8 August 2023 publicat în 29 share-uri

Peste 4,4 milioane de pisici rezidente în România sunt sărbătorite astăzi, 8 august, de ziua internațională a pisicilor, prilej de bucurie în cele aproape 48% din gospodăriile din țara noastră, potrivit statisticilor FEDIAF European Pet Food (Asociația Europeană a producătorilor de mâncare pentru animale de companie). Iar pe 26 august este ziua internațională a câinilor, prilej de bucurie pentru aproximativ 45% din gospodăriile din țara noastră.

 

CP

Și în România, ca și în Europa, pisicile sunt cel mai popular animal de companie. Nu mai puțin de 127 de milioane de pisici sunt recenzate la nivelul UE, fiind prezente în 26% din gospodăriile din spațiul comunitar, câinii fiind pe locul 2, cu 104 milioane de exemplare în 25% din gospodării, potrivit FEDIAF (sursa).

Potrivit unor statistici citate de Purina, unul din cei mai mari producători de hrană de pisici și câini la nivel mondial, deținut de Nestlé, cea mai mare companie de produse alimentare și băuturi din lume, piața de hrană pentru animale de companie era estimată la 660 de milioane de euro în anul 2020, ultimul pentru care există studii, fără însă să fie disponibile cifre separate pentru hrana de pisici, respectiv câini.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Laptele se ieftinește. Marii retaileri au fost de acord cu scăderea prețului

”Purina le urează La Mulți Ani și o zi purrr-fectă tuturor pisicilor și câinilor, precum și stăpânilor lor din România cu ocazia zilelor acestor animale minunate. Este un bun prilej să salutăm și pe cei care le asigură pisicilor și câinilor nu doar un mediu propice dezvoltării, ci și hrana cea mai bună și mai potrivită pentru prietenii noștri blănoși. Purina contribuie la bunăstarea animalelor de companie și a celor care le iubesc și reprezintă unul dintre cele mai importante ingrediente din relația cu pisicile și câinii”, spune Diana Bejan, Business Executive Officer Purina South East Market, Nestlé.

Nestlé coordonează din 2020 proiectul educațional Pet School, cu care a obținut în Romania Premiul Gold în cadrul Community Index 2020. Peste 30.000 de elevi din ciclul primar și 60.000 membri ai familiilor au beneficiat timp de 4 ani de informații și activități Pet School menite a promova îngrijirea cu responsabilitate a animalelor de companie.

Sursa foto articol: evrymmnt/ shutterstock.com


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri