o experienta socanta

de acord cu tine ale_micuta,dar si asa mie cel putin mi se pare corect din partea unui doctor sa aibe macar bunul simt sa discute cu omul, este o situatie speciala si asta inteleg dar daca chiar acel copil este cu o trauma si nu numai el, pot si zeci in situatia lui poti avea bunul simt sa dai macar un raspuns cu un limbaj normal si educat ca doar scoli inalte au toate cadrele medicale.Ea manifestindu-se in acel mod in fata lui Sam a procedat corect?Nu cred, din contra ar fi trebuit sa apregieze gestul ca cineva se intereseaza de soarta lui.E doctor PEDIATRU, lucreaza cu copii, ea ar trebui sa aibe un comportament calm sa induca stare de bine unui copil de acea virsta.Eu am stat cu fetita mea 2 saptamini in spital pe cind avea 3 luni si ceva si nu am vazut asa ceva la doctorita care a tratat-o.Copii erau atasati de ea.Eu nici nu mi-as lasa copilul pe mina acelei doctorite si dac ar fi ultima.Mai...daca are probleme si e frustrata sa-si ia naibi concediu de relaxare.De acord sau nu?
alinakatt
Postat pe 13 Iulie 2009 15:08
Dar oricum vineri cind am fost la centru SURPRIZA MARE cineva care a vazut scena de la spital sa sesizat si culmea!!!!sa schimbat doctorita nu mai era Boieriu
O schimbasera de a doua zi imediat dupa scena.
Iar a doaua surpriza Sam a fost externat si dus la o familie adoptiva aproape de timisoara.O familie tinara care nu pot avea copii.Eram la centru inca si sunase asistenta care ia insotit pina acasa.Zicea ca se oprisera prin Euro sa-i cumpere parinti adoptivi haine si jucari si necesarul care mai aveau nevoie,cind au ajuns acasa bunica adoptiva nu se mai oprea din plins de bucurie.
si ce ma bucurat iar mult ca vecini de casa a familii adoptive sunt lucratori la centru, deci sub observatie continua
alinakatt
Postat pe 13 Iulie 2009 15:20
acus sa vedem ce o sa se intimple in continuare....oricum familia lui a venit in timpul saptaminii foarte revoltata in special bunicul, ca sa facut un abuz luind-ul de la mama dar mai apoi sa recunoasca si el ca e mai bine ca l-au separat de ea.Mama si ea tot lunatica dar revoltata ca ea nu intelege de ce i la luat motivind intruna ca in ziua aceea Sam era obosit si ca ea il ajuta sa mearga mai repede....cica s-au sesesizat ce stiu eu ce matusi de gradu 15 de prin tote colturile rominiei ca il iau ele sa- creasca etc...Cei de la centru au ramas fermi pe pozitie si cu ajutorul autoritatiilor specializate in asemena cazuri dau curs pentru separarea copilului de mama si familia acestuia. Oricum o sa fie greu. Am inteles ca familia adoptiva era de mult timp cu dosar de adoptie si spera sa poata sa-l ia ``cu acte in regula``.Cred ca o sa fie atre greu daca sunt atitea obstacole la mijloc dar cu ajutorul lui dumnezeu o sa reuseasca. Eu o sa incerc sa iau legatura cu ei daca si ei sunt de acord binenteles, poate asa legam o prietenie
alinakatt
Postat pe 13 Iulie 2009 15:33
chiar o adevarata poveste sper numai sa aiba un happy end pentru sam.
SEBY1YEAR
Postat pe 13 Iulie 2009 15:49
am citit si eu povestea ta si mi s-a rupt sufletul. Imi vine sa plang cand ma gandesc prin ce a trecut acel mic suflet de om. Sper macar ca totate au luat sfarsit si ca va ramane la acea familie adoptiva. Chiat si cu tratament si tinuta sub observatie, acea femeie nu mai are ce cauta n preajma lui. Nu ar face altceva decat sa-i mareasca teama. Cred ca si daca i-ai arata o poza cu mama lui, copilul arreactiona, si nu in bine. S a speram ca pana laurma autoritatile sa ramana ferme si sa nu ii inapoieze copilul. E o femeie bolnava si terbuie sa stea departe de micutul Sam.
kidz000762
Postat pe 13 Iulie 2009 16:03
Rugamitea mea mare care o cer tuturor persoanelor este:
Nu fiti nepasatori, daca vedeti, sunteti martori la scene de genul asta nu inchideti ochii si treceti mai departe pe idea ca nu-i problema noastra ce se intimpla in casa altuia.Doar asa putem ajuta un pic niste suflete care nu au nici o vina.Sunt copii care chiar din cauza parintilor ajung rau in viata,delicventi, criminali.Din cauza asta ajung copii sa devina parinti care agreseaza la rindul lor copii lor.Motivele sunt multe si chiar conteaza educatia lor inca din scutece.



Va pup,sanatate la mamici si bebei.
De simbata plecam la mare darcind ma intorc o sa devorez tot ce ati mai scris pe aici pe forum
alinakatt
Postat pe 13 Iulie 2009 16:19
va doresc un concediu placut si abia asteptam sa mergem si noi
eu chiar am si filmat cateva bunici prin parc care isi educam mai putin ortodox nepotii dar prefer sa nu postez filmuletele ca sigur dupa ce le-am certat nu numai eu ci si mamicile de prin zona acum cred ca si-au revenit sau cel putin nu-si mai bat copii afara
SEBY1YEAR
Postat pe 13 Iulie 2009 16:28
Buna alinakatt, ma bucur tare mult ca ai luat pozitie si ai ajutat acel Sufletel. sper sa poti tine legatura cu el, pentru ca intr-un fel tu esti Ingerul Lui. Sa dea Domnul sa il adopte o famile care chiar isi doreste sa aiba un asemenea suflet langa ei. Daca mai aflii de cum ii merge lui Sam sa ne spui tuturor. Distractie Placuta la mare.
Kiki_Mic
Postat pe 13 Iulie 2009 16:30
soc....nu-mi revin din ce am citit,oricum felicitari alinakatt ca ai reusit sa faci ceva pt .copilas ,dar stau si ma intreb cei de la protectia copilului nu trebuiau sa monitorizeze cazul ...chiar trebuie sa vina cineva din afara ca sa ia ei masuri....pe bune nu-i inteleg daca ei stiau de ce naiba nu s-au implicat mai mult a trebuit sa mai suporte copilul cine stie ce alte minuni.....doamne nici nu vreau sa ma gandesc ce-o fi fost in sufletelul lui.

ps.vacanta placuta.....
oto_otto2000
Postat pe 13 Iulie 2009 16:59
cei de la protectie monitorizeaza ce au chef si cand au chef doar atunci cand le faci o vizita cu tv se mai pun pe treaba cat de cat sau chiarsi atunci ridica din umeri in stanga si dreapta si dau vina una pe alta
SEBY1YEAR
Postat pe 14 Iulie 2009 14:16
poi la ei e ceva normal... intr-una din zile am intrebat k dc nu fac nimic in legatura cu un caz mai vechi si mi-au raspuns k pe ei nu are dc sa ii intereseze pt k nu sunt copii lor si nu are dc sa le pese de copiii altora
pe ei ii intereseaza doar sa isi ia banii si restul fie ce o fi
ale_micutza
Postat pe 14 Iulie 2009 14:22
buna fetelor....sa speram ca de acum SAM v-a incepe o viatza noua alaturi de parintii adoptivi(dak vor reusi sa-l infieze)ceea ce este cu semnul intrebarii la noi in tara stiti foarte bine cat dureaza si cat te plimba pe drumuri......sa nu mai ajunga in mainile celei care i-a dat viata......povestea este impresionanta,de piatra sa fi si tot zdruncina ceva in tine .......sa speram ca de acum totul v-a fi bine pt SAM....
deliarebecca
Postat pe 15 Iulie 2009 16:31
te felicit pentru ce ai facut ,multa sanatate bebicului tau
karmen_kk
Postat pe 24 Iulie 2009 11:24
vreau sa va spun tuturor celor care au postat pe acest topic si nu numai ca ieri am fost sa-l vad pe Sam .
Dupa aproape 2 luni decind e la parintii maternali e un copil de nerecunoscut ,mi-au zis cei care au grija de el ca la inceput au avut probleme cu el mai ales noaptea.se trezea tipind si se speria din orice. incet incet si-a dat drumul, e un copil foarte sociabil prezenta mea linga el ca o persoana straina chiar nu la deranjat, fiind foarte relaxat.mi-a dat si un pusi a inceput sa vorbeasca si incearca sa lege cuvinte.Am ramas surprinsa cit e de legat de parinti maternali.Chiar l-am vazut ok, lucru ce ma bucurat enorm.
Partea rea e ca bunicii insista sa il ia inapoi sa il dea in grija strabunicii sau a unei matusi din germania.De la protectie au ramas pe pozitii nu dau inapoi copilul ramine unde este pina la sentinta judecatorului care cred ca nu o sa fie de acord cu reintegrarea lui in familie.
alinakatt
Postat pe 27 August 2009 17:04
ma bucur nespus ca sam este bine cred ca acestui copil i-a lipsit nu numai iubirea dar mai ales o familie din aceasta cauza s-a si atasat asa de mult de familia "adoptiva" sa zic asa ii doresc numai bine.
SEBY1YEAR
Postat pe 31 August 2009 14:11
Am citit si m-am ingrozit, mai sunt o gramada de asemenea cazuri, cel putin in mediul rural, sa speram ca makar acest caz sa aiba un final fericit. Din nefericire extremele dauneaza grav sanatatii, sunt f multe mame care, din dorinta de a face bine copilului lor ii fac mai mult rau. Am avut o gramada de cazuri cu mame hiperprotective, copii sunt pur si simplu dependenti de mama, si ajung adulti depresonalizati, care pentru cea mai mica decizie isi suna mama, incapabili de asi asuma cea mai mica responsabilitate. Altii isi critica copiii la cea mai mika greseala, si uite asa devin adulti frustrati, cu o stima de sine fff mica, incapabili de a realiza ceva in viata pentru ei. Cel mai grav este ca parintii nu sunt contienti de cat rau le provoaca copiilor, ei sunt convinsi ca le vor doar binele si ca procedeaza f bine asa!
iasmina_kidz
Postat pe 28 Septembrie 2009 12:47
numai ca mama respectiva avea probleme cu capul ceea ce este foarte grav in loc sa accepte ajutor de specialitate ea isi "varsa" nervii pe copil
SEBY1YEAR
Postat pe 6 Octombrie 2009 15:33
Ai dreptate ''iasmina'', multe mamici din prea mare dorinta de a a-si ajuta copilul pot cadea fara de voie in extrema cealalta, si sa le aduca un mare neajuns acestora cum spui si tu, si cum mi-o mai spunea si mie uneori o amica.
Dorindu-mi prea mult sa am un copil, am fost extrem de grijulie cu primul, si tot degeaba, caci copilul tot isi duce mana murdara la ochi, la gura ...
Tot timpul, ani la rand i-am atras atentia: ''NU pune degetele pe tocul usii!'' si am fost mereu cu ochii pe ea. Pentru ca pe la 7 - 8 ani, eu fiind ocupata cu sacosele (veneam cu totii de la hipermarchet), ea s-a intins sa aprinda lumina de pe casa scarii si s-a sprijinit cu cealalta mana - unde crezi - chiar pe pragul usii a 2-a (din lemn, norocul ei) de la scara (prima usa de la bloc fiind din metal).
Fratiorul mai mic, care avea la acea varsta ''mania inchiderii usilor'' i-a prins prima falanga a unui deget chiar la baza unghiei.
Ce a urmat ... nu pot sa mai descriu. Acuma cand imi amintesc simt un gol in stomac, atuncea insa nu stiu ce m-a intarit de nu am lesinat la intregul tablou ce mi se infatisa inaintea ochilor ...
Veneam din urma lor si nu pricepeam de ce urla in asa hal, asa de-o data. I-am cerut celui mic sa deschida usa, repede (nu o inchisese inca, de tot), doar o trasese - si avea o putere fantastica ''taurasul''.
Am lasat sacosele, si am figit cu copilul la spital unde la urgenta i-au cusut bucatica de falanga si i-au decupat unghia lasandui-o ca pe un capac sa nu se lipeasca bandajul si pentru a-i creste o noua unghie la loc, intr-un mod frumos.
A fost un medic foarte bun la Grigore Alexandrescu atunci, si o asistenta de asemenea buna.

Oricat le-am EXPLICA motivul pentru care este de preferat sa NU faca un anumit lucru, este in ZADAR.
Trebuie sa le explicam, insa sa le dam si SOLUTI CUM SA FACA, tocmai pentru a preintampina asemenea greseli, care ... se pot produce, dupa cum vedeti, orisicum!

Degeaba stam cu ochii pe copii, chiar sub ochii mei, intr-o fractiune de secunda (!) cat eram atenta sa inchid usa de la cabinetul logopedic al unei scoli am observat-o ca duce mana la ochi. Am oprit-o, i-am sters mainile si acasa, a doua zi, la trezire ce imagine de cosmar credeti ca mi s-a infatisat?

Avea ambii ochi umflati de stateau sa-i iasa din orbite, cu pleoapele lipite de un mucus galben, parca era unsa cu miere. Pilea ploapelor era rosie.
Ce chin a fost apoi tratamentul ... cu Tobrex, cu tamopne sterile ... ... ...
Stat in casa cu copilul pana si-a revenit, mai bine de o saptamana ... nu mai stiu exact avea doar vre-o 4 anisori (acum 6 ani, deci).

Asta inseamna sa ai copii. Griji, dar si zambete si imbratisari pline de dragoste sincera!
Nici o mama nu poate fi perfecta!
Si tocmai din greseli, si ale lor si ale noastre copii invata intreaga lor viata cum sa devina niste oameni mai buni, cum sa iubeasca, cum sa munceasca, cum sa fie ei insisi.

DOAR DRAGOSTE SI SIGURANTA sa le oferim pe langa hrana, higiena si invatatura!

Va pup si vizualizati va rog si:
Simply_i
Postat pe 14 Noiembrie 2009 14:34
Iarasi nu vrea sa tipareasca, am mai patit si eu asa ceva de zeci de ori.

Ai dreptate ''iasmina'', multe mamici din prea mare dorinta de a-si ajuta copilul pot cadea fara de voie in extrema cealalta, si sa le aduca un mare neajuns acestora cum spui si tu, si cum mi-o mai spunea si mie uneori o amica ca sunt mult prea grijulie cu copii, superprotectiva.
Dorindu-mi prea mult sa am un copil, am fost extrem de grijulie cu primul, si tot degeaba, caci copilul tot isi duce mana murdara la ochi, la gura ...
Tot timpul, ani la rand i-am atras atentia: ''NU pune degetele pe tocul usii!'' si am fost mereu cu ochii pe ea. Pentru ca pe la 7 - 8 ani, eu fiind ocupata cu sacosele (veneam cu totii de la hipermarket), ea s-a intins sa aprinda lumina de pe casa scarii si s-a sprijinit cu cealalta mana - unde crezi - chiar pe pragul usii a 2-a (din lemn, norocul ei) de la scara (prima usa de la bloc fiind din metal).
Fratiorul mai mic, care avea la acea varsta ''mania inchiderii usilor'' i-a prins prima falanga a unui deget chiar la baza unghiei.
Ce a urmat ... nu pot sa mai descriu. Acuma cand imi amintesc simt un gol in stomac, atuncea insa nu stiu ce m-a intarit de nu am lesinat la intregul tablou ce mi se infatisa inaintea ochilor ...
Veneam din urma lor si nu pricepeam de ce urla in asa hal, asa de-o data.
I-am cerut celui mic sa deschida usa, repede (nu o inchisese inca, de tot), doar o trasese - si avea o putere fantastica ''taurasul''.
Am lasat sacosele, si am fugit cu copilul la spital unde, la urgenta, i-au cusut bucatica de falanga si i-au decupat unghia lasandui-o ca pe un capac sa nu se lipeasca bandajul si pentru a-i creste o noua unghie la loc, intr-un mod frumos.
A fost un medic foarte bun la Grigore Alexandrescu atunci, si o asistenta de asemenea buna.

Oricat le-am EXPLICA noi motivul pentru care este de preferat sa NU faca un anumit lucru, si eu mereu procedez asa, prin a le explica DE CE, este in ZADAR.
Trebuie sa le explicam, insa sa le dam si SOLUTI CUM SA FACA, tocmai pentru a preintampina asemenea greseli, care ... se pot produce, dupa cum vedeti, orisicum!

Degeaba stam cu ochii pe copii, chiar sub ochii mei, cu alta ocazie, intr-o fractiune de secunda (!) cat eram atenta sa inchid usa de la cabinetul logopedic al unei scoli am observat-o ca duce mana la ochi. Am oprit-o, i-am sters mainile cu servetele umede care nu-mi lipsesc niciodata de la mine, si acasa, a doua zi, la trezire ce imagine de cosmar credeti ca mi s-a infatisat?
Avea ambii ochi umflati de stateau sa-i iasa din orbite, cu pleoapele lipite de un mucus galben, parca era unsa cu miere. Ochiul ce-l atinsese ea cu o zi inainte era intr-o stare cu mult mai grava decat celalalt. Pilea ploapelor era rosie.
Ce chin a fost apoi tratamentul ... cu Tobrex, cu tampoane sterile ... ... ...
Am stat in casa cu copilul pana si-a revenit, mai bine de o saptamana ... nu mai stiu exact avea doar vre-o 4 anisori (acum 6 ani, deci).

Asta inseamna sa ai copii. Griji, dar si zambete si imbratisari pline de dragoste sincera!
Nici o mama nu poate fi perfecta!
Si tocmai din greseli, si ale lor si ale noastre copii invata intreaga lor viata cum sa devina niste oameni mai buni, cum sa iubeasca, cum sa munceasca, cum sa fie ei insisi.

DOAR DRAGOSTE SI SIGURANTA sa le oferim pe langa hrana, higiena si invatatura!

Va pup si vizualizati va rog si:

http://www.9am.ro/comunitate/forum/view_topic/21651/-Ai-Creierii-Muci-.html

Va multumesc pentru timpul acordat citirii acelui articol,
si la fel ca si cea care a deschis acest forum, va rog si eu:

Cand intalniti astfel de cazuri, asa cum vedeti ca am intalnit si eu
(cititi articolul si cu trimiterea lui)
NU plecati pana NU chemati politia
numarul este 112.

De abia acuma stiu si eu ce sa fac data viitoare. Am mai fost si atuncea, insa prea tarziu, a doua zi, m-am dus in Comuna (sat) Limanu, la postul de Politie care era inchis la acea ora/zi. Insa erau niste oameni de serviciu pe care as fi putut sa-i sun, sa-i chem si asta ... doar pentru a da o declaratie. Dar daca as fi apelat atuncea, pe loc, 112 ?
Acea mama (Alina) ar fi ramas si ea fara copil.
Sau asa as vrea sa sper ca s-ar fi intamplat - sa ii fie incredintati copii - cei doi, fetita si baietelul - unor parinti care sa ii si supravegeze, nu doar sa-i spele si imbrace curat ...

Eu una tocmai avusesem o experienta anterioara, in Bucuresti, unde sunand la 112, nu aveau ce face (?), pe cine sa trimita vineri seara, la ora 16, in zona Sos. Pipera!!!

In tara situatia este si mai grea. In Satul ''2 Mai'', nu exista post de politie. Daca nu as fi avut eperienta anterioara, din Bucuresti, cu siguranta ca as fi sunat in acest ultim caz la 112 si poate acei copii ar fi fost astazi pe maini mai bune ... Cine stie.

NU lasati astfel de cazuri sa treaca nelamurite pe langa dvs. Eu una mi-am mai si cerut scuze fata de acea femeie in articolul la care va fac trimitere ... Ma simt mai vinovata decat ea! Insa eu eram si cu copii mei dupa mine, si nu am vrut sa ii pun in fata unei asemenea situatii traumatizante, in acele locuri periculoase, sa ii tin piept, sa ma iau la bataie cu ea in fata tuturor celor 4 copii intre navoade de pescari, dincolo de un dig prabusit si stiind si faptul ca la interventia 112 nu aveau cum sa ma ajute. Acuma realizez ca daca as fi atatat-o mai tare, sau pur si simplu as fi stat de vorba cu ea, mai mult, in urma unei altercatii, dupa cum era de pornita, as fi avut tot dreptul sa apelez 112, si atunci ar fi avut clar un motiv ca sa trimita politia si sa o ia. Dar cum eu in general caut sa aplanez un conflict ... de aceasta data am gresit flagrant!
Simply_i
Postat pe 14 Noiembrie 2009 15:16
Am scris si mai sus, vizualizati:

http://www.9am.ro/comunitate/forum/view_topic/21651/-Ai-Creierii-Muc i-.html
Simply_i
Postat pe 14 Noiembrie 2009 15:18
foarte bine spus copii mici... griji mari dar cred ca noi ca mame vom avea toata viata griji pentru ei orice ar fi si orinunde s-ar afla...
SEBY1YEAR
Postat pe 18 Noiembrie 2009 14:51
bine ca mai exista oameni pe lumea asta care iau atitudine fata de abuzurichear daca autoritatile nu rezolva mare lucru dar macar se trage un semnal de alarma.felicitari
kidz005053
Postat pe 19 Noiembrie 2009 19:15
Da, din pacate sunt multe cazuri din acestea. Eu sunt de parere ca ar trebui sa se faca un test ceva parintilor, test psihologic, pentru ca astfel de animale nu ar trebui sa faca copii. In anglia vin si te supravegheaza asa numitii Health Visitors, care observa in ce mediu traieste copilul, daca sunt probleme de sanatate, sociale etc, si te ajuta. Asa ar trebui sa fie si in romania...ma rog.. Sanatate.pupici
aly_fab
Postat pe 25 Februarie 2010 21:15
asa ar trebui vine vorba numai ca in romania daca vrei sa adopti un copil iti cer si luna de pe cer dar daca ai 7-8 copii si nu ai ce le pune nici pe masa si faci in continuare altii si altii nu-ti zice nimeni nimic cred ca li se pare normal.
SEBY1YEAR
Postat pe 26 Februarie 2010 17:36
eu nu zic un copil e mereu o binecuvantare dar nici sa-ti bati joc...
SEBY1YEAR
Postat pe 26 Februarie 2010 17:38
Alina m-ai socat... te felicit pentru puterea si taria de care ai dat dovata in situatia data. Imi pare nespus de bine ca copilul a ajuns intr-un mediu care il ingrijeste cum trebuie.

dar eu una nu pot sa imi revin acum de acest soc...imi vine sa plang, prin ce a putut sa treaca micutul. Intradevar cine nu poate sa aiba grija de copilul lui sa nu faca! In plus nu stiu cum dr au lasat langa mama respectiva, cu schizofrenie si tulburare de personalitate grava, copilul timp de 2 ani. Indiferent de alte persoane din familie si oricat de influente ar fi ele...totusi, nu gandesc spre binele copilului?
tudor_claudia
Postat pe 7 Aprilie 2010 16:05

Recomandari

Subiect Mesaje Ultimul Mesaj
o experienta socanta 56 De la: tudor_claudia 7 Aprilie 2010 16:05
OUA DE PREPELITA?? 3 De la: adiviscan 9 Aprilie 2009 13:08
pana la ce varsta se administreaza vaccinul BCG ? 2 De la: cristinajobs 17 Decembrie 2009 16:17
Despre administrare calciu la bebelusi 3 De la: garbo_485268 6 Mai 2018 10:07
despre alocatie 19 De la: office_salinasusesi_ro 18 Aprilie 2010 10:55
Setari Cookie-uri