NU MAI SCAPAM DE TUSE

Dragi mamici,

ma adresez voua celor de aici cu o problema care imi da mari dureri de cap, tusea. Nu stiu ce a fost anul asta ca mai toata lumea se plange de aceasta problema. Povestea la noi a inceput din 10 septembrie cand am revenit de la mare, Patrick avea atunci 1,6 ani deci cum spuneam desi l-am ingrijit la fel de bine, nu l-am bagat deloc in apa pentru ca nu vroia nici sa se apropie am plecat de acolo cu o tuse productiva destul de serioasa. Anul trecut avea doar 6 luni si am stat de doua ori mai multe zile la mare dar nu am avut absolut nici o problema, si la 6 luni chiar l-am tinut cu picioarele in apa si a fost totul ok. Am venit la medicul de familie care ne-a trecut direct pe antibiotic CECLODYNE plus Rhinatiol si Aerius.Tusea nu a disparut complet dar s-a ameliorat insa dupa 14 zile de tratament mi-a facut febra 39 si ceva. Iar la medic de data asta cica puroi in gat, ne-a dat ZINATH inca vreo 12 zile. A mai trecut o perioada in care tusea tot a persistat pana a inceput sa devina iar tot mai suparatoare. Copilul imi vomita si se trezea noaptea cu dureri nu se linistea ppana nu ii dadeam 5 ml de NUROFEN. Am renuntat la dr de familie si m-am dus la specialista , chipurile, la o doctorita dintr-o localitate vecina despre care auzisem ca este buna asta l-a ascultat putin la plamani si mi-a pus dianosticul de PNEUMONIE INTERSTITIALA si ca m-ar interna dar nu are locuri. Avand in familie personal medical am hotarat ca oricum e mai bine acasa i-au pus branula si m-a trecut pe ampicilina cu gentamicina.(asta fara sa ii faca nimeni vre-un test sa vada daca nu este cumva alergic la aceste antibiotice) De asemenea nimeni nu mi-a recomandat sa ii dau ceva care sa ii protejese organismul de efectele antibioticelo ceva gen BIOTICS .In fine ...dupa 5 zile de injectabile intr-o zi il pun la somn doarme linistit si dupa vre ora, total nefiresc la el, se trezeste plangand si cu nasul infundat respirand cu dificultate si cu niste frisoane de am intrat in panica si am inceput sa plang pt ca nu-l mai vazusem niciodata intr-o astfel de stare. Panicata am inceput sa caut haine sa fug cu el la urgenta dar intre timp a inceput sa vomite foarte rau de ii iesea saracul si pe gura si pe nas. Atunci am sunat la salvare , la 112 in fine poveste lnga si cu astia ca pana au venit s-a mai linistit copilul, asta e Romania. Bineinteles ca m-au internat si seful de sectie acest "monstru sacru" al pediatrieoi din zona noastra imi da in continuare ampicilana cu gentamicina. Dupa asta am citit si am mai disc cu medici mai tineri si mai in tema ca gentamicina nu se da sub nici o forma mai mult de 5 zile la copii, are efecte destul de grave asupra rinichillor si a mugurilor dentari.Stau 3 zile in spital dupa care ma externeaza cu continuarea la nesfarsit a atratamentului. La o zi dupa externare imi face iar acelasi tip de criza cu frisoane, crestere brusca a temp si iar am fugit la urgenta.Atunci am decis sa mergem la Cluj la o clinica pt copii.
La Cluj am gasit la Clinica Pediatrie 1 o d-na dr foarte draguta care m-a trimis peste tot, analize, ORL, chiar si neuro daca tot am ajuns acolo am zis sa le fac pe toate ei si dupa ce s-a crucit toata lumea pe la Cluj de cate antibiotice am bagt in el am aflat la ORL cu stupoare ca micutul meu are OTITA SEROASA ACUTA BILATERALA CU RISCUL SA ISI PIARDA AUZUL, deci aici la noi nicunui doctor nu i-a trecut prinn cap sa ma trimita la ORL , oricum nu mai inteleg nimic ce se intampla cu tara asta si cu sistemul asta.
Am inceput tratament cu BETAPIOPTAL care a dat roade foarte bine si dupa 7 zile de chin adica aspirat de 3 ori pe zi si aplicat de 3 ori cate 3 picaturi in fiecare nara aceste picaturi amare de la care de multe ori a vomitat , la control urechile erau in regula, lichidul a disparut si suntem bine. Dar inca din septembrie tot mai tuseste, nu foarte des si noaptea deloc, dar tuseste si haraie asa in piept si cand rade parca e un om batran asa se aude.
Dupa toata tona de tratamente am facut o luna de SEPTILIN imunomodulator si am inceput sa il trec pe naturiste. Propilis fara alcool, sirop de plante ceaiuri cat mai naturale, am luat din piata tei si maciese.
Poate ma mai sfatuiti cum ati rezolvat problema cu tusea daca ati avut aceasta problema, dar tot remedii naturiste. Ce imi e ciuda ca micutului meu nu-i place mierea, si nu mai vreau sa il chinui sa ii dau fortat. Oricum toata aceasta perioada a fost traumatizanta pt el, intepaturi , brabule, controale, analize...e disperat cand vede un cabinet medical. Va rog sa impartasiti cu mine experientele voastre.
Va pupacim si sanatate multa la copilasi
alloisa_r
Postat pe 25 Noiembrie 2009 23:58

Recomandari

Subiect Mesaje Ultimul Mesaj
Un Mos Craciun special pentru copilul tau! 3 De la: lamaita 23 Noiembrie 2008 18:58
Cursuri pentru copii "Little Tree", Timisoara 1 De la: LITTLE_TREE 7 Februarie 2012 23:10
Angajez Bona 20 De la: alfheim 6 Octombrie 2011 16:31
Copiii hiperactivi 9 De la: dethave 29 Octombrie 2010 22:02
e balbait!! 1 De la: roxanabr 14 Ianuarie 2010 23:05
Setari Cookie-uri