Usturoiul verde este un aliment extraordinar si il regasim din belsug in fiecare primavara in pietele romanesti. Descopera care sunt beneficiile usturoiului verde si nu il vei mai considera niciodata o leguma banala:
  • Usturoiul verde intareste sistemul imunitar deoarece contine alicina, un compus sulfuric cu efecte benefice asupra organismului. Alicina protejeaza mecanismele naturale de aparare a organismului.
  • Usturoiul verde este cunoscut si recunoscut pentru proprietatile sale antiinflamatorii si antibacteriene, avand capacitatea de a proteja impotriva infectiilor.
  • Usturoiul verde este bogat in fier si prin urmare este indicat a fi consumat cu precadere in cazul anemiilor si a lipsei de fier, dar nu numai.
  • Usturoiul verde contine un anumit polisulfid care il face sa aiba un efect benefic asupra inimii, protejand impotriva bolilor cardiovaculare si a tensiunii arteriale mari. In plus, mai contine si mangan, un mineral ce contribuie la mentinerea HDL (colesterolul bun) in limite normale.
  • In acelasi timp, s-a demonstrat ca usturoiul verde scade colesterolul rau si ajuta la prevenirea atacului cerebral. Introduceti asadar usturoiul verde in alimentatia voastra. Este aliatul inimii si al sistemului circulator.
  • Usturoiul verde este un adjuvant in tratarea racelilor si a tusei, dar este totodata eficient si in tratarea infectiilor gastro-intestinale.
  • Usturoiul verde blocheaza dezvoltarea celulelor canceroase si protejeaza impotriva anumitor tipuri de cancere; Anumite studii au aratat ca cei care consuma des usturoi dezvolta mai rar cancer la stomac si colon.
  • Usturoiul verde ajuta la imbunatatirea sistemului digestiv, dar si tratarea problemelor gastrice si a celor de constipatie.


Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Mâncarea românilor de 1 Mai, trimisă cu tonele în străinătate. „Clienții și-au comandat cu o săptămână înainte caserolele de mici”

Foto homepage: Usturoi verde, Shutterstock

Foto int: Usturoi, Shutterstock


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri