Un studiu efectuat in Japonia ne arata ca in coaja fructului kakai se regasesc si fitochimicale precum proantocianidine care protejeaza celulele impotriva degradarii oxidative asociate cu procesul de imbatranire.
Kaki contine si cupru, mineral ce favorizeaza producerea de celule rosii, dar ajuta si la absorbtia fierului.
De asemenea, ca si rosiile, kaki este bogat si in licopen, un antixiodant puternic despre care se crede ca poate scadea colesterolul si ca previne inflamatia prostatei.
Fructul Kaki este bogat si in vitaminele din complexul B precum acid folic, piridoxina (vitamin B6, tiamina), vitamine esentiale pentru sanatatea organismului.
Indiferent ca este consumat proaspat sau uscat, se stie ca fructele Persimmon sunt o sursa pretioasa de minerale precum potasiu, mangan, cupru si fosfor.
Foto homepage: zawafoto / Shutterstock.com
Singurătatea doare! Tu o poți vindeca! Campanie pentru susținerea nevoilor urgente ale vârstnicilor din România
”Nu mă lăsa să mor” - o poveste de ficțiune despre realitatea dureroasă a singurătății, din 5 decembrie în cinematografe
O joacă a unui tânăr român a dus la reinventarea sistemului de returnare a ambalajelor
McHappy Day 2025®: când faptele bune țin familiile împreună