Nucile verzi sunt deosebit de gustaose. Fie le curatam si le consumam doar miezul proaspat, fie le decojim putin si le folosin in diverse preparate, de la lichior pana la vestita dulceata de nuci verzi.

Sursa: Healthy Kudika

Beneficiile pentru sanatate ale nucilor verzi

Bogate in vitaminele A, E, vitamine din complexul B, dar si cu un continut mderat de vitamina F, nucile verzi devin un bun aliat al persoanelor obosite, cu suprasolicitare atat intelectuala, cat si fizica. Nucile verzi mai sunt bogate in iod, in antioxidanti, in substante cu puternic rol antiinflamator si antitumoral, dar si in minerale precum zincul, seleniul, potasiul, sodiul, magneziul – minerale care asigura atat starea de bine, cat si functiile multor organe.

Beneficiile nucilor verzi: “hranesc” creierul

Nucile sunt considerate in Doctrina semnaturilor ca fiind cele mai bune alimente pentru creier, avand totodata o infatisare asemanatoare sistemului nervos central. Nucile sunt foarte bogate in vitamine din complexul B, vitamine fara de care creierul nostru nu ar functiona optim.

Nucile verzi sunt totodata bogate si in substante cu puternic rol energizant, fiind astfel recomandate persoanelor suprasolicitate, care se simt obosite sau care se afla in convalescenta, intr-o perioada de recuperare dupa o operatie sau o boala.

Beneficiile nucilor verzi: previn infarctul

Bogate in vitamina E, dar si in antioxidanti, precum si in acizi grasi omega 3 si omega6, nucile verzi devin aliati de nadejde in lupta contra bolilor cardiovasculare.

Nucile verzi ajuta in scaderea colesterolului rau din sange, care se depune in peretii arterelor si le infunda, boala pe care o numim aterosceroza.

Adesea infarctele miocardice se datoreaza infundarii unui vas al inimii cu grasime, de aceea este bine sa consumam frecvent alimente bogate in acizi grasi omega, cum ar fi semintele, fructele oleaginoase sau pestele.

Beneficiile nucilor verzi: recomandate in boli de tiroida

Nucile verzi sunt recomandate pentru cei cu deficit al functiei tiroidiene sau in preventia disfunctiei acestei glande. Atentie insa, persoanele care sufera de hipertiroidie ar trebui sa consume cu multa atentie alimente bogate in iod.

Citeste articolul integral pe Healthy Kudika

Foto homepage: nuci verzi. Credite foto: Elena Larina /Shutterstock.com


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri