concediu de risc maternal

Buna mamici
am si eu o intrebare pentru cele care au fost sau sunt in situatia mea.Am facut cerclaj din sapt 15 pentru ca aveam probleme si se impunea acest lucru.Am primit medical pentru zilele cat am fost internata si inca un medical pe boala obisnuita a pana la sf lunii.Acum va trebui sa mi se dea in continuare...ma gandesc eu pe risc maternal...intre timp am schimbat medicul si acesta imi spune ca imi poate da doar daca ma intreneaza in spital si tot asa.Nu inteleg de ce nu-mi pot da concediu de risc matenal care se paote da pe max 120 de zile, inainte sa intru in prenatal.
Daca cineva a fost in situatia mea va rog sa-mi spuna cum a procedat.
Multumesc
Vali
kidz003910
Postat pe 5 Mai 2010 09:20
buna
eu am nascut in ianuarie 2010 al doilea baietel, si pt ca primul este si el destul de mic, are 2 anisori, am vb cu medicul obstetrician vreau risc maternal....deci la mine a fost cam tras de par, mi-a bagat ca si diagnostic ceva cu uterul cicatriceal...-
la tine problemele sunt pe bune, insa totul depinde de medic daca iti da asa sau in urma unei internari. Am colege carora nu le-a dat pt ca aveau analizele bune si n-au vrut sa riste sa puna o parafa
tb sa insisti la medic, sa-i spui ca la serviciu nu ai conditiile optime pt a decurge sarcina in continuare cum tb el si ca vrei neaparat sa stai acasa sa nu te expui
bafta multa si bebel sanatos
mihaelammd
Postat pe 5 Mai 2010 23:04
si mie mi-a dat medicul ginecolog concediu de risc maternal,mi se umflau f tare picioarele si aveam tensiune cam mare,dar imi dadea chiar daca nu aveam aceste simptome,insa problema a venit de la sefa mea,fiindca a trebuit sa ma duc la medicina muncii sa mi se faca un dosar iar angajatorul trebuia sa plateasca 100 ron iar sefa mea a refuzat sa plateasca !dar nu trebuia sa stau in spital!!
Szilvia_kidz
Postat pe 6 Mai 2010 17:37
o sa incerc sa rezolv intr-un fel...nu ma pot trimite la serviciu...nu pot risc ...sarcina trecuta am pierdut-o la 6 luni (aveam gemeni fetita si baiat) iar acum imi voi lua toate masurile de precautie...nu inteleg incapatanarea medicilor care paseaza lucrul asta de la ginecolog la medicul de familie si invers...dupa ei ...nici unul nu imi paote da...o sa le duc legea in afta sa citeasca si sa faca intr-un fel
multumesc pentru raspunsuri
vali
kidz003910
Postat pe 10 Mai 2010 20:59
mie mi-a prescris ginecologu concediul de risc maternal,si trebuia sa ma duc la medicina muncii sa mi-l aprobe,iar de acolo la medicul de fam
succes si ai grija de voi!
Szilvia_kidz
Postat pe 10 Mai 2010 21:13
SALUT TUTUROR,
si eu am fost in aceeasi situatie in urma cu 2 ani dar la mine s-a descoperit tarziu ca am colulul deschis deci nu s-a mai putut efectua cerclajul,in schimb am primit de la medicul ginecolog concediu medical (sarcina cu risc),am combinat cu concediul de odihna si dupa aia am intrat in prenatal,deci se poate...;acuma nu stiu cu noile reglemetari ,le este cam frica doctorilor sa dea concediu medical sau poate ar trebui sa cotizezi...,nu stiu ce sa zic.
acuma sunt la a2a sarcina ,mi s-a facut cerclaj in sapt 9-a ,am primit si eu doar 14zile de concediu dupa operatie si momentan lucrez,am intrat in luna a6-a,sper sa pot sa stau la lucru cat mai mult, deoarece cu prima sarcina am crezut ca innebunesc acasa,in schimb daca doctorul zice stop joc atunci am sa stau cuminte
kidz007534
Postat pe 19 Mai 2010 12:44
Am fost si eu intr-un concediu (nici nu stiu ce mi-a scris medicul ginecolog la diagnostic si nici nu m-a interesat) fiindca aveam probleme cu sarcina (risc de avort spontan, mai pierdusem o sarcina la 10 saptamani).
S-a intamplat in felul urmator: am avut sangerare cu inceput de decolare de placenta pe la 5 saptamani, am stat internata o saptamana (fiindca am vrut sa fiu sub supraveghere medicala desi medicul ginecolog imi spusese ca pot sa fac tratamentul acasa). Am primit binenteles concediu medical din spital si mi-a mai dat medicul ginecolog din spital inca 2 saptamani de concediu medical. Dupa care am mai primit 1 saptamana de concediu medical de la medicul de familie. Prin intermediul unei prietene am aflat ca o fata a avut la fel probleme cu sarcina si ca a gasit un medic ginecolog care i-a dat concediu pentru sarcina pana a intrat in prenatal. Si am luat legatura cu acel medic ginecolog care mi-a dat concedii din 2 in 2 saptamani pana am intrat in comisie si nici acolo nu a fost nici o problema, au inteles care este situatia si mi-au dat in continuare pana am intrat in prenatal.
Asa ca nu vad de ce ar fi o problema ca tu sa iei concediu, important este sa gasesti un medic ginecolog din sistemul medical (nu privat) care sa-ti dea aceste concedii si atata timp cat ai probleme cu sarcina trebuie sa-ti dea concediu medical.
Eu am stat 120 de zile in concediu medical si apoi am intrat in prenatal si am stat destul de putin in prenatal fiindca am nascut prematur la 33 de saptamani (intre timp am mai avut o incercare de avort spontan).
bogoaica
Postat pe 21 Mai 2010 20:08
ai 2 optiuni: una ori te internezi,dar pt ce?k sa-i mai dai niste
bani la dr?
ori schimbi medicul
cumnata mea a facut cerclaj la 5 luni si medicul de fam
nu a vrut sa-i dea concediu,iar ea s-a incapatanat sa nu-l schimbe
iar la 7 luni a nascut;2 luni a stat cu bebele in spital.
lizy_kidz
Postat pe 21 Mai 2010 23:51
BUNA! SUNT IN APROXIMATIV ACEEASI SITUATIE CA SI TINE .
CONCEDIUL DE RISC MATERNAL L-AM LUAT INCEPAND CU SAPTAMANA A 17-A DE SARCINA SI NU A FOST NEVOIE DE INTERNARE. AM FOST LA MEDICUL GINECOLOG CARE MI-A DAT O SCRISOARE MEDICALA UNDE A SPECIFICAT DE CE SUFAR , CE TRATAMENT URMEZ SI RECOMANDARE DE RISC MATERNAL. APOI AM FOST LA MEDICUL DE INTREPRINDERE , CU SCRISOAREA MEDICALA ,CARE MI-A INTOCMIT UN REFERAT CONFORM CARUIA LA SERVICI TREBUIE SA PRESTEZ ANUMITE SERVICII CARE IMI PUN SARCINA IN PERICOL... SI APOI CU TOATE LA MEDICUL DE FAMILIE CARE MI-A DAT CONCEDIUL DE RISC MATERNAL. ACEST CONCEDIU TREBUIE VIZAT DE MEDICUL DE INTREPRINDERE INAINTE SA-L DEPUI.SPER CA TI-AM FOST DE FOLOS. SARCINA USOARA!!!
kidz006984
Postat pe 27 Mai 2010 10:15
Eu an nascut anul trecut in noiembrie. Nu am avut nici o probl. cu sarcina, dar avand in vedere conditiile de lucru care nu indeplineau regulile ptr o femeie insarcinata, m-au rugat chiar ei (medicii firmei) sa stau acasa in risc maternal de la 16 sapt. Asa ca am intrat in risc maternal de la 16 sapt, concediu de risc mi l-a dat medicul de familie dupa care il duceam la medicina muncii sa-l stampileze si sa semneze si pe urma la firma, medicul ginecolog nu a avut nici o treaba cu concediul meu. Mi se spusese atunci ca doar daca solicit eu ei sunt obligati sa-mi dea concediu de risc.
Eu zic ca daca nu rezolvi cu nici unul din medici schimbai ca eu am patito cu primul copil acum 6 ani, am sch si medicul de familie la 6 luni de sarcina si medicul ginecolog.am cautat pana am gasit si acum la a doua sarcina nu am mai avut probleme cu ei.

Succes si sarcina cat mai usoara.
cryscri
Postat pe 27 Mai 2010 10:31
buna eu am intrat in concediu de risc maternmal de la 5 saptamani pt ca nu puteam sa mananc nimic vomam tot pana si apa pe cere o beam si am stat mai mult in spital si am intrat la comisie de 3 ori apoi mia zis ca trebuie sa m,a duc la munca ca nu poate sa imi mai dea comisia medical [doct ginecolog] mam dus si ma luat salvarea si medicul de la comisie mia dat medical in continuare a zis ca nu e nici o problema la munca nu are ce sati faca trebuie sati plateasca medicalul ca nu il platesc ei ci casa de asigurari
kidz008114
Postat pe 27 Mai 2010 11:02
riscul maternal ginecologul trebuie sa il constate, asta clar. deci chiar daca hartia de concediu ar fi scrisa de medicul de familie, tot pe baza constatarii ginecologului ar face-o.
pinicuta
Postat pe 27 Mai 2010 11:20
buna fetelor. am rezolvat pana la urma in felul urmator: medicul meu care e medic in spital mi-a recomandat o dr ginecolog din policlinica.a vb cu ea la tel . i-a zis ca am cerclaj si ca o roaga sa-mi dea si mie un concediu mdical pt ca el imi poate da doar daca ma interneaza si e mai greu asa . am fost la dansa ( policlinica e exact in curtea spitalului deci a fost f bine ca nu e trebuit sa merg cine stie pe unde) si mi-a dat concediu de boala obisnuita pt toata luna. mi-a zis ca luna viitoare imi va da in continuare si ca ma va trimite la comisie cand se implinesc 90 de zile. mi-e imi convine si asa. nu tineam neaparat sa iau concediu de risc matrenal ci doar sa stau acasa linistita cu bebelu.
kidz003910
Postat pe 27 Mai 2010 11:44
are dreptate dr tau:medicii din spital nu pot da concedii medicale decat cu internare. medicii din policlinici in schimb pot
pinicuta
Postat pe 27 Mai 2010 12:01
c.risc maternal se poate da din a 30-a sapt. de sarcina (parca).
se pot da 90 de zile de c.m. dup[a care,cu un referat facut de catre medicul specialist
se merge la medicina muncii sa aprobe c.m. ce depaseec 90 de zile
elena74_kidz
Postat pe 27 Mai 2010 16:09
elena74 ceva din ce ai scris probabil ai gresit.....
deci concediul care se poate lua din a 30 saptamana ar fi concediul prenatal...ce e alceva.
Concediul de risc se poate lua de la inceputul sarcinii.....si e parca 120 de zile daca imi amintesc bine,sper sa nu gresesc....
Concediile medicale stiu ca ar fi max 90 de zile ....(si cu noua lege cate 10 zile calendaristice de stat acasa)
Iar concediul prenatal+postnatal este 126 de zile.
bau
Postat pe 27 Mai 2010 16:17
are dreptate doctorul tau cu internarea.este o formalitate,nu stai in spital,mergi de dimineata iti recolteaza analize ,poate-ti face si un eco si pe la prinz sau chiar mai repede pleci acasa pe proria semnatura,adica cu bilet de voie,detaliile le stabiliti impreuna.
eu asa am procedat la a doua sarcina,nici nu mai stiu ce diagnostice mi-a inventat,iminente de avort si apoi de nastere prematura.am mai avut un cm de la un chirurg,asta mi-a pus un diagn de genul"flebita..hemoroizi",se pricep ei.
inca o chestie de retinut, sa nu depasesti 90 de zile de cm,ca te trimit la nu stiu ce comisie si -i mai complicat.eu n-am stiut cum se socotesc zilele de cm,ca m-a informat gresit tipa de la mine de la personal,si am mai luat un cm pe primul copil,de la medicul de familie,ca se poate si asta.eu am epuizat toate variantele,ca chiar nu mai aveam chef de serviciu,era si vara,cald,mi-a mers.
kidz003960
Postat pe 27 Mai 2010 18:18
asa este, am gresit. dar risc maternal nu se poate da de la inceputul sarcinii
elena74_kidz
Postat pe 28 Mai 2010 17:33
buna concediul de ris maternal eu l-am luat din saptamana 28 .Doctora mea nu a putut decat sa avizeze concediul medical dat de comisie.Am stat in concediu medical pana nastere (am nascut la 29 saptamani) iar dupa aceea am intrat in prenatal.Pentru tine cred ca este bine sa stai cat mai mult internata numai asa poti obtine concediu medical .La noi in tara sansele sa supravietuiasca un bebe mai mic de 28 sapamani este ff mic tocmai de aceea nu se dau concedii pt.prenatal
gherguluminita
Postat pe 28 Mai 2010 19:43
si eu am intrat in concediul medical la 24 de sptamani.apoi dr ginecolog nu mai puteam sa-mi mai dea concediul medical pentru ca imi daduse,dupaia mam dus la medicul de familie si nu a vrut sa-mi dea decit pe 10 zile.si mam interesat la alte mamici si asa mai departe si miam schimbat medicul de familie si sa putut.deci depinde forte mult de medicul de familie.
kidz007898
Postat pe 28 Mai 2010 20:49
pt luminita ghergu
ai dreptate sansele ca un copil prematur sub 28 de saptamani sa traiasca sunt f mici. stiu asta din proprie experienta. eu acum sunt la a doau sarcina si de aia sunt mai grijulie si fac tot ce pot sa stau acasa linistita si sa nu fac mai numic altceva.de aia am facut si cerclaj .
povestea mea e una trista. anul trecut am nascut gemeni, o fetita si un baiat , la 25 de saptamani.aveau 740 grame baiatul si 650 grame fetita. ea a trait 12 ore iar baiatul s-a chinuit 7 zile.a fost cumplit nu va puteti imagina prin ce am trecut. dar am avut putere sa o luam de la capat dupa 5 luni.am ramas insarcinata din prima incercare .de data aceasta avem un singur copil , un baietel.sunt oricum speriata de absolut orice ar putea merge prost...nici nu va imaginati.incerc sa fiu totusi linistita pentru bebe.
sper ca bebele tau nascut la 29 de saptamani e bine si nu are probleme.
kidz003910
Postat pe 29 Mai 2010 18:29
Fetelor sa aveti: Sarcina usoara! & Sa va traiasca bebeii!
Noi mai avem putin... si gata.
Lowiny
Postat pe 29 Mai 2010 18:48
Imi pare rau pt tine stiu ce inseamna sa pierzi o sarcina pentru ca inainte de nefericitul incident am mai pierdut o sarcina in 16 saptamani si era tot baiat .Da fata mea este nesperat de bine cu toate ca nu avea nici o sansa.Si eu am avut gemeni cu ia dar, baiatul l-am nascut la 17 saptamani si ia a ramas.Am fost la un pas s-o pierd si pe ia la 23 saptamani si am facut cerclaj pe col deschis.Din acel moment nu am mai avut voie sa mai ma misc din pat decat pana la baie si inapoi si cu toate tratamentele pe care le-am luat am nascut prematur. Medicii au spus ca aveam 29 de sapt. dar eu am zis ca erau 27.Pentru mine nu a mai contat asta eu ma rugam sa scape sanatoasa si fara urmari grave (pt. ca am stat 2 luni in spital cu ia si am vazut multe)Daca te ajuta cu ceva eu am facut injectii pt.maturare pulmonara din sapt. 26 nu cu dexametazona ci cu Celestone dar nu se gaseste in Romania mi l-a adus cineva din Viena te sfatuiesc sa-l cauti pt ca este ff bun. Gandestete la fata mea care nu a avut nevoie decat de surplus de oxigen si nu a fost ventilata mecanic deloc.
Te pup si stai cuminte la pat sa auzim de bine
gherguluminita
Postat pe 31 Mai 2010 18:37
SALINA SUSESI se afla in Timisoara, pe strada Motilor nr. 6 (intre P-ta
Sinaia si P-ta Maria)
TEL: 0725 217 077
office@salinasusesi.ro
www.salinasusesi.ro

Salina SUSESI din P-ta Maria (str. Motilor nr. 6) e cea mai moderna
din tara. E realizata in parteneriat cu concernul german KoenigsSalz, care
a mai construit saline in Germania, Austria, Italia si Spania ( Therme
Erding, Thermenhotel Bad Fussing, Therme Loipersdorf, Therme Bad Ischl,
Kinderhotel Serfaus etc etc). Salina SUSESI este o investitie realizata la
standarde germane, dupa un proiect german, principiul de functionare fiind
acelasi cu salinele europene enumerate mai sus.
Peretii si podeaua salinei sant realizati din sare naturala de la
salina Praid si din Muntii Himalaya.
O sedinta de terapie dureaza 50 minute. Pretul unei sedinte de terapie este 10 RON de persoana, iar pretul unui abonament de 12 sedinte de terapie este 100 RON (la 10 sedinte primesti gratuit 2 sedinte)
Este indicata repetarea terapiei de 12 sedinte dupa un
interval de circa 3-4 luni.

ORAR Luni-Sambata 10.00-20.00
Duminica doar cu
programare
Tel. 0725 217 077 (pt informatii si programari)
office_salinasusesi_ro
Postat pe 4 Iunie 2010 17:00
Buna,

Vreau sa-mi spui si mie te rog ce ti-a scris medicul specialist, pt. ca vreau sa intru si eu in risc maternal si nu stiu cum sa procedez. Multumesc anticipat
mirela_elisabeta
Postat pe 10 Iunie 2010 17:34






------------------------
office_salinasusesi_ro
Postat pe 18 Iunie 2010 10:31
buna mamici
eu am fost internata in spital cu eminenta de avort. si mi-a dat doctora gineco 14 zile concediu pe acest diagnostic. cei de la firma mi-au zis ca ei prefera sa imi iau concediu pana la nastere. am fost la medicina muncii sa ma ia in evidenta si mi-au dat un raport de evaluare cu care a zis ca tre sa ma duc la doctorita de familie sa imi iau concediu de risc maternal de 120 de zile cand si cum am nevoie plus ca le pot alterna cu cele 90 de zile pe care mi le poate da atat doc de familie cat si cea gineco. e adevarat? din cate am citit ce ati scris voi m-am zapacit si nu mai stiu ce si cum
delinu
Postat pe 12 August 2010 18:33
Saluty ,eu sunt la inceput si nu stiu cum se procedeaza ,sunt insarcinata in 9 saptamani ,am fost internata 4 zile cu dureri groaznice pe sub burta din cauza efortului depus la munca ,am primit o saptamana de medical dar problema este ca nu ma pot duce la servici ,este foarte greu mediul meu de lucru ,am cerut la medicul ginecolog concediu de risc maternal ,mi-a dat o scrisoare pentru medicul de familie in care specifica ca nu am voie sa fac efort 30 de zile insa nu zice nimik de concediu de risc ,medicalul primit are codul pentru hemoragie de la debutul sarcinii.Cum se procedeaza pentru concediu de risc si la cate zile de concediu am dreptul sa stau acasa inainte sa nasc ? MULTUMESC
vallmaryno
Postat pe 31 August 2010 19:36
salut mamici ma numesc nicoleta c am si eu o intrbare sunt isarcinata si am luat 90 de zile vrea sa stiu mai beneficiez de prenatal si as vrea sa stau in continuare pana la 7 luni cum pot proceda am acum 5 luni servicu e de asa natura apa efort mult lucrez intro fabrica si am mai perdut o sarcina nu stiu cum sa fac va rog ajutatima am si er negativ
garbo_7953
Postat pe 28 Septembrie 2012 19:14
Pentru a beneficia de concediu de risc maternal, va rog sa intrati pe acesta adresa:http://legeaz.net/text-integral/oug-96-2003-actualizata-2011-legea-protectiei-maternitatii-la-locurile-de-munca , care va da posibilitatea de a urma pasii necesari pentru a intra in posesia acestuia.Conform OUG 96/2003 privind protectia maternitatii la locurile de munca, angajatorul are obligatia de a va primi cererea la care veti anexa '' Anexa pentru supravegherea medicala a gravidei si lauzei'', completata corespunzator de medic, prin care solicitati concediul de risc maternal.Pentru siguranta dvs., inregistrati cererea la registratura.Sanatate si numai bine !!!
ladyDY
Postat pe 29 Septembrie 2012 00:57

Recomandari

Subiect Mesaje Ultimul Mesaj
NERVII LA COPII 32 De la: iasomia 20 Ianuarie 2011 17:48
Mamici din Baia Mare? 18 De la: office_salinasusesi_ro 26 Aprilie 2010 03:21
dr orl 10 De la: office_salinasusesi_ro 4 Iunie 2010 14:36
Care este DIFERENTA dintre o SOTIE iubitoare si o IUBITA iubitoare??Dar dintre un SOT iubitor si un IUBIT iubitor?? 273 De la: dor72 26 Iunie 2011 12:27
teste sarcina fals pozitive? 3 De la: danicosmi 8 Decembrie 2009 22:50
Setari Cookie-uri