O singură specie de Aloe Vera este comestibilă, aceasta fiind Barbadensis Miller. Beneficiile consumului de Aloe pentru sănătate sunt recunoscute de mii de ani, Aloe fiind supranumită pentru proprietățile sale și „planta minune a lumii” sau „planta de prim ajutor”.

Astăzi putem consuma sucul pur de Aloe Vera Barbadensis Miller sau chiar gelul din frunză, bucurându-ne de toate beneficiile pe care această plantă le aduce sănătății.

Vă recomandăm:

  • GEL DE ALOE VERA NATIV BIO, EXCLUSIV NATURAL, uz extern, disponibil pe Obio.ro
  • Suc de Aloe Vera Ecologic/Bio pentru băut, disponibil pe Vegis.ro

Ce conține gelul de Aloe Vera?

Iată principalii nutrienți pe care Aloe Vera îi conține:

  • Proteine
  • Vitamina A
  • Complexul de vitamina B
  • Vitamina C
  • Vitamina E
  • Acizi grași esențiali
  • Aminoacizi
  • Enzime
  • Magneziu
  • Zinc
  • Germaniu

Principalele beneficii aduse de Aloe Vera sănătății și frumuseții

Sucul/gelul de Aloe Vera Barbadensis Miller poate fi utilizat atât intern, prin consum, cât și extern, fiind foarte apreciat în cosmetică. Aloe Vera este foarte lăudată pentru următoarele efecte:

  • Proprietăți anticancerigene: un studiu publicat în Internațional Immunopharmacology din 1995 a dezvăluit că aloe vera conține substanțe care stimulează producția de nitriti de oxid care, aparent, au un foarte mare potențial antitumoral.
  • Efecte antiinflamatorii: consumul, dar și aplicarea locală a sucului de Aloe Vera reduce inflamațiile și durerile cauzate de acestea;
  • Crește biodisponibilitatea unor nutrienți, antioxidanți și vitamine. Consumul de Aloe Vera crește absorbția unor substanțe importante pentru buna funcționare a corpului nostru, cum ar fi unele vitamine sau unii antioxidanți;
  • Calmant pentru piele: gelul de Aloe Vera poate fi folosit pentru a calma arsurile solare ușoare sau pentru a reduce umflătura și mâncărimea generate de mușcăturile de insecte;
  • Ameliorează acneea, având proprietăți antibacteriene și formând un film la suprafață pielii, cu rol protectiv;
  • Estompează vergeturile recente și ridurile fine;
  • Accelerează regenerarea pielii, conferind, după mai multe folosiri, un aspect mai tânăr și radiant al tenului;
  • Efecte revitalizante, ameliorează stările de oboseală și epuizare din perioadele de stres și suprasolicitare fizică și psihică;
  • Consumul de Aloe Vera ajută în scăderea valorilor înalte ale glicemiei;

Cum putem consuma Aloe Vera?

Așa cum am menționat mai sus, Aloe Vera poate fi consumată ca și suc pur de aloe, dar și sub formă de frunză.

Frunza de Aloe Vera Barbadensis Miller trebuie să provină de la o plantă matură, cu vârstă de peste 2 ani. Frunza se păstrează la frigider, iar din aceasta se taie câte o felie pe zi, din care se va consuma doar gelul. Gelul poate fi înghițit ca atare, apoi se bea un pahar cu apă, sau poate fi pus la blender cu apă, opțional alături de alte ingrediente.

Sucul/gelul de Aloe Vera se poate consuma dimineața pe stomacul gol.

Foto articol: pixabay.com


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri