27 Iunie 2019 publicat în Tratamente naturiste 18000 share-uri

Autovindecarea este un proces spontan pe care organismul îl declanșează în mod autonom.

Odihna

În timpul somnului creierul elimină toxinele în exces și restabilește echilibrul sistemului nervos. Un somn bun și odihnitor este fundamental pentru starea de bine și protejează corpul de un stres excesiv. Prea mult stres și multe toxine acumulate care nu sunt eliminate, generează o stare de congestie în organismul care nu mai reușește să îndeplinească în mod corect propriile funcții. Să menținem o medie de 7 - 8 ore de somn (sau atât cât este potrivit pentru propriul organism), are o deosebită importanță.

Imagine: by Max4e Photo/ shutterstock.com

Gândurile și emoțiile

Un alt aspect fundamental pe care trebuie să-l luăm în considerare sunt gândurile și emoțiile noastre. Cunoaștem că multe dintre boli sunt de origine psihosomatică, ceea ce demonstrează cum gândurile și emoțiile pot avea o influență negativă asupra sănătății noastre. Să găsim mereu noi modalități și ocazii de a ne exprima emoțiile încurajând o gândire pozitivă, cu siguranță favorizează o bună stare de sănătate și susțin autovindecarea.

Când înțelegem puterea care se află în noi înșine, realizăm că numai cu ajutorul gândurilor, cuvintelor și afirmațiilor avem posibilitatea de a modifica celulele noastre și chiar ADN-ul, după cum ne demonstrează noile studii de epigenetică.

Tehnici și practici benefice pentru autovindecare

Multe practici holistice și parte din practicile spirituale ne pot fi de ajutor pentru a menține o bună stare de sănătate sau ne pot fi de ajutor în procesul de vindecare. Iată o parte dintre ele:

Meditația – studii realizate asupra meditației și a persoanelor care o practică cu regularitate au demonstrat că meditația reduce considerabil stresul și stările de anxietate, favorizează un somn liniștit, stimulează energia vitală și facilitează procesul de autovindecare.

Reiki, Theta Healing – o parte dintre tehnicile precum Reiki sau Theta Healing ne permit reechilibrarea energiei și ne dau posibilitatea de a lucra în profunzime asupra schemelor mentale și a blocajelor energetice.

Yoga, ritualurile tibetane – yoga, ca știința antică de la care derivă și ritualurile tibetane, este o practică spirituală care restabilește armonia între corp, minte și spirit și care reechilibrează fluxul energetic din corp.

Acupunctura, reflexologia – antica medicină tradițională chineză se bazează pe aceste practici, care aplicate mai ales preventiv, permit menținerea stării de sănătate a organismului.

Florile de Bach, uleiuri esențiale – anumite bune practici din naturopatie, precum utilizarea uleiurilor esențiale și a fitoterapiei, favorizează sănătatea corpului și a minții în mod subtil și profund, în mod particular, dacă sunt utilizate cu anumite tehnici de masaj.

Muzicoterapia – ascultarea unor frecvențe sonore specifice precum muzica de 432 Hz., mantrele sau terapiile cu sunete, favorizează armonia internă dintre minte și corp.

Multe persoane din întreaga lume au mărturisit vindecări naturale sau spontane, chiar și în cazul unor boli grave, fără utilizarea de tratament medicamentos sau alte protocoale medicale. Chiar și boli numite „incurabile” de medicina oficială, au găsit o rezolvare pozitivă datorită unor noi viziuni integrative asupra procesului de vindecare.

Vindecare = Autovindecare

E de-ajuns să înțelegem că tot ce ni se întâmplă este creat de noi și este necesar să realizăm că, în același mod, noi suntem cei care putem schimba situația.

Rolul individului în procesul de vindecare este unul central și putem afirma că vindecarea depinde în foarte mare măsură de modul în care se declanșează mecanismul de Autovindecare.

Indiferent de substanțele prescrise sau de tipul de modalități curative care se aleg, să ne amintim că la bază stă întotdeauna capacitatea organismului de a-și regăsi echilibrul și starea de bine care înseamnă sănătate.

Pe lângă medicina tradițională, putem contribui noi înșine în a declanșa procesul de vindecare printr-o alegere conștientă și responsabilă cu privire la propria noastră sănătate!

Imagine homepage: by Benjavisa Ruangvaree Art/ shutterstock.com


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri