Beneficiile iaurtului se datoreaza continutului de nutrienti importanti pentru sanatate, precum proteinele complete, calciul, potasiul, fosforul, zincul, bacteriile lactice vii si vitaminele.

Una dintre marile probleme de sanatate ale lumii contemporane este obezitatea. Iaurtul poate fi asociat si cu pierderea in greutate, mai ales in zona abdomenului, locul unde se acumuleaza cea mai mare parte din tesutul adipos. De aceea, specialistii recomanda consumul de lactate degresate sau cu putina grasime, ca parte a unei diete controlate din punct de vedere caloric. Iaurturile cu un continut redus de grasimi sau fara grasimi permit integrarea acestora in dieta adaptata nevoilor nutritionale la orice varsta si in orice patologie, cu exceptia alergiilor la proteinele din lapte.

Consumul zilnic de lactate este benefic si pentru echilibrul florei intestinale, care, la randul ei, asigura buna functionare a sistemului digestiv.

De asemenea, consumul zilnic de iaurt inseamna imbunatatirea digestiei lactozei, in cazul persoanelor cu toleranta redusa la lactoza, reducerea generarii de substante cu potential toxic in procesul de digestie, imbunatatirea tranzitului intestinal, reducerea incidentei, duratei si severitatii episoadelor de diaree, inclusiv dupa tratamente cu antiobiotice, si nu in ultimul rand iaurtul este un adjuvant in tratarea unor afectiuni precum bolile inflamatorii intestinale sau sindromul de colon iritabil.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Caria dentară – ce este și cum se tratează Ți-a rămas cozonac după sărbători? Nu îl arunca! Uite în ce desert delicios îl poți transforma

Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri