SODIU
5. Sodiul faciliteaza digestia si similarea si il regasim cu precadere in sarea de bucatarie.
MAGNEZIU
6. Magneziul contribuie la formarea oaselor, stimuleaza activitatea digestiei si reglarea activitatii sistemului nervos. Il gasim in nuci, migdale, cacao si in diverse fructe cum ar fi: ciresele, caisele, piersicile, perele, portocalele, cat si in cerealele.
Nucile, o sursa de magneziu:
Foto: Shutterstock.com; nuci
In corpul nostru exista si alte minerale, in cantitati foarte mici, cum ar fi florul, iodul, manganul, iodul, zincul, cuprul, seleniul, litiul.
SELENIU
7. In mod particular seleniul, continut de catre unt, germeni de grau si peste, are o actiune antioxidanta si de dezintoxicare.
ZINC
8. Zincul, prezent in fasole, in tarate si in ficat, combate radicalii liberi si mentine in forma sistemul imunitar.
.jpg)
Singurătatea doare! Tu o poți vindeca! Campanie pentru susținerea nevoilor urgente ale vârstnicilor din România
”Nu mă lăsa să mor” - o poveste de ficțiune despre realitatea dureroasă a singurătății, din 5 decembrie în cinematografe
O joacă a unui tânăr român a dus la reinventarea sistemului de returnare a ambalajelor
McHappy Day 2025®: când faptele bune țin familiile împreună