Esti insarcinata si temperaturile caniculare te pun la incercare? Pe langa greutatea sarcinii esti nevoita sa suporti si senzatia de picioare grele, umflate si dureroase? Iata cateva solutii pe care te poti baza pentru a duce sarcina la bun sfarsit pe picioare frumoase si sanatoase, in ciuda provocarilor din timpul verii.

Comunicat de presa

Esti insarcinata si temperaturile caniculare te pun la incercare? Pe langa greutatea sarcinii esti nevoita sa suporti si senzatia de picioare grele, umflate si dureroase? Ce-ai zice daca toate acestea ar deveni doar o amintire? Acum ai la dispozitie solutii pe care te poti baza pentru a duce sarcina la bun sfarsit pe picioare frumoase si sanatoase, in ciuda provocarilor din timpul verii.

Citeste si:
SUN BLOCK - noul produs pe piața farmaceutică din România care...
SUN BLOCK - noul produs pe...

Sarcina, o perioada propice varicelor

Foto: femeie insarcinata, Shutterstock

Pe durata celor 9 luni de sarcina, organismul viitoarei mame trece prin modificari hormonale majore, iar pe masura ce sarcina se dezvolta, la nivelul circulatiei periferice se exercita o presiune din ce in ce mai mare. Acesti factori predispun la aparitia senzatiei de picioare grele si a edemelor. In plus, caldura agraveaza disconfortul si poate chiar grabi aparitia unor complicatii cum sunt varicele.

Citeste si:
Ce probleme pot apărea dacă mergi la mare și cum să le previi
Ce probleme pot apărea dacă...

Riscul de dezvoltare a varicelor creste odata cu numarul sarcinilor duse la termen: de la 23% pentru prima sarcina pana la 27% pentru a doua si a treia sarcina si peste 31% pentru a patra sarcina. Vestea buna este ca, prin respectarea unor reguli simple si prin aplicarea unui tratament local, aceste probleme pot fi usor rezolvate.

Reguli pentru a suporta mai usor caldura

Pentru a limita aparitia senzatiei de disconfort si a varicelor, gravida trebuie sa evite orice factor de presiune la nivelul picioarelor. In acest scop, se vor respecta urmatoarele reguli de esentiale:

1. Feriti-va de cei doi inamici recunoscuti ai sanatatii picioarelor: statul mult timp in picioare si statul picior peste picior;

2. Faceti miscare, dar numai la primele ore ale diminetii, cand temperaturile permit acest lucru. O scurta plimbare pe racoare este ideala pentru a favoriza circulatia sangvina periferica;

3. Evitati incaltamintea incomoda si hainele stramte;

4. Relaxati-va sau dormiti cu picioarele ridicate pe o perna. Ridicarea picioarelor la aproximativ 45 de grade fata de restul corpului favorizeaza intoarcerea fluxului sangvin catre inima.

5. Pe timp de canicula, apelati la remedii rapide si eficiente cum sunt dusurile racoroase doar la nivelul gambelor si nu mai mult de cateva minute.
Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri