Magneziul este implicat in procesele de contractie musculara, in buna functionare a inimii (contractia muschiului inimii este dependenta de prezenta magneziului), in preventia diabetului zaharat, in prevenira accidentelor vasculare, a migrenelor, a depresiei etc.

Via Healthy.Kudika

Aproape toate celulele din corpul nostru au nevoie de magneziu pentru a functiona corespunzator, chiar si buna fuctionare a sistemului imunitar este stans legata de activitatea magneziului.

Iata care sunt alimentele cu un continut bogat in magneziu, alimente pe care le putem consuma zilnic sau cu precadere in perioadele de suprasolicitare.

Surse alimentare de magneziu: Migdalele

Gustoase si pline de grasimi sanatoase, migdalele sunt totodata bogate in vitamine din complexul B, calciu si magneziu. Migdalele consumate crude ajuta in preventia aterosclerozei si a bolilor cardiovasculare, a diabetului zaharat, a tulburarilor de memorie, bolilor mintale si spaslmelor musculare. Puteti consuma migdale in salate, smoothie-uri, in iaurt sau pur si simplu ca gustari.

Foto: Pixabay

Legumele cu frunze verzi – bogate in magneziu

Legumele cu frunze verzi ocupa loc fruntas in randul alimentelor bogate in magneziu, aproximativ 100 g din astfel de legume continand in medie 80 mg de magneziu. Este recomandat sa consumati in stare proaspata varza, kale, spanac, patrunjel, marar, leurda, macris etc.
Surse alimentare de magneziu: caju si alte nuci/seminte

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Cum să obții o masă bogată și sănătoasă de sărbători. Mai multe legume, mai puțin zahăr și multă hidratare Horoscop: Cum să activezi Legea Atracției pentru zodia ta – află cum îți modelezi destinul Hidratarea, cheia pentru zile de sărbătoare reușite. Sfaturi pentru un Paște sănătos

Semintele si nucile crude, nepreparate termic, sunt o veritabila sursa de magneziu pentru organism. Nucile caju, alunele, arahidele, semintele necoapte (de floarea-soarelui, de dovleac, de in, de canepa, de chia, mugurii de pin, semintele de susan alb si susan negru, nucile, semintele de chimen etc.) – toate aceste alimente reprezinta o sursa veritabila de magneziu.

Puteti consuma semintele macinate sau ca atare in salate, smoothie-uri, in iaurt etc.

Boabele de soia - excelenta sursa de magneziu

Boabele de soia bio necesita o hidratare in apa calda de cateva ore inainte de a fi fierte, in acest timp marindu-si volumul destul de mult si capatand aspectul asemanator unor boabe de fasole.

Citeste mai departe pe: Healthy.kudika.ro


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri