Hrisca, desi este adesea confundata cu cerealele, face parte de fapt din familia unor ierburi in care se intalneste si macrisul si stevia.

Via Healthy.Kudika.ro

Hrisca este de ajutor in combaterea depresiei

Se pare ca hrisca influenteaza secretia unui neurotransmitator numit dopamina, care este implicat in depresie. Consumul de hrisca previne si ajuta in tratarea depresiei pe termen lung.
Hrisca regleaza glicemia

Bogata in carbohidrati cu absorbtie lenta, hrisca mentine glicemia normala pe parcursul a mai multor ore, protejand pancreasul. Fiind saraca in calorii, dar bogata in minerale si vitamine din complexul B, hrisca ajuta de asemenea persoanele cu diabet sa previna neuropatiile specifice bolii.

Foto Pixabay: paine cu hrisca

Foto main: Pixabay

Hrisca – indicata in celiachie

Fara sa contina gluten, hrisca poate inlocui cu succes graul si faina din grau. Painea din faina de hrisca are consistenta asemanatoare painii din grau integral. Hrisca este recomandata de asemenea in dieta persoanelor cu alergii sau boli autoimune.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Descoperiți legătura dintre filozofia Zen și dezvoltarea mentalității!  Poți scăpa de celulită în mai puțin de două luni de zile 22-29 aprilie - Săptămâna Mondială a Imunodeficiențelor Primare! Între 70% și 90% dintre cei care suferă de imunodeficiențe primare sunt încă nediagnosticați

Hrisca, buna pentru slabire

Dieta cu hrisca este in trend anul acesta, dovedindu-se efectele acestor boabe in privinta arderii grasimilor. Saraca in calorii, hrisca sustine metabolismul, iar grasimile sanatoase pe care le contine ajuta in mobilizarea grasimilor din depozite si arderea acestora.

Hrisca detoxifica colonul

Bogata in fibre, dar si in antioxidanti puternici, hrisca combate constipatia si curata colonul de acumularile toxice, prevenind astfe aparitia bolilor si a cancerului.

Alte beneficii ale consumului de hrisca:

  • Stimuleaza sistemul imunitar;
  • Reduce alergiile din organism;
  • Scade inflamatiile;
  • Amelioreaza durerile de stomac;
  • Intareste oasele;
  • Previne osteoporoza;
  • Creste performantele intelectuale.

Citeste mai mult pe: Healthy.kudika.ro


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri