indemnizatie profesor suplinitor

Buna.
Ma adresez in principal mamelor profesori suplinitori care poate au trecut prin aceeasi situatie ca si mine. Am facut la inspectorat cererea de acordare a indemnizatiei si am avut surpriza ca ea sa fie aprobata doar pana la 31 august, data la care se incheie contractul de munca cu ei. Ideea e ca doar pana la acea data sa primesc 85% din venit si dupa aceea sa iau doar 600 ron. In cerere scriam ca cer acordarea indemnizatiei incepand cu luna iulie, dar ei au completat, ca si cum eu as fi cerut asa, ca o vreau doar pana la sfarsitul lunii august. Nu sunt sigura ca e legal, de aceea as vrea sa va intreb daca ati patit si voi asa ceva. Poate e si o mamica jurist printre noi, as avea mare nevoie de un sfat.
comanmonica77
Postat pe 3 August 2010 13:35
In aceeasi situatie sunt si eu.
Din 2007 sunt in concediu pentru cresterea si ingrijirea copilului. Mai precis din iunie 2007. Prima cerere am depus-o cred ca in mai, ea a fost aprobata pana la 30 august 2007. Pentru urmatorul an am depus o noua cerere, care mi-a fost aprobata pana la sfarsitul lui august 2008. Conform legii eu am putut sta in concediu pana in februarie 2009, cand baitelul a implinit 2 ani.
Dar in 2008 am ramas din nou insarcinata, am dat examen de titularizare in 2008, si asa am putut sa-mi continui concediul. A trebuit sa depun din nou cerere. Cerere care trebuie depusa pentru fiecare an scolar, daca esti suplinitor.
alina_claudia
Postat pe 17 August 2010 22:28
Multumesc mult pentru raspuns! Eu nu stiam asta si nici cei de la primarie sau de la ITM nu stiau...sau asa ziceau ei. O sa fac o noua cerere pentru anul urmator. Nu inteleg secretomania asta, eu nu cred ca nu au mai avut profesori suplinitori care sa intre in concediul de crestere al copilului. Si nici de la inspectorat nu mi-au zis nimic... au spus "asa se face la suplinitori", fara sa imi spuna ca trebuie sa fac o noua cerere...
comanmonica77
Postat pe 22 August 2010 22:25

Recomandari

Setari Cookie-uri