista inimi diferite, ca organ?
Exista creiere diferite?
Si atunci de ce consideri ca ne definesc ca indivizi doar hipofiza si hipotalamusul?

Homosexualii pur si simplu isi definesc alte preferinte, de-a lungul vietii. Poate ca daca incerci o experienta sexuala cu vreo oratanie de prin curte, ajungi sa o preferi pe aia, vreo problema?
Cred ca vreo problema ar trebui sa aiba doar persoanele care te vizeaza ca potential partener de pat, altfel, ceilalti oameni din jurul tau, cu ce interfereaza cu preferintele tale sexuale? De ce i-ar deranja?
Am amici foarte buni care sint homosexuali, ama vut colegi - din pct meu de vedere, oamenii cu care n-am de gind sa ma culc pot sa fie femei, barbati sau neutri, mi-e perfect paralel.
quasaria
Postat pe 4 Ianuarie 2011 15:30

Recomandari

Subiect Mesaje Ultimul Mesaj
de ce incepeti subiecte din astea de sex ..si apoi atacati? vrem si noi sa citim sa vedem ce vreti..nu de asta ati abordat subiectul? 8 De la: Sal_a_toi 24 Septembrie 2011 16:26
Are nevoie de spatiu 16 De la: Dkh_90 9 Ianuarie 2018 12:38
Exista dragoste la prima vedere? 62 De la: garbo_1249 17 Aprilie 2012 07:57
ce ati face voi?!! 9 De la: hot_coffee 24 Mai 2010 15:18
Probleme 9 De la: garbo_420921 24 Noiembrie 2015 15:52
Setari Cookie-uri