Regimul alimentar ţn afectiunile intestinale

Regimul alimentar ţn enterocolita acuta

╬n primele doua zile se vor administra 2-3l de lichide caldute pe zi: ceai de menta, musetel, tei, neindulcite sau slab ţndulcite, sucuri de fructe astringente diluate (afine, coarne, mere). Daca pacientii nu varsa, se vor administra cantitati moderate la fiecare ora. ╬n caz de varsaturi se vor administra cantitati mici, din 5 ţn 5 minute.
Dupa ziua a 3-a : supe limpezi de legume, sarate, mucilagii de orez, chiseluri din sucuri de fructe astringente, orez pasat , supa de morcovi cu morcovul pasat, apoi supe creme de legume fara cartofi, fainoase fierte ţn apa, branza de vaci, telemea desarata, urda, adaugate ţn fainoase. Se introduc treptat: merele coapte, pestele fiert, budincile de fainoase cu branza sau carne, bulionul de carne degresat, painea alba veche de o zi, legumele, albusul, galbenusul, laptele.
Raman excluse un timp: condimentele, afumaturile, conservele, mezelurile, alimentele cu celuloza dura.http://www.terapii-naturiste.com/terapii_cblog/2010/11/22/regimul-alimentar-in-afectiunile-intestinale/
anamariatoma
Postat pe 23 Noiembrie 2010 23:29

Recomandari

SubiectMesajeUltimul Mesaj
Urda de capra face bine la durerea de cap?7De la: tutankhamon 15 Iulie 2009 02:39
Despre regimul de echilibrare energetica3De la: garbo196393 19 Iulie 2012 05:11
Ce ne face sa fim fericiti si sa ne trezim zambind dimineata?284De la: ladyDY 13 Aprilie 2010 06:55
fara gluten7De la: garbo328225 10 Mai 2014 11:06
despre scolioza1De la: relu_eu2001 3 Noiembrie 2009 10:47
Setari Cookie-uri