IN ACEST ARTICOL:
Sarurile minerale au o functie plastica si de reglare, intrand in compozitia celulelor si a tesuturilor organismului uman.

SODIU

5. Sodiul faciliteaza digestia si similarea si il regasim cu precadere in sarea de bucatarie.

MAGNEZIU

6. Magneziul contribuie la formarea oaselor, stimuleaza activitatea digestiei si reglarea activitatii sistemului nervos. Il gasim in nuci, migdale, cacao si in diverse fructe cum ar fi: ciresele, caisele, piersicile, perele, portocalele, cat si in cerealele.

Nucile, o sursa de magneziu:

Foto: Shutterstock.com; nuci

In corpul nostru exista si alte minerale, in cantitati foarte mici, cum ar fi florul, iodul, manganul, iodul, zincul, cuprul, seleniul, litiul.

SELENIU

7. In mod particular seleniul, continut de catre unt, germeni de grau si peste, are o actiune antioxidanta si de dezintoxicare.

ZINC

8. Zincul, prezent in fasole, in tarate si in ficat, combate radicalii liberi si mentine in forma sistemul imunitar.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Cum să îngrijești părul blond? 5 sfaturi pentru a-l menține strălucitor și sănătos 8 lucruri de care ai nevoie pentru renovarea unei bucătării De 8 martie, 20 de femei de succes din România s-au reunit pentru o cauza nobilă  la “Masa Care Unește”

Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri