Vacanta in fata calculatorului sau la munte, intr-o tabara?

Tot mai putini copii se bucura de vacante de neuitat la bunici, pe la tara cum era odinioara, cu aer curat, adunandu-se prieteni din diferite parti ale tarii. In schimb, multi dintre ei raman o parte luuunga din vacanta mare in fata calculatorului, iesind mai rar afara sa isi puna bicicleta in miscare, evindent, nu foarte departe, pentru ca nu au voie sa se indeparteze de bloc.
Nu stiu cati dintre copii se mai bucura ca a venit vacanta cu trenul din Franta, nu stiu cati copii isi mai fac bagajul sa plece la tara, la bunici, in schimb, cred ca in ultimii ani, au inceput multi din ei sa isi faca bagajul pentru a pleca in tabara.
Ma gandesc ca in loc de televizor, calculator si plictiseala intre betoane, in vacante o solutie ar fi mersul in tabere. Cred ca este important de discutat si acest subiect, ca facand parte din viata copiilor nostri. Ma gandesc ca mersul in tabere este o ocazie super buna in care copiii pot sa invete sa se descurce fara ajutorul paritilor, in compania unor copii de aceesi varsta dar supravegheati indeaproape de intructori animatori profesionisti. Cred ca acum multe dintre taberele scolare care nu prea au fost sigure iar copiii se plictiseau s-au desfintat, in locul lor au aparut firme private care organizeaza tabere de vis. Asa, copiii vor renunta pentru cateva zile la calculator si vor descoperii o multime de activitati tehnice si de animatie neavand timp sa se plictiseasca.
In acelasi timp, in tabere de copii se ocupa persoane specializate sa faca aceasta munca, fapt care cred ca ar trebui sa ii determine pe parinti sa aleaga optiunea de a trimite copiii in tabere. Consider ca toti cei care se ocupa de copii ii iubesc insa asta nu le asigura siguranta. Faptul ca le iubim copiii nu le este suficient parintilor atunci cand decid sa-si lase sau nu, copiii in tabara. Insa profesionalismul, pregatirea si formarea celor care se ocupa de copii poate sa fie o dovada de seriozitate si sa confere incredere.
Voi ce credeti, ce solutii aveti pentru copiii care in ultima perioada mai mult stau in fata calculatorului decat sa mai mearga la tara, la bunici?
adventurecamps
Postat pe 2 Decembrie 2009 15:21

Recomandari

Subiect Mesaje Ultimul Mesaj
Cum mananca noaptea bebe? 32 De la: aliadi 19 Decembrie 2009 15:48
SPASMUL HOHOTULUI DE PLANS 1 De la: ada_mazuru 28 Martie 2010 20:09
Cartile si copii 3 De la: ioana_b 17 Septembrie 2009 23:33
sall all 1 De la: kidz004034 9 Octombrie 2009 18:15
DECALOTAREA LA BAIETEI 14 De la: garbo212867 7 Iulie 2011 22:28
Setari Cookie-uri