Ingrijirea are ca obiectiv ziua sa protejeze si sa mentina hidratarea pielii si noaptea hranirea, respectiv regenerarea. Gomajul sau curatarea in profunzime ajuta la eliminarea celulelor moarte. Mastile asigura ingrijire in profunzime.
a). CURATAREA

Este pasul esential in rutina de ingrijire a pielii. Se recomanda curatarea tenului dimineata si seara pentru a elimina murdaria provenita din mediul extern, poluarea, machiajul si de a elibera tenul de toxinele secretate, celulele moarte, excesul de sebum. Curatarea permite pielii sa respire si o pregateste pentru aplicarea produselor de ingrijire.


CUM SI CU CE FEL DE PRODUSE?
• se efectueaza o curatare usoara cu sapun sau gel purifiant
• demachiere cu o solutie bifazica; a se evita lasarea pe ten a unui strat uleios
• dupa curatare se tonifica cu apa florala (rozmarin, lavanda, hamamelis)

b). INGRIJIREA

Aplicata dupa curatare, ingrijirea are ca obiectiv ziua sa protejeze si sa mentina hidratarea pielii, si noaptea hranirea respectiv regenerarea. In functie de nevoile pielii si tinand cont de tipul pielii ingrijirea presupune aplicarea de compozitii hidratante, antiimbatranire, calmante, seboregulatoare, reparatoare, refermizante etc.

CUM SI CU CE FEL DE PRODUSE?
• aplicarea regulata a unei lotiuni cu ingrediente seboregulatoare
• ingrediente specifice recomandate pentru tenul gras sunt: in general activii hidratanti, extract de castravete, argila verde, acizi AHA, propolis, squalane
• ca uleiuri vegetale se poate apela la uleiul de jojoba, susan, macadamia, struguri
• ca uleiuri esentiale se poate apela la cele cu actiune specifica, cum ar fi: rozmarin, bergamota, cimbru, tea tree, lime, chiparos

c). GOMAJUL


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri