5 Ianuarie 2023 publicat în 17 share-uri

Indiferent de vârsta pe care o ai, de starea ta de sănătate generală și orală, precum și de importanța pe care o oferi aspectului danturii, calitatea rutinei tale de curățare trebuie să fie întotdeauna în topul priorităților tale.

Pentru ca acest lucru să fie posibil, trebuie să ai în vedere cele două componente principale ale unei rutini de curățare optime: tehnica periajului și produsele folosite. Ambele sunt la fel de importante și contribuie la rezultatul final.

În primul rând, tehnica unui periaj eficient presupune următoarele:

  • Periajul să fie realizat de cel puțin două ori pe zi, cu o durată întotdeauna mai mare de două minute;
  • Periuța, ce conține o cantitate adecvată de pastă, să fie poziționată la un unghi de 45 de grade, pentru un acces facil și o acoperire mai bună a tuturor suprafețelor dentare;
  • Mișcările folosite să fie repetitive, blânde, cu presiune moderată;
  • Ordinea în care sunt abordate suprafețele dentare nu trebuie să fie întotdeauna aceeași, însă este esențială modalitatea de periaj; se folosesc mișcări de înainte-înapoi pentru suprafețele implicate în masticație și de sus-jos/circulare pentru suprafețele neimplicate în masticație.

În al doilea rând, produsele folosite trebuie întotdeauna să fie adaptate nevoilor tale (ex: pastă pentru dinți sensibili, periuță de dinți cu peri moi, etc.). Pentru a te putea asigura că faci alegerile corecte, nu ezita să ceri sfatul medicului stomatolog la următoarea consultație.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Promenada Mall, Mega Mall si Vulcan Value Center isi asteapta clientii cu surprize si premii de Paste 12 sfaturi pentru îngrijirea părului vopsit 7 motive să alegi îmbrăcăminte second hand și outlet din magazine online și offline

Nu în ultimul rând, pe lângă pastă și periuță de dinți, există trei alte produse care, adăugate la rutina ta de curățare, vor putea face diferența între un simplu periaj și o igienă orală completă.

Produse nelipsite pentru o igienă orală mai bună

Aceste trei produse, deși pot părea opționale, sunt la fel de importante ca periuța și pasta de dinți și contribuie semnificativ la efectul obținut.

Astfel, achiziționarea unui dus bucal, a unei ațe dentare potrivite și a unei ape de gură cu o formulă adaptată nevoilor tale va aduce periajul tău la un alt nivel, fapt ce va scădea considerabil riscul apariției patologiilor dentare și, implicit, va menține starea de sănătate orală.

1.Dușul bucal

Dușul bucal este un instrument extrem de util, întrucât permite o curățare în profunzime a danturii, cu îndepărtarea plăcii bacteriene chiar și din cele mai dificile spații interdentare.

ArtGranit redefinește calitatea și designul în domeniul amenajărilor interioare Principiile de bază ale mașinii CNC Ghid pentru alegerea mobilierului interior

Acesta este format dintr-o unitate principală, cu rezervor de apă și o pompă de apă subțire, care direcționează jetul cu o intensitate variabilă (ce poate fi reglată în funcție de dorințe și necesități). Este ușor de folosit și extrem de eficient.

2.Ața dentară

Ața dentară deține numeroase proprietăți, printre care se regăsesc eliminarea reziduurilor alimentare (restante în urma periajului) și pătrunderea în spațiile interdentare greu de accesat.

Este accesibilă, ușor de folosit și vine cu diferite proprietăți și sub diferite forme de prezentare (ex: ață dentară mentolată, pentru gingii sensibile etc.).

3.Apa de gură

Apa de gură este un produs ce nu ar trebui să lipsească din rutina ta de curățare și care îndepărtează placa bacteriană restantă din întreaga cavitate bucală.

România, rata mortalității evitabile prin prevenție - a treia cea mai ridicată din UE Top 4 probleme de organizare în bucătărie și cum să le rezolvi rapid Acestea sunt cele 2 zodii puternic influențate de Eclipsa de Soare de pe 20 aprilie: Au o întâlnire specială cu propriul destin!

La fel ca și pasta de dinți, apa de gură se regăsește în formule diferite, iar optarea pentru una în favoarea altora trebuie să se bazeze întotdeauna și pe criterii medicale, nu doar pe preferințe personale (ex: apă de gură adaptată bolilor parodontale).

În concluzie, pentru a atinge o stare de sănătate orală optimă și a o menține în timp, rutina ta de curățare trebuie să presupună atât un periaj corect efectuat, cât și folosirea produselor potrivite particularităților danturii tale.

Sursa foto: Shutterstock



Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri