Ingrijirea are ca obiectiv ziua sa protejeze si sa mentina hidratarea pielii si noaptea hranirea, respectiv regenerarea. Gomajul sau curatarea in profunzime ajuta la eliminarea celulelor moarte. Mastile asigura ingrijire in profunzime.
Gomajul sau curatarea in profunzime ajuta la eliminarea celulelor moarte, rafineaza textura pielii si curata in profunzime impuritatile.

CUM SI CU CE FEL DE PRODUSE?
• tenul gras necesita gomaj saptamanal pentru destuparea porilor
• se apeleaza la o compozitie pe baza de fibre vegetale (cocos, bambus, pudra de trandafiri) in baza lavanta sau gel de curatare

d). MASTILE

Mastile asigura ingrijire in profunzime. In functie de nevoile pielii se va opta pentru masca purificatoare, reechilibranta, decongestionanta, calmanta, nutritiva, fermizanta etc. Masca se aplica pe pielea bine curatata si uscata si se lasa timp de 10-20 de minute (pana la uscare) dupa care se indeparteaza.


CUM SI CU CE FEL DE PRODUSE?
• mastile se pot aplica saptamanal sau bilunar
• ingredientele se pot selecta avand in vedere necesitatea de purificare. Argila verde impreuna cu fructe proaspete zdorbite, pudra de alge, spirulina, vitamina C, uleiuri esentiale de citrice si cele cu proprietatii purifiante

Porii infundati reprezinta o caracteristica a pielii grase si ascund frumusetea fetei. Acestia apar cel mai frecvent pe nas si barbie. Termenul medical pentru porii infundati este comedon. Comedonul este un folicul sebaceu plin cu sebum, celule moarte din interiorul folicului, fire de par mici si bacterii. Cand un comedon e deschis se numeste punct negru, iar unul inchis este numit punct alb si apare ca o umflatura colorata sau usor inflamata a pielii.

Curatarea tenului, aplicarea de masti si saune faciale sunt esentiale in cazul comedonului. Cu toate ca tendinta ca porii sa fie deschisi este ereditara, motivul pentru care se infunda se datoreaza in principal faptului ca tenul nu este curatat in mod corespunzator. Chiar si particulele nespalate de sapun pot infunda porii. Igienizarea tenului cu sapun nu este o problema atata timp cat se efectueaza o clatire corespunzatoare. Pas obligatoriu este stropirea fe ei cu cu apa rece racoritoare, care va ajuta la inchiderea porilor si la stimularea microcircula iei. Este necesara in plus igienizarea saptamanala a fetei cu un scrub facial potrivit tenului.

Aplicarea regulata a mastilor faciale contribuie la curatare dar si la revigorarea tenului. Mastile trebuie sa contina ingrediente purifiante, revitalizante si astringente, preparate din argila (kaolin verde, roz), pulberi si extracte vegetale proaspete (castravete, castan, afine, ceai verde, coacaze), uleiuri esentiale (manuka, lavanda, patchouli, cimbru, rozmarin etc).

Pe piata sunt diponibile diverse vaporizatoare. Daca nu aveti unul, puteti apela la apa fierbinta intr-un castron in care ati introdus plante (uscate sau ceaiuri medicinale) sau 2-3 picaturi de ulei esential. Aburizarea trebuie sa dureze 10-15 minute si se aplica cel putin o data pe saptamana pentru a simti diferenta. Dupa aburizare trebuie inchisi porii cu apa rece si un tonic astringent.

Aplicarea pe piele a produselor uleioase trebuie urmata in 10-15 minute de o clatire cu apa calda simpla si tamponare cu prosop. Pielea va beneficia de elementele nutritive care se absorb in acest timp, insa suprafata pielii se elibereaza prin spalare. Ve i constata astfel o piele minunat catifelata si care respira!

Informatii oferite de Elemental. Elemental.ro ofera materiile prime, ingredientele, echipamentele, retetele si articolele tematice care va ajuta in prepararea cosmeticelor handmade.


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri